Alle innlegg Sukkerforum

Om menn, forsiktighet og sultne haier

Vis siste innlegg
(mann 49 år fra Oslo) on. 31 mars 2010 01:39 Privat melding

Føler for å ta ansvar og forklare de unge troskyldige sukkerpiker noen av livets nådeløse fakta. Prøv å tilgi tåpelige lignelser og pekerfingervifting:

For hver mann der ute på livets hav (OK, der er vi forbi det mest banale jeg akter å skrive, jeg lover), finnes det en mørk skygge under overflaten. Evig svømmende og utrettelig; forplantingsinstinktets og opportunismens umettelige hvithai.

Når en mann fører en samtale med en jente han finner fysisk tiltrekkende, driver praten lett i solen på overflaten. Det hele er hyggelig. Han finner deg oppriktig interessant som menneske, det er ikke et spill. Men uansett hvor edle hans hensikter er, så lurer haien der nede i dypet. Det er ikke et direkte ondt dyr, bare en av naturens naturlige jegere. Han tenker ikke selv på at den er der, for dette er en selvfølge for ham som mann.

Men i det øyeblikk hun gjesper og skyter brystpartiet ut, nærmer haien seg brått overflaten. Kanskje fingrer hun tankefullt med en skjorteknapp. Senere, idet han skjønner at hun kanskje ønsker å sove over på sofaen, bryter en ryggfinne såvidt vannflaten. En mulighet har plutselig åpenbart seg.

Det spiller ingen rolle om mannen er din onkel eller din eldre studieveileder eller jevnaldrende barndomsvenn. For hver mann er det en hai. En normal, frisk og veloppdragen mann ville aldri miste kontrollen over den. Onkelen vil trolig la blikket vike når du kommer opp av svømmebassenget i den våte badedrakten. Men ikke alle er slik.

Jeg har inntrykk av at jenter som f.eks blir med menn hjem alene når det er diverse rusmidler i bildet, ikke forstår at de nettopp har senket seg over båtripa og nedi det mørke vannet. Statistisk sett går det bra. Men vit at det er uvesentlig at du har "rett" til å gå hvor du vil alene om natten, eller å sovne full i en taxi. Det er ikke et spørsmål om rettigheter, men om biologi, kjemi og respekt for unødvendige risikosituasjoner.

Du skal ikke måtte et liv i frykt, men prøv nå for pokker å tenke litt i situasjoner der for eksempel dop svekker naturlig impulskontroll og kanskje utvisker normal takt og tone. Ha med en venninne hjem til ditt nye bekjentskap. Ikke bli igjen alene dersom alt du vil er å prate. Det kan du gjøre senere.

Du har ingen grunn til å bli med en fremmed eller ruspåvirket mann med hjem midt på natten, med mindre du allerede har tatt avgjørelsen om at det er OK dersom noe skjer mellom dere. Du kan alltids ha den samtalen med ham et annet sted, med et trygt underlag under føttene.

Skjult ID med pseudonym Calandiva on. 31 mars 2010 01:46

OK, og hva er din teori om damer da? Synes i grunnen det er mer interessant. Hvilket dyr er vi? En spretten gaselle som innerst inne skriker "Spis meg, vær så snill, SPIS meg!", men likevel løper vekk? :-)

Skjult ID med pseudonym petita on. 31 mars 2010 01:52

Hvis man tar med ei venninne så blir det bare til en trekant.

Skjult ID med pseudonym rulleben on. 31 mars 2010 12:42

Det er mer eller mindre alle menns drøm petita.

Skjult ID med pseudonym himitsu on. 31 mars 2010 13:00

Hvithai i et havmørke hørtes veldig kaldt ut.. Indre dyret mitt er varmblodig enn som så, kanskje en løve eller en bjørn av noe slaget. Og det er ikke så vanskelig å kontrollere som det høres ut her ;p

Skjult ID med pseudonym natural on. 31 mars 2010 13:07

Her bygger du vel teorien rundt ditt eget tankesett! en desperat tankegang spør du meg!

Skjult ID med pseudonym billy on. 31 mars 2010 15:21

"For hver mann er det en hai"?

"Du har ingen grunn til å bli med en fremmed eller ruspåvirket mann med hjem midt på natten, med mindre du allerede har tatt avgjørelsen om at det er OK dersom noe skjer mellom dere"?

Selvfølgelig bør jenter ta sine forholdsregler, men satan så kvalm jeg blir av sånne holdninger.

For å bruke din retorikk: Det er for pokker ikke bare jenta som bør tenke litt.

Skjult ID med pseudonym pgmp on. 31 mars 2010 15:39

Ganske naivt, Billy, å benekte en virkelighet fordi du ikke liker den.

Selv om de fleste har styring på urinstinktene sine vil det alltid være en sjans for at akkurat den mannen en jente valgte å bli med hjem ikke hadde det. Og sjansen for at han ikke har kontroll på seg selv øker i takt med rusmiddelinntaket, samtidig som hennes dømmeevne synker i takt med rusmiddelinntaket.

Det er en teoretisk mulighet for at denne tråden faktisk redder et liv.

Skjult ID med pseudonym Egentlig. on. 31 mars 2010 15:48

Jeg tror jeg skjønner hva TheTempest mener, selv om det kan høres fælt ut slik han legger det frem.

Det er vel ingen tvil om at en jente/kvinne skal kunne gå sånn kledd som hun vil, være der hun vil på det tidspunktet hun vil, sammen med hvem hun vil, med alkohol innabords om hun vil, uten at hun skal måtte føle skyld dersom det skjer noe.

Men man må nesten se litt på realitetene. Skal en rik mann (eller kvinne) kunne gå i en Armani-dress, med en metallkoffert i den ene hånda, og en diger gull-Rolex på den andre, ned et mørklagt smug midt på natta i en farlig bydel uten at det skal skje noe? Ja, selvsagt. Er den denne personens feil dersom det skjer noe? Nei, så klart ikke.

MEN... det ER altså faktisk drittsekker og tyver der ute i den virkeligheten vi befinner oss i, og det ER faktisk menn der ute som ikke vil styre seg og som mangler empati, og derfor kaster seg over kvinner. Skal det være sånn? NEI! Er det sånn? Ja, dessverre. Og akkurat som mannen med Rolexen bør ta dette inn over seg før han velger å gå ned det smuget midt på natta, så burde nok også jenter/kvinner tenke seg om to ganger av og til. Ikke fordi de ikke SKAL KUNNE gå sånn kledd osv. som de vil, MEN fordi de bør ta hensyn til hvordan virkeligheten fungerer.

