Alle innlegg Sukkerforum

BLÅMANDAG!!!!

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym megvel ma. 22 mars 2010 15:16

Travel morgen med en liten på slep.. busskortet til mor var ugyldig..gikk visst ut i går.. null kontanter i lommeboka siden det er mandag.. jaja skal bare 5 stopp, fornyer det senere. På stopp nr 3 kommer kontrolløren og definerer meg som snik! fikk ikke tid skrive ut boten på bussen så han og kollega følger meg av bussen der jeg skal av slik at alle jeg pleier ta bussen med ser jeg får bot!!.. Kommer på skolen og jammen begynte vi ikke en time senere akkurat denne mandagen!!! Som jeg gleder meg til å ta bussen i morra du!!!! Her kommer frøken "white trash" heheheeheh... ikke fikk jeg studenrabatt heller.. sure gubben...
Men seriøst.. hadde dere trodd jeg snek eller forstått jeg var max uheldig?

Skjult ID med pseudonym frøkna ma. 22 mars 2010 15:29

Jeg tror ikke at en mor med barnet sitt på slep blir sett på som den som typisk sniker på bussen, tror de fleste som observerte hendelsen tippet på uheldige omstendigheter for din del ;-)
Jeg fikk en gang lov til å gå av trikken uten å få bot, fordi jeg ganske enkelt i dèt jeg skulle ta fram månedskortet oppdaget at jeg hadde glemt å ta med meg lommeboka! Forbauselsen min over å ikke finne lommeboka må ha vært ganske troverdig antar jeg :-)

Skjult ID med pseudonym Domm ma. 22 mars 2010 15:37

Jeg sneik idag! Sammen med 20-30 elever fra klassen min. Gikk bra heldigvis :P (jeg er læreren)

Skjult ID med pseudonym s.a.me ma. 22 mars 2010 15:44

Uff stakkars deg.. dette var jo maks uheldig.
Skjønner at du synes dette her er flaut. Jeg tror ikke du snek m barna og alt.
Men de har jo sine rutiner å følge, som sikkert er ganske firkantet. De burde vel ha en kortterminal på bussene.
Finnes ikke det?
Får håpe resten av dagen din har blitt bedre, enn den litt dårlige starten.

Skjult ID med pseudonym jadda... ma. 22 mars 2010 15:59

Mitt inntrykk er at de mange av de som ser mest uskyldige ut som faktisk er de største snikene. Det bør være slik at ingen slipper unna om de ikke har gyldig billett. Noe annet vil være urettferdig. Dersom kontrollørene skal begynne å tolke hver enkelt situasjon er vi på feil spor. Folk ville ha utnyttet dette maksimalt.

Så til TS.....boten var helt fortjent. Beklager å måtte si det.

Skjult ID med pseudonym vibe ma. 22 mars 2010 16:20

Jeg hadde ikke trodd du snek, tror ikke folk som vanligvis må ha månedskort sniker noe særlig.
Men kontrollørene kan ikke begynne å bruke skjønn heller, da ville jo fordommer avgjort om folk fikk "gebyr" eller ikke.

Men du får se på det som "cost of living" - vanskelig å gå gjennom livet helt uten noen slike uforutsette utgifter og hendelser.

Synes forøvrig det er helt latterlig at man må klippe for hund og for sykkel på t-banen her. De som kommer med vogn betaler jo ikke noe for vognen. Og for endel er jo nettopp det at de sykler, det som gjør det mulig å ta banen /sykler til og fra t-banestoppet) - ellers ville de tatt bilen. Så sykkelen min sniker, av prinsipp.
Men det er et annet tema.

Skjult ID med pseudonym megvel ma. 22 mars 2010 16:34

Ja det var kjipt, men jeg forstår kontrolløren og.. men det som er det kjipe er at som jadda sier, at det ofte er de som ser uskyldig ut som kanskje sniker:) ergo kommer jeg til å føle meg lur framover som tar buss med mange av de samme hver dag!! hehe.. forrige gang hadde jeg heldigvis kontanter men sjåfør sa det var greit om jeg bare fylte på senere... ville ikke dra en 4 åring gjennom hele bussen i bevegelse bare for noen få stopp.. men jeg gjør nok det neste gang ja. Hadde de hatt kortautomat hadde jo mange sikkert sluppet samme problem.. lett glemme ha kontanter i lommeboka.. men fikk da en kopp kaffe av medstudine til trøst:)))
Men min sammvittighet er ren så jeg får smile å late som ingenting... men aaaaaaarger meg litt til...

