Alle innlegg Sukkerforum

Hun trenger tid. Jeg vil vite. Hva gjør jeg?

Vis siste innlegg
Skjult ID ma. 22 mars 2010 23:27

Hei, jeg er en mann i slutten av 20-årene.

Har møtt på ei som jeg har fått litt følelser for. Noe som ikke skjer hver dag. Jeg har kuttet flere mulige dater pga henne. Vi bor dessverre en times tid fra hverandre. Vi har en god tone, ler og snakker ivei. Jeg har hintet om min interesse, hun sier hun trenger tid og at hun ikke kjenner meg så godt enda. Det er greit. Jeg liker henne så godt at jeg gjerne kan bruke litt tid. Hun sier videre at hun siden hun trenger litt tid ikke vil skape falske forhåpninger. Denne siste kan jo sies å være en "box of chocolate". Men uansett...
Jeg blir litt smågal av denne uvissheten. Det blir ikke bedre av at vi begge har litt å drive med i ukedagene. Videre er det klart at hvis vi skal bruke mye tid uten å bli litt fysiske snart, kan også vennefella bli en problemstilling..

Jeg vet at å lufte hva jeg føler og tenker rundt dette vil kunne skremme henne bort og at det kan tenkes å slukke litt spenning og gnister. Men jeg skulle gjerne visst litt mer om hva hun egentlig ser i dette.
Det er ikke bedre å tidvis ligge våken på natta heller.

Så, hva gjør jeg?

Skjult ID med pseudonym Salander ma. 22 mars 2010 23:41

Hva slags følelser har du fått for henne da, siden du skriver dette med å bli fysiske snart? Kanskje hun er redd for at det bare er sex for deg?

Skjult ID med pseudonym nigella ma. 22 mars 2010 23:41

hun trenger ikke tid, hun vet, du vet. Gå videre

Skjult ID med pseudonym frøkna ma. 22 mars 2010 23:46

Her tror jeg at du er nødt til å ta i bruk din egen magefølelse eller intuisjon ;-)
Det er nok en del kvinner/jenter som lar andre gå på gress fordi de tenker at det er helt greit å la de gå på gress og de har ikke noe problem med å la andre ha følelelsene sine på hold, mens de selv egentlig er ganske umotivert og ikke helt fortstår at de piner den andre med sin mangel på engasjemang og motivasjon.

Men så finnes det også en del jenter og kvinner som helst vil bruke litt tid, og som helt seriøst og ærlig ganske enkelt trenger litt tid før de lar noen komme nær en. De er flinke til å ta hensyn til egne grenser og egne behov og gir ikke etter før de selv føler at det er riktig.

Det eneste som kan styre deg i denne situasjonen, tror jeg, er din egen intuisjon eller magefølelse. Du burde avskrive henne så fort som bare det dersom du har en følelse av at dette ikke tilfører deg noe bra, men dersom du føler at dere har en god kjemi og at hun sakte men sikkert er litt på glid, så bør du jo absolutt bli værende i situasjonen og holde motet ditt oppe? :-)

Skjult ID ma. 22 mars 2010 23:48

Forstår jeg det riktig at dere ikke har truffet hverandre, men bare pratet sammen?
I såfall, så tror jeg neppe hun er så særlig interresert. Er du heldig så er du en slags backup hvis de andre hun prater med ikke blir noe av.

En times biltur er ingenting. Kom deg på date med dama. Vil hun ikke, så dropp henne....

Skjult ID med pseudonym vibe ma. 22 mars 2010 23:59

Det som er en killer for en evt kime av interesse er i alle fall å bli masete, altfor hengiven, tryglete. Så overfor jenter som meg, vil det å mase - som du har innsett - ofte virke mot sin hensikt. Det sagt, vet jeg at noen jenter er svak for det..så det er ikke sikkert alt virker likt for alle. Men hun har gitt deg en beskjed som jeg synes du skal respekerte - at hun trenger tid.

Med fare for å høre overfladisk ut og helt sånn generelt uten å vite om du er blitzer eller hun er ten sing jente, så synes jeg dette er tidspunktet for å ta ut ditt potensial som mann; prøv å være så kjekk som du kan være (uten å miste identiteten din), så ressurssterk du kan være; så mye Alfa-hann du kan bli. Hvis du synes hun er topp, kan du regne med at endel andre menn også gjør det, og det er hun sikkert ikke uvitende om.

