Alle innlegg Sukkerforum

Ser ikke skogen for bare trær

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym buddha sø. 11 april 2010 17:26

I går kveld fikk jeg meg en skikkelig tankevekker, og fikk en påminnelse om hva nettdating har av begrensninger.

Jeg var invitert på fest hos noen venner, og av totalt 20 personer, så kjente jeg ca halvparten fra før. Under middagen fikk jeg en kjempeflott bordame, hun var et livlig og sjarmerende vesen som jeg umiddelbart likte veldig godt. I begynnelsen, så kjente jeg henne ikke igjen, men det begynte å demre etterhvert.
Jeg hadde sett henne før her inne på sukker, og jeg husker at jeg var inne på profilen hennes i fjor høst engang, men det var en av disse profilene som man bare klikker seg ut av uten at man tenker så mye mer på det etterpå. La oss si at mitt inntrykk av henne ut fra profilen kunne være sånn litt mindre enn gjennomsnittlig interessant.

Men den dama som jeg var så heldig å stifte bekjentskap med i går var noe helt annet enn det bilde jeg fikk av henne ut i fra profilen. Dette var en helt soleklar nier, og jeg kan ikke huske sist jeg har blitt så betatt av en dame på så kort tid. Dette er garantert en jente jeg seriøst kunne vurdert å gått ned på kne for :-)

Men toget er kjørt for meg i denne omgang, hun har funnet seg kjæreste og skal flytte sammen med han i løpet av nærmeste fremtid........

Men poenget mitt er at det kanskje ligger mange perler skjult bak en average profil. Og at det er en litt urettferdig arena for mennesker som ikke er fotogene, eller er veldig god på skrive profiler, men som har sitt fortrinn i sin sjarmerende utstråling.

Dette var litt søndagstanker fra buddha, som sitter foran pc'en med en mental bakrus :-))

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt sø. 11 april 2010 17:34

Flott innlegg. :-)

Og jeg skal ta tanken med meg videre.

Skjult ID med pseudonym buddha sø. 11 april 2010 17:37

@ Dragefrukt

Takk skal du ha :-)

Men det er nesten så jeg forbanner min egen overfladiskhet, og jeg vet at for ettertiden vil jeg ha på meg andre briller når jeg går inn på en profil :-)

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt sø. 11 april 2010 17:39

Det er alltid kjipt å putte noen i The One That Got Away-sekken, om man har kjent dem på forhånd eller ikke.

Skjult ID med pseudonym bonzo sø. 11 april 2010 17:42

Det var en skikkelig tankevekker, men hvordan h....skal man vurdere da? Jeg synes jeg dater nok dårlige damer, selvom jeg bare velger de interessante...offff, dette kan by på enorme utfordringer, for her må det dates mye.

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt sø. 11 april 2010 17:44

Jeg tror nok ikke du har behov for en slik tankevekker, troll sprekker nemlig når solen står opp. :p

Skjult ID med pseudonym Nettfeber sø. 11 april 2010 17:44

Hehehe du aner ikke hvor mange damer som har gått i den fella med meg, sånn rent bortsett fra at jeg fremdeles er singel ;o)

Skjult ID med pseudonym Egentlig. sø. 11 april 2010 17:45

Har faktisk streifet innom samme tankebane i dag. :)

Man har jo også en helt annen tilnærming til personene, eller rettere sagt profilene, her inne enn 'der ute'. Her går det nødvendigvis på de 'døde' bildene, som ikke egentlig sier noe om personlighet og utstråling (eller mangel på sådan), og dermed en slags "klinisk" vurdering av hvor attraktiv ansiktet er. Og vedkommende kan jo ha fått tatt bilder som er helt misvisende, i den ene eller andre retning.

Man merker jo det stadig vekk 'der ute', at man dras mot enkelte personer man ikke har møtt før, mens andre gjør man det ikke. Det er x-faktoren, kjemien, kall det hva man vil. Folk man ikke ville sett to ganger på her inne tiltrekkes man av 'der ute', selv når man ikke vet noen ting om vedkommende.