Så det handler altså ikke om å ta på seg SKYLD om noe skjer; denne ligger alltid på overgriper/kjeltring, men å være føre var.

Alle menn er ikke overgripere - alle menn er ikke engang potensielle overgripere. Noen av oss klarer å styre lystene og har empati med andre. Men man bør ta inn over seg at enkelte lar "haien" i seg ha full kontroll og driter i andre. De finnes der ute. Altså bør man være litt forsiktig, akkurat som Rolex-mannen bør være det.

(mann 36 år fra Oslo) on. 31 mars 2010 16:31 Privat melding

Jeg har for mange venninner som har våknet fortumlet på nachspiel og lurt på hva som foregikk, skjønt hvor de hvar og hva som skjedde og hva han typen mellom beina deres holdt på med og skreket nei til at det går ann i full alvor å ignorere det TS sier her.

Det finnes masse rasshøl der ute, riktig er det ikke og jeg har tidvis vært alt for nærme å bli en voldsforbryter når jeg har fått gråtkvalte historier fra venninner, men slik er dessverre verden.

Ikke flørt (i ditt hode, uskyldig) med en fyr en hel kveld og legg deg sammen med ham å sove om du ikke er interessert i noe mer. Du burde kunne gjøre det, men du kan ikke gjøre det. Bare... ikke gjør det.

Menn har også et ansvar. Jeg tenker da ikke på de ubrukelige utgavene som tar seg til rette, men kameratene deres og vi som får med oss hva som skjer på nachspielet når dama bæres til sengs av en eller annen apefar som tror han skal score den kvelden, godt hjulpet av litt olivenolje.

(mann 51 år fra Oslo) on. 31 mars 2010 16:50 Privat melding

Selvsagt bør jenter tenke seg om før de blir med gutter hjem. Det er ikke det jeg reagerer på i TS sitt innlegg.

Mitt ankepunkt er ansvarsfraskrivelsen som implisitt ligger der. Det var ikke meg, men mitt urinstinkt som fikk meg til å bli overgriper. Som om menn kun er viljeløse slaver.

Skjult ID med pseudonym grumse on. 31 mars 2010 16:53

Ett annet viktig punkt er at mette haier ikke jakter men nøyer seg med å svømme rundt å være sosiale!

Skjult ID med pseudonym kit on. 31 mars 2010 16:55

grumse, i følge forumet her er de aller fleste haiene underernærte :)

Skjult ID med pseudonym Eventyrli on. 31 mars 2010 16:56

"Alle menn er ikke overgripere - alle menn er ikke engang potensielle overgripere. Noen av oss klarer å styre lystene og har empati med andre. Men man bør ta inn over seg at enkelte lar "haien" i seg ha full kontroll og driter i andre. De finnes der ute. Altså bør man være litt forsiktig, akkurat som Rolex-mannen bør være det."(@egentlig)

Vel ALLE kvinner kler seg ikke lettkledd selv om de skal ut på byen. Jeg er blant dem som faktisk har kler på meg om jeg skal ut og kan med stor trygghet si at det er ikke klærne dine som gjør om en gærning av en kar fyker etter deg. Det er han og hans egen holdning og oftest beruselse.som er skyld i dette. Og i teorien kan lettkledde kvinner ha en større sjanse for å bli huket tak i av de elendige mannfolka men er det nå slik å forstå at kvinner skal måtte ikle seg burka for å få "være i fred"?

Kanskje på tide for gutta å brette opp ermene og beskytte oss "uskyldige" kvinnfolk fremfor å være androgyne og likestilt fordi vi skal være likestilt i arbeidslivet...

(mann 36 år fra Oslo) on. 31 mars 2010 17:05 Privat melding

Enig med Eventyrli forøvrig. Dere skal kunne gå kledd i hva f... dere vil, men jeg vil ikke anbefalle å gå alene gjennom tøyenparken kl 4 om natten av den grunn, fullstendig uavhengig av påkledning.

Og @Kit001, helt enig med deg i at det ikke skal være en ansvarsfraskrivelse. Det er nå får h.. ikke så vanskelig å ikke voldta noen?

Hele emnet gjør meg veldig sint kjenner jeg, beklager om jeg blir litt usaklig.

Skjult ID med pseudonym billy on. 31 mars 2010 17:19

Jeg er spent på hvor jeg benekter at dette skjer?

Sist lørdag ble en venninne av meg voldtatt, og det provoserer meg så jævlig at folk delvis sier det er jenta sin feil fordi hun var med en gutt som i utgangspunktet virket trivelig. Den første kompisen min som gjør noe slikt og beskytter seg bak at "ja, men hun ble jo med meg hjem, og hun hadde så kort kjole", er i alvorlige problemer. Eller som skylder på bruk av rusmidler. Ærlig talt.

Jeg ignorerer ikke det TheTempest sier, men blir provosert av at ansvaret skyves over på jentene.

Jeg så en gang en fyr forgripe seg på en jente på et utested. Hun var skrekkslagen, og ingen grep inn. Jeg veit ikke hva som gjorde meg mest provosert, fyren som tok for seg med makt, eller zombiene som ikke rørte en finger for å hjelpe henne. Det er som @Eventyrli sier, enkelte ganger er det virkelig på tide å brette opp ermene og ikke bare skylde på alt annet.

Skjult ID med pseudonym Egentlig. on. 31 mars 2010 17:23

@Eventyrli
Nei, vi er enige her, ser det ut til for meg. :)

Mitt poeng var at det ikke alltid er som det burde være, og at man må være obs på det. Det gjelder mange sider av livet.
En side av saken når det gjelder det å 'være litt forsiktig' som jeg skrev, er at ei jente nok bør holde seg sammen med noen andre hun kan stole på når hun er på byen, i så stor grad det lar seg gjøre. Da er det jo også en mulighet for at en av de hun er der med kan beskytte henne mot ubehageligheter som måtte oppstå. HELT trygg kan man vel aldri bli; menn blir slått ned og jenter voldtatt dessverre, men det kan vel hjelpe ihvertfall NOE å være litt obs.
Å f.eks. alene bli med tre ukjente menn hjem til en av dem i en pirattaxi er noe jeg som mann ikke ville gjort engang. Skjønner ikke at jenter tør.
Skal en kvinne altså ikke kunne gå alene på byen? Jo! Og det går vel også som regel bra. På et eller annet tidspunkt iløpet av kvelden vil hun vel uansett bli alene, kanskje med en mann, selv om hun kom dit med venner.
Og igjen (og igjen og igjen og igjen.....!!!) - det er ikke jentas skyld eller ansvar dersom noe galt skjer; det jeg prøver å si er at verden er som den er, og at man kan PRØVE å ta visse forholdsregler - selv om man aldri vil være 100% beskyttet uansett dessverre. Og dét gjelder både Rolex-mannen, den vanlige mannen, den lettkledde kvinnen, og nonnen / burka-damen.

