Alle innlegg Sukkerforum

Alder bare et tall?

Vis siste innlegg
(mann 56 år fra Akershus) ti. 16 mars 2010 17:19 Privat melding

Jeg har forstått på diskusjonene her i forumet at jeg bør ta matchtallene her inne med en bitteliten klype salt. Men når jeg får opp mine matcher dukker det opp jenter i alle aldre. Så det er tydeligvis ikke noe utvalgskriterie (annet enn i mine egne søk).

Når jeg kommer inn på mine tilsynelatende matcher står det ofte at de søker menn som er yngre enn meg. Så blir jeg sittende og lure om det i det hele tatt er noen vits å sende avgårde en melding hvis resten av det som skrives stemmer.

Hvordan er det jenter (og gutter). Er alderen som er satt opp absolutt? Selv har jeg hatt litt forskjellige opplevelser. Det finnes kvinner på 35 som virker som de nærmer seg pensjonstilværelsen og det finnes kvinner på 50 som er både lekre, lekne og ungdommelige. Er alder bare et tall, eller er det bare en floskel?

Kjøj debatt!

Skjult ID med pseudonym zoid77 ti. 16 mars 2010 17:32

Det spørs vel hva du er ute etter. Jeg har en kompis som har vært gift med en 15 år eldre dame i en del år nå, og de funker som bare det - i deres tilfelle er alder definitivt bare et tall. Men begge hadde barn fra tidligere forhold og ingen av dem hadde egentlig lyst på flere - det gjør det nok litt enklere...

Skjult ID med pseudonym Marikåpa ti. 16 mars 2010 21:30

Min erfaring er at flere menn har tatt kontakt selv om jeg er flere år for gammel ifølge det de har skrevet i profilen sin. Når jeg påpeker det, sier de at det ikke var så nøye ment.

Så da er det kanskje ikke slik at vi nødvendigvis bør respektere alderen som står i profilen - så lenge ikke avviket blir altfor stort?

(kvinne 50 år fra Telemark) ti. 16 mars 2010 21:37 Privat melding

Alder er bare et tall, så fremt vedkommende ikke kunne vært min sønn eller min far.

Skjult ID med pseudonym Unghingst ti. 16 mars 2010 23:40

Det der med søkt alder må tas mest som en pekepinn på hva som har funket for den enkelte tidligere, i allefall er det slik for meg.

Er det stor aldersforskjell oppover, kan jo det virke litt ukjent og komplisert, man har jo ikke "vært der" så da kan det være vanskelig å relatere seg til den andres livssituasjon. Men om jeg tenker bedre etter kan det nok sikkert også være interessant og spennende dersom kjemien stemmer.

Jeg har for eksempel forståelse for at drømmemannen til Pia Haraldsen er Jonas Gahr Støre. Erfaring og vidsyn, og ikke minst status og makt, kan være fascinerende kvaliteter å omgi seg med.

Det fins jo en del "modne" kvinner med noen utrolige personlige egenskaper der ute. Jeg hadde ikke hatt noe i mot å kommunisert med noen av dem. Om det hadde blitt en flørt ut av det vet man jo aldri før man har prøvd. Alder er et tall som du sier :)

Skjult ID med pseudonym In10se on. 17 mars 2010 00:27

Tror det varierer mye fra person til person. Min ene tante er gift med en mann som er 12 år yngre enn seg, og de har nå vært sammen i over 20 år. En av onklene mine er gift med en kvinne som er omtrent 20 år yngre enn seg, og de giftet seg for rundt 22 år siden. En gammel studiekompis av meg ble sammen med en 18-åring da han var 27. Fem år senere er de fortsatt sammen, gift og har to barn. En venninne av meg er 28 og samboer med en 23-åring. Osv., osv. Samtidig er det viktig for noen at alderen ikke er så ulik. Så om alder bare er et tall eller ikke varierer nok avhengig av hvem du spør.

(mann 56 år fra Oppland) on. 17 mars 2010 09:02 Privat melding

Jeg er veldig enig m Calandiva, Unghingst og In10se i at alder nok ikke er bestemmende for hvem man passer best sammen med, generelt sett. Jeg har vært i et 25år samboforhold m en 6år yngre jente. Kunne jo fortsatt tenke meg en lignende yngre jente, men vurderer faktisk også jevnaldrene og noe eldre jenter enn meg, mye pga at jeg oppdaget andre gode egenskaper/erfaringer som disse jentene har som gjør meg nysgjerrig. Ting som jeg kanskje ikke har opplevd i mitt forrige forhold, mere dybde i samtaler m.m. i et nytt forhold som kan bringe meg/oss på et bedre kjærlighetsplan enn tidligere. Men innrømmer gjerne at selvtilliten ikke er alt for høy når jeg beveger meg nedover på "ønskelista" i alderen hos jenta, da jeg ofte tror hun er ute etter jevnaldrene.

