Alle innlegg Sukkerforum

Trøtte typer

Vis siste innlegg
(mann 43 år fra Vestfold) to. 11 mars 2010 16:04 Privat melding

Hva er egentlig trøtthet og hva gjør man med det? Mange har forsket seg i hjel på soving, søvnapnéer, snorking og alskens andre trøtthetsfenomener. Fellestrekk meg det hele er at vi som mennesker trenger en viss dose for å overleve og slippe unna en psykose eller to.

For tida går jeg rundt som et realt morratryne dagen lang.. Og jammen er det deilig å slippe å tenke at andre skal se meg sånn. Likevel lurer jeg litt på hva folk opplever er greit å få av søvn for å se ut som folk og oppleve at "HEI, jeg er såå utrolig klar for denne dagen!" :-)

ER det mye trøtte folk på forumet - mange a-mennesker eller mange b-mennesker? La oss ta en uhøytidelig undersøkelse og finne ut hvem som matcher hverandre på dette. Noen liker kanskje også trøtte typer på date - ikke vet jeg.

(kvinne 32 år fra Oslo) to. 11 mars 2010 16:08 Privat melding

Jeg er helt klart et b-menneske, men trenger ikke mye søvn, så lenge jeg får stå opp sent. Dessverre er det nå slik at jeg faktisk må stå opp tidlig, som de fleste andre. Derfor mener jeg (jada heeelt alvorlig) at døgnet burde forskyves slik arbeidsdagen begynte rundt elleve gjerne.
For øvrig er jeg trøtt nå, kjeeeempetrøtt, gjespe gjespe gjespe jeg klarer ikke å holde øynene åpne trøtt, og satser på å legge meg samtidig med vesla :)

Skjult ID med pseudonym man to. 11 mars 2010 16:28

Døgnet har for få timer til å sløses bort med søvn!
Ta Tran, spis blåbær og drikk litt øl!
Bruk sove lys, da klarer en seg med max fire timer søvn!

Skjult ID med pseudonym petita to. 11 mars 2010 19:52

pffft, det er mye man opplever i drømme som man ikke opplever i våken tilstand. Dessuten er smaken som baken, slik som alle vet...;)

Skjult ID med pseudonym megvel to. 11 mars 2010 20:06

Jeg er vel ett b menneske men fungerer fint i en A-verden sånn til dagen:) heldigvis har småen samme gener og har til dags dato ikke våkna før 7..men jeg har noen spennende søvnparalyser som krydrer noen netter innimellom..spennende men ikke så gøy hehe. foressten merker jeg at når jeg trener mye og spiser bra, har jeg såmye energi at jeg ligger som en nyskifta lyspære til langt på natt!!! arg

Skjult ID med pseudonym gråtass to. 11 mars 2010 20:09

Jeg er forresten et b-menneske eg og, som sliter med å få meg mer enn toppen 6 timer på nakken om natta. Burde hatt mer, men lakenskrekken tar overhånd! :P

(kvinne 50 år fra Telemark) to. 11 mars 2010 20:49 Privat melding

Er selv konstant trøtt. Men hjelper med Yoga og meditasjon. Hvis jeg sover 7-10 timer i døgnet er jeg ganske uthvilt, men det varierer litt fra periode til periode også.

(mann 36 år fra Østfold) to. 11 mars 2010 21:04 Privat melding

Står opp ved fem - halvsekstiden hver morgen synes det er til tider er jæ....... grusomt, men jeg lever jo ennå:) Merker at det blir slitsomt med lange dager, men tar det igjen ved å tillate litt 2. gir i helgene.

Skjult ID med pseudonym man to. 11 mars 2010 21:16

@ Caladiva
Damer trenger mere søvn enn menn i det daglige!
Bruker du yoga, med tanke på mindre søvn klarer du deg med 4 - 6 timer mindre i døgnet!
Forutsetter at du lever et sunt og normalt liv.

