Alle innlegg Sukkerforum

Finnes det noen her inne...

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym soma fr. 26 mars 2010 19:12

...som ikke syns trening og (norsk) natur er selve meningen med livet? Som leser annen litteratur enn krim i påsken (på hytta, selvsagt)? Som mener hjernen også krever vedlikehold og utfordringer? Etter profilene å dømmer er det i alle fall parodisk tydelig hva som står høyest i kurs - eller er det fordi alle tror at å være 'friskus' er høyst nødvendig for å kunne lokke til seg individer av det motsatte kjønn?

Selv kunne jeg ikke brydd meg mindre om fjell....

(mann 49 år fra Oslo) fr. 26 mars 2010 20:00 Privat melding

Amen!

Halleluja!

Hoseanna i det høyeste!

Jeg liker å gå en tur i naturen når jeg har tid jeg også (og en av mine fineste opplevelser var for en del år siden, da jeg gikk ned til sjøen og kom inn i en slags meditativ tilstand etter å ha sittet og sett på bølgene en stund) men jeg er helt enig i at dette er en tyype nettsamfunn som dyrker overflatisk vellykkethet på bekostning av det åndelige og intellektuelle. "Vellykkethet" vil i 2010 ikke primært si den største båten på fjorden eller den tykkeste lommeboken. Det er ikke god tone å skryte av sånt.

Men dette med friluftsliv er visst blitt en form for statusindikator: Hyttekulturen - som opprinnelig dyrket det spartanske og nødtørftige - oppsto f. eks. i de høyere samfunnslag på slutten av 1800-tallet, som en slags snobbete reaksjon på det moderne bylivet. Helt siden Margrethe Munthe snørte sin sekk og spente sine ski har det vært besteborgeren, snarere enn proletaren, som har søkt seg ut i det fri. Flyr du i fjellet tilhører du den høyt utdannede middelklasse. Hvis du IKKE sier uttrykkelig fra om at du er en "friskus", blir det tatt for gitt at du stemmer FrP og sløver på sofaen med en røyk på østkanten et sted.

Og nei - dette er ikke mine egne fordommer. Dette er de stereotypiene som tydeligvis sitter som et virus i ryggmargen på folk flest. Frykten for det usunne, for nikotinbrune fingre o.s.v. er en slags deklasseringsfrykt.

Rent bortsett fra dette er dte jo slik at de fleste tydeligvis er redde for å stikke seg ut på noen måte. Å si at man har vært i nærkontakt med livets store alvor er visst mer stigmatiserende enn å si at man har vært i nærkontakt med AIDS-viruset. Både her og i den virkelge verden har jeg SVÆRT sjelden møtt noen som har vært villig til å forholde seg til de store, eksistensielle spørsmålene på en forpliktende måte.

Det er visst lettere å pakke snowboardet eller skiene og kjøre mange timer til Hemsedal eller Gol enn å sette seg ned og kjenne etter hvordan man har det i sitt eget liv. "Til det nærmeste er det lang vei," skrev Gunvor Hofmo. Amen igjen.

Skjult ID med pseudonym jadda... fr. 26 mars 2010 20:05

Insinuerer du at de som trener masse og liker norsk natur ikke leser intellektuelle bøker og tidsskrifter? PÅ en måte virker det som om du mener disse folkene er litt dumme.

I såfall er det et temmelig patetisk innlegg spør du meg. Få rævva di ut av sofaen og bruk kroppen din litt også. Virker som om du er litt misunnelig! ;-)

Skjult ID med pseudonym rotte fr. 26 mars 2010 20:10

Leser nesten ikke noe krim generelt, da jeg lett finner noe som er mer interessant.
Jeg har ennå ikke funnet noen å reise bort noe sted med jeg, så jeg blir hjemme.

Tror ikke jeg klarer å lokke til meg annet kjønn, friskus eller ikke.

Skjult ID med pseudonym soma fr. 26 mars 2010 20:18

Misunnelig på hva?

Det du sier nå, bekrefter jo akkurat mr x' poeng: at alternativet til å ikke hylle natur og friluftsliv er å sitte med rævva i sofaen. Mitt poeng med tråden var å påpeke hva folk vektlegger i profilene sine - og hva det sier om hvilke fjær det er viktig å bruse med her inne (og ikke om profilenes innhold er 'sant' eller ei).

Mr X - tror vi er rimelig enige om mye. Forrige ukes artikkelen i Magasinet om Birken sa for øvrig det meste som er å si om langrenn som det nye, store statussymbolet. Og hvor patetetisk det kan utarte.

Skjult ID med pseudonym frkunder fr. 26 mars 2010 20:19

Trening ja, litteratur ja, natur tja og fjell helst ikke...

Skjult ID med pseudonym frøkna fr. 26 mars 2010 20:22

Nå er det blitt slik at nest etter tråder der man er indignert over å ikke få respons, så kommer trådene som er frustrerte over alle friskusene her inne.