(mann 33 år fra Oslo) on. 17 mars 2010 09:20 Privat melding

Men det har også med hvilke erfaringer og hva du har opplevd osv?

Jeg føler jeg på ingen måte kan matche erfaringen jenter på min egen alder, de har alle vært over hele verden og reist og opplevd mye mer enn det har og jeg opplever dem som bittre og at jeg må bære syndene som deres tidligere mange menn har gjort.

Men jenter på 20-22år føler jeg at gir meg en sjangse for den jeg er og de har enda ikke rukket å blitt ødelagt og de opptrer enda ikke som de store martyrene, samtidig så virker det som de er mye mer hengivne, en jente på min egen alder...hun har sett det før..hun har sett alt før.

Skjult ID med pseudonym Knoppen on. 17 mars 2010 13:03

Alder er kanskje bare et tall, men bak dette tallet skjuler det seg noe ekte, der visse biologiske prosesser har ligget og gjæret seg gjennom så så mange faser.

Det vil si at de ekte prosesser den biologiske organismen har vært igjennom er reelle. Fra organisme til organisme eksisterer det både likheter og forskjeller med hensyn til hvordan disse prosessene har satt spor, akkurat som det eksisterer likheter og forskjeller mellom organismer generelt.

Alder er et tall ja, men kanskje ikke "bare" et tall.

Skjult ID med pseudonym Lathund to. 18 mars 2010 09:53

Jeg har vært i forhold både med jevnaldrende og jenter som er 12-13 år yngre enn meg. Forholdene har gitt meg veldig forskjellige ting selvsagt, det er jo individer man er sammen med, ikke en aldersgruppe. Men det er lett å se at alderen påvirker innholdet i forholdet.

Forskjellen mellom teori og praksis tror jeg er et viktig element. Det er lett å sitte på nett og være teoretisk tilnærmende i forhold til preferanser osv. Selv har jeg ut fra erfaring (og kanskje sementerte forestillinger) f eks sett for meg at kvinnen i mitt liv antakelig er 3 år yngre enn meg eller mer. Men så var jeg på byen i våres og traff en kvinne av en annen verden. Kommunikasjon og kjemi satt som spikret. Jeg var trollbundet og traff henne noen ganger. Det var gjensidig, men dessverre var hun litt "på vei ut av" et 23 år langt forhold og alt ble litt for komplisert. Hun var litt eldre enn meg og det ga mine fordommer et lite skudd for baugen selvsagt.

Så burde jeg kanskje klokelig begynt å se etter noe liknende her inne. Plutselig ser jeg at det vanskelige med nettdating er det jeg ellers har sett på som den store fordelen, nemlig at man i ro og fred kan lete etter og kommunisere med kvinner som matcher dine krav og ønsker før man treffes. Nå ser jeg at det skal mye til at jeg blir: "Tatt av kvinnen" på et sted som dette.

At jeg i tillegg har fått "sukkersyken" gjør ikke saken enklere. Fordi responsen er så dårlig når jeg forsøker å ta kontakt ender jeg opp med å titte litt rundt uten å gidde å ta kontakt. Er vi ikke "sultne" nok?

Skjult ID med pseudonym tira to. 18 mars 2010 10:04

Jeg tror du skal slutte å se på alder og heller se etter personer som fasinerer deg.

Du sier at svarprosenten er liten og at du i steden har blitt en titter. Det vil ikke hjelpe deg i jakten på den ene. Just keep trying.

Skjult ID med pseudonym Sportsman fr. 19 mars 2010 01:15

Du er 48 år og føler deg moden og trygg nok på deg selv til å følge dine egne følelser og ønsker. Om du vil finne en erfaren livsledsager på egen alder eller en eventyrlig 25-årig "Pia Haraldson"-type er opp til deg. Let og du skal finne. Velger du de jevnaldrede regner jeg med at du har en overkommelig oppgave.

Satser du på en god del yngre modell vil du måtte vise deg selv frem på en mer sofistikert måte. Dersom ikke den yngre garde ser dine kvaliteter her på sukker, regner jeg med at dette skyldes at norske kvinner i hovedsak liker noenlunde jevnaldrede menn. Alternativet er å finne noen av utenlandsk opprinnelse, boende i Norge eller i utlandet. I andre kulturer er alder og status verdsatt høyere enn i den norske. Så om lekenhet og ungdommelighet er det du primært søker kan det å se utenlands være noe å vurdere.