Selv om det å falle for noen er noen individuelt, og man skal gjøre det for seg selv, så tror jeg endel - både kvinner og menn - ubevisst ser en evt partner gjennom øynene til sine venner; om han/hun kan være stolt over å vise til vennene sine. Når forelskelsen er komemt for fullt, gir manv el blaffen, men jeg tror altså endel ikke alltid stoler på sin egen vurderingsevne. Og det kan virke som du er til vurdering, og da er det i så fall viktig å passere det nåløyet der. (Det trenger ikke være så lite, men unngå bommerter som å kle deg sm en lassis for å sette det på spissen...!)
Jeg får et inntrykk når jeg leser det du skriver, at du er ganske oppegående og trygg på deg selv - det er gull verdt.
Mulig dette rådet er oveflødig; men sørg for at du ser bra ut. Dvs ålreit hårsveis, sharp i klesveien. Fortsett den dialogen dere har; treffes og ha det hyggelig, vise henne respekt, men lev også ditt liv. Å være handekraftig, litt oppmerksom eller oppvartende skader aldri, men ikke for eager to please eller selvutslettende; du vil være mannen i hennes liv, ikke tjeneren hennes. Du kan feks ta initativ til en tur, der kan vel alt fra harrytur (kan gjøres på en dag og da slipper du presset med overnatting), eller helgetur sammen i april/mai - (om ikke til Paris elelr Roma som er romantisk belastende men til Berlin eller London)?
Og hvis ikke du får noe gjennombrudd før feks 17. mai (eller den fristen du selv synes er rimelig) så sett strek og gå videre....
Lykke til uansett!!

Skjult ID ti. 23 mars 2010 00:44

Hei igjen,

Skjult ID, vi har truffet hverandre tre ganger.
Salander, jeg tror du misforsto meg litt der. Jeg tenker ikke i utgangspunktet på det.
En faktor som muligens er litt av årsaken til bremsene er hennes fremmedkulturelle bakgrunn. Noe jeg forøvrig ser på som spennende og et pluss.
Takk for svarene! Jeg får vel bare følge magefølelsen. Tvi tvi. :-)

(mann 36 år fra Oslo) ti. 23 mars 2010 01:55 Privat melding

Småkynisk som jeg har blitt tolker jeg "Jeg trenger litt tid" som "du var ikke den rette for meg men jeg tør ikke si det rett ut" og beveger meg fort videre da det å stå på gress er hinsides uakseptabelt for meg.

Er du kvinne og faktisk trenger litt tid får du skylde på dine "feige" medsøstre som har gjort meg slik :-).

Men vi er alle forskjellige og det er jo virkelig ikke sikkert TS står på gress her og hun faktisk bare trenger litt tid. Lykke til uansett tilfelle.

Skjult ID ti. 23 mars 2010 02:07

Gi slipp på henne!
Kom deg videre!

Skjult ID med pseudonym frøkna ti. 23 mars 2010 02:08

Chris:

Jeg er kvinne og trenger faktisk litt tid :-D
Men det betyr ikke det samme som at jeg faller for en person bare jeg får tid nok, det betyr bare at jeg trenger tid nok til å bli kjent med en person.
Hvorvidt jeg faller eller ei, vet jeg jo ikke på forhånd :p

(mann 36 år fra Oslo) ti. 23 mars 2010 02:16 Privat melding

@frøkna

Det er selvsagt helt i orden, det gjør da strengt tatt de fleste av oss tror jeg?

Men en vag tilbakeholdenhet kombinert med "jeg trenger tid..." og litt generelt problematisk oppførsel slik at jeg virkelig ikke aner hvor jeg står? Da slår selvfølelsebeskyttelsesmekanismene inn og jeg forsvinner fort videre. Dessverre.

Vært der hvor TS virker som han er og det er ikke noe trivelig sted å være. Heldigvis kan man, bare man tenker seg litt om, komme seg videre fra det relativt enkelt og greit :-).

(den gamle "det finnes mange fisk i havet" kimer vagt i bakhodet..)

Skjult ID med pseudonym frøkna ti. 23 mars 2010 02:28

Chris:

Nei, det er ikke noe gøy å måtte vake for seg selv i bakevja mens den andre bruker tid til å finne ut om dette er riktig eller ei, og jeg håper at ikke alt for mange bruker "jeg trenger litt tid" som en floskel kun for å komme seg unna på en lettvint måte.

Jeg har i hvertfall skjønt etterhvert at "jeg trenger litt tid" er en fy-fy- setning som man helst ikke skal bruke i nettdatingsammenheng. Og det er i og for seg greit siden det antageligvis ofte blir brukt i steden for "jeg er egentlig ikke interessert".
Men det kan jo være greit å ha i mente at av og til mener vedkommende faktisk det han/hun skriver/sier :-)

(mann 36 år fra Oslo) ti. 23 mars 2010 02:40 Privat melding

@frøkna

Joda, absolutt. Jeg vil strengt tatt anbefalle deg å la "jeg trenger litt tid" å ligge uansett om det er på sukker eller via andre kanaler, men det er meg og min egen erfaring ;-). Vi er alle forskjellige.