MrX:
Jo det er fordommer du kommer med nå!
Med tanke på hvor mange som er blitt i stand til å takle og forholde seg til livets store alvor og eksistensielle utfordringer nettopp fordi de har funnet ut at å bruke kroppen og være aktiv gir en konstruktiv balanse i forhold til de store og tunge spørsmålene.
Dersom en finner en måte å kunne gruble på de store spørsmålene uten å hver gang måtte havne i kjelleren, og at den måten er å være fysisk aktiv og ha gleden av hytteturer av og til sammen med andre bort fra hverdagen, så er vel det en god ting?

Men siden disse trådene kommer oftere og oftere, så er vel jeg etterhvert blitt litt lei av å måtte forsvare mitt behov for trening og sosiale, mellommenneskelige friluftsopplevelser.
Så jeg gir meg ganske snart ;-)

soma:
Kan du ikke bare heller glede deg over profiler som passer for deg, i steden for å irritere deg over profiler som du ikke synes passer for deg?

Skjult ID med pseudonym jadda... fr. 26 mars 2010 20:28

@frøkna: Bra du kom med innlegget ditt nå, så slapp jeg å bruke energi på å skrive omtrent det samme. Jeg er mao helt enig med deg. Thank you and good night!

Skjult ID med pseudonym soma fr. 26 mars 2010 20:31

@frøkna

Jeg tviler ikke på at det er viktig og givende for mange. Men neppe for en så høy prosent som profilene her gir inntrykk av. Jeg syns derfor det er interessant/spennende/artig etc å høre hva andre syns om dette - altså at det er helt åpenbart at mange mener at de uansett må gi inntrykk av å være sporty/til stadighet ute i naturen. Ingen profiler jeg så langt har vært innom har vektlagt andre ting, som for eksempel gleden ved god litteratur. Det betyr ikke automatisk at det irritererer meg, men det betyr definitivt at det forundrer meg. Dersom du ikke har lyst til å være med å diskutere det, er det helt greit for meg. Poenget var uansett ikke å angripe ditt og andres behov - men å påpeke hvor inni hampen like profiltekstene er på akkurat dette.

Skjult ID med pseudonym frøkna fr. 26 mars 2010 20:39

soma:

Alle som følger litt med har vel forstått at en del av det å være et "vellykket" menneske i dag i Norge, er å kunne vise til at man holder kroppen sin i form og er bittelitt et friluftsmenneske. Så slik sett forstår jeg vel at mange ønsker å gi et inntrykk av at de er akkurat slik, selv om det kanskje i enkelte tilfeller ikke holder mål.

ps: _etter_ denne diskusjonen her kommer jeg neppe til å gå inn på en slik tråd igjen. men når jeg først er her, diskuterer jeg gjerne :-)

jadda:
Takk tilbake for støtte :-D

Skjult ID med pseudonym Victorious fr. 26 mars 2010 20:40

Soma, du sier jo at de som liker natur og friluftsliv, ikke er så bevandret i litteraturens verden.
Kaster du ikke stein i glasshus?
Har du ikke litt fordommer selv?

Hørte jeg et amen Mr.X?

Skjult ID med pseudonym The One fr. 26 mars 2010 20:48

@Mr.X

Det er det mest velskrevne vås jeg har lest på lenge. For det første fins det drøssevis av profiler her inne som skriver at de er opptatt av litteratur, åndelighet og andre ting en fysisk fostring. For det andre er det da ingen motsetningsforhold mellom å være opptatt av kropp og helse og det å være opptatt av psykisk helse. Spør du meg er det faktisk slik at det dette følger hverandre som hånd i hanske.
Når det er sagt så er vi her inne for å finne en partner og det er en fordel å fortelle hva man er opptatt av så man finner riktig match. Om det er å springe på fjelltopper eller det er å polere den nye 45 foteren så er infoen like bra/viktig for dem som leser profilen.
Til slutt det du egentlig kritiserer er jo det samfunnet vi lever i og ikke den gjengse Sukkerbrukeren. Da spør jeg med hvilken rett har du til å kritisere andre menneskers valg og prioritereinger her i livet. Det er mulig livene er preget av overfladiskhet, moteriktighet, matrialistisk opptatthet osv, men vi lever kun en gang her på jorden så jeg syns man skal få leve det livet på best mulig måte uten at noen skal kritisere eller gi folk dårlig samvittighet for det. På lik linje som jeg ikke har noe med dine prioriteringer her i livet.

Skjult ID med pseudonym soma fr. 26 mars 2010 20:49

Nei, det sa jeg ikke (selv om jeg kan se at du leser det slik). Det var to separate spørsmål. Jeg har heller ikke sagt noe om fordommer (jeg nevnte det bare da jeg refererte til mr x' innlegg). Så hvilke fordommer og hvilket glasshus snakker du om? Det jeg snakker om er at folk føler dette MÅ være med på profilen, sant eller ei, fordi, som frøkna sier, det for mange er en del av å være et 'vellykket' menneske i dag. Så derfor etterspør jeg noen som ikke ser på dette som indikator nummer 1 for potensielle partnere. That's all.

Skjult ID med pseudonym soma fr. 26 mars 2010 20:50

Og innlegget over skulle altså være adressert til Victorious....