Som mann gjør jeg sånne vurderinger hele tiden når jeg er på byen; hvilke steder/gater/gjenger jeg bør unngå etc. etc. Jeg BURDE også kunne gå akkurat hvor jeg vil og gjøre akkurat hva jeg vil uten å måtte bli slått ned av den grunn, men.... verden er som den er. Og det må jeg ta til etterretning. Helt 100% trygg vil jeg jo dog allikevel ikke være.

Skjult ID med pseudonym kvinne-10 on. 31 mars 2010 17:24

Ser også en ansvarsfraskrivelse i innlegget,,ikke mannens skyld men innstinktet..ja,jeg tviler om det argumentet holder i en rettsak.
Vi kvinner må også passe oss og unngå situasjoner som føles ubehagelig,krenkende.Likevel kan en situasjon utvikle seg fra god til negativ på kort tid og risikoen for uønsket oppmerksomhet øker.
I teorien skal alle ferdes fritt,det ønsker alle.Så er ikke det realiteten enkelte ganger,og begge kjønn må bruke hodet for å unngå kjedelige rettsoppgjør,tårer,økonomiske belastninger,osv...mye negativt kan bli unngått.

(mann 33 år fra Oslo) on. 31 mars 2010 17:30 Privat melding

Jeg har mange ganger opplevd at jenter spør om de kan holde hånden min og bare gå ved siden av meg fordi de ikke vil gå alene hjem uten at det betyr noe som helst, det er helt naturlig...jeg bor bare 20min fra utestedene så går alltid og spesielt om sommeren merker jeg at jenter huker tak i meg og vil ha en å gå sammen med istedenfor å gå alene og siden det er grunerløkka det gjelder så forstår jeg det godt....sist gang jeg gjorde det endte det opp med at vi fant ut at vi hadde gått i samme barnehage hehe.

Og som mann har en vel et slags naturlig beskytter instinkt, jeg tror ikke helt på jenter som sier de bare vil klare seg selv hele tiden.

Skjult ID med pseudonym pgmp on. 31 mars 2010 17:31

Jeg opplever ikke det TS skriver som noe ansvarsfraskrivelse eller skyldfordeling. Snarere en konstantering av at tilfeller hvor de som har ansvar ikke tar det. Dermed et råd til de som kan bli skadelidende at de bør ta sine forhåndsregler. Og første forhåndsregel, både i denne og andre sammenhenger, er å begrense rusmiddelinntaket slik at det ikke blir en overraskelse å våkne i en fremmed seng.

Skjult ID med pseudonym kvinne-10 on. 31 mars 2010 18:07

Hva er forskjell på ansvarsfraskrivelse og "tilfeller hvor de som har ansvar ikke tar det" ?

Jeg ser det som det samme skrevet på ulik måte.

Skjult ID med pseudonym pgmp on. 31 mars 2010 18:14

Ansvarsfraskrivelse er å frita noen fra et ansvar. (Akseptere at noen ikke tar sitt ansvar.) Det skiller seg vesentlig fra å observere/bevisstgjøre/kritisere at noen ikke tar sitt ansvar.

Skjult ID med pseudonym kit on. 31 mars 2010 18:33

@pgmp, jeg reagerer sterkt på at jenter som blir utsatt for overgrep i det hele tatt blir tildelt ansvar for overgrepet. De har tross alt ikke gjort noe annet enn å være hunkjønn og muligens oppført seg naivt.

@kvinne-10. Det er flere krav til domfellelse. Det ene er hva som kreves av juridiske holdbare bevis. Ett annen, og på mange måter like viktigtig instans er hva folk mener. Typisk med de klærne og den oppførselen kunne hun ikke vente annet

Skjult ID med pseudonym Lady on. 31 mars 2010 18:50

Det er menn her inne med falskt navn og ureg. nr. + andre "meritter" på sitt rulleblad. Jeg har truffet en og han er helt sikkert ikke den eneste. Hvis dere treffer andre som "opererer på samme måte" og blir utsatt for noe spør politiet om hva mannen heter. Skal du svare "Jeg vet ikke" ??? Du kan sikkert tenke deg hvilket blikk du vil få av politimannen "er du du helt idiot"???? Våkn opp damer!!!!! Hva har du å stille opp mot med en mann på 1,90 og ca. 90 kg hjemme hos han hvis mannen viser seg å være ustabil? Min date var heldigvis ikke det. Jeg kan love at jeg hadde det morro med han dagen etter:) Det tok meg 10 min å finne ut identiteten til mannen etter at han hadde gått. Dagen etter sendte jeg han en SMS: Har du det bra...A....? Det kom kjapt svar tilbake: Hvordan vet du hva jeg heter? Mitt svar: Ikke vær engstelig. Jeg vet også hvor du jobber lille venn:)

Idag treffer jeg ikke en mann fra nettet uten å vite identiteten hans. Jeg sender mail/MSN til en venninne med navn og telefonnummer til mannen før jeg møter vedkommende på et nøytralt sted. Jeg blir aldri med en mann hjem første kvelden. Hvorfor er jeg så forsiktig? Hvorfor skal jeg stole på en mann som jeg ikke ville ha latt lufte hunden min? Jeg har vært utsatt for overfall før og det er en erfaring for mye!

Skjult ID med pseudonym rotte on. 31 mars 2010 19:04

Ikke tryggere ute på byen heller, med folk som blander ting i drikken.

Skjult ID med pseudonym pgmp on. 31 mars 2010 19:22

@kit
Jeg vil ikke tildele jentene ansvar for handlingene, men et ansvar for hvem og hva de involverer seg i. Dessverre er det nødvendig å ta visse forhåndsregler i den verden vi lever i. Akkurat som at du velger å låse døra når du går hjemmefra.

Skjult ID med pseudonym Avania on. 31 mars 2010 19:41

Veldig enig med pgmp - og dessuten er det jo forskjell på å advare i forkant og å skyldbelegge i ettertid.

