Alle innlegg Sukkerforum

Romslighet i nytt forhold

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym MannX ma. 17 des. 2007 14:28

Etter å ha vært sammen med en ny partner en stund og dere hadde bestemt dere for at det var dere to, ville du ha tillatt at partneren din ble med en av motsatt kjønn på en middag (f.eks. en arbeidskollega og de skulle prate fag og han/hun sa at dette ikke var noen sjekke/date-møte)?

(kvinne 50 år fra Vestfold) ma. 17 des. 2007 14:33 Privat melding

Ja, selvfølgelig!

(kvinne 45 år fra Oslo) ma. 17 des. 2007 14:37 Privat melding

Ja, det handler om å stole på hverandre.

Skjult ID med pseudonym lady35 ma. 17 des. 2007 14:37

I utgangspunktet, ja.

Ville sikkert hjupet å vite hvem det var da, men har vokst av meg mye av sjalusien fra yngre dager. Det er så slitsomt, og er også blitt trygegre på meg selv - føler meg sjelden truet. Samtidig som det skal være frivillig å være sammen med meg, akter ikke lenke noen fast. Hadde ventet samme holdning tilbake.

MEN hvis det var en periode vi hadde lite tid sammen, ville jeg synes prioriteringen var sjokkerende dårlig og gitt beskjed om det.
Akkurat det ville vært litt vesentlig.

Skjult ID med pseudonym Atleten ma. 17 des. 2007 16:14

bør stole på hverandre...kan av og til være litt vanskelig når en som singel ser hvor lett det er å lande i sengen med gifte damer :-)

Skjult ID med pseudonym jente75 ma. 17 des. 2007 16:25


Uten tillitt er det ikke vits i å være i et forhold!
Frihet skal man jo ha til å gjøre like ting... hvis ikke går det jo ikke i det lange løp...

:-)

...men som Atleten sier... det gjelder vel gifte menn i samme om ikke større grad... trist... men da mener jeg at det er noe alvorlig galt i forholdet... om man ikke klarer seg med appetitt vekkern ute, for så å spise hjemme.....

Skjult ID med pseudonym jente 31 ma. 17 des. 2007 16:39

Men tillitt er ikke noe jeg har til en person jeg har møtt ...det er noe vedkommende bygger opp over tid .... Det er lettere å bli sjalu tidlig ,når du ennå er usikker på forholdet.. og lettere å stole på ,etterhvert som du blir trygg på partner.hvor lang tid er det snakk om her..? Det kommer helt ann på om den han skulle møte var sexy og singel.. he he he he he...;o).

(mann 35 år fra Sør-Trøndelag) ma. 17 des. 2007 18:08 Privat melding

Selvfølgelig, jeg hadde ikke engang tenkt noe over det. Såklart hvis det ikke brøt med noen planer vi hadde lagt allerede, men det er en annen sak. Hadde faktisk vært greit selv om det VAR et sjekke/date møte.

(kvinne 49 år fra Akershus) ma. 17 des. 2007 18:59 Privat melding

Ja helt klart !!! Ellers ville det blitt "syke" tilstander :0)

Skjult ID med pseudonym mrx ma. 17 des. 2007 19:03

Nei, selfølgelig ikke!!! Fag??? diskutere husmorfaget med det andre kjønn, helt uhørt spør du meg.....

Skjult ID med pseudonym MannX ma. 17 des. 2007 19:05

OK - dette var jo i overkant av hva jeg hadde forventet av toleranse og tillitt :-))

Men hva om partneren sa at hun/han kunne tenkt seg å bli med på en kveldstur ved Mjøsa med en kolleage fordi hun/han hadde mange av de samme interessene som din partner (og hvor partneren din selvsagt bedyret at det var kun for interessenes skyld og ikke noe date-møte).

(mann 35 år fra Sør-Trøndelag) ma. 17 des. 2007 19:23 Privat melding

Helt greit det og.

Skjult ID med pseudonym jente 31 ma. 17 des. 2007 21:12

Uff... nå syns jeg du leker litt med grensen her.,.... men det er vel sikkert det du prøver på... he he he he
Vanskelig å svare på den... selvsagt kunne han gå... men hadde nok sittet oppe for å vente på han....

Skjult ID med pseudonym jente75 ma. 17 des. 2007 21:12


*ler*

Kommer helt an på hvor i forholdet man er, felles interesser forventer jeg å kunne dyrke med mine guttevenner... og da må jeg jo selvfølgelig også tro at partner kan ha jentevenner... uten at det er "KK"

neste spørsmålet ditt blir vel dra på tur med en venn...
...og der begynner begrensningene for meg... da jeg selv elsker å reise...
*humrer* Så da ville jeg av egoistiske grunner heller reist selv... ;-)

Skjult ID med pseudonym kravstor ma. 17 des. 2007 21:52

Det er jo alltid en god ting om den som skal møte en annen er flink til å trygge den som sitter hjemme. Jeg ville nok tenkt litt på det hvis det var jeg som skulle møte en venninne. Å bekrefte at det hun som sitter hjemme jeg vil ha og bare henne er en god ting og kan nesten ikke gjøres for ofte. Da blir det jo mindre sjalusi også.