Skjult ID med pseudonym soma fr. 26 mars 2010 20:54

@the one

Godt å høre at det finnes drøssevis av profiler som vektlegger andre ting. Bare så synd at knapt noen av dem finnes på min onlineliste.

Skjult ID med pseudonym kit fr. 26 mars 2010 20:56

@soma. De fleste smører litt tykt på her inne. Ta samfunnsengasjert som ett eksempel. Mange skriver de er det. Det begrunner de i at de leser en norsk avis og kanskje ett ukentlig bilag. Så sitter de der i sofaen og puben og kritiserer alle de andre utfra ett meget snevert informasjonsgrunnlag. Spesielt vellykket føler de kritikken er hvis de kan blande inn litt anti-amerikanisme og anti-Europa holdninger.

Skjult ID med pseudonym Hæ! fr. 26 mars 2010 20:57

Er litt enig med TS her i det han skriver, Og Mr, X har noen gode poeng i sitt innlegg.

Hadde det bare vært så vel at disse profilene kun inneholdt tomprat, og selvskryt så hadde det ikke vært et problem.
Problemet oppstår først når disse såkalte trente sprekingene skal ha seg en topptur som de skal skryte av til sine papirflyttervenner i byen. De kommer i store stimer med fancy utstyr, og starter sine tindebestigninger. De har både fysiske og mentale begrensninger, som gjør at de er en fare for både seg selv og andre i fjellet. Det er rett som det er at vi må rykke ut for å søke opp disse drømmerne, eller at vi må klatre opp i en fjellside for å berge ned en som har skadet en ankel eller som blir sittende på en fjellhylle med total utmattelse. I den redningsruppen jeg tilhører, har vi en plass mellom 15 og 20 aksjoner pr, år, der vi må berge disse motebevisste amatørene.

Det er som Mr X sier, dette er en motegreie.

Jeg selv gidder ikke å fly rundt i fjellet, eller kjøre ski på Hemsedal, og klatring er noe jeg kun bedriver når jeg skal redde andre. Og når jeg ser disse profilene med bilde av en jente i skidress på fjellet,eller klatreutstyr, så blar jeg elegant videre.

Nei takke meg til et aktivt friluftsliv med en spade, øks eller en Ljå i hånden..........

Hilsen en mann fra den utdøende rase, som aldri har bygd en muskel i et helsestudio.

(mann 36 år fra Østfold) fr. 26 mars 2010 20:59 Privat melding

Har i min egen profil beskrevet meg som interessert i både friluftsliv, litteratur og filosofi. Ser ingen motsetninger i dette, og har foretatt mang en filosofisk betraktning under jakta. Folk har lett for å skape prototype oppfatninger av medmennesker det være seg yrkesmessig betont, geografisk betont etc. Det som er viktigst er vel at det som skrives i profilen gjenspeiler de faktiske forhold, gjør de det, anser jeg det som et tegn på at folk har det bra og finner nening med fritiden.

Skjult ID med pseudonym soma fr. 26 mars 2010 21:15

@vio

Min påstand har aldri vært at det er en motsetning mellom det ene og det andre, men at kun det ene blir vektlagt. Og at jeg veldig savner profiler som spiller på andre ting og har litt andre typer bilder enn 'meg på fjell' i albumet. Sånn at jeg faktisk får lyst til å ta kontakt.

Skjult ID med pseudonym zoid77 lø. 27 mars 2010 11:41

Denne friskusgreia er helt klart noe som er i vinden. Bare se hvor fort Birken, både på ski og sykkel, blir fulle. Jeg tror det var Anders Aukland som var ute i media nå for en tid tilbake og snakket om hvor alt for hardt stadig flere amatører presser seg - når en topptrent skiløper og trener sier det, er det faktisk grunn til å ta det på alvor. Vi leser om folk som trener på seg hjerteflimmer, og om "vellykkede" næringslivsledere som legger hele sin prestisje i å slå konkurrenten på fjellet mellom Rena og Lillehammer. Ja, jeg merker det selv på jobben, jeg har vært der i bare to år, men den derre "ut og løp"-greia har blitt mye mer synlig i løpet av denne tida - nå skal vi som ansatte nærmest føle oss late om vi ikke tar en etappe på Holmenkollstafetten.

Folk må gjerne ha sine interesser, men denne "ut på tur, aldri sur"-holdningen er mye mer dominerende i samfunnet nå enn for bare få år siden.

Skjult ID med pseudonym nigella lø. 27 mars 2010 11:50

ser det på barnehagene også. Flere og flere naturbarnehager og naturgrupper osv. Men det er jo for det meste bra da

(kvinne 34 år fra Akershus) lø. 27 mars 2010 12:20 Privat melding

...som ikke syns trening og (norsk) natur er selve meningen med livet? Som leser annen litteratur enn krim i påsken (på hytta, selvsagt)? Som mener hjernen også krever vedlikehold og utfordringer?

Ja, men ikke nødvendigvis på hytta..

Skjult ID med pseudonym soma lø. 27 mars 2010 13:08

@ziod77

Ja, veldig enig. Som nevnt, Magasinet hadde en stor sak om dette forrige lørdag, om hvordan Birken har blitt det store, nye statussymbolet - og hvordan langrenn spesielt de siste årene har seilt opp som selve Vellykkethetsporten. (Noen som husker aerobic- og joggebølgen på 80-tallet?)