Skjult ID med pseudonym Per on. 31 mars 2010 20:12

Jeg synes det trådskriver snakker om er på gensen til voldtekt. Og i det kjenner jeg meg ikke igjen. Når det er sagt så tar jeg aldri med meg en dame hjem for at vi skal sove sammen. Jeg tar henne med hjem fordi jeg har lyst å ha sex med henne. Jeg driver jo ikke noe herberge heller. Men med jenter så hjelper det å være litt indirekte...litt sosialt intelligent...derfor kan jeg ikke si det sånn rett ut...av og til har jeg gjort det...og det også kan fungere...

Men når det gjeld dating generelt så er det nok slik at jeg tenker, vil jeg ha henne som kjæreste (veldig høy standard) vil jeg pule henne regelmessig i et løst forhold (middels standard) eller vil jeg pule henne en gang (lav standard). Jeg tror det er litt annerledes for damer. Jeg tror de fleste damer som puler meg, ikke alle, men de fleste også kunne tenkt seg et forhold.

Så sånn sett tenker jeg alltid på sex, og synes ikke at sex er en stor investering. Og jeg trenger knapt nok å like jenta for å ha lyst å pule henne. Men det hjelper å like henne, og jeg blir mer kåt når jeg liker henne, enn når jeg ikke liker henne.

Skjult ID med pseudonym MM on. 31 mars 2010 20:25

Skjønner at det er sånn for deg Per og at du mener det, men vet du: jeg synes nesten synd på deg. Det virker så kaldt og kalkulerende på en måte, og jeg nekter å tro at alle gutter/menn tenker sånn. Har jeg feil?

(mann 49 år fra Oslo) on. 31 mars 2010 20:36 Privat melding

Hei!

Det ser ut til at jeg har kastet en liten verbal håndgranat inn i forumet. Svært hyggelig at mange engasjerer seg! Jeg regnet egentlig med å få lite respons.

La meg gjenta at det hele er ment i beste mulige hensikt, og at jeg på ingen måte ønsker å skyve skyld over på kvinner. Innlegget ble inspirert av ubehagelige opplevelser fortalt til meg av egne venninner. Og det at jeg kjenner kvinner som rett og slett setter seg selv i unødvendige risikosituasjoner.

Se på det som et kanskje åpenlyst og unødvendig råd fra en som vil dere vel. Bedre å tenke irriterte ting om meg og ha problemstillingen i tankene enn å aldri vie det en tanke, uten at jeg tror at mitt lille innlegg egentlig sier noe dypt dere ikke allerede vet. Ei heller vil det nok redde liv. Det er bare et diskusjonsforum og vi behøver ikke legge for mye dybde i det.

Når det gjelder mine egne dyriske lyster, så er de temmelig harmløse. Men jeg innrømmer gjerne noe jeg tror gjelder for de fleste kjønnsmodne menn; hver dag ser jeg flere kvinner jeg begjærer.

Man MÅ selvfølgelig ikke gjøre noe med det, like lite som man MÅ være utro, osv. Men det lurer der i bakgrunnen et sted. Et slags jaktinstinkt som en mere lyrisk sjel sikkert ville kalle en kjærlighet til kvinnen. Jeg har selv ingen problemer med å oppføre meg skikkelig uansett hvor mye jeg drikker. Men jeg føler at mange jenter rett og slett ikke forstår hvordan menn fungerer. Og det er det jeg ville si noe om. Inside-informasjon, om du vil.

Skjult ID med pseudonym kvinne-10 on. 31 mars 2010 20:45

Det er godt å få en god forklaring på det med forskjellen på ansvarsfraskrivelse fra en mann,s øyne,har lurt på det lenge,og denne forklaringen var veldig lett å forstå.Tusen takk.pgmp.

til lady--godt du også vet å sjekke ut identiteten og tar forbehold. Jeg har blitt forundret over menn som tror de er anonym på datingsider og kan tillate seg å gå under gjennomsnittet av folkeskikk.Jeg har også overasket noen med å vite både hva de jobber med og hvem de er uten å ha truffet de også.

til kit--har det betydning hva folk,s oppfatninger er i en rettsak?

Skjult ID med pseudonym 41 on. 31 mars 2010 20:52

Uff uff, denne tråden får meg til å bli oppgitt. Venligst ikke generaliser oss menn. VI er ikke alle sån.
Jeg har hatt med meg noen jenter hjem fra byen og ja sex ligger i bakhodet. Det er alle jentes rett til å nekte å ha sex, selv om hun ligger naken i senga med en fyr og uansett om hun har sagt at hun vil ha sex. De handler om respekt. Det er aldri for sent å snu. Skylde på instinkter er jo en jævlig ansvarsfraskrivelse. Jeg har angret meg og snudd selv om jeg er mann, det har med at intelligesen faktisk overstyrer innstinktet. I mitt tilfeller har det med eks av en kamerat å gjøre. Flott jente, alkohol og stemning gjorde at det nesten skjedde, men konsekvensene av handlingen ville være store og samvittigheten grep inn. Det var langt fra kjærlighet....

Skjult ID med pseudonym kvinne-10 on. 31 mars 2010 21:11

41--Vil presisere at det er unntakene av menn jeg mente i forrige innlegg.
Forøvrig vil jeg si du er en som jenter kan stole på. Jeg er enig i alt du skriver og syns det er til etterfølgelse for andre.Ei jente og en mann kan begge si nei i siste liten,også når de er kommet så langt som til nakne i sengen.Ingen skam å snu,gjelder også om de har hatt sex sammen tidligere så er det lov å si nei,ingen selvfølge at de skal ha sex på ny ved en senere anledning.

Skjult ID med pseudonym The One on. 31 mars 2010 21:24

Det hele koker vel ned til at mannen har ansvar for sine handlinger og kvinnen har ansvar for sin sikkerhet i forhold til dette temaet.

Skjult ID med pseudonym Avania on. 31 mars 2010 21:26

Joda, såklart er det 'lov å si nei i siste liten', men en jente bør vel forstå at det ikke er helt risikofritt for å si det sånn. Hvorfor sette seg selv i en så sårbar situasjon hvis man er såpass usikker på hva man vil..? Skjønner ikke..

(mann 29 år fra Oslo) on. 31 mars 2010 21:45 Privat melding

Hehe.

Dårlig, dårlig, dårlig reklame, Tempest.

Skjult ID med pseudonym Avania on. 31 mars 2010 21:51

Det tviler jeg litt på, JarlH - Tempest legger ingen skyld på jenter, han bare advarer.

Skjult ID med pseudonym Salander on. 31 mars 2010 23:27

Kvinner må ikke gå alene uten følge av en mann. Hun må kle seg anstendig. Hun må ikke drikke alkohol. Alt fordi kvinner har ansvar for menns handlinger, moral og seksualitet. Det sier Profeten Muhammed. Allao akbar! La oss begynne med burka og sharia.