Skjult ID med pseudonym Jägernerd to. 11 mars 2010 21:24

Synes folk generellt at samfunnet er for dårlig tilpasset b-mennesker?

Personlig synes jeg det, det handler ikke bare om at man ikke orker å dra seg opp på morgenen, men når på døgnet man fungerer best er faktisk individuelt.

Jeg er selv et b-menneske, sovner aldri før sent, og må relativt tidlig opp på jobb, jeg sliter også med å få sove ut i helgene. Resultatet er at jeg føler meg konstant trøtt og sliten, og ca en gang i måneden går jeg på en smell og sover 12 timer i strekk..

Skjult ID med pseudonym yeehaw to. 11 mars 2010 21:29

Så lenge man lever et liv der man stadig (iallfall hver helg) utfordrer kroppens normale døgnrytme, vil man alltid følge seg uvanlig trøtt om morgenen. At samfunnet skal tilpasse seg folks individuelle sovedisiplin, setter jeg et spørsmålstegn ved. Skjønt, partier som SV og slikt vil sikkert bite på.

Regelmessig mosjon er den enkleste sikre måten å skaffe seg overskudd for en uthvilt morgen.

(kvinne 49 år fra Oslo) to. 11 mars 2010 21:53 Privat melding

Utpreget B-menneske her. Eventuelt forsinket søvnfase syndrom. Samma f.... for meg hva de kaller det. Jeg er notorisk elendig til å stå opp, og ved den minste anledning (les: helg) snur jeg døgnet på hodet. Har lakenskrekk av dimensjoner hver søndag.

Får jeg gjøre helt som jeg vil, sover jeg helst mellom 03 og 11. Når jeg tvinger meg selv til å legge meg tidlig, våkner jeg mange, mange ganger i løpet av natten og har elendig søvnkvalitet, helt til klokka begynner å nærme seg 07, da legger jeg inn turbogiret og sover aller best.

Om samfunnet burde vært bedre tilpasset B-mennesker? Erru gæren, vi er da ikke lenger bønder som må opp med kyra alle sammen. Tenk så mye kortere bilkøene i rushtrafikken hadde vært hvis arbeidstiden var litt mer tilpasset individuelle behov.

Skjult ID med pseudonym Driver to. 11 mars 2010 23:32

Jeg har vært B-menneske i 50 år, nå skal jeg være A-menneske de 50 neste.

Skjult ID med pseudonym trollet lø. 13 mars 2010 00:46

ehm..jeg er tydlighvis det eneste A-menneske her..hehe.
kan klare meg med ca5-6 timer søvn pr. natt...

Skjult ID med pseudonym The One lø. 13 mars 2010 12:54

Forskning viser at b-mennesker generelt sover mindre en a-mennesker. Det har med å gjøre at man legger seg sent, men man må opp tidlig på jobb.

Personlig tror jeg man kan "trene" seg til å bli den typen man vil. Det er bare å jobbe med å snu litt på døgnet så tidsklokken inni seg endres

Skjult ID med pseudonym Antigone lø. 13 mars 2010 15:29

The One: Tja. Jeg har prøvd dette, flere ganger. Og ja, med mye selvdisiplin klarer jeg å snu litt på det slik at det ikke blir intenst smertefullt å stå opp til normal tid, og jeg blir trøtt tidligere på kvelden. Men slipper jeg taket et øyeblikk, sklir det rett ut.

Skjult ID med pseudonym zoid77 lø. 13 mars 2010 15:34

Jeg legger skylda på IOC. Jeg hadde ingen problemer med å stå opp tidlig da jeg var yngre, men under OL i Nagano ble jeg sittende oppe hver natt og se på diverse idretter, og, vips, så var døgnrytmen snudd - og siden har den blitt der. Selv om jeg står opp halv sju-sju, klarer jeg nesten aldri å legge meg før midnatt.