Det som hadde vært veldig kult å få visst litt om, er hvordan profiler på nettsider i andre land er - tipper at f.eks. italienske profiler neppe vektlegger turer i skog og mark...

(mann 36 år fra Oslo) lø. 27 mars 2010 13:55 Privat melding

Poenget er vel hva man vektlegger å fremheve som andre har nevnt, ikke nødvendigvis hva man gjør. Selvsagt ingen motsetninger mellom intelektuell styrke og fysisk vedlikehold av kroppen, men hvilke aspekter man føler er viktig og vil vise frem er jo unektelig ganske fascinerende.

(kvinne 33 år fra Oslo) sø. 28 mars 2010 22:24 Privat melding

Jeg elsker naturen og er ute så mye jeg kan og det skriver jeg også i profilen min.

MEN jeg står hverken på ski, bedriver isbreklatring eller klippeklatring. Jeg tar meg nemlig en tur i skogen eller tusler på fjellet en gang i blant for å finne frem til den indre ro, meditere til bølgesus og bare nyte suset blandt tretoppene. Jeg syntes det kan være moro å klatre i klatreveggen (er klatreinstruktør) og en squashomgang kan være en herlig avkobling til dagliglivet.

En annen ting er at jeg har hund og er dermed ute ganske mange timer av dagen og finner små bortgjemte perler til enhver tid og kan dermed "forsvare" at jeg er ofte ute i naturen selv om de evige fjellmarsjene som varer i dagesvis ikke eksisterer i min timeplan.

og om noen lurte: JEG ELSKER LITTERATUR og leser minst 1 bok - gjerne 2 - til enhver tid :-)
Jeg kan forøvrig forstå de som trener mye da de ofte finner sin "indre ro" ved nettopp å trene. Så lenge partneren din trener men ikke har krav til at du skal bedrive samme trening så er det sjelden et problem. Hvorfor ikke bare spørre den profilen som var interessant INNTIL personen bak profilen beskrev sin trening om dette betyr at hennes/hans ønske er at du skal trene like mye.. Jeg tror mange kan bli overrasket over at det nok ikke er et krav MEN kanskje et ønske :)

(mann 31 år fra Oslo) ma. 29 mars 2010 04:42 Privat melding

Tja, Jeg klager ikke på en tur i fjellet og slikt, men meningen med livet? Nei, det vil jeg ikke si, heh. Har desverre ikke hatt tid til å lese så mye i det siste heller, så jeg faller nok mellom alle stoler her :-(

Skjult ID med pseudonym jaha? ma. 29 mars 2010 09:21

Hadde du vært litt mindre opptatt av hva alle du IKKE liker gjør Assante, kunne du fokusert mer på å la oss få se de sidene som er deg, sider som sikkert kunne vært interessante. Men mesteparten av deg drukner i en eller annen form for forsvar mot noe. Dumt, for du har talent for å være deg selv.

Skjult ID med pseudonym jaha? ma. 29 mars 2010 09:30

Helt sant, det er ikke veldig komplisert å la deg være i fred. Men så lenge du ikke lar andre være i fred med dine meninger om alle temaer og om hva alle andre gjør feil, er det rett og slett ikke rettferdig at du skal gå fri mens du kan kritisere alle oss andre. Så jeg gidder ikke å la være å kommentere deg. Men du har selvsagt et valg i å la være å lese meg :) Mitt svar nå som sist er altså nei, jeg ser ikke grunnen til å overse deg så lenge du snakker med ropert, og forbeholder meg retten til å kommentere deg akkurat når det måtte passe meg.

Skjult ID med pseudonym jaha? ma. 29 mars 2010 09:51

Ser du hvor maktesløs du er selv når du prøver å briljere med ord for å dynge meg ned i noe som er mindre verdt? Og ser du at du nettopp snakker til enkeltpersoner, ikke bare denne gangen, men til stadighet? Hva med å være deg selv fremfor å krampaktig ønske å distansere deg fra, slik du ser det, en stigmatiserende gruppe kyr uten verken meningers mot eller snev av iq, eq eller andre bjellekuer. Mennesker som må fjerne seg fra andre for å prøve å virke unike, mister fort sin glød. Du har fremdeles gløden, og jeg håper du vil bevare den fremfor å ødelegge det unike i deg ved å kritisere alle andre til enhver tid. Nok avsporing for denne gang!

Skjult ID med pseudonym Salander ma. 29 mars 2010 10:14

Jeg er en dame som TS etterlyser! Jeg er slapp, sitter bare foran datamaskinen, interesserer meg ikke for noe, treffer aldri noen, skogen er min verste venn - det er jo mygg i lufta. Og sjøen har fisk i vannet! Og snøen er kald, og skiløypene alt for lange. Dessuten har jeg slappe pupper, slapp mage, slapp rumpe, og jeg er skapp i blikket. Jeg er helt sikker på at jeg med denne ærligheten tiltrekker meg mange menn!

(mann 41 år fra Oslo) ma. 29 mars 2010 11:30 Privat melding

Interessant diskussjon! Jeg har også begynt å lure på dette etter å ha lest 1000 profiler der jenter skriver at de går på SATS tre ganger i uken og liker å stå på ski mest hele tiden. (Og ikke minst viktig: når det kommer til drømmepartner "finnes det ikke noen fasit" men "kjemi er veldig viktig"). Ikke noe galt med det, men ER det slik de fleste er? Jeg er opprinnelig fra Sverige og der ville man neppe skrive at ski/fjellklatring o s v er den store interessen, hvis ikke det virkelig er det. Typisk norsk kanskje... Jeg holder meg i form og liker å gå tur og være i naturen, men jeg trenger ikke å påpeke det hele tiden.

Kreative jente med egne interesser utenom trening og friluftsliv er sjeldne her på Sukker, selv om det fins noen selvfølgelig. Mulig at det ikke er like høy status å ha f eks kulturelle interesser som film, bøker, teater og kunst. Eller at det blir sett på som litt snobbete, og derfor nevner man ikke det. Eller er ikke så mange interessert i det. Eller så er de personene ikke på Sukker.

Men som noen skrev så trenger både kroppen og hjernen sitt. Og derfor er det interessant at det er så mye fokus på kroppen og så lite på hjernen...

Skjult ID med pseudonym MarleneM ma. 29 mars 2010 11:32

Greit at Birken osv er den store greia nå for tiden og alle skal hive seg på å være så veldig spreke. Men det finnes også sånne som meg: vi som trener jevnlig og som alltid har gjort det, enten det er in eller ikke. Og som en over her så klokt skrev, vi kan ha et lite ønske om å finne en som også trener, litt eller mye, men det er ikke et krav, bare bonus :)

Og vi kan også være interessert i litteratur og annen kultur i tillegg, det ene utelukker ikke det andre. Hvorfor skal vi mennesker alltid settes i bås?

(mann 56 år fra Oppland) ma. 29 mars 2010 11:38 Privat melding

Jeg velger å bringe inn et sitat som sier: "Vi ser ikke tingene, som de er; vi ser ting, som vi er." - Talmud
Dette sitatet er veldig dekkende for hvordan vi oppfatter verden rundt oss og kanskje hvorfor vi ikke alltid greier å bli enige om d aller meste vi skulle ha en mening om. Derfor oppstår d nok ofte disputter som blir veldig sprikende, ja nærmest ytterpunktene.
@Assante's (slettet sine innlegg) og @jaha's noe krasse disputt kan vel også karraktriseres som dårlig kjemi i tillegg til veldig uenige i sine standpkt. Poenget m å nevne dette er for å belyse hvor forskjellige vi mennesker er som individer. Vi har med oss en ballast i livet gjennom oppveksten som former oss, og legger mye av grunnlaget for hvem vi blir ettersom vi vokser til.
Interesser i profilene som TS belyser er også veldig forskjellige hos oss alle, og vi prøver så godt vi kan å beskrive de slik at den som leser d skal danne seg et bilde at hvem vi er som en start, før man møtes og blir bedre kjent. Å generalisere grupper av befolkningen. a'la "Birkebeiner-deltakeren" som en homogen gruppe er lite dekkende. Bare innenfor den gruppen finner du ytterpkt eliteløperen (m uttalige treningstimer) og til den mest utrente m fare for hjerteinfarkt. Mitt inntrykk av profilene her på sukker viser et bredt utvalg av alle mulige kombinasjoner av interessefelt og hvor mye og lite aktive de er. Enkelte ganger kan man kanskje skrive noe som ikke er helt dekkende, men ligger der mer som et ønske om å gjøre mer i fremtiden, helst sammen m en kjærest som motiverer en til å delta.
Helt enig m enkelte på tråden her; @TheOne og @vio at d ikke er noe motsetningsforhold mellom d ene eller d andre. Kombinasjonene av interssefeltene er uendelige, og ikke nødvendig at man matcher sin partner på alle felt. Spennende hvis man sammen kan oppdage og drive m noe nytt. Ha et åpent syn på andres ulikheter, da lærer du mere om den andre.

Skjult ID med pseudonym soma ma. 29 mars 2010 14:29

@Marlene M

Helt enig i at det ene ikke utelukker det andre, men det er som Frete skriver: Det interessante er at det er så mye fokus på kroppen og så lite på hjernen. (Og det triste, vil jeg legge til for min egen del.)

Gikk visst glipp av Assantes innlegg, som jeg så ofte gjør - alt jeg får med meg er reaksjonene... Noen som kunne tenke seg å oppsummere hva han sa denne gangen?

Skjult ID med pseudonym soma ma. 29 mars 2010 14:33

@ManHandy: Mener du virkelig at interessene i profilene er veldig forskjellige og viser et bredt utvalg? Da har du i så fall en onlineliste svært forskjellig fra min. (Og igjen - poenget er ikke hva folk *gjør* men hvordan de vil oppfattes.)