Problemet med denne slutningen er at de fleste normale menn kan ta ansvar for seg selv og sine handlinger. Det er kun de som er overgripere som vil si: "Kvinnen forførte meg, hun ville det egentlig, det er et spill når hun skriker og ikke vil". Med denne argumentasjonen gir vi dem vann på mølla. Nå kan de til og med skylde på at jenta var full, lettkledd og alene - da er hun jo helt klart villig, ellers ville hun ikke vært lettkledd, full og alene.

Skjult ID med pseudonym vibe to. 1 april 2010 00:37

Veldig enig med Kit her, og med 41.
Og jarl, hehe. Dårlig reklame tempest

Dette reduserer mannen, gjennom å redusere hans ansvar og forventede kontroll over seg selv, og det skjærer alle menn over en kam.

"Men vit at det er uvesentlig at du har "rett" til å gå hvor du vil alene om natten, eller å sovne full i en taxi. Det er ikke et spørsmål om rettigheter, men om biologi, kjemi og respekt for unødvendige risikosituasjoner".

Men er det ikke også et spørsmål om sivilsasjon og respekt?
Jo mer sivilisert verden - inkl menn - blir, og jo mer repsekt vi har for andre - kjønn, hudfarge, alder mm - desto færre overgrep blir det.
Og vi kan ikke sette foten ned nå og si, ok, hit kommer vi, men ikke lenger.
Jeg mener ikke at en jente ikke skal ta forholdsregler, men å formane til en atferd som bygger på mistilit og mangelnde forventninger om resåekt, mener jeg er feil vei å gå.

Jeg har selv tatt mange sjanser - noen komplett uvitende, naiv og ung som jeg var. Jeg har aldri vært utsatt for noe i disse situasjonene. Hvorfor? Fordi mennene i nærheten ikke var "haier". Men jeg har vært utsatt for antasting klin edru, midt på gaten i Oslo, tidlig kveld en ukedag, jeg har blitt befølt på utseteder, og opplevd sexpress av overordnet. Altså "primitv" atferd, men i helt andre situasjoner. Så skulle jeg fulgt tempest' råd ville det ikke endret noen av mine erfaringer. Bare innskrenket friheten min.

(mann 29 år fra Oslo) to. 1 april 2010 02:47 Privat melding

Haha. Hetser du Islam, Salander?

Vibe og Salander:
Ikke for å kverulere, men akkurat dette med "full, lettkledd og alene," eller om det er midt på lyse dagen, jobbsammenheng eller hva det skal være. Jeg tviler på at du var i fare for å bli voldtatt da du ble tafset på stumpen midt på gata, eller gjennom sexpress fra en overordnet?

Når man som jente er "full, lettkledd og alene" i nattens mørke er det i mine øyne snakk om synliggjøring. Ikke misforstå, et overgrep er et overgrep og ingenting kan forsvare det. Er en på ferie i Argentina eller Tunisia går man vitterlig ikke kledd i de dyreste klær, et knipsende speilreflekskamera, den flotteste mobil, samt passet hengende rundt halsen utenfor t-skjorta. Ikke fordi at det da er lov for tyver, gjenger og annet pakk å rane, voldta, slå ihjel og drepe turister - men fordi man kanskje ikke ønsker å lyse seg ut som offer nummer EN av alle andre. De aller fleste nordmenn er relativt glad i moren sin og har et dertil liknende syn på andre kvinner. Problemet er potensielle overgripere og voldtektsmenn som er på utkikk etter et enkelt offer de kan nedlegge. Og da, ærlig talt, er man "full, lettkledd og alene" har man ihvertfall tatt på seg gul signalvest for voldtekstmannen. Etter sist gang jeg gikk alene nederst i Karl Johan v/ Oslo midt på natten, med dress og noen druedråper innabords, tenker jeg meg alltid litt ekstra om hvor eller når jeg tusler avgårde alene. Jada, jeg hadde på meg "signalvest" for diverse avskum, og de burde like fullt bli straffet/fengslet eller sendt til helvete ut av landet. Men hva hjelper det der og da, da de var fire og jeg alene?

Det er vel ikke akkurat en hemmelighet at enkelte iblant mister både besinnelse, selvkontroll og konsekvenstenkning. At det skjer skal ikke aksepteres, dog en burde ikke nødvendigvis alltid være tilstede når "haien" dukker opp. Slike handlinger bør slås umåtelig hardt ned på - uten at jeg skal uttale meg med mine litt "ytterliggående" syn på strafferammer o.l......

Admiratio:
Bra eks. Alle bruker selvfølgelig bilbelte, da det er noen av de mest selvforklarende og innlysende innretninger i verden som redder livet til både en selv og andre. "Jeg trenger ikke å bruke belte fordi jeg har airbag." Gratufaenmeglerer. Da er man sikkerhetsorientert. Jeg bruker alltid, uten unntak, bilbelte hver eneste gang jeg kjører bil, eller sitter på, av den enkle grunn at faktisk så kan en drita idiot havne i motgående felt. Iallefall med midtdelerne langs bedritne nor

Skjult ID med pseudonym Salander to. 1 april 2010 03:06

Jeg hetser ikke islam, @jarl h. Men jeg har lagt merke til debatten om hijab i det muslimske samfunnet og fundert litt omkring det. Foir selv om en anstendig klesdrakt (som er det Koranen påbyr) er en beskyttelse for kvinnen, så setter det henne også ufrivillig i et ansvarsforhold som nok ikke var meningen. Det blir som... "Siden du glemte å låse døra til huset ditt, kan jeg jo bare gå rett inn og stjele hva jeg vil". Og følgelig oppnår man et kulturelt mønster der potensielle forbrytere går og kjenner på dørene om de er låst.

Kvinner blir voldtatt uansett. Til og med edru kvinner med burka blir voldtatt, og til og med kvinner som ikke går alene.

Jeg har tenkt mye på dette, og jeg har nok skiftet mening med årene, fra å mene at man må passe på verdisakene sine, til at det er et problem at kvinnen alltid definerer seg som voldtektsbar og mannen alltid er den slemme haien.

Skjult ID med pseudonym Salander to. 1 april 2010 03:11

Jeg har klippet litt fra en artikkel i Klassekampen, i forbindelse med utgivelsen av Katrine Kielos’ bok «Voldtekt og romantikk». Dette er utdrag av et intervju på: http://www.klassekampen.no/55631/article/item/null

Sitat:

Det som er virkeligheten i dag, er at to av tre amerikanske kvinner daglig er engstelige for å bli voldtatt. Kvinner går konstant rundt og er urolige for dette, så uansett om man har opplevd det selv eller ikke, er det noe vi relaterer oss til.