Skjult ID med pseudonym megvel lø. 13 mars 2010 15:38

Jeg har ordnet meg:) jeg åpner den første vinflasken i 3 tiden.. så da sovner jeg innen 22 uansett, har heldigvis en megeet behagelig sofa.. og slipper re senga så ofte. Det meste ordner seg for de løsningsorienterte:)) og smertene dempes med morfinpreperater i morrakaffen....

Skjult ID med pseudonym Antigone lø. 13 mars 2010 15:43

Jupp! Megvel har skjønt poenget. Det er selvmedisinering som er løsningen :-)

Skjult ID med pseudonym megvel lø. 13 mars 2010 15:50

hahaha ikke sant:)) så lenge man spiser nok bananer i tillegg for å holde humøret på topp;)

Skjult ID med pseudonym tira lø. 13 mars 2010 15:52

Jeg er et B menneske som lever som et A menneske de fleste dager, men så snart jeg lar fornuften fare blir jeg sittende oppe langt utover natta. Og må nok innrømme at jeg fungerer best etter 7-8 timer med søvn.

(mann 31 år fra Oslo) lø. 13 mars 2010 16:47 Privat melding

En litt sær blanding.. Jeg jobber som baker, så det betyr at jeg begynner på jobb kl 6 avogtil uten problemer, Men blir jeg gitt muligheten til det så sover jeg mer enn gjerne 12 timer eller mer.

Skjult ID med pseudonym The One lø. 13 mars 2010 20:35

@Antigone
Du setter deg på flyet i 12-13 timer og reiser østover eller vestover. Tilpasser du deg døgnrytmen til det stedet du havner da, eller følger du klokka som om du var hjemme?

Det handler kun om selvdisiplin. Trives man med en type døgnrytme er det vanskelig å snu det for man ønsker det egentlig ikke. Helt ærlig tror jeg ikke det er noen vits å snu det man trives med heller;-)

(kvinne 49 år fra Oslo) lø. 13 mars 2010 20:55 Privat melding

Har ikke flydd så langt siden jeg var 15. Ingen aning :-)

Skjult ID med pseudonym vibe ma. 15 mars 2010 01:16

@Gratåass, The One og Antigon,er det ikke noe som heter ens biologiske døgn eller noe silkt?

Jeg trenger omtrent 7 timers søvn, men må vanigvis være våken i mer enn 17 timer til før jeg er trett.
Dvs at døgnet vanligvis ikke går opp i 24 timer, men i 25+ timer, og jeg derfor som regel legger meg iltt for sent, og derfor er trett om morgenen. Merker at det er lettere hvis jeg er i fysisk aktivitet mesteparten av dagen (som i enkelte ferier med hytte-til-hytt til fost elelr på ski), og det vile vært perfekt "før i tiden" med mye fysisk jobbing, men det er ikke så lett i dag, med "kontorjobber".

Skjult ID med pseudonym Antigone ma. 15 mars 2010 09:23

Jepp Vibe, det er det jeg mener når jeg sier forsinket søvnfase syndrom. Du kan jo google det, jeg er seint ute til jobb og må løpe ;-)

Skjult ID med pseudonym jaha ma. 15 mars 2010 09:24

At døgnrytme og søvn har med selvdisiplin er uvitenhet.

Skjult ID med pseudonym petita ma. 15 mars 2010 09:30

Googla det, og er visst vanligst i ung alder, dvs opp til rundt 25 år. Får håpe jeg vokser det av meg da, hoho

Skjult ID med pseudonym Antigone ma. 15 mars 2010 11:05

Petita, hvis det er det jeg lider av (og ikke bare ekstremt dårlig selvdisiplin...), må jeg bare si at det i mitt tilfelle bare er blitt verre med alderen.

Skjult ID med pseudonym gråtass ma. 15 mars 2010 11:27

Dårlig selvdisiplin og dårlige (u)vaner for min del, som har blitt verre med åra... Kjenner at 4-5 timer blir litt lite innimellom! :D

Skjult ID med pseudonym petita ma. 15 mars 2010 11:29

Takk for oppmuntringen...