Her inne tenker nok mange "Ja - hva kan så DU tilby meg som forrige profil ikke har?".

Jeg tenker ikke sånn egentlig, men jeg merker jo at utseendet betyr en del her inne, selv om jeg fortsatt går etter 'min smak'. Utseendet (etter min smak) og felles interesser er nok det jeg går mest etter her inne. Mens det virker som andre (jenter altså) går mer etter yrke, utdanning, økonomi, "verdensvanthet", etc.

Men så er det dét da; hva er alternativet? Sukker (og andre sånne steder) er jo bare som de er, og det er vel lite man kan gjøre for å endre på dette. Man går vel ikke inn på en profil der bildene er det motsatte av tiltrekkende, sender vedkommende en melding, I TILFELLE h*n kanskje er helt fantastisk i virkeligheten? Selv om det godt kan være tilfelle?

Kanskje det neste skrittet (som vel egentlig er et 'gammelt skritt', helt tilbake til VHS tiden) er å legge ut videosnutter av seg selv istedet for bilder? Kunne kanskje hjelpe noe ihvertfall.

Men x-faktoren; dette NOE som bare henger der i luften, det tror jeg ikke man får med seg på nett uansett.

Et annet aspekt er at jeg har hatt kjempekjemi med folk på msn, med flørting og det hele, mens når jeg har truffet vedkommende så har den kjemien ikke vært der. Nå kan jo det være fordi man da opptager at man jo faktisk ikke KJENNER vedkommende, og at det derfor blir litt 'kleint' i begynnelsen.

OK, nå bablet jeg meg litt bort, så jeg har vel sagt det jeg tenkte på. :p

Skjult ID med pseudonym obos sø. 11 april 2010 17:47

@buddha

Du setter fingeren på noe svært viktig. Og med din historie som bakteppe, er det jo helt uforståelig at det finnes medlemmer som vil begrense sine muligeter ytterligere. (Ref. debatten om å få sile mer detaljert).

Det er ikke alltid vi mennesker vet vårt beste. Dessverre.

Uansett en tankevekkende historie!

Skjult ID med pseudonym zoid77 sø. 11 april 2010 18:02

Jeg opplevde litt av det samme i min spede nettdatingbegynnelse, bare med motsatt fortegn. Hun var vel den andre jeg traff fra SprayDate, og jeg var egentlig ganske skeptisk til egentlig å gå videre med henne, men siden hun var den første dama som tok kontakt med meg, kunne jeg jo prøve. Og hun var jo helt fantastisk - det var helt andre grunner som gjorde at det ikke ble noe mer der. Så en bør ikke skue hunden på hårene, eventuelt personen på profilen, men dessverre må begge tenke slik om det skal være noe poeng.

@obos
Jeg er samtidig blant dem som ønsker flere muligheter til å sile. Men det det først og fremst dreier seg om objektive faktorer, for eksempel at jeg vet at det er uaktuelt for meg å involvere meg i en fremtid med en person som legger en religion til grunn for sitt liv, og sikkert ganske uinteressant for slike å involvere seg i mitt liv. Og hvis det er noen som har hangups som gjør at de mener jeg er uaktuell, ja, da setter jeg pris på om de blokkerer meg, så er de ute av bildet. For, igjen, det handler om at begge parter må være åpne.

Skjult ID med pseudonym buddha sø. 11 april 2010 18:04

Det som er det merkeligste av alt oppi det hele, er at jeg klikket meg jo inn på profilen hennes fordi jeg likte utseendet hennes. Og det er jo selvfølgelig den mest vanlige grunnen til at vi klikker oss inn på en profil.

Men det blikket, og det smilet som møtte meg når jeg tok plass ved bordet, var et sånn hjertehopperovernoengangermedsugimagen blikk.
Og for 10- 15 år siden hadde det vært nok til å få meg til å bable noen usammenhengende strofer, for deretter å velte en hel vinkaraffel i fanget hennes :-))

Jeg kan ikke huske sist noe lignende har skjedd meg............

