Alle innlegg Sukkerforum

Mennesket er skapt til å hate.

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym javel? ti. 16 mars 2010 08:47

Mennesket er skapt til å elske, vi får det bare ikke alltid til. Mennesket er skapt for å leve en stund for så å dø. Mennesket er skapt for å formere seg. Mennesket er skapt til å krige med hverandre. Mennesket er kjærlig og savner tilhørighet til hverandre.

Får vi det vi selv tror på og sender ut i retur, eller hva er det som påvirker livene våre til overbevisning om f.eks hat og elsk?

(mann 33 år fra Oslo) ti. 16 mars 2010 08:57 Privat melding

Det er vel stort sett nedarvet, noen hater deg pga genetiske betingelser som de ikke styrer selv...andre hater deg fordi du tilhører feil gruppe mennesker.
F.eks hvordan sosialister hater mennesker som de ser på som "harry" og "ukule" er vel et kjent unntak fra genetisk betinget hat.

Skjult ID ti. 16 mars 2010 09:12

Så ting er i stor grad forutbestemt om man hater det ene eller det andre. Mener du da at man ikke selv har bestemmelsesrett i forhold til om man hater mye eller lite, om man ønsker å hate eller om man ønsker seg alternative måter å se verden på?

(mann 33 år fra Oslo) ti. 16 mars 2010 09:19 Privat melding

Jeg mener mennesker hadde hatt godt av å slutte å late som hele tiden og få ut hatet.

Skjult ID ti. 16 mars 2010 09:28

Men hvorfor tror du at alle går rundt og bærer på så mye hat? Forståelse for at du føler det sånn men jeg føler det ikke sånn. Det betyr ikke at noen av oss er uærlig, selv om du kanskje tror det. Jeg later heller ikke som når jeg sier min mening selv om jeg ikke er slem, sur, bitter eller ondskapsfull. Jeg har tillit og mener det er viktig for min livskvalitet.

(mann 33 år fra Oslo) ti. 16 mars 2010 09:32 Privat melding

Det er overalt og er mye synligere enn "gode"handlinger, derfor burde det også få mer oppmerksomhet synes jeg.

Har du jobbet med kundeservice noen gang? det er stort sett 8timer med trussler fra mennesker som skal ta deg med alt fra søksmål til jurister til sværtekampanjer uansett hvor hyggelig du er.

Spesielt er forakten mellom kjønnene stor og spesielt synes jeg det skiller seg ut her i Norge, mye mer interessant å diskutere det enn å bare avfeie det med pløsete kommentarer som at en er sur om en mener det.

Skjult ID ti. 16 mars 2010 09:40

Synes på ingen måte du er sur. På bildet ditt smiler du jo vakrere enn de fleste til og med glade og lure øyne har du. Men jeg er uenig med deg i at det det finnes mest av skal få mest oppmerksomhet. Vold avler vold. Negativitet avler negativitet osv. Det er forumet et godt eksempel på. Så om man ønsker å endre noe er jeg enig med deg i at man skal se ting i øynene og være uredd for å diskutere hva det måtte være, men for meg ville det bli helt galt om jeg skulle pådra meg negativitet og surhet som jeg ikke reelt føler. Trives bedre med meg selv om jeg opptrer på en bra måte, og så egoistisk vil jeg være! Jeg har jobbet med kundeservice og har aldri opplevd det du beskriver. Kanskje jeg har vært heldig eller kanskje jeg bare ikke forventer slik oppførsel fra andre.

Men kan du ikke utdype hva du mener med forakten mellom kjønnene? Hvordan opplever du dette, og i hvor stor grad mener du at denne forakten har med deg og din væremåte/arv/miljø/ å gjøre? Og ikke minst er dette noe du selv kan påvirke og endre på om du ønsker dette?

(mann 33 år fra Oslo) ti. 16 mars 2010 10:02 Privat melding

Men for meg er det mye komedie i alt hatet mellom mennesker og, et godt eksempel er når jeg stod i iskremskø ifjor på 17.mai og to mødre i bunad fyker ihverandre og slåss for harde livet siden hun forann mente hun bak prøvde å snike hehe.

Forakten mellom kjønnene er veldig synlig, norske menn og kvinner HATER hverandre virkelig med stor H.

Selv føler jeg ikke så mye forakt men må innrømme at jeg ikke er den samme personen før og etter sukker, før hjalp jeg alltid til om jeg så en jente bli plaget på vei hjem fra byen og fulgte henne hjem eller whatever...idag snur jeg meg bare siden jeg vet hun mest sannsynlig hater meg, da det er hva min erfaringtilsier.

(mann 29 år fra Oslo) ti. 16 mars 2010 10:04 Privat melding

Good morning, haters!

(mann 33 år fra Oslo) ti. 16 mars 2010 10:08 Privat melding

Hehe Good morning wanker!

(mann 29 år fra Oslo) ti. 16 mars 2010 11:21 Privat melding

Hehehe!

Skjult ID med pseudonym voltaire ti. 16 mars 2010 18:45

@assante - "før hjalp jeg alltid til om jeg så en jente bli plaget på vei hjem fra byen og fulgte henne hjem eller whatever...idag snur jeg meg bare siden jeg vet hun mest sannsynlig hater meg, da det er hva min erfaring tilsier."

- why do I not believe you?

Skjult ID med pseudonym grumse ti. 16 mars 2010 18:51

hmm...det er en ting vi bør tenke litt over her.....før vi diskuterer hva vi er skapt for bør vi først bli enige om vi i det hele tatt er skapt!
Er nok å sette det litt på spissen men alikevel.....

Assante: kanskje du bør få justert "brillene" litt, gode gjerninger er synlig for de aller fleste! Hvis du ikke ser det er det enten fordi du ikke vil, eller fordi du ikke ser godt nok: