Alle innlegg Sukkerforum

Marry Him! - The case for settling for Mr. Good Enough

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym wim lø. 27 mars 2010 20:45

Litt perspektiv :)

http://www.theatlantic.com/magazine/print/2008/03/marry-him/6651/

Skjult ID lø. 27 mars 2010 22:41

"Good enough" for hva da? Kanskje det er det som er poenget, at de ikke er "good enough", og at det er nettopp dem man leter etter. Jeg slutter ihvertfall ikke å lete før jeg har funnet mr. good enough for me!

Skjult ID med pseudonym vibe ti. 30 mars 2010 01:53

Interessant. Synes ofte nettopp det at ting skal være perfekt, har vært litt typisk tone i diskusjonene i single miljøer, og bedre å forbli gammel og enslig fremfor å nøye seg med noe, så dette er jo en god reminder. "Regimet" i USA er nok litt mer konservativt enn her, der det bli gift og skilt er en million ganger bedre enn å aldri bli gift. Men at man ikke kan jakte på Mr / Ms Perfect er jeg helt enig i, for da jakter man på regnbuen. Og man er vel ikke perfekt selv...

(mann 36 år fra Oslo) ti. 30 mars 2010 02:04 Privat melding

Hadde artig nok denne samtalen med en kamerat senest i dag. Har man fått for høye krav i dag, i Norge anno 2010? Vi (altså min kamerat og jeg) er av en generasjon hvor det å gifte seg av nødvendighet er helt utelukket, hvor man ikke gifter seg selv om man setter barn på en dame og hvor kjærligheten skal være den ultimate, altoppslukende opplevelsen. Og selv da er det ikke sikkert at det er godt nok, det kan jo hende hun veier 10kg for mye eller har en irriterende uvane eller...... listen er uendelig.

Ingen av oss som diskuterte dette er perfekte, så langt derifra. Men alikvel er vi på jakt etter den perfekte partner. Hun som får alle bitene til å falle på plass. Kanskje hun er der ute? Kanskje ikke? Kan man ikke være lykkelig, på lang sikt, med noen selv om det ikke er det ultimate?

Jeg aner ikke, ung og dum som jeg enda er velger jeg å tro at jeg skal finne HENNE. Men diskusjonen i seg selv er absolutt interessant.

Skjult ID med pseudonym petita ti. 30 mars 2010 11:46

Vi er jo ikke på jakt etter den perfekte partner, vi er på jakt etter den perfekte for oss. Den perfekte for meg kan jo eksempelvis være nettopp en med ti kilo for mye og en uvane som alle andre rynker nesen over, men som jeg elsker fordi det er HAN som har den uvanen. For øvrig så forandrer oppfatningen av "drømmepartneren" seg for hver partner man treffer ;)

Skjult ID med pseudonym vibe ti. 30 mars 2010 19:30

Petita, ja, jeg tror kanskje Lisa Gottlieb er litt rask med å kjenne andre på seg selv, det er en distinksjon der, mellom en perfekt partner og en "perfekt match for en selv". Eller er det det........?

Det kan jo være du kan falle for en sånn fyr som du sier, Petita, men _har_ du noensinne falt for en tjukkas med uvane som alle andre hever på øyenbrynene av...? Mange liker liksom å si at "hvis jeg blir forelsket, så tolerer jeg så mye som bare det; mage, stor nese, korte bein blabla" - problemet er at de ikke blir forelsket i disse typene. De prøver ikke engang. Tilsvarende med menn. De/vi siler jo bort disse personene som ikke har en veldig bra profil, og til og med når man treffer og får napp finner mange ut at vedkommende likevel ikke var bra nok.

Chris, du er jo også ung enda, men har jo sett endel som har firet på kravene, og etablerer seg emd den som hadderette timingen, selv om han/hun ikke avr det beste de har hatt/kunne få. Men så er det oss da, som ikke har gjort det.
Selv er jeg uenig med LG i at ensomhet i et forhold er bedre enn total ensomhet. For meg er man aldri så ensom som når amn er ensom i et forhold - da er veien virkelig lang for å komme ut av det.