Hva gjør denne redselen, eller engstelsen, med samfunnet? Og hva gjør den med kvinner og kvinners oppfatning av egen seksualitet?

- Det å oppfatte seg selv som voldtektsbar er en viktig del av kvinners identitet. Noe av det første små jenter lærer, er at de skal passe seg for farlige menn, sier Kielos.

Når jeg-personen i boka blir voldtatt, har hun i prinsippet flere muligheter til å unngå det.

- Men følelsen av å være voldtektsbar er for sterk, sier Kielos.

Samtidig som statistikk altså viser at to av tre av amerikanske kvinner daglig uroer seg for å bli voldtatt, kommer voldtekt også høyt opp på listen over kvinners seksuelle fantasier. (...) Kvinner har ikke lov til å være kåte, har ikke lov til å ha lyst. Når man blir tvunget til det, omgår man den problemstillingen, sier hun, og legger til at det destruktive oppstår først når kvinnelig seksualitet blir noe passivt, og kroppen noe andre må blåse liv i. (...) - Når man blir voldtatt, er det umulig å si etterpå at man ikke ble advart. Vi må bryte ut av dette mønsteret ved å stille spørsmål ved rasjonaliteten i denne frykten, sier hun, og legger til:

- Men det er fryktelig vanskelig å legge redselen fra seg, og å være noe annet enn et potensielt voldtektsoffer.

- Men uansett defineres kvinner alltid i forhold til mannen, sier Kielos. Hun peker på at kroppene våre formes av samfunnet.

- Gutter får oppmerksomhet for kroppen sin når den presterer noe. Små jenter får derimot oppmerksomhet når de for eksempel faller og slår seg. Slik lærer de at deres verdi ligger i deres skjørhet. Det definerer kvinners seksualitet, og gjør dem ufrie.

Skjult ID med pseudonym kit to. 1 april 2010 09:53

@kvinne-10, folks oppfatning har ikke så mye å gjøre med i en juridisk domstol, men har alt å gjøre i dommen folk flest feller, altså folkesnakket.

@pgmp. Som jeg skrev, er jeg enig i å ta forholdsregler. Jeg oppfattet deg at du la ansvar utover det, noe du presisere at du ikke gjør

Skjult ID med pseudonym Egentlig. to. 1 april 2010 10:45

@Salander
Som noen av oss "desperat" prøver å få frem.... det er ikke kvinners skyld eller ansvar, og alle menn er ikke voldtektsforbrytere.

Men som mann må jeg også ta inn over meg at jeg er "rans- og nedslagsbar", for å låne og omskrive uttrykket ditt litt. Jeg kan også føle frykt på byen. Nå er ikke jeg på størrelse med Assante, men uansett; blir man møtt av flere folk og kanskje folk som er bevæpnet, spiller det ikke så mye rolle om man er mann, og evt. svær heller.

Det er like lite min skyld om jeg da blir slått ned/ranet, som det er en kvinnes skyld at hun blir voldtatt. Er alle menn man møter ransmenn / voldsmenn? Nei. Er alle menn man møter voldtektsmenn? Nei. Men de finnes der ute. Det er realiteten.

En *fungerende* holdningskampanje som fortalte drittsekkene at kvinner har rett til å si nei, og rett til å ferdes der de vil, kledd som de vil uten å bli antastet/voldtatt ville vært kjempefint; en *fungerende* holdningskampanje som gjorde at volds- og ransmenn (sexistisk forsåvidt, men de er vel som regel menn...) sluttet å slå ned / rane ville vært kjempefint.

I mellomtiden lever vi i virkeligheten. Jeg gjør ihvertfall det. Forbryterne setter grenser for min bevegelsesfrihet også. Det er ikke sånn det skal være. Og på en måte kan man si at jeg er et offer, og tar på meg offer-rollen, når jeg 'godtar' at sånn er verden. Men jeg har ikke mye til valg. Jeg kommer ihvertfall ikke til å 'hevde min rett' ved å gå inn på utesteder der jeg nesten er garantert å bli slått ned eller lignende fordi jeg ikke passer inn. Jeg HAR rett til å gjøre det uten å bli slått ned. Men det er bare på papiret.

Hadde det vært fint om drittsekkene - som ER der ute - ikke var drittsekker? Ja, du verden. Men de ER der.

Vi kan godt jobbe for å til slutt få frem et samfunn der drittsekkene ikke er der lenger, ved å lære opp barna annerledes, ha holdningskampanjer etc. Men det blir litt høna og egget. For AKKURAT NÅ lever vi ikke i Utopia.

Det er no' dritt, men det er no' dritt for både kvinner og menn, på hver sin måte.

(nå skal det vel sies at jeg stort sett snakker om overfallsvoldtekter / voldtekt av noen man ikke kjenner fra før her, og jeg er jo klar over at det er et stort spekter ute og går - man kan ikke alltid gjøre noe for å beskytte seg, selv når man prøver. Men også det er likt for menn og kvinner; blind vold har jo blitt "populært")

Skjult ID med pseudonym Salander to. 1 april 2010 11:21

Jeg er helt enig med deg, @Egentlig, men samtidig så mener jeg også at innstillingen: "Jeg er et potensielt offer" gjør noe med oss. Vi overtar styringen til overgriperen i det vi allerede har definert oss som offer.

La meg forklare. Da jeg bodde i London var det en bekjent som hadde tatt et noe annerledes selvforsvarskurs for kvinner. Det handlet om å ikke svare på invitasjonen til å bli et offer og heller forsøke å ta den mentale styringen og bryte det opplegget som overgriperen inviterer inn til. Eksempel: Du står overfor en stor og skummel person på et mørkt sted og du opplever situasjonen som truende. Blikket hans forteller at du egentlig burde løpe men du vet du ikke har mulighet til å slippe unna. Du kommer ikke til å ha sjans mot han uansett for han ER sterkere enn deg. Det er da du skal si: "Hi, my name is Susan!", smile bredt og fortelle om din søster som har en blå hage med giraffer på. Uansett hva han deretter sier og hvordan han løfter neven og truer deg, skal man altså reagere helt "God dag mann økseskaft", som om man er helt på trynet og ikke skjønner i det hele tatt hva som skjer. Mange tviler på at en slik metode virker, men i praksis har man uansett tapt i forhold til fysisk styrke, så da kan det lønne seg å forvirre overgriperen. En voldtektsforbryter tenner helt åpenbart på offerets redsel og tvangen han vil utsette henne for. Ved å ikke ta i mot invitasjonen til dette rollespillet kan man altså snu spillet og gjøre overgriperen mindre interessert.

