Alle innlegg Sukkerforum

Singelmat?

Vis siste innlegg
(mann 38 år fra Oslo) lø. 20 mars 11:58 Privat melding

Det er en kjensgjerning at det er morsommere å lage mat til flere og ikke bare seg selv. Likevel er vel de aller flestes situasjon her(bortsett fra de med barn, men det blir noe helt annet igjen) slik at man stort sett bare lager mat til en person. Jeg skulle gjerne hatt tips til hva man kan lage kun for en person, uten at det er mye styr, men samtidig god mat. Hva sier folket? Ja, jeg vet at det finnes sider som matprat.no osv. :)

(kvinne 46 år fra Vestfold) lø. 20 mars 12:51 Privat melding

Hei. ( så hyggelig å se deg igjen )
Jeg er jo alenemor, så annen hver uke lager jeg stort sett mat bare til meg. Da går det i brødskiver el enkle retter.
Og med enkle retter mener jeg nesten alt fra rett i koppen-forskjellige typer el små andre retter.

Jeg har en skikkelig god rett å anbefale, som tar kort tid å lage.:
Du tar en el to kyllingfileer, deler de opp og steker.
Setter over pastaen ( helst båndspaghetti, det er best )
Når kyllingfileer er stekt, tar du og surrer de i Sweet Chili saus ( den er sterk og supergod )
Så lager du litt salat å ha ved siden av, evnt. kan du lage en saus å ha over ( kylling Bretagne saus )
Men ikke alltid jeg har saus over, tar evnt bare litt olje over pastaen.
Veldig god rett, og ganske sunn også.

Lykke til :)

Skjult ID med pseudonym chandler77 lø. 20 mars 12:54

Halla på deg ja;) Ser ikke så verst ut den der, til og med jeg kan greie å ordne den, takk! :D

Skjult ID med pseudonym elfrodo lø. 20 mars 14:26

S.a.me...har du rappa kokeboka mi? ;-)

En av mine favorittretter :-)

Skjult ID med pseudonym korrektur lø. 20 mars 14:28

kyllingfileter

Skjult ID med pseudonym s.a.me lø. 20 mars 15:48

He he Elfrodo kanskje det.. supergod mat i hvert fall.
Godt å se at korrektur er på plass. Sorry skriveleifen..

Skjult ID lø. 20 mars 18:15

wook med diverse kjøtt oppi. pytt-i-panne.(høres simpelt ut,men er kjempegodt)
fylte paprika.kan putte oppi det man liker best.bacon,potetterninger,ost + div.

Skjult ID med pseudonym sunway77 lø. 20 mars 18:27

blir sulten,stikke ned på sentret å finne meg noe middag/kvelds,, blir forøvrig frokosten i dag og he he

(mann 50 år fra Oslo) lø. 20 mars 18:39 Privat melding

Wok noen biter med laks, hiv oppi en passe mengde wokgrønnsaker fra frysedisken og en woksaus. Noe brød eller ris er passende tilbehør.

Blank litt løk og hvitløk i olje, tilsett krydder. Tilsett fiskebuljong og en del grønnsaker, gjerne frosne. kok opp og skru ned varmen lavt. Legg oppi noen biter med fisk og la det stå og trekke 5-6 min til fisken et ferdig.

Den letteste, dagens på Curry corner eller hva det heter til 70....

Skjult ID med pseudonym Elikapeka lø. 20 mars 18:46

Fjordland!!!;P

Skjult ID med pseudonym jaha? lø. 20 mars 18:52

Wok grønnsaker og kyllingfilet og tilsett hot sweet and sour saus.

Skjær rotgrønnsaker i terninger, tilsett de krydderne du ønsker og legg en svinefilet, en kyllingfilet eller en fiskefilet på og i ovnen.

Kok opp buljong og tilsett lapskausblanding, pølse i skiver og pastaskruer.

Laksefilet med sitron, purreløk, masse sort pepper surres i creme fraiche og serveres med poteter eller ris.

Orientalsk tomatsuppe fra rimihylla og tilsett de grønnsakene du ønsker og ta en skive grovt brød ved siden av.

Tre i ett salatbrett, reddik, fersk spinat, paprika, agurk, sherrytomat, feta med chili og en boks reker blir til en fyldig og sunn salat.

Meksikansk salat fra rimihylla og en halv, grillet kylling.