Skjult ID med pseudonym megvel ma. 22 mars 2010 16:36

@vibe.. ikke sant:) man må sørge selv for rettferdigheten innimellom:))...

Skjult ID ma. 22 mars 2010 17:01

Vi lever i et altfor kaldt samfunn.
Hadde jeg sittet på bussen,og oppfattet situasjonen, hadde jeg betalt turen for deg :o)
Var det ingen medstudenter på bussen da?

Skjult ID med pseudonym pgmp ma. 22 mars 2010 17:02

Min lille protest mot nsb er å snike en gang for hver gang toget er mer enn 10 min forsinka. I praksis betyr det at jeg sniker nesten halvparten av gangene jeg tar lokaltog. Har aldri blitt tatt.

Skjult ID med pseudonym zoid77 ma. 22 mars 2010 17:04

Det er jo egentlig ganske latterlig all den tid bussene ikke tillater bruk av bankkort - i Oslo ikke engang på billettautomater for folk som ikke har Flexus. Og all den tid man vet at en billettkontroll uten noen bøter er en nedtur for kontrollørene (jeg har det fra en som har jobbet som kontrollør selv), så kan man ikke vente at argumenter biter...

Skjult ID med pseudonym megvel ma. 22 mars 2010 17:10

Var ingen kjente.. men for sent betale når kontrolløren kommer ...Takk skjult id, det hadde redda dagen:))) har ikke opplevd kontrollør på den ruta og jeg har tatt den bussen i snart ett år. Første gang jeg ikke hadde mulighet og jeg tenkte det går sååå bra..HEELT utrolig lite sannsynlig at det skulle skje på samme dag!! Og at jeg egentlig skulle vært på en senere buss uten å vite det hehe...
haha@pgmp.. urettferdig!!!

Skjult ID med pseudonym frøkna ma. 22 mars 2010 17:11

Å snike på trikken, bussen, toget eller andre kommunikasjonsmidler med eller uten sykkel synes jeg blir en ganske stakkarlig protest. Hva får man igjen for det dersom man blir tatt, da? Jo man får en bot som svir samt uønsket oppmerksomhet.
Det er i beste fall en helt privat og personlig protest som føles bra for en selv å gjøre, men som ikke hjelper det grann i forhold til å få nsb til å få togene sine til å gå i rute eller å få Oslo Sporveier til å skjønne at sykler burde være gratis å ta med.

vibe:
Jeg har heller ikke sans for at Oslo sporveier krever betaling for at jeg tar med meg sykkelen min, men skjønner ikke helt hvordan det at jeg eventuelt sniker med sykkelen kan hjelpe på frustrasjonen min ;p

Skjult ID med pseudonym pgmp ma. 22 mars 2010 17:19

@megvel
Om jeg skulle få bot nå betaler jeg med glede. Snikingen har uansett lønnt seg med god margin. Også synes jeg den refusjonsordningen fungerer langt bedre enn noen av de offisielle refusjonsordningene som har blitt vurdert.

Skjult ID med pseudonym megvel ma. 22 mars 2010 17:30

jeg er egentlig en som følger regler uten unntak så jeg hadde aldri gjort det.. men jeg ser poenget og som jeg sa til vibe.. noen ganger må man ordne opp selv:) hmm kanskje jeg skal snike i halvannen måned så tjener jeg inn igjen boten hehe

Skjult ID med pseudonym pgmp ma. 22 mars 2010 17:51

Ikke snik i måneder med delvis ferie. Mange tar sjansen på å ikke fornye månedskortet når det går ut noen dager før ferien, og tilsvarende er de trege med å skaffe nytt i dagene etter ferien. Det vet kontrolørene og kontrollene er tilsvarende hyppige.

For en stund siden var det slik at hvis man fikk bot, og fornyet månedskort senere samme dag så fikk man refundert boten. Vet ikke om det fortsatt er slik, men du kan jo sjekke det.

Skjult ID med pseudonym megvel ma. 22 mars 2010 17:55

hehe nei blir nok ikke noe sniking på meg:) er kjedelig lovlydig..lønner seg kanskje i lengden... prf..

Skjult ID med pseudonym vibe ma. 22 mars 2010 17:59

Frøkna:
a) Hvem har ikke sagt at det skal hjelpe på frustrasjon?
b) Hvem har sagt at det er eneste protest?

FYI:
a) Det er å la være å støtte noe du er i mot, som en boikott.
Jeg lar være å gjøre noe aktivt for å følge en regel jeg ikke kan akseptere rent prinsipelt.
Sykkelen har ikke noe inntektsgrunnlag, og den tar ikke mer plass enn en vogn. Sykling er resultat av anerkjente idealer (miljø, helse). Om man da baserer seg hver dag på sykkel+t.bane to måendskort og plustelig ikke så billig å være miljøvennlig.
b) Jeg har sendt mail til T-banene om det.

