Alle innlegg Sukkerforum

Båtførerprøven

Vis siste innlegg
(mann 39 år fra Vestfold) ma. 29 mars 2010 20:15 Privat melding

Om en måned har blir båtførerprøven obligatirisk for alle som skal kjøre båt større enn jolle og selv er 80-modell eller nyere. Har dere tenkt å ta den eller satse på en sommer i småkriminalitetens navn?

Selv tok jeg den for 12 år siden (på et kurs hvor jeg vikarierte som instruktør for meg selv og de andre deltagerene) og må si at pensumet for båtførerprøven neppe gjør noe fra eller til når målet er økt sikkerhet på sjøen.

Skjult ID med pseudonym kropro ma. 29 mars 2010 20:17

Skal nok ta den, bare for å ha den! Men tror ikke jeg blir en bedre fører av den testen. man kan ta prøven fra man er 12 år og sammenligner man med hva en 12 åring vanligvis har av kunnskap om motorferdsel så vet jeg ikke helt...

Men i sommer blir jeg pirat og lovløs!

Skjult ID med pseudonym pgmp ma. 29 mars 2010 20:39

Noe som fort kan bli lærerikt er praktisk kurs i høyhastighetsnavigasjon, vinterstid f.eks i Saltstraumen. Da lærer man fort at man helst ikke bør lande på isflak. Senere på året, når begge undervannshusene er byttet kan man stusse over at bensintanken stadig er tom selv om man akkurat har fyllt den opp og ikke kjørt særlig mye siden sist. Stussingen avsluttes med å borre et hull i skroget og en konklusjon om at innebygde bensintanker burde være forbudt i raske båter.

(mann 55 år fra Akershus) ma. 29 mars 2010 20:53 Privat melding

Har kjørt slepebåt i for en del år tilbake,og i indre Oslofjord,om sommeren....det var et sannt helvete når vi hadde lekter bak... flere ulykker pga idioter på sjøen. Har lest og for moro skyld tatt denne "nye"båtførereprøven sammen med min sønn,den er jo like idiotisk som en fiskeprøve.... Få inn elementær navigasjon,aktsomhet og vanlig folkeskikk på havet fremfor hvor mye dyu kan drikke før du kjører båt..... Ble skuffa jeg,et nytt direktiv for å få penger i en allerede stappa statskasse?

Skjult ID med pseudonym pgmp ma. 29 mars 2010 21:08

Sant, Esso. En så basis ting som "se deg for" har ikke kommet med i pensumet. Men slike episoder som du viser til tror jeg aldri man kan ungå med opplæring. Slike folk er rett og slett for dumme. Det er som at man ved praktisk bilføreropplæring skulle vist at det er dumt å prøve å kjøre under en semi-trailer. Folk skjønner stort sett at det ikke er særlig lurt fordi de har sett en trailer før, men når de samme menneskene setter seg i en båt viser det seg at de aldri har sett et skip før.

(mann 29 år fra Oslo) ma. 29 mars 2010 21:10 Privat melding

Æsj, æsj, æsj og æsj. De bøtene man får har jeg ikke lyst til å ta meg råd til. De havner vel bare som dagpenger hos NAV. Jeg kjører kun i indre Oslofjorden, og jeg tør banne på at de kommer til å sjekke hyppig denne sommeren spesielt, deretter mindre og mindre. Skal bare printe ut pensumlisten og titte litt på den, før jeg melder meg opp til eksamen.
I mine øyne er det nye direktivet visvas. Enten så skal det gjelde alle, eller så kan de drite i det. De fleste båtulykker er heller noe eldre herremenn med en par-tre drammer for mange innabords og deretter likegod fartsbedømmelse. Jeg begynner å grine om denne regjeringen blir sittende ENDA en stortingsperiode.

For øvrig hjertens enig med deg, pgmp, skal se lenge etter økt "sikkerhet" på sjøen av dette.

Skjult ID med pseudonym pgmp ma. 29 mars 2010 21:22

Ser for meg en sommer hvor politikassene skrapes for at de arbeidende sommeronkler skal ha en unskyldning for å dra på båttur i arbeidstida. Diverse mediaoppslag og politisk korrekte artikler kommer til å fortelle oss at alle årets ulykker involverte båtførere uten avlagt prøve og dermed konkludere med at prøven har gjort mirakler. Ingen kommer til å stille spørsmål ved at de fleste som faktisk kommer til å avlegge prøva er de som normalt tar seg tida til å styre unna enhver brennmanet.

(mann 36 år fra Oppland) ma. 29 mars 2010 21:25 Privat melding

sånn jeg, ser det er hovedproblemet er holdningene til alkohol og båtkjøring. Det virker som alt for mange ikke har respekt promillegrensa.
Det virker også som mange er slappe med bruken av vest. Men om denne båtprøva har noe for seg er jeg usikker på...

Skjult ID med pseudonym Enzo ma. 29 mars 2010 21:34

Tja..
Det skader vel ikke å vite hva bøyene betyr, hvem du har vikeplikt for o.l. eller?

Skjult ID med pseudonym Nettfeber ma. 29 mars 2010 21:37

Har båtførerbevis fra mange år tilbake å det kan konverteres i nyere format direkte etter hva jeg har forstått.
De som ikek skjønner hva de skal med et kurs burde absolutt ta et.. Det er ikke bare å kjøre der det er "plass" på sjøen ;-)

(mann 55 år fra Akershus) ma. 29 mars 2010 22:41 Privat melding

jeg er faktisk enig med Jarh!
Har jo litt mer havgående papirer enn denne båtfører greia som er på trappene nå...
Fart ,fyll,uvitenhet og manglende vestbruk er hoved årsakene til ulykkenne.
Så kommer "gubbene med drinken "på flybrigden,de meier ned det som er.... Tro meg!

Skjult ID med pseudonym yeehaw ma. 29 mars 2010 22:45

Kajakkpadling er vel fortsatt unntatt fra prøven?

Skjult ID med pseudonym pgmp ma. 29 mars 2010 22:51

@Nettfeber
Nå er det jo faktisk vi som har avlagt denne eksamenen for lang tid tilbake som kritiserer dens innhold.

Konverteringen er ikke anderledes enn den vi hadde fra papir til plastkort for bil. Den gamle papirversjonen er godkjent, og vil fortsette å være det - og like unødvendig for oss som er eldre enn 80-modell.

Skjult ID med pseudonym Nettfeber ti. 30 mars 2010 09:03

Ok så du har tatt et kurs av nyere dato å funnet ut at det vi lærte er mer omfattende? Siden den gang har jo folk flest praktisk talt både radar, kartplotter og ekklodd på sine mobiler ;-)

Skjult ID med pseudonym pgmp ti. 30 mars 2010 15:16

Nettfeber
Nei, jeg har ikke tatt kurs av nyere dato, men denne tråden ble startet som en reaksjon på at jeg besvarte et ferskt eksemplar av prøven og bladde deretter igjennom en ny lærebok. Den eneste forskjellen jeg kunne observere fra sist var et språk mer tilpasset hverdags-norsken.