Skjult ID med pseudonym jente 31 ma. 17 des. 2007 21:58

Godt sagt ,kravstor!

Skjult ID med pseudonym østfolding ma. 17 des. 2007 22:04

Hvis man skal starte et forhold med å være usikker er det et dårlig tegn. Man skal stole på hverandre

Skjult ID med pseudonym Lilleulv ma. 17 des. 2007 23:10

Hvorfor skulle han fortelle om denne kveldsturen på ved Mjøsas bredder hvis det ikke var for

1. At det ikke var noe annet enn det han sa det var = OK (men kanskje ikke hver helg:-)

2. For å bevisst gjøre meg sjalu = ikke OK

Er man ute etter å gjøre noe den andre har grunn til å bli sjalu for, finner man vel på en løgn i stedet?

Ellers enig med kravstor. Får man nok bekreftelser i hverdagen, går det meste greit å takle.

(kvinne 44 år fra Oslo) ma. 17 des. 2007 23:19 Privat melding

Har ikke tro på at det er min oppgave som kjæreste å dele ut eller holde igjen tillatelser..

Hvis den jeg er sammen med havner i en situasjon hvor han føler seg tiltrukket av en annen en meg, så er det uansett et valg han må ta. Hva han velger må han selv ta ansvar for. Det kan like gjerne skje under gjeddefiske på Mjøsa, som julebord eller en tur ut på byen med gutta.

Skjult ID med pseudonym Lilleulv ma. 17 des. 2007 23:47

Ingen har snakket om tillatelse her sålangt, men et sted går vel grensen for det også. Sydentur i to uker med eksen hadde du kanskje sagt nei til? (eller backet ut av forholdet - noe som er en annen måte å si nei på).

Skjult ID med pseudonym Late show ti. 18 des. 2007 01:30

Synes det er utrolig mye toleranse her. Hadde man spurt noen som faktisk var i forhold så hadde man nok fått andre svar. Man er jo ikke særlig redd for å miste noen man ikke har...
Menn er jo ofte ekstra interessert i å ha en god samtale med en dame hvis de også er litt tiltrukket. Det å tro at de fleste menn ikke ser på andre damer og bare er glad i kjæresten er nok litt naivt å tro. Og som brødmannen så kjekt sier, at det er greit at kjæresten drar på date med en annen mann, er helt på viddene.
Han kan alltid si at hun ikke var interessant hvis hun valgte den nye mannen, men faktum er da at da betyr ikke hun mye for ham heller. Så da er det jo ikke grunnlag heller for å være kjærester i utgangspunktet..

Jeg tror at hvis man ikke klarer å involvere seg sterkt nok følelsesmessig i en annen person så klarer man heller ikke så se det store tapet hvis det skulle bli slutt. Jeg har vært i begge tilstander. Både den kjepphøye som brødmannen beskriver og den med langt sterkere beskyttelsestrang. I den første (unge) tilstanden hevet jeg meg nærmest over damene og i den siste hadde jeg også respekt for dem. Tror ikke damer skal være så redde for at mannen bryr seg litt følelsesmessig og beskytter litt om dem. Sjalusi er også sundt, så lenge det ikke tar av!
Mannens beskyttelsestrang tydeliggjøres blant dyrene. De er litt ærligere enn oss utspekulerte mennesker. De skal passe på at det er sin knott som gror der inne i magen. Noe damene vet. God natt alle sukkerbiter!

Skjult ID med pseudonym Mockis ti. 18 des. 2007 01:33

@Late show
ENIG! Utrolig bra skrevet.

Skjult ID med pseudonym hmmm ti. 18 des. 2007 01:56

Hva med å snakke om det?
Si at du har falt slik for partneren at en slik situasjon ville gjort deg ukomfortabel? Er ingen grunn til å virke "offensiv" med det heller.
Sier du det på en måte som viser ham/henne at han/hun sårer deg , så vil han/hun nok enten:
-ikke gjøre det,
-betrygge deg og forklare det på en måte slik at du bør skjønne at det ikke truer din rolle,
-gjøre det allikevel, evt bak din rygg.