Dette hadde selvsagt ikke vært noe problem om folk flest, både menn og kvinner, hadde vært i stand til å si en av følgende:

* Jeg liker deg godt, men uansett hva som skjer klarer jeg ikke å mobilisere de følelsene for deg.
* Beklager, dette fungerer ikke for meg (evt. med "fordi...." om man skulle føle behovet for det)
* Kjemien er ikke der, jeg klarer ikke å se på deg som noe annet enn en venn, sorry

Eller noe sånt. Whatever works. Poenget er vel å være ærlig og ikke gå rundt grøten.

Kanskje jeg bare har hatt uflaks, men en skremmende stor andel har ikke ment det de har sagt der og da.

Som sagt, dere får skylde på deres feige medsøstre. Jeg nekter å tro jeg er alene om dette ;-).

Men må understreke, det å bare si at man trenger litt mer tid for å utforske hva som skjer er helt greit. Men i det man sier noe sånt og bryter litt kontakt f.eks for å "tenke" er ting ute å kjøre umiddelbart.

Skjult ID med pseudonym frøkna ti. 23 mars 2010 02:56

Chris:

Jeg skjønner at det å si "jeg trenger litt tid" ikke er noen god kommentar å komme med i en datingsetting.
Men selv om jeg ikke sa det, så ville nok vedkommende absolutt føle at det var noe som ikke stemte dersom han var mer ivrig enn meg i starten av et bekjentskap eller forhold. Og jeg tenker at da er det er bedre med direkte kommunikasjon enn å la den andre prøve å tolke meg uten min hjelp :-P

En får ellers være flink til å bruke magefølelsen sin og intuisjonen sin i slike tilfeller der en blir oppgitt, utålmodig eller forvirret over andres tilbakemeldinger. Det er ikke alltid så lett å vite hva som er den egentlige motivasjonen bak ting man sier og skriver til hverandre. Verken her inne eller der ute eller andre steder :-)

(mann 36 år fra Oslo) ti. 23 mars 2010 03:15 Privat melding

@frøkna

Absolutt best med direkte kommunikasjon, jeg er alltid en stor fan av det. Det er jo også engang slik at man er på forskjellige stadier på litt forskjellige tidspunkt. Part A drar kanskje med seg part B inn i en flammende forelskelse dersom det ligger til rette for det. Med litt mer flaks (og denne har jeg vært med på!) kan part A få følelser, part B være avvisende, part A miste følelser og part B komme stormende tilbake til en nå helt uinteressert part A ;-). En fantastisk unhappy ending for alle involverte.

Men er uansett som du sier, direkte kommunikasjon kombinert med magefølelse og intuisjon fungerer gjerne best og er vel, spesielt det med å være direkte og ærlig når man egentlig vet man må, poenget mitt kombinert med litt sunn kynisme.

Hvorvidt det hjelper TS eller ikke er for så vidt en helt annen sak.

Skjult ID med pseudonym frøkna ti. 23 mars 2010 03:24

hehe... synes ditt scenario virket merkelig kjent, @Chris, tror det er flere som har opplevd varianter av den historien :-D

Litt sunn kynisme er vel verd å ha med seg, det synes jeg også!
Men håper egentlig at TS finner ut at litt enkel og fryktløs optimisme blir det som funket for han :-)

Nå skal det soves, så sier natta til Chris :-)

Skjult ID med pseudonym zoid77 ti. 23 mars 2010 16:44

@TS
Det kan bety at hun ikke er interessert, men det kan også bety at hun mener det hun sier. Og innerst inne tror jeg også du har en følelse av hva det betyr - så følg magefølelsen.

Skjult ID med pseudonym yeehaw ti. 23 mars 2010 17:52

@TS

Walk out.

(mann 36 år fra Oslo) ti. 23 mars 2010 18:00 Privat melding

@lettåhuske

Nå er ikke "vibrasjoner" i seg selv nødvendigvis nok å bygge et forhold på da ;-).

Skjult ID med pseudonym petita ti. 23 mars 2010 18:12

@ TS, om ei jente liker deg så VIL hun faktisk til og med gi deg falske forhåpninger, slik at du ikke skal finne deg ei anna i mellomtiden, om hun eventuelt trenger litt tid. Finnes unntak, men det er min mening :)

Skjult ID med pseudonym TS ti. 23 mars 2010 19:04

Hei igjen! Takk for svarene! :-) Får bare se. Synes det er litt synd at folk (ofte meg inkludert) fort går videre hvis det ikke kommer et kjempepang med en gang. Det er nettdatingens paradoks.. stor tilgang på nye dater gjør at man ikke investerer så mye som man kanskje ellers ville gjort i de man møter.