Skjult ID med pseudonym zoid77 sø. 11 april 2010 18:37

@buddha
Når blir man egentlig for gammel til å sjekke opp noen med en vinkaraffel, egentlig? :-P

Skjult ID med pseudonym miyata sø. 11 april 2010 19:33

Så klart at det finnes en perle i oss alle, og å tørre å ta steget ut av pc for å vise hvem man er, er kanskje det største problemet her. La oss møtes tidlig, for å få tidlig bekreftet/avkreftet om det er noe å gå videre med. Vi er jo alle her for å søke ei venn(inne)

Skjult ID med pseudonym buddha sø. 11 april 2010 20:22

@ zoid

Man blir ikke for gammel for det :-)

Men nå havner vinen i glasset og magen istedet for å søle den utover duk og fang i klumsete og nervøse øyeblikk. *tror jeg*

Med litt vin, så blir vi fin :-)

Skjult ID med pseudonym lurifaks1 sø. 11 april 2010 20:27

Hmm...kunne ikke alle bare hatt på seg ølbrillene når man er her inne..kanskje vi som ikke er de mest sporty, sexy, søte, kjekke osv kunne hatt en sjanse..hehe ;P

Skjult ID med pseudonym bonzo sø. 11 april 2010 20:28

Eneste som gjelder er hyppig dating. Man må avklare kjemien så tidlig som mulig. Hjelper ikke å skrive i evigheter. Det er som regel bare bortkastet. Jeg skrev med en jente i tre-fire uker, lange brev. Vi var helt sikre på at vi var meant to be, soulmates og alt det der. Helt til vi møttes på Gardermoen (etter kun brevskriving), satte oss i loungen og skulle til London - som et par, på dobbeltrom. Det ble en lang helg, men vi kom oss ihvertfall gjennom. Vi sjekket inn som et par (utrolig) og ut som jeg-vet ikke-hva. Bekjente kanskje? Dårlig deal, dårlig investert tidbruk og WASTE of money. Burde avklart det over en pizza på løkka - etter det andre brevet. Vi hadde forresten 99 i matchtall også.

Skjult ID med pseudonym zoid77 sø. 11 april 2010 20:31

Hehe - rule number one: Ta første date i hjemlandet!

Skjult ID med pseudonym Driver sø. 11 april 2010 20:33

Enig med @bonzo. Viktig å treffes forholdsvis fort, for å finne ut om vi i det hele tatt passer sammen, og unngå å spille tid. Og så har jeg sluttet å ha med håndjern på første date.

Skjult ID med pseudonym Elfrodo sø. 11 april 2010 20:33

Enig, syntes det å ta en blind date på hotell virker noe ...vel...ikke så helt smart...hehe

Skjult ID med pseudonym buddha sø. 11 april 2010 20:35

@ bonzo

Helt enig, jeg tror man bør slenge fra seg tastaturet og møtes rimelig fort. Både med tanke på å ikke utlevere for mye av seg selv til en person som ikke er interessant, og for ikke å skrive for mye og for lenge slik at interessen forsvinner.

Matchtall er retningsgivende, men den viser ikke x- faktoren :-)

Skjult ID med pseudonym yeehaw sø. 11 april 2010 20:58

@ TS

Gjorde presis samme erfaring for ca. ett år siden. Lærerikt.

Skjult ID med pseudonym vibe sø. 11 april 2010 21:38

Jeg kunne vært damen det var snakk om (bortsett fra at jeg er ganske fotogen og har altså fine bilder); dvs opplever at menn diskrediterer meg på nettet, men irl så er de "på".