Skjer nr en eller to (hvor han/hun betrygger deg og skjønner at du ER betrygget, for deretter å dra på middag/fisketur/whatever), viser han/hun deg at du er partneren og at det ikke handler om det.
Da ville jeg ved nr 1 vært veeeldig takknemlig og vist det, eller nr 2 vært lettet og GITT tillit og ikke mast om det igjen.
Skjer nr 3 er dere enkelt og greit ingen match (uten at noen av dere gjorde "rett" eller "galt" av den grunn).

(mann 35 år fra Sør-Trøndelag) ti. 18 des. 2007 08:07 Privat melding

"Og som brødmannen så kjekt sier, at det er greit at kjæresten drar på date med en annen mann, er helt på viddene.
Han kan alltid si at hun ikke var interessant hvis hun valgte den nye mannen, men faktum er da at da betyr ikke hun mye for ham heller. Så da er det jo ikke grunnlag heller for å være kjærester i utgangspunktet."

Hele konseptet er helt på viddene. Hvis forholdet har glidd dithen, så er det jo over uansett. Hvis det er solid, ville hun ikke gjort dette for annet enn... tja, underholdning eller for å teste forholdet og rammene. Og DET er helt greit.

(kvinne 50 år fra Vestfold) ti. 18 des. 2007 10:33 Privat melding

Til Late show:

"Synes det er utrolig mye toleranse her. Hadde man spurt noen som faktisk var i forhold så hadde man nok fått andre svar. Man er jo ikke særlig redd for å miste noen man ikke har..."

Man har jo VÆRT i forhold, selv om man ikke er det i øyeblikket. Det ville virkelig ikke falt meg inn å protestere på at kjæresten min ville møte en kollega av motsatt kjønn. Det ville ikke ramlet meg inn i halvsøvne engang. Ikke uten at jeg på forhånd, og av helt andre grunner, hadde fått grunn til å lure på om han a) ikke elsket meg lenger b) kunne være troende til å være utro.

(mann 45 år fra Oslo) ti. 18 des. 2007 10:52 Privat melding

Jeg har spist ganske mange jobb-middager i mitt liv, både med selskap av 1, 2 og 10. Som oftest er det der det ikke er mer enn 2 man faktisk oppnår best kontakt, og kommer videre mellommenneskelig og jobbmessig.
Jeg mener man jobber bedre sammen om man har en viss kjemi og samarbeidsevne, og en middag er en fin måte å utvikle samarbeidet på.

Jeg har reist jorden rundt med både kvinner og menn, og har hatt 2-mannsmiddager med damer både som kunder og damer på jobben flere ganger, og har ikke hatt noe problem med å håndtere det som et jobbvennskap, og nei - de var ikke stygge alle sammen..

Dersom man lager kjønnsavhengige regler oppnår man ikke likestilling, men tar et stort steg tilbake.

Selvfølgelig finnes det mennesker som ser etter en potensiell partner (sex eller mer..) i et hvert møte, men da har man en del andre problemer enn bare jobbmiddager..

Bifile vil i så fall ha et stort problem... Aldri noe jobbmiddag!!!


(mann 61 år fra Akershus) ti. 18 des. 2007 15:10 Privat melding

I utgangspunktet ja, men det har også noe med hva man har vært bort i før av den slags "middager" og hva slags erfaringer man har og hvor langt man er kommet i forholdet......dette fordi mange sliter med " tillit " fra gamle erfaringer.....kan det jo være lurt å avklare slike ting ganske kjapt.......det som for meg er viktig er å satse på å bygge en trygg og god kommunikasjon i et nytt forhold....da tror jeg ikke slike spørsmål ja/nei har noen aktualitet....:)

Skjult ID med pseudonym Frøydis ti. 18 des. 2007 20:42

Mulig jeg har hvert singel for lenge...... (men har hvert både gift /samboer i 17 år)

Men..... er det IKKE mulig å ha VENNER av det motsatte kjønn når man har fått seg en kjæreste???
Må man "si opp" VENNSKAP når en treffer noen andre???

Og jeg snakker om VENNER ikke "tvilsomme" forhold eller på vei ut avforhold.

(mann 44 år fra Oslo) ti. 18 des. 2007 23:26 Privat melding

Knallgodt sagt, Vaske. Hvis jeg skulle bli mistenkeliggjort fordi jeg skulle møte en kollega eller kvinnelig kamerat, så ville det froholdet aldri fungert. Jeg er ekstremt lite sjalu, og forventer å få samme tillit tilbake.

Skjult ID med pseudonym Late show ti. 18 des. 2007 23:56

Jeg er ganske maskulin i måten å være på og trolig derfor har jeg alltid foretrukket menn som venner. I de tilfellene jeg har hatt en kvinnelig venn så er det fordi jeg har vært tiltrukket i tillegg..Det er simpelthen mer spennende enn om det ikke var noe tiltrekkning. Folk er forskjellige vi får bare konstatere det..