Alle innlegg Sukkerforum

Er påska snart ferdig?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym frøkna lø. 3 april 2010 12:14

Vet jeg er litt tidlig ute med å ønske påska over, men etter tre dager på fjellet med vind, tåke, snø, sludd og regn, null smøring som funket og en halvmeter med snø som klistrer seg under skia, samt en venninne som både ble forkjølet og fikk vond skulder så siste dagen gikk vi bare rundt og skravlet til vi endelig kunne ta bussen ned fra fjellet for å ta toget vårt som gikk sent på kvelden... (Og hun kan _virkelig_ skravle, altså!)

Og jeg har nettopp vært ute og handlet, kortet mitt ble ikke godtkjent, fikk sjekket saldoen og der stod det kr. 150 igjen på kontoen, jeg rødmet og ble flau, kassadamen smilte trøstende. Kassadamen tok tilbake varer til jeg til slutt kunne betale og det er jammen meg tre dager til jeg får ført over nye penger.

Nå kan nok påskestillheten virkelig senke seg inn over meg. Skal slenge skia i boden før jeg rekker å tenke tanken på å slenge dem i søppelkontaineren, kose meg med mat for kr. 150 og se om jeg kan finne en krimbok å lese som det ikke er alt for lenge siden sist gang jeg leste. Gudskjelov har jeg igjen noen stearinlys fra adventstida, slik at jeg kan lage litt stemning her når kvelden kommer. Lysa er riktignok lilla og ikke gule, men om jeg husker riktig så skal jeg ha en malingsboks et eller annet sted her med gul maling.

Fortsatt god påske, folkens! ;p

(mann 33 år fra Oslo) lø. 3 april 2010 12:32 Privat melding

Hehe jeg kommer aldri noen gang til å dra til fjellet igjen....sist jeg var der i påsken så var det egentlig bare alkoholstinkende foreldre som leide rundt på småbarn og nesten meide meg ned med 4wheeldrivende Mercer og bærumsgutter som skulle absolutt slåss med alt og alle inkludert de lokale taxisjåførene av en eller annen merkelig grunn, og ja familiefedre som kranglet med hverandre i skisporet og..

Skjult ID med pseudonym Eventyrli lø. 3 april 2010 12:35

Nei takke seg til!

Bypåske er tingen! Her er det knapt folk og stillheter overstiger alt. Man kan jo plutselig til og med høre måkeskrik midt i byen!
og er det dårlig vær så er det jo bare å åpne en flaske rødvin, sette på en film og synke godt ned i sofaen :-D

Skjult ID med pseudonym pgmp lø. 3 april 2010 12:41

Trodde folk dro på fjellet for å finne stillhet.
Men det er vel for skummelt å dra et sted hvor ikke alle andre drar.
Kortstokk er tingen. Også i butikken

Skjult ID med pseudonym Eventyrli lø. 3 april 2010 12:44

PGMP

hehe.. er derfor jeg blir igjen i byen siden alle andre reiser bort :-D føles jo som om jeg er på et nytt sted for slik stillhet som har rådet i mitt område er lenge siden jeg har "hørt".. tror jeg med sikkerhet kan si det er sånn ca ett år siden sist gang det var så stille...

Skjult ID med pseudonym frøkna lø. 3 april 2010 12:45

Coonan:

:-D
Jeg har nok opplevd og sett en del slikt jeg også, spesielt på veldig populære områder med masse aktivitetstilbud (i form av afterskipuber, festing på kvelden, åpne nattklubber og så videre).
Der vi var nå, på Nordseter, var det veldig nøkternt, stille og rolig. Jeg likte meg der, og dersom man ikke brukte dagen ute på ski, fantes det ganske enkelt ikke noe annet å gjøre, ingen andre aktiviteter... ikke på kvelden heller for den saks skyld.

Morsomt nytt nick du har skaffet deg, leste coonan av og til tidligere :-)

(mann 33 år fra Oslo) lø. 3 april 2010 12:45 Privat melding

Men er det ikke rart, de samme menneskene som roper for full hals om fargerikt multikulturelt fellesskap sprinter til fjellet så fort de får en eneste fridag og er villig til å sitte 4-5timer i kø for å komme seg vekk fra det de nettopp beskylder andre for å være fordomsfulle mot...men de selv, de MÅ VEKK og det jævlig fort og så fort fridagen er der...hehe.

(mann 49 år fra Østfold) lø. 3 april 2010 12:47 Privat melding

I følge alle målinger er det bare 10% som reiser bort i påsken. Kun byfolk det da, siden det blir så stille i Oslo?