Skjult ID med pseudonym frøkna ma. 29 mars 2010 14:46

Men hva om en prøver å vinkle litt annerledes på dette temaet?
:
Joda, jeg kan se at det er overfokuseringen på trening og friluftsliv, ekstremsport og slikt nå i dag. Og jeg får absolutt en følelse av at dette er noe en helst bør holde på med dersom man ønsker å se på seg selv som et vellykket menneske. Jeg ser det bildet der.
Men:
Er det ikke bra at vi endelig har fått en (overfladisk) målestokk for vellykkethet som faktisk også fører til noe godt? :P hehe... Ingen er vel uenig i at det å begevege kroppen er en bra ting?

Jeg ser at målestokken for vellykkethet er like overfladisk her som alle andre overfladiske målestokker for vellykkethet. I min verden blir man først vellykket dersom man opplever at man har et tilfredsstillende liv og at man har hverdager man trives med. Og nå i dag skal det faktisk ganske så mye til for å få til det også... i dagens overflod av muligheter som lissom bare ligger der og venter på en :-D
Å være vellykket vil si for meg at man har evne til å finne ut på hvilken måte man selv best vil trives med å leve, og deretter jobbe for å få til det, og til slutt å få det til.

Men at det finnes en form for overfladisk mal for vellykkethet nå i dag her i Norge som går på fysisk fostring, utendørsaktiviteter og fysiske utfordringer, ser jeg ikke på som så veldig ille ;p

(mann 44 år fra Oslo) ma. 29 mars 2010 14:47 Privat melding

bøker er langt mer enn krim,fjell er ikke kult for min del ,men tar daglig trappen istedenfor heis,på ferie går jeg istedenfor å ta metro,er en storby elsker,men klarer å gjennomføre samleie over 30 minutter uten å bli svett,å tro at alle flakser rundt med ski på bena har svenskene funnet ut er noe stort svada for lenge siden,rart ikke du oxo har oppdaget det,men rykter er vanskelig å bli kvitt,men når du tasser ned på rimi er det flust av ski sparkstøttinger og annet sportsutstyr parkert på utsiden,,,,hva folk skriver i profil,og hva som er gjennomførbart er ofte noe som ikke møtes på midten,

Skjult ID med pseudonym MarleneM ma. 29 mars 2010 15:19

@Soma
Nå var vel mitt poeng at det behøver ikke være mer fokus på kroppen enn hjernen selv om det står i profilen at du liker å trene og være i bevegelse. Det kan være en god kombinasjon :) For meg er begge deler viktig, men som sagt kan jeg ha en kjæreste/mann som ikke trener, men han må ha hodet på rett plass og være reflektert og oppegående. Så til syvende og sist er hjernen det viktigste.
Får en følelse av at sånne som oss, som liker å trene/bevege oss, gir endel andre her inne såpass dårlig samvittighet at de bare må gi oss pepper. Men for all del, jeg kan ta feil.

Skjult ID med pseudonym soma ma. 29 mars 2010 15:22

@frøkna: åpenbart ikke usunt å bruke kroppen :)

Problemet er heller at for oss som *ikke* legger noe særlig vekt på det, så blir det vanskelig å finne likesinnede. Ikke fordi de ikke finnes, men fordi alle (nesten, da) skriver så mye om hvor mye de trener/er på fjellet/ved sjøen/i marka etc. og så lite om andre ting. Selv prioriterer jeg min tid annerledes; jeg har funnet den måten å leve på som jeg trives best med (og den inkluderer ikke SATS, blant mye annet). Og da lurer jeg på: Føler folk at de MÅ skrive en hel haug om friluftsliv for å ha sjangs? Tror de at dersom de lister opp mer intellektuelle interesser så klikker de fleste videre til neste profil? Er det å ikke trene i folks øyne det samme som å ligge på sofaen hele dagen (som jeg oppfattet at du hintet om i første innlegg)?

Skjult ID med pseudonym frøkna ma. 29 mars 2010 15:25

... selv har jeg vokst opp med skauen som lekeplass og noe av det mest spennede vi gjorde som små var å tørre å gå litt lenger inn i skauen enn den delen av skauen vi allerede kjente. Det var kjempeskummelt, en stor utfordring og veldig spennende.
Vi tok på oss ski om vinteren og hadde med oss matpakke og fikk mange morsomme kommentarer fra voksne der vi satt med matpakken våres og termos med varm kakao der vi trodde vi var langt inn i villmarken men hadde egentlig bare kommet oss 15 minutter inn på løypa som de voksne brukte.

For de som blir frustrerte over friskusprofiler så kan det også være verdt å ta med seg at for noen av oss så er det ekte ment, en del av det å være det mennesket som barndommen formet oss til, og noe vi ønsker å ta vare på fordi det føles fint og fordi det er noe vi ønsker å ta med fra barndommen vår og bruke videre.

Skjult ID med pseudonym soma ma. 29 mars 2010 15:30

@Marlene: Jeg kan ikke se at jeg har gitt deg/sånne som deg pepper. Og dersom jeg hadde hatt dårlig samvittighet, hadde jeg gjort noe med det. Og der er det igjen: Hvorfor kommer du i det hele tatt til en slik slutning? Hvorfor antar du at det å trene noe man må ha som en del av sitt liv, ellers vil man på et eller annet nivå føle seg dårlig?