Alle former for pasta med ulike sauser, f.eks pesto, fløte, egg, blåmugg og hvitløk, omat og parmaskinke. Server med parmesanost.

Filadelfia naturell smøres utover en tallerken, sleng hot tacosaus over sammen med purre og reker. Spis med nachoes.

Scampi, kamskjell, blåskjell, reker osv duger alltid godt som singelmat. Det samme gjør tines risgrøt eller speilegg :-)

Skjult ID med pseudonym blekspert lø. 20 mars 18:54

22225555

Skjult ID med pseudonym jaha? lø. 20 mars 18:56

I would like to order an American way and a chicken thai half and half, a large diet coke and garlic sause. That will be all, thanks :)

(mann 35 år fra Vestfold) sø. 21 mars 15:40 Privat melding

Har vært oppe på Soria Moria i holmenkollen i helga! Der var det ikke noe singel mat nei... Trenger nesten ikke å spise resten av uka....

Skjult ID med pseudonym chandler77 sø. 21 mars 22:26

Jeg merker meg at wok og ring etter takeaway er de alternativene som er mest populære:)

Skjult ID med pseudonym pgmp sø. 21 mars 22:29

Karbonader / stekt kjøttdeig, pasta og ost

Skjult ID med pseudonym Ålrait sø. 21 mars 22:39

1 pakke Findus fiskesuppe.
Kok opp og legg til følgende:
- 1-2 gulrot i små terninger
- 1-2 sjalottløk (opphakket)
- 2-3 toskefileeter, og 2 lakse-fileeter (gitt et oppkok++ på forhånd). Bitene gjøres så små som du vil (for fylde) ila.koketiden.
- pepper
- masse karri :-)
- dill

Mot slutten av koketiden, legg til følgende:
- 1 brokkoli i biter (gitt et oppkok på forhånd)
- 1 rød paprika i biter

Smak til med mer pepper/salt, evt. noe hot noe.

Serveres med eks. sånn derre indisk brød :-)

Skjult ID med pseudonym snubadude sø. 21 mars 22:41

Nanbrød? @ Alrait, sushi er oki mat, klar på 123 :-)

Skjult ID med pseudonym Ålrait ma. 22 mars 19:31

Ja, nanbrød.
Retten tar litt tid, men til gjengjeld holder det til ca. 3 middager (ihvertfall hvis du har brød ved siden av).

Og forresten, så skal det være torsk ikke tosk :-)

(mann 42 år fra Rogaland) ma. 22 mars 20:07 Privat melding

Hurtigmat for meg er noe som er enkelt å lage og gjerne med bonusen at det smaker godt.
Med litt planlegging så er det bare kreativiteten som setter grenser.

Forrige uke rett før trening (1t) så heiv jeg inn to poteter i ovnen til baking, gikk så på trening.
Kom hjem, snittet disse opp, heiv oppi litt smør/salt/pepper og inn igjen.
I mens freste jeg en mør entrecóte og litt snittede grønnsaker. (ta det du har/liker, jeg brukte gulerot/sellerirot og blomkål)

Summa summarum, en topp mandagsmiddag med nesten ingen "arbeidstid"

Skjult ID med pseudonym frøkna ma. 22 mars 20:34

Den eneste singelmaten som virkelig funker for meg, er å finne meg et skikkelig mannebein å gnafse på og håpe på at det deretter blir parmat, duomat, mat i parform, dobbelmat og ellers lettvint restemiddag for to på søndagene ;-D

Mine singelmiddager er veldig enkle og stort sett raske å lage og jeg har funnet ut at hvit saus i pulverform kan brukes som base til å lage smak på all verden slags retter.
Mine favoritter er kyllingfilet med fullkornris i en hvitsaus med småhakkede og freste baconstykker . Eller fryste, marinerte laksefileter som trekkes og brukes sammen med poteter, babygulrøtter, brokkoli og blomkål, igjen toppet med en hvitsaus med småhakkede og freste baconstykker, samt en del sitronpepper og masse, masse, masse dill for å lage litt ekstra smak.
En frisk salat ved siden av med hovedtyngde på unge, små og friske ruccolasalatblader, cherrytomater, agurk, litt olivenolje, litt salt og litt pepper.

Eller en liten pepperbiff som nytes sammen med en stor mengde av woka grønsaker som kun har fått en liten smak av soyasaus og ingenting annet. Duger for meg i hvertfall :-)