Skjult ID med pseudonym Eventyrli lø. 3 april 2010 12:50

Ikke så mange som reiser bort kanskje, men er sikkert en del som reiser hjem ;-)

Skjult ID med pseudonym frøkna lø. 3 april 2010 12:51

pgmp:

Det var stille og fredelig der vi var, det var bare været og en skulder som ikke var helt med oss denne gangen.
Neste gang bør jeg kanskje vurdere å ta med en kortstokk? ehh... på fjellet altså. Har ellers bare et butikkort, dumt med kortstokker i butikker, får så masse unødvendige og dyre renter av slikt, dessuten kan det hende at man etterhvert handler over evne ;-)

Skjult ID med pseudonym frøkna lø. 3 april 2010 12:59

Coonan:

Det er jo ikke slik at vi (de, eller noen) haster oss opp på fjellet så fort vi bare klarer for å komme unna det fargerike, multikulturelle fellesskapet, da! :p Hvis det var motivasjonen hadde man vel bosatt seg på heltid der...

(mann 33 år fra Oslo) lø. 3 april 2010 13:01 Privat melding

Virker sånn for meg, forskremte t-bane Nordmenn skyndter seg for harde livet vekk fra samfunnet de beskylder de slemme frptistene å hate..det er noe litt latterlig over hvor musestille Oslo blir hver eneste helligdag.

Skjult ID med pseudonym musestille lø. 3 april 2010 13:07

det er fordi det kun er "mus" igjen i byene i påsken det, hihihi

Skjult ID med pseudonym frøkna lø. 3 april 2010 13:10

Coonan:

Jeg trives veldig godt her jeg bor i Oslo indre øst. Men jeg trives også godt med å oppleve andre kontraster... som for eksempel å ta en tur på fjellet, for det skaper en fin og kraftig kontrast til det som ellers er hverdagen min :-)

(mann 33 år fra Oslo) lø. 3 april 2010 13:17 Privat melding

Jeg trives veldig godt jeg og, det er derfor jeg ikke forstår den intense jakten på minusgrader etter 80dager straight med kulde hehe

Skjult ID med pseudonym frøkna lø. 3 april 2010 13:30

Coonan:

Jeg ser den :-) Og det er slettes ikke alltid at jeg heller flykter ut av Oslo i påsken.
Men våren er lang, og jeg går ikke glipp av våren i Oslo ved å ta meg noen dager ut av Oslo via fjellet og vintervær i påsken.

Skjult ID med pseudonym pgmp lø. 3 april 2010 13:38

@Eventyrli
Julaften kveld er enda mer stille i byen. Å lufte dyret på st.hanshaugen på julaften når alle andre har gjemt seg inne er en utrolig opplevelse. Ikke engang trafikksus i det fjerne. Jeg ble sittende på en benk til dyret virkelig lurte på hva jeg drev med. Siden den gang har jeg latt jul være jul og dratt til skogs for å nyte stillhet.

@Frøkna
Har du ikke kontroll på kortbruken? Det finnes vel knapt kort i dag som gir renter om du betaler regningen i tide. Et til mat, et til reise, et til bensin og et til hverdagsgleder. Da får man samtidig oversikt over hvordan pengene er brukt når regningene kommer.

Skjult ID med pseudonym Skippern lø. 3 april 2010 13:42

Bypåska har vært fin den. After Ski funker like bra på Aker Brygge som i Hemsedal.
Det er plass overalt og man trenger ikke BlåSwix eller Bergans Meis heller.

Skiene mine er vel sen 80 talls modell, så veit ikke om jeg tør bruke dem mere heller..

Tenker meg kanskje en pils eller så et sted i dag også.
Så en tråd her på flere som vil ut?? Blir det noe??

Frøkna. Trenger du å låne penger eller??

Skjult ID med pseudonym frøkna lø. 3 april 2010 14:10

pgmp:

Når jeg forvirret oppdager midt i påska at jeg har brukt opp det meste av pengene, så sier det vel seg selv at jeg ikke er en som alltid har like god kontroll på pengeforbruket mitt hele tiden, og at det er en smart ting av meg å ikke ha kreditkort.
Jeg har en kreditkonto som jeg bruker, men jeg har altså valgt å ikke ha et kreditkort som er tilgjengelig hele tiden.

Skjult ID med pseudonym frøkna lø. 3 april 2010 14:12

Skippern:

hehehe... nei, det trenger jeg ikke! :-D