Og som jeg har sagt igjen og igjen: Hvorfor skriver ikke folk det i profilen, da, at de har fokus på hjernen (om enn med litt andre ord....) dersom det er tilfelle?

(mann 36 år fra Oslo) ma. 29 mars 2010 15:32 Privat melding

Jeg er enda ikke inneforstått med hvorfor jeg skal ha dårlig samvittighet fordi jeg ikke trener på sats.

Skjult ID med pseudonym soma ma. 29 mars 2010 15:36

Ikke jeg heller :)

@frøkna: strålende for deg! Men poenget var aldri at jeg ikke forstår at det er fint & fantastisk å bruke kroppen eller være i naturen. ikke min greie, men det betyr ingenting. Poenget var: Hvor er de de alternative profilene?

Skjult ID med pseudonym MarleneM ma. 29 mars 2010 15:40

Jeg sa jo heller ikke at noen skulle ha dårlig samvittighet for ikke å trene. Ordlyden var at det kan "virke som om noen har dårlig samvittighet", er ikke det noe helt annet? Og det virker sånn fordi det blir trukket fram negativt at noen har i profilen at de liker trening.
Har sagt det før her inne, men hvorfor kan ikke hver og en av oss få være som vi er uten at noen skal trekke fram det negative i det i forhold til hvordan de selv er. Vi er forskjellige, så enkelt er det.

Skjult ID med pseudonym soma ma. 29 mars 2010 15:47

Så hva er det som gjør at det kan virke sånn, da? Siden du trekker det inn i denne diskusjoenen? (Nei, jeg ser ikke at det er noe helt annet.) Jeg har ikke trukket det fram som negativt at *noen* har det i profilen, men at så å si *alle* har det, og at det skygger for hva som ellers kunne ha stått der.

Jeg prøver å diskutere dette på et litt mer generelt nivå enn at "folk er forskjellige, ferdig med det" - vi er nettopp ikke det her inne.

Skjult ID med pseudonym Superduper ma. 29 mars 2010 15:52

Absolutt, selv om jeg ikke er noen naturhater.

Tror kanskje det spørs litt hvordan man vekter ting i på den automatiske matchgreia?

Har veldig mange jenter som er mer interessert i musikk og konserter enn markarundt-hver-helg på min matchliste.
Og det passer meg bra.

(mann 56 år fra Oppland) ma. 29 mars 2010 15:52 Privat melding

@soma
Jeg kan bare svare for min egen interesse-aldersgruppe, ca 40-56, når d gjelder hvordan jeg oppfatter d. Personlig setter jeg veldig pris på litt mosjon og være litt ute i naturen, se og oppleve norsk vill natur, enten til fjell eller ute v sjøen/havet. Og d er nesten like mange som jeg opplever, som ikke legger trykk på at de liker d samme som meg. Men d er ikke avgjørende absolutt for min del hvem som kan bli den rette for meg. Noe av grunnen til at d kanskje blir lagt mindre vekt på d intellektuelle og de store tanker og ideer om livets betydning m.m. ++ , er kanskje at d er litt vanskelig å beskrive og kunne bli forstått av leseren av profilen. Disse tingene kommer jo mere fram som selve personligheten under den videre kontakt og treffene senere. Da blir man fort avslørt om man har noe mellom øra...he,he... Heller ikke glemme at profilen er veldig subjektiv og man ønsker å fremstå best mulig. Det blir som å bruse m fjøra....
Forøvrig veldig enig m MarleneM.

(mann 33 år fra Oslo) ma. 29 mars 2010 15:55 Privat melding

Vel om en skal være teknisk om det, skal mosjon gi effekt så må det foregå over et viss antall minutter i en bestemt puls eller mer og gjenntas hver 48time der det da skal økes i enten puls eller antall minutter og dermed forbedre kroppens oksygenopptak....det mentale aspektet blir selvfølgelig noe helt annet. En kan ofte få en søt smak på tungen som en kan kjenne tydelig om en får forhøyet dopamin/endorfin produksjon som resultatet av trivsel rundt treningen.

Skjult ID med pseudonym frøkna ma. 29 mars 2010 16:01

soma:

Det var egentlig bare en følelsesmessig og personlig malapropos jeg kom med der på slutten kl 15.25 ;-)
Etter at jeg har grublet litt, så skjønner jeg godt at en del mennesker blir provosert over å se at så mange har det som fokus og kun det. Jeg ser for min egen del at jeg sikkert også bør nedtone den delen litt. For selv om det betyr mye for meg, så har jeg absolutt plass til en kjæreste som har andre interesser enn friluftsliv og trening. For jeg har jo andre interesser enn det jeg også :-)

Jeg skjønner i hvertfall temaet ditt, og ser at det kunne vært nyttig for mange av oss å tone litt ned på den interessen. Et kjæresteforhold kan uansett vanskelig basere seg på kun felles friluftsopplevelser og bare det.

Synes det var en god ting at du satte igang denne tråden, jeg, og jeg tror faktisk at ganske mange føler at de _må_ skrive i profilen sin at de trives med friluftsopplevelser, for det er en måte å prøve å gjøre seg litt attraktiv på.. Og de fleste gjør jo det, i form av en tur i skauen av og til, og et par trivelige og upretansiøse skitur i løpet av vinteren kanskje.
:-)

Skjult ID med pseudonym soma ma. 29 mars 2010 16:23

@ManHandy:

Jeg tviler ikke på at du setter pris på mosjon og natur. Og fortsett med det så mye du vil for min del :) Men: Hvorfor tror du 'intellektuelt' er det samme som 'store tanker og ideer om livet'? I så fall ikke rart så mange ikke tør ta i ordet :( For min del er poenget mer at det å trene hodet er like viktig som kroppen, men det er bare det siste som vektlegges her inn. Min erfaring er at kondis også kan brukes om alt fra intellektuell kapasitet til logisk tenkning og formuleringsevne - og ikke bare om det fysiske. Å holde hodet i form er for meg noe som også kommer av trening - og jeg snakker ikke om å løse verdens store problemer.

For øvrig er jeg klar over at profilene er subjektive, og at man bruser med fjøra - det siste var en formulering jeg selv brukte i et tidlig innlegg. Det interessante er hvilke fjør vi velger å bruse med og hvilke vi lar ligge nede.

Skjult ID med pseudonym soma ma. 29 mars 2010 16:29

@frøkna

Jeg må si at det er oppløftende å ha en diskusjon der ikke alle bare graver seg ned i skyttergraver og plaffer løs - men at det går an å prøve å hverandres side. Jeg har vært med på debatter her inne før, og de har lett for å utarte til rene stråmannskriger etter kun få innlegg.

Og så setter jeg selvsagt pris på at du er (litt) enig. Jeg er jo vain og liker å tro at jeg har gode (eventuelt, på en god dag, ugjennomtrengbare) argumenter. Og at jeg aldri var ute etter å 'ta' din glede over friluftsliv.

Skjult ID med pseudonym frøkna ma. 29 mars 2010 16:38

soma:

Det er du som er flink til å diskutere på en slik måte at jeg personlig ikke føler behov for å gå i en skyttergrav!
For meg ble dette en morsom og givende debatt :-)

(mann 56 år fra Oppland) ma. 29 mars 2010 17:18 Privat melding

@soma
Må virkelig berømme deg for å ha brakt fram et intr tema igrunn, og ikke minst at d lar seg diskutere på en fin måte. Jeg er ihvertfall den første til å innrømme at jeg har mye å lære om andre sine oppfatninger av ulike ting. Den som kan slå seg på brystet og si man alltid har rett, har stoppa sin egen utvikling og sluttet å lære. Personlig er jeg nok mere praktiker/handyman som trives m d enkle liv, og ikke så innmari opptatt av å fremstå intellektuell. Bare d å delta i en slik debatt gir for meg nok utfordringer for at d skal oppfattes/forstås av dere andre.
Interesser av ulike slag er veldig konkret og lett å beskrive i sin profil. Mens derimot d å begi seg innpå "intellektuelle" kapasiteter og intr kan by på mere utfordring for de fleste her tror jeg. Dermed så står man igjen med en "håndfull" som er istand til å beskrive slikt på profilen. D er forklaringen på at dere er i fåtall her på sukker...he,he....d blir så få å velge imellom..... dere er unike av sitt slag, mens vi andre løper i skauen og nyter naturen, eller velger å nyte asfalten og byen's mange tilbud..
Du må gjerne komme m noen konkrete beskrivelser av "intellektuelt' som du etterlyser i profilene,så har vi litt mere kjøtt på beinet her, for videre debatt.

Skjult ID med pseudonym Eventyrli ma. 29 mars 2010 17:27

Man kan være intellektuell på mange måter og man kan være attraktiv på mange måter samt sporty på mange måter.

Jeg tror det essensielle er å finne ut hvilken form av de ulike aspektene som er mest DEG og hva man selv ønsker at en partner skal være/gjøre etc. Samt det at man kanskje noen ganger bør ta seg tiden til å "lese mellom linjene" og ikke ta alt i en profil dønn alvorlig da de fleste her bruser med fjærene for å prøve å vekke interesse hos det annet kjønn vel vitende om at det er en "konkurranse" det å være med på sukker. Det er viktig å la det være rom for tolkning men samtidig må man ikke tolke altfor snevert uten å faktisk forhøre seg med den parten/profilen man "tolker" :-)

Livet er fullt av mange aspekter. Menneskene her inne på sukker har sin erfaring fra ulike aspekter og perspektiver. Noen ganger leker like profiler best, mens andre ganger leker ulike profiler best.

Skjult ID med pseudonym ManHandy47 ma. 29 mars 2010 17:54

Her syns jeg @Eventyrli greier å beskrive d veldig bra, slik jeg sjøl oppfatter alle de mange profilene jeg går innpå. Samtidig som jeg selv tenker hvordan jeg kan passe inn sammen m den enkelte profilen. D e et vell av ulike sammensetninger, og d blir vanskelig å få i både "pose og sekk" av ønsker hos sin partner. Men noe av d aller viktigste som til syvende og sist bestemmer, er den personlige kjemien oss imellom den viktigste..