Jeg sier ikke at det er en sikker metode, men helt klart vil den være effektiv til viss grad. Jeg bør kanskje også nevne at kvinner som jobber i psykiatrien opplever mindre fysiske utageringer og vold fra pasienter, enn mannlige ansatte. Hvorfor er det slik, når de er svakere? De bruker andre teknikker for å roe situasjoner enn å vise fysisk styrke.

(mann 33 år fra Oslo) to. 1 april 2010 12:05 Privat melding

Men som mann opplever jo en også en side, jeg får ingen meldinger på sukker om jeg ikke sender først men på Oslos utesteder har jeg opplevd utrolig mange gøyale, rare og helt bisarre forslag fra jenter som virker relativt oppegående og normale....uten at de kjenner meg.
Ting som jeg aldri hadde turt å spørre om selv samme hvor mye jeg har lyst, også fra jenter som har blokkert meg her inne som ikke engang kjenner meg igjen og legger ut det ene forslaget etter det andre.

Skjult ID med pseudonym Mann 37 to. 1 april 2010 12:19

@Salander

Et godt poeng du kommer med her, og dette har jeg selv opplevd i min tidligere jobb.
Jeg jobbet som dørvakt på et utested for noen år siden, og vi hadde en del store sinte gjester som til stadighet laget bråk. Vi hadde den gangen en vaktsjef som ga klare instrukser om at de største vaktene skulle ta tak i situasjonen og få de ut av lokalet.
Dette medførte i mange av tilfellene med skade på både personer, og inventar, og i noen tilfeller var gjesten som ble kastet ut så frustrert at han angrep andre som var på utsiden av lokalet. Alt dette var både dyrt og uheldig og utestedet fikk et dårlig rykte.

Men så skjedde det en noen endringer i eierstrukturen, og vi fikk inn ny ledelse. Vaktsjefen ble byttet ut med en som la opp til en helt motsatt strategi ved utkasting. Og den gikk ut på at vi skulle bruke 2 av de som sto i baren til å roe ned gjesten, dette var en jente som var såvidt over 160 cm høy, og en tynn liten spinkel gutt. En av disse skulle gå bort til gjesten, og roe ned med prat, vise forståelse, og overbevise gjesten om å ta seg en tur ut. Mens vi andre vaktene holdt oss såpass langt unna at vi ikke provoserte, men såpass nære at vi kunne gripe inn hvis situasjonen kom ut av kontroll.

I 99% av tilfellene så klarte disse to å få gjesten ut med prat, ingenting av interiøret ble skadd, og antall personskader gikk ned til nesten ingenting. I tillegg så ble det nesten helt slutt på bråket og slåssingen utenfor lokalet.

Så derfor tror jeg gjerne at den taktikken med å forvirre med "svadaprat" kan virke :-))

Skjult ID med pseudonym himitsu to. 1 april 2010 12:33

salander, jeg tror de fleste selvforsvarskurs har sånt. Det som skjer effektivt er at man får overgriperen inn i tankene isteden for at han(/hun;p) bare følger instinkt eller hva det nå er som driver dem. Og der vet jo de fleste at sånt ikke er bra.. Hadde kanskje fungert å stille et mattespørsmål også. Går jo ann å teste på venner som tar av litt iblant og se hvordan det setter dem ut.

(mann 29 år fra Oslo) to. 1 april 2010 16:25 Privat melding

Interessante innlegg. I like.

Skjult ID med pseudonym doofus fr. 2 april 2010 00:29

Jeg er ikke TS men tror en presisering kan være på sin plass. Slik jeg antar TS mener situasjonen er (og som jeg selv mener) så BURDE det være mulig for alle å oppføre og kle seg akkurat slik de vil, og gå ned akkurat den bakgata de vil på den tid på døgnet det passer dem. Og selv om TS og undertegnede helt sikkert kunne skrevet under på at dersom det var MEG du ble meg hjem den natta, ombestemte deg og sa NEI, jeg vil ikke likevel, eller du møtte bak søppelcontaineren i det du fant en mørk krok for å sette deg ned og pisse, så kan ikke vi menn som individer ta ansvar for alle andre eksemplarer av vår art, og gitt at vi VET at det finnes utskudd der ute som ikke respekterer dere på den måten dere fortjener (eller som "de" ville sagt, på den måten dere SIER dere fortjener). Det er jo ikke som om all søpla der ute går rundt med "POOR IMPULSE CONTROL"-tatovering i panna heller (hvor mange tar DEN referansen, forøvrig?). NEI, jentene som blir utsatt har ikke skylda. NEI, manfolka som klarer styre seg har ikke skylda. Det er KUN predatorene som har skylda, og de ER en realitet, og de gir blanke eff i likestilling selv om normale, velfungerende mennesker ikke gjør det! Alt jeg vil si er - ikke la deg selv bli et offer på grunn av prinsipielle rettigheter - vi lever dessverre ikke i en utopi der alle følger reglene selv om du har aldri så rett!

Skjult ID med pseudonym doofus fr. 2 april 2010 00:34

Sagt med færre ord: De som standhaftig står på barrikadene og krever sine rettigheter som kvinner sparker inn åpne dører for dette publikummet - for vi er 100% enige med dere! Det er predatorene blant oss som ikke velger å følge disse reglene som er problemet, og, den stygge sannheten er dessverre at disse folka gir fullstendig blanke i dine rettigheter. Og de er ikke gjennomsiktigte, så vi klarer ikke stoppe dem før etter at de har gjort noe fælt, og da er for seint! :(

(mann 33 år fra Oslo) fr. 2 april 2010 10:30 Privat melding

Men har ikke norske gutter ganske sunt kvinnesyn generelt, gjelder denne tråden egentlig oss? Iblant så opplever jeg jenter på byen krever særskilte rettigheter fordi de er jente....dvs de skal først i køen eller skal gå før deg i bardisken eller tar bare tar en drink av deg om du kjøper flere....Jeg kjøper alltid flere på engang for å slippe å stå i bardisken hele kvelden og samtlige ganger så prøver jenter bak meg bare å ta en drink og når jeg sier "wow er dette et trygdekontor eller?" så smiler de bare og fortsetter og ofte mister jeg en drink til 100kr pga det...alikevel kan så lider jeg av såpass tøffelsyndrom at jeg ikke greier å gjøre noe annet enn å si ifra....med min størrelse hadde det vært idotisk å skulle begynne å "sette på plass"...Jeg er tross alt på byen for å ha det gøy og ikke leke pappa.....og stort sett er det utrolig gøy, kan aldri huske en kjedlig kveld på byen selv om jeg observerer litt sosialdynamikk som går igjen.

