Alle innlegg Sukkerforum

World of Warcraft-terrorister

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym zoid77 ti. 30 mars 2010 22:19

Jeg har aldri spilt det, men jeg forstår jo at det handler om å drepe og lemleste, så...

http://www.aftenposten.no/nyheter/article3587460.ece

(mann 34 år fra Oslo) ti. 30 mars 2010 22:47 Privat melding

Du forstår ikke en skit. WoW handler om så mangt og den banale tegneserievolden i spillet er en mikroskopisk del av det, men alt du trenger å vite er at det er et spill rettet mot de på venstresiden av Bell-kurven.

Skjult ID med pseudonym hav ti. 30 mars 2010 23:22

Dette er ikke noe nytt. Wired har omtalt dette for over 1 år siden. http://www.wired.com/dangerroom/2008/09/world-of-warcra/
Alle onlinespill har muligheter for å kommunisere med hverandre. Det betyr at siden disse virtuelle verdene etter hvert blir veldig vanlig, blir det vanskelig for blant annet etterretningsbyråer å overvåke kommunikasjonen som skjer online. Som du sikkert er klar over er mail, chatt og voice chatt noe som er rimelig lett å overvåke (som blant annet norske instanser gjør). Men når det skjer inne i virtuell verder, i et spill blir det vanskeligere på grunn av de teknologiske løsningene spillene bruker. Ergo man må overvåke disse spillene ingame og kommunikasjonen som skjer, så banalt er det. Det har ikke noe verdens ting å gjøre med spillets innhold, kun koblet til spillets utbredelse og mulighet for å kommunisere. Ergo er det ikke spillet voldelige eller ikke voldelig innhold som man skal overvåke eller som kan "skape" terrorister, men kommunikasjonen spillet brukere bruker. Som for eksempel om Al Qaida bruker Wow for å kommunisere siden det er vanskeligere å overvåke.

Håper du forsto det som sto ganske rett fra i den aftenposten artikkelen nå. Lønner seg å lese mer enn overskriften.

Skjult ID med pseudonym zoid77 ti. 30 mars 2010 23:24

Jeg vil faktisk tro at profesjonelle terrorister vil benytte seg av litt sikrere kommunikasjonskanaler enn et onlinespill som er utviklet og drevet av et amerikansk selskap, jeg, da...

Skjult ID med pseudonym pgmp ti. 30 mars 2010 23:36

Sansynligvis kjører de store terrornetverkene sin kommunikasjon over krypterte tuneller. SSL, IPsec, osv. I disse tunellene kan de kjøre helt vanlige kommunikasjonsmetoder som mail, chat, ip-telefoni, osv. Selv hotmail har jo tatt i bruk SSL for sine brukere nå, mens halvparten av norske små/mellomstore bedrifter fortsatt sender sine mail og mailpassord helt ukryptert rundt i verden.