Skjult ID med pseudonym frøkna ma. 22 mars 2010 18:40

vibe:

Ingen som har sagt at det (ikke?) skal hjelpe på frustrasjon og ingen som har sagt at det er eneste protest så vidt jeg vet?
... hilsen forvirret...
:p

Skjult ID med pseudonym gråtass ma. 22 mars 2010 19:26

Blonde bergensere som tror de kan ta bussen gratis sånn helt uten videre asså. Godt du måtte punge ut Megvel! :P

Mvh
Pensjonert bussjåfør

Skjult ID med pseudonym megvel ma. 22 mars 2010 19:34

Har fortsatt sekken stående på gulvet.. godt for deg at du bor på hinn siden!!

Skjult ID med pseudonym gråtass ma. 22 mars 2010 19:53

Tar gjerne en boksekamp med deg jeg, Megvel! :)) Med en øl etterpå - du spanderer taxi'n forresten :P

Skjult ID med pseudonym megvel ma. 22 mars 2010 19:59

Selvfølgelig.. er da likestilling:) men lar den stå litt åpen;)..kan jo hende du trenger å være "mannen" etter å ha tapt kampen hehehe

Skjult ID med pseudonym vibe ma. 22 mars 2010 20:22

Frøkna;
ok, men da forstår jeg ikke hvorfor du tar stilling til det.. ;)
For med "men skjønner ikke helt hvordan det at jeg eventuelt sniker med sykkelen kan hjelpe på frustrasjonen min" og "Å snike på trikken, bussen, toget eller andre kommunikasjonsmidler med eller uten sykkel synes jeg blir en ganske stakkarlig protest." så ligger det jo en antakelse om at det er derfor andre gjør det/nøyer seg med å gjøre.
Men det finnes altså andre grunner til å snike enn frustrasjon, og det finnes muligheter for å protsetere sterkere - velbekomme;-)

(mann 42 år fra Telemark) ma. 22 mars 2010 21:39 Privat melding

Megvel: nå er det snart tirsdag, da har du kommet litt videre ihvertfall.

Skjult ID med pseudonym megvel ma. 22 mars 2010 21:54

Jada .. tiden kommer:)

Skjult ID med pseudonym frøkna ma. 22 mars 2010 22:10

vibe:

Dette blir fullstendig flisespikking fra min sin side men jeg kjører på likevel:
Ja, jeg tolket deg på en slik måte at din tilbakemelding til meg var riktig og på sin plass.
Men det er ofte slik kommunikasjon foregår, og jeg selv har i hvertfall i mente at andre tolker meg på sin egen måte når de svarer meg og at jeg dermed er litt mottagelig på hvordan de tolker meg og jeg godtar at jeg blir tolket litt annerledes enn det jeg egentlig mente.
Selv mister jeg lysten til å kommunisere når jeg får slike svar som du gav meg.
Dersom du ikke er åpen for at andre tolker deg på sin egen måte, så blir også kommunikasjonen så pass stivbent at jeg ikke bryr meg om å fortsette...

Så jeg bare konkretiserer nok en gang svarene mine som du spurte meg om klokken 17.59 :

ditt spørsmål a) mitt svar: ingen
ditt spørsmål b) mitt svar: ingen

Skjult ID med pseudonym vibe ma. 22 mars 2010 22:24

Frøkna,

ja, man må akseperte at folk tolker en, men da må man få påpeke at det var ikke det jeg sa uten at motparten "mister lysten" til å diskutere. Jeg kunne jo vært mindre sarkastisk, det beklager jeg, men jeg ble egentlig ikke irritert over at du feiltoket meg, jeg ble irritert over at du feiltolket meg _og_så_ basert_på feiltolkningen_dømte min atferd. Du kan gjerne dømme den, men da vil jeg at den skal dømmes på riktig grunnlag...

Skjult ID ma. 22 mars 2010 22:26

oh shut up, alle tolker alle og ingen vil bli tolket annerledes enn man selv tolker seg.

Skjult ID med pseudonym frøkna ma. 22 mars 2010 22:31

vibe:

jeg har ikke lyst til å fortsette å flisespikke, så foreslår at vi bare legger ballen død? :-D
Jeg ser poengene dine og håper vel at du også ser mine :-)

Skjult ID med pseudonym frøkna ma. 22 mars 2010 22:33

sant nok, @Skjult ID
:-)