Har vært på flere dater der fyren i forkant har redegjort for hvor viktig det er at jeg ikke røyker, at jenetr bør være sik og sånn, de liker ikke ditt og datt, eller har avlyst dater flere ganger og vært ganske non chalant, før det blir noe av. For så - når vi sitter på daten - å sitte og logre og lepje som en hund, snakke seg selv "opp", og etterpå sende melding om nytt treff. Men ofte er jo da løpet egentlig kjør på forhånd, fordi de har vist lite tiltalende sider av seg sev i forkant, og jeg derfor bare møter opp "for å vise dem" (dog med en millidels sjanse for å kanskje endre mening, men like gjerne for at de skal lære leksen som Buddha her gjorde). Det er utrolig mange menn her med lav selvinnsikt og ymdykhet, og sorry men det er litt sent å mobilisere dine gode sider etter først daten om du ikke var smart nok ¨å vise dem før.

Skjult ID med pseudonym Egentlig. sø. 11 april 2010 21:43

@vibe:

"Har vært på flere dater der fyren i forkant har redegjort for hvor viktig det er at jeg ikke røyker, at jenetr bør være sik og sånn, de liker ikke ditt og datt, eller har avlyst dater flere ganger og vært ganske non chalant, før det blir noe av. For så - når vi sitter på daten - å sitte og logre og lepje som en hund, snakke seg selv "opp", og etterpå sende melding om nytt treff."

-Høres jo ut som de har lest "brukermanualen" for hvordan en mann skal oppføre seg for å vekke interesse hos det motsatte kjønn... Vi skal jo liksom være litt non-chalante, kreve litt, yte litt motstand, ikke være så ivrige osv. Så.... Skakke værra lett! :D

Skjult ID med pseudonym buddha sø. 11 april 2010 21:48

@ Vibe

Det er mulig jeg misforstår deg her nå, men møter du opp på en date bare for å få en mann "på" for deretter å dumpe han ?

Skjult ID med pseudonym Observatør sø. 11 april 2010 21:53

Det er synd å legge merke til at Vibe bare blir sintere, hardere og mer usympatisk i sine innlegg. Hun skrev mye fint og fornuftig tidligere men også hun synes å være preget av lang fartstid på sukker :(

Skjult ID med pseudonym zoid77 sø. 11 april 2010 21:54

Don't we all, don't we all...

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt sø. 11 april 2010 21:56

Oooh, jeg kan altså se frem til å bli skikkelig steinhard. :p

Skjult ID med pseudonym skjult id sø. 11 april 2010 21:57

Hva feiler det deg, Zoid? Du pleier alltid å være enig med sjefsbitchene.

Skjult ID med pseudonym zoid77 sø. 11 april 2010 22:01

@skjult id
Jeg mener bare at vi alle blir mer usympatiske jo lenger tid vi tilbringer her.

Skjult ID med pseudonym skjult id sø. 11 april 2010 22:02

Det kan du ha rett i

Skjult ID med pseudonym vibe sø. 11 april 2010 22:03

egentlig,
vet ikke helt hvilke manual du sikter til, men "The Game-teknikken har ladri fungert på meg.
Og brukermanualen innebærer vel ikke å ramse opp en haug med krav som man uansett har møtt gjennom profilen man har lavet, og å kansellere avtaler i siste liten?

Buddha,
var litt sleivete her - egentlig er det en slags "rasjonalitet" vinner over "magefølelse".
Jeg skriver i parentes "dog med en millidels sjanse for å kanskje endre mening, men like gjerne for at de skal lære leksen som Buddha her gjorde". Og mente med det at - jfr Bonzo - at man aldri kan _vite_ før man har møtt noen.
Når man er kommet til punktet at man snakker om en date, er det jo fordi en rekke forventninger eller faktorer er ofte møtt.
Det er min rasjonelle tilnærming. Men emosjonelt må jeg si at fyren starter på minus; magefølelsen min blir litt motvillig. Så når den følelsen overstyres, tenker jeg jo at jaja, om den viser seg å være rett så kan vel fyren lære en lekse og kanskje være litt ydmyk neste gang overfor en dame. Men å møte kun for å dumpe er jo meningsløst når dumpingen kan gjøres uten et møte (og det har skjedd oftere).

Skjult ID med pseudonym buddha sø. 11 april 2010 22:12

@ vibe

Ok... Så lenge du gjør dette for oppdragelsen's skyld, og ikke av skadefro.