Men likevel mange ynder også å si akkurat det med at "han skal jo bare være perfekt for meg!". Men når det kommer til stykket er det for skremmende mange slik at "den perfekte partner for meg" - _tilfeldigvis_ er en veldig smuk dame/herre, med god fysikk og ditto jobb og økonomi, ja, nesten perfekt i alle fall.
Kan det hende at det ikke bre er "perfekt" som ikke finnes, men også "perfekt for meg" ikke finnes heller?

Skjult ID med pseudonym petita ti. 30 mars 2010 19:40

Poenget er heller ikke å forelske seg i en tjukkas med uvane som alle andre hever på øyenbrynene av, men å finne den man vil tilbringe resten av livet med. Hvorfor skal man på liv og død prøve å bli forelsket i en med mage, stor nese, korte bein og blabla fordi om noen mener han er "god nok". God nok til hva da, god nok å ha hengende rundt seg slik at man ikke er alene? God nok til at han kan donere litt sperm og være en far?
Man kan finne en som kan dette og som man samtidig er forelsket i. Man velger ikke hvem man blir forelsket i vibe, slik er det bare. Jeg vil gifte meg med en jeg blir forelsket i, og det jeg prøver å si er at mennesker har forskjellige preferanser og dermed finner forskjellige "perfekte".
For min del bryr jeg meg ikke om min partners økonomi så lenge han kan sørge for seg selv, han må heller ikke være veldig smuk, og ei heller trene hver dag. Det er helt ok med noen kilo for mye. Men kjekk i mine øyne det må han faktisk være. Og det er ikke nødvendigvis Brad Pitt.

Skjult ID med pseudonym vibe ti. 30 mars 2010 22:04

Petita,
"man velger ikke hvem man blir foreldket i" er en sannhet med modifikasjoner. For å bli forelsket, må man la noen slippe til, og det er noe man i høyeste grad velger her på nettet. Har du ikke fått med deg de mange trådene som hanler om at folk ikke får svar, at de har bedre drag i virkeligheten men ikke gis en sjanse etc? Det siles som bare rakkeren, og det er sikkert noen som ahr valgt deg bort fordi du ahr abrn, enda de aldri ahr møtt deg. Så come on, noe valg er det faktisk - særlig her på nettet.

INGEN sier at man skal "på død og liv" forelske seg i en med vom etc. Men det at man "like gjerne kan gjøre det" blir et litt tamt argument all den tid det ikke skjer. Jeg er soms agt ikke helt enig med fr. LG i at å ha noen er bedre enn ingen uansett, men

Joda, folk har forskjellig smak, men hvor forskjellig den smaken faktisk er kan jo også diskuteres. Men det er faktisk ikke LBs poeng. Saken er at den smaken man har kan være en god indikator på hvem man kan ha bra sex og en fin ferie med, men det er ikke sikkert den smaken sier noe om hvem man kan ha et godt familieliv med. Og når folk vil ha alt i ett - både en man har het, lidenskapelig sex med, og en stabol og trygg foredler for sine barn, og man samtidig velger bort folk baert på høyde, alder, barn/ikke barn, bosted utenfor ring 3, hvite tennissokker m.m. er det ingen garanti for at man kommer i mål.

Skjult ID med pseudonym petita ti. 30 mars 2010 22:13

nå skal jeg være kjempesaklig og skrive WHATEVER, har sagt hva jeg mener her :)

Skjult ID med pseudonym petita ti. 30 mars 2010 22:37

Admirerer du innleggene Admiratio? hihi

Skjult ID med pseudonym rotte ti. 30 mars 2010 22:49

Men hva med Mr Not Good Enough?
Meg!

Skjult ID med pseudonym zoid77 ti. 30 mars 2010 23:01

@rotte
I hvert fall bedre enn han her:
http://www.youtube.com/watch?v=DKteaMJhXN4