Men de gangene jeg har sett en "mann" fra et annet land oppleve det med at den typen jente som skal spille på at hun er jente f.eks med å gå forann han i guttedokøen eller "grab a drink" så har det gått fryktelig galt ....Jeg forstår jo at noen reagerer på at noen bare tar en drink fra dem eller tar plassen der de har venta lenge men hva synes dere?`Burde jente se ann hvem de skal bruke "jentekortet" mot eller burde bare kjøre på?

Skjult ID med pseudonym vibe fr. 2 april 2010 13:38

Jarl,
jeg ble ikke klapset på rumpen på gaten, det ahdde jeg ikke giddet å nevne en gang. Jeg ble regelrett slått ned av en mann som kom meg i møte på gaten, jeg vek til siden, men han styrte rett mot meg og dundret løs, jeg lå på bakken og han sto bøyd emd knyttede never over meg, da det gikk i døren ved siden av og han satte øynene i meg før han stakk. Han var pent kledd, barbert og pen på håret. Dette var i en vanlige gate på Oslo vest en tirsdag kl 2030. Jeg tror jeg ble angrepet fordi jeg var kvinne og det lyste hat eller noe sånt i øynene hans, og han tok ingen av verdisakene mine (og han ville vel neppe gjort det mot en mann større enn ham selv).

Jeg har vært lettkledd og naiv og halvveis lost eller regelerett gått meg vill alene flere merkelige steder i andre land, etter mørkets frembrudd, med kun noen øyne og mørke ansikter som dukker opp i mørket. Og vært shit scared vel vitende om hva jeg har forvillet meg opp i. Ikke _en_ gang har det ført til en vanskelig situasjon. Fordi folk - menn - er stort sett hederlige, håper jeg. Det er absolutt _ikke_ noe å anbefale, flaksen har kanskje vært bedre enn forstanden, men det bekrefter et litt mer sivilsert bilde av menn enn TS beskriver.

Doofus, TS snakker jo om at enhver mann er en hai og at det må vi kvinner ta til etterretning, hvor åpen er den døren da?
Vi tar alle kalkulerte risikoer, feks bare det å sette seg i en bil og dra på påskefjellet for så å legge ut på skitur er forbundet med risiko. Men gjør det likevel - fordi vi har liv vi skal leve; man tar noen forholdsregler, sjekker værmelding, kart og kompass. Men noen ganger bommer man og går seg vil, værmeldingen var feil osv. Det samme med oss jenter. Vi planlegger ikke å bli dritings i en situasjon med en fremmed mann, kanskje ikke engang å ta taxi alene er noe man legegr opp til. Men noen ganger går ting galt. Skal man la være å gå ut med venninnene sine av den grunn?

Salander, veldig interessant lesning, verdt å huske hvis man først er ille ut - og klarer å holde hodet kaldt ..

Skjult ID med pseudonym JohnJohn fr. 2 april 2010 17:15

Men hva med menn som opplever vold ............................fra nettopp kvinner?!....Har desverre ofte lagt merke til at mine mindre kamerater i klassen lettvekt har fått både juling og det som er av jenter i typen håndballklassen....eller det noe en kanskje ikke skal si høyt???

(mann 33 år fra Oslo) fr. 2 april 2010 17:34 Privat melding

Lurer på hva som hadde skjedd om jeg gikk lettkledd hjem fra byen...ville jenter kastet seg etter meg eller kastet noe på meg hehe?

Summasumarumadum så synes jeg jenter burde ha lov til å spørre om vi kan følge dem et stykke om en skal samme vei eller noe siden de tross alt er mer utsatt enn oss når det gjelder nattliv i hovedstadene rundt omkring, det har jeg gjort mange ganger som singel og med kjæreste og synes det er en "naturlighet" over det.....når man lever i et samfunn er det vel ganske normalt å ta litt hensyn til de en møter på sin vei.. så kan heller vi spørre om hjelp til ting i jentebutikker eller ting og tang.

Vibe : Jeg har skrevet at jeg har reagert sterkt når jeg føler du har gått på meg og ikke sak, men det var uansett trist å lese og jeg fikk en ekkel følelse av å lese det...og selvfølgelig noe jeg ikke håper du varige men fra, jeg forstår ikke hvordan noen kan gjøre noe slikt og det var vel noe av det meningsløse jeg har hørt om på en stund.....det er nok samme type menneske som sparker hunder og barn eller generelt er ubehagelig mot alt og alle.
Jeg er den oppfatning av en som nærmeste mannlig familiemedlem eller kjæreste må hevne seg eller så vil personen bare fortsette, han hadde neppe gjort det om det forelå alvorlige konsekvenser for hans liv...samtidig så er det vel umulig å finne igjen den personen om det ikke var noen vitner.

Skjult ID med pseudonym rotte fr. 2 april 2010 18:13

De ville ihvertfall ha rømt langt vekk.
I tillegg ville jeg ha blitt forkjølt.

Skjult ID med pseudonym vibe fr. 2 april 2010 20:13

Takk for symatien Coonan. Ansiktet hans husker jeg godt, den mørkeblå catalinajakken også, men det er gått en stund siden nå.
Dessverre hadde ikke mannen som kom ut føren på hjørnet fem-ti meter unna sett noe
(han gikkk rett ut og i en annen retning, jeg løp etter og spurte). Sjekket også om det var kameraer i sving på dette kvartalet, deli de luca var ikke langt una, men for langt unna. Fyren skulle kanskje vært innlagt, men det verste var at han så så streit ut og jeg derfor ble tatt helt off guard. Ironisk at det skjer midt i Oslo, her har jeg forvillet meg som turist i gufne områder, så er det hjemme en kveld en ukedag det skjer..

(mann 33 år fra Oslo) fr. 2 april 2010 20:49 Privat melding

Vel det er jo naturlig for enhver å føle sympati når en leser om noe så ufortjent og brutalt, han skulle prøvd å slått meg istedenfor.

Men samtidig virker det som du taklet det hele ganske uhysterisk og kom deg hel ut av det, har du kamera på mobilen så bruk det neste gang du ser han.