Alle innlegg Sukkerforum

Hvordan opprette en mailadresse uten navn?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Dataguri ti. 16 mars 2010 16:22

Dette er sikkert noe mange kan, men ikke jeg. Vil gjerne ha en mailadresse som sukkergutta kan sende bilder og sånt til, men ofte vil jeg forblid anonym i første omgang. Vil ikke at navnet mitt skal komme fram. Hvordan gjør jeg det helt konkret? Noen som har en oppskrift som selv vi minst dataerfarne kan forstå?

Skjult ID med pseudonym R ti. 16 mars 2010 16:24

www.hotmail.com

Her kan du registrere en anonym adresse.

Skjult ID med pseudonym velle ti. 16 mars 2010 16:26

enig med r

hotmail funker bra til formålet :)

Skjult ID med pseudonym Mann 37 ti. 16 mars 2010 16:35

Hotmailadresse er riktig svar.

Men for all del ikke bruk den"hemmelige" adressen til facebook registrering eller f, eks sende inn søknader/ brev til offentlige instanser. Bruk den heller ikke til kontakt mellom deg og f, eks idrettslaget eller hundeklubben etc. Medlemslister og diverse brev, og søknader blir offentliggjort.

Dette er søkbart på nettet, og blir da linket mot ditt navn.

Skjult ID med pseudonym Dataguri ti. 16 mars 2010 18:08

R og Velle:
Takk!! Da prøver jeg hotmail. Og skal huske hva du skriver Mann 37

Skjult ID med pseudonym Elikapeka ti. 16 mars 2010 18:14

Jeg prøvde å google min private, men anonyme hotmailadresse, men fikk ingen treff på den..så jeg vet ikke heeelt om det er søkbart selv om du bruker den til diverse andre ting..men det kan sikkert være greit å kun bruke den til Sukkerrelatert mail allikevel:)

Skjult ID med pseudonym Dataguri ti. 16 mars 2010 18:15

Får holde sukker og salt adskilt, er ikke det en grei regel uansett? ;)

Skjult ID med pseudonym Mann 37 ti. 16 mars 2010 18:32

@ Elikapeka

Jeg var på kurs ang, datasikkerhet på jobben. Og da fikk jeg meg et lite sjokk om hvor mye info du kan få ut av en "anonym" hotmailadresse.

Kurslederen googlet min privatadr, som et eksempel. Og da fikk han ut medlemslister av MC klubben, en mail som kommunen hadde sendt meg vedrørende en reguleringsplan, min facebook side, Turneringslister fra idrettslaget, og selvfølgelig navnet mitt. Som han deretter brukte 1881 for å finne mobilnr, og hjemmeadresse, og deretter inn på skattelistene.

Så vær forsiktig er mitt råd.

Skjult ID med pseudonym frk.singel ti. 16 mars 2010 18:38

En ting er at mailadressen er anonym, men høres ut som du kasnje trenger å vite at du heller ikke oppfører ditt eget navn som eier av adressen. Dette navnet vises jo også når du sender mail tilbake fra den adressen om du har tenkt til det også.

Vet det går an å skjule denslags men vet ikke hvordan og mulig du heller ikke vet,og da må man kanskje passe på hver gang man sender?
Prøvesend til din vanlige mail adresse og se hva som da vises om avsender, før du bruker den på noen du vil være anonym overfor :-))

Om noen vet bedre så si gjerne fra. Synes bare ikke denne delen ble pressisert for en som kanskje trenger denne oplysningen i tillegg ;-)

Skjult ID med pseudonym Elikapeka ti. 16 mars 2010 18:52

Hmm..rart at jeg ikke får opp noen treff på min mail da..men det kan godt være at det er mullig å spore opp, det meste av informasjon finner man jo på nettet..

Veldig lurt frk. Singel:)
..på hotmail går du inn på "profil", så "detaljer" og så "navn-rediger"..så kan du kalle deg akkurat hva du vil:)

Skjult ID med pseudonym Mann 37 ti. 16 mars 2010 19:01

@ Elikapeka

Grunnen til at all denne infoen kom opp med å søke opp min adresse, er at jeg ikke har prøvd å skjule den. Jeg bruker den konsekvent i all privat korrespondanse. Og den ligger i tillegg på kontaktinfoen på facebook, og som kontaktinfo på div , medlemslister.
Kanskje din ikke har vært brukt til offentlig korr, eller ligger på noen medlemslister, eller at medlemslistene ikke ligger på hjemmesiden til klubbene du er medlem i :-)

Skjult ID med pseudonym R ti. 16 mars 2010 19:01

@M37 - Å ikke finne ut masse via en slik adresse fordrer jo at man kun bruker den anonymt. Dette trodde jeg var implisitt, men da presiserer jeg altså som en fortsettelse på mitt innlegg: Man kan ikke bruke adressen til annet enn anonym aktivitet og selvsagt ikke bruke sitt eget navn i registreringen på noen som helst måte. En dyktig hacker kan finne ut hva som helst, men jeg tror de har andre ting å bestille enn å henge på Sukker.

:-)

Skjult ID med pseudonym R ti. 16 mars 2010 19:02

@M37 - Nemlig, da er det ikke så rart at man fant ut ting ved å google den :-)

Skjult ID med pseudonym Elikapeka ti. 16 mars 2010 19:06

Mann37, jeg bruker min anonyme mail til all privat kommunikasjon, men jeg sprer den kanskje ikke like mye ut som det du har gjort..;)
Men greit at man er oppmerksom på det, før man deler ut privat mail til hvem-som-helst:)

Skjult ID med pseudonym velle ti. 16 mars 2010 19:10

Er ikke bare epost som bør være anonymt.....
tok en test for noen måneder siden for å se hva som det var mulig å finne ut. Fant ut at en del damer her også bruker samme profilnavn i andre sammenhenger. Da var veien kort til å finne både fullt navn, adresse, facebookprofil osv.

På den annen side, så er det ingen grunn til å bli helt paranoide :)

Skjult ID med pseudonym Mann 37 ti. 16 mars 2010 19:13

@ R
Den utdypningen du kommer med her, skrev jeg som tips i innlegg nr 3.

Men som kvinner flest, så liker du vel å få si det med egne ord.

Mohahahaha.

Skjult ID med pseudonym R ti. 16 mars 2010 19:26

@M37 - Neida, jeg bare så det ikke :-) Det hender man overser ting, det vet du ;-) Beklager, vennen!

Skjult ID med pseudonym Mann 37 ti. 16 mars 2010 19:29

@ R

Pft. Skjønner ikke hva du mener ;-)

Skjult ID med pseudonym ghost dog ti. 16 mars 2010 19:34

Dette er kanskje en avsporing, men hotmail...? Gmail er suverent mye bedre:) Også til sukkerbruk vil jeg tro.

Skjult ID med pseudonym Antigone on. 17 mars 2010 19:03

Googlet akkurat min egen private e-postadresse, som jeg bruker til alt mulig privat, herunder Facebook og andre slike ting: Ingen treff :-)

Facebook-siden min kommer ikke opp fordi jeg har blokkert for at den skal være søkbar. Du finner ikke den om du søker på navnet mitt heller (bare hvis du søker inne i Facebook, selvsagt).