Da kan det vel rettferdiggjøre en slik handling * tror jeg*

Skjult ID med pseudonym Teacher sø. 11 april 2010 22:13

Skadefryd

Skjult ID med pseudonym Egentlig. sø. 11 april 2010 22:14

@vibe:
Tenkte på 'den uskrevne manualen' (kanskje også skreven, i enkelte dating-bøker etc.). En manual jeg ikke bruker, men så ser det da også ut til at jeg får 'svi' for det. ;)
Jeg er veldig åpen, ærlig og... ukomplisert i min tilnærming. Og det funker ikke så bra. Man blir kjedelig og forutsigbar, rett og slett. Visstnok. Og 'sårbar' ved å vise interesse tidlig. Og menn skal ikke være sårbare på noe punkt. Ja ja. Moro læll, med ismett av kjiphet i perioder. :)
OG man *skal* visst snakke seg selv "opp". Har fått beskjed om det, indirekte og direkte på date. For jeg har en stygg tendens til å bare beskrive meg selv som jeg er, og spøke litt selvironisk. Big 'no no'. Selv om "alle" sier de liker selvironi. he he
Rart jeg er singel. :p

Skjult ID med pseudonym buddha sø. 11 april 2010 22:15

@ Teacher

Takk!

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt sø. 11 april 2010 22:16

Jepp, Egentlig, men her får du tips. Her får du vite hvordan du skal være mann. Dame? Anyway. Jeg liker nå uansett din måte best. Og jeg er slik selv også. Jeg liker ikke spill og setter veldig, veldig stor pris på ærlighet. Så fortsett som du gjør, jeg er sikker på at du vil treffe på en som tenker som deg. Ja, for det må jo finnes flere av oss.

Skjult ID med pseudonym Teacher sø. 11 april 2010 22:18

Hjelper så gjerne

Skjult ID med pseudonym vibe sø. 11 april 2010 22:18

Observatør,
du er ikke spesielt observant:-O Jeg har vært irritabel før også jeg, og realist har jeg vært lenge - har du ikke fått med deg det??

De siste innleggene jeg har skrevet går på 1) kan ikke folk være rausere enn å fortelle jenter hva som er feil med bildene de ikke liker, 2) jeg kan ikke være i et åpent forhold, 3) jeg har datet menn som er dårlige menneskekjennere bare for å ødelegge for seg selv (---> denne tråden her). Når det er sagt så har jeg deaktivert profil for tiden, av gode grunner:-D

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt sø. 11 april 2010 22:18

Da må du huske punktum neste gang, Teacher.

Skjult ID med pseudonym snubadude sø. 11 april 2010 22:27

et bilde sier mer en tusen ord...eller? og hva skal man tro om de som ikke har skrivegaven for gode profiler for hånden, hmmm skal man da bare sortere de ut og ikke gi dem en sjanse? tenk om det er faktisk er drømmepartneren som seiler forbi og du ikke ser det pga sukker-tåke, tut og kjør funker ikke på havet da går du på mange skjær......

Skjult ID med pseudonym vibe sø. 11 april 2010 22:29

Egentlig,
å snakke seg selv ned er ikke noe sjakktrekk - helt enig i det!

Men å seile inn med mistenksomme eller negative kommentarer om meg elelr andre folk, er for meg et negativt tegn.
Som feks a la "selskaper som *navn på min arbeidsgiver* får meg til å grøsse", "jeg går aldri på festene, tåler ikke ansamling med desperate mennesker" (har selv ikke vært på sukkerfest de siste årene, men spurte om vedkommende hadde vurdert det) "er du sikker på at du ikke festrøyker da? For har møtt mange jenter som sier de ikke røyker, men så festrøyker de og det vil jeg heller ikke ha"
(jeg har krysset av ikke-røyker hvor tydelig kand et være?)

Eller å kansellere date en time før to ganger eller glemme (!) date, er bare ikke noe sjakktrekk.
Og desto mer patetