Alle innlegg Sukkerforum

Derfor er menn utro, og derfor skal kvinner være trofaste og holde seg hjemme

Vis siste innlegg
(kvinne 50 år fra Telemark) ma. 29 mars 2010 13:03 Privat melding

http://www.dagbladet.no/a/10928168/

Skjult ID med pseudonym petita ma. 29 mars 2010 13:41

Og som det står så har samfunnet forandret seg og visse andre verdier er kommet frem i lyset. Det lønner seg visstnok å investere i avkom for menn også, nå til dags. Konklusjon: Vi har en hjerne å tenke med, så det nytter ikke å skylde på steinalderen og evolusjonen, selv om det var den som ga menn anlegg til å være utro og kvinner anlegg til å ta vare på barn.

(mann 29 år fra Oslo) ti. 30 mars 2010 00:47 Privat melding

Hehe.

(kvinne 50 år fra Telemark) ti. 30 mars 2010 05:33 Privat melding

Jeg er enig, Petita, men av erfaring holder jeg kjeft for jeg ellers kan anklages for å være en Ottar. Det er en del ting i artikkelen jeg stusser over, men fordi jeg ikke har lest den vitenskapelige(?) avhandlingen, så vil jeg ikke dømme. Men det virker litt søkt. Og enda mer søkt å gjøre typiske spørsmål om moral til noe som handler om kjønn og evolusjon. For konklusjonen er jo rett og slett: Menn har grunn til å være sjalu (ergo er det naturstridig at kvinner er sjalu?), menn har grunn til å ha sex med alt de kommer over, mens kvinner bør holde seg til en fordi det sikrer avkommet - men hvem er det da menn driver og ligger med når alle kvinner holder seg hjemme? Og er det naturstridig når kvinner også vil ha mye sex med mange menn når de ikke har en evolusjonistisk grunn til det? Og hvorfor har kvinner fått den berømmelige multiorgasmen når menn bare kan komme 5-6 ganger i døgnet?

I forhold til kjønn er jeg av den mening at det eneste problemet er at vi skiller mellom kjønnene, som om vi skulle være to forskjellige artstyper. Eller som Simone de Beauvoir sier: Mannen er det normale mennesket. Kvinner er et variasjon av mennesket. Men det er altså mannen som lager standarden.

Skjult ID med pseudonym Nettfeber ti. 30 mars 2010 09:00

Vi har våre preferanser som ikke nødvendigvis har med fornuft å gjøre. Selv om vi langt inn i fornuften vet at det er feil kan vi bli endeløst fortapt i en person. Kjemien, tenning etc styres ikke bare av fornuft med andre ord, derfor skal man ikke avskrive evolusjon og arv. Da kan man lett gå på en smell har høyt utdannede besserwissere fått erfare i det siste ;-)

(kvinne 50 år fra Telemark) ti. 30 mars 2010 10:01 Privat melding

Jeg for min del tror at kultur og barndom styrer tenning, ikke så mye gener og evolusjon. Uansett virker det ikke som forfatteren ønsker noe mer enn å legitimere menns seksuelle frihet gjennom alle tider og sette sjalu kvinner på plass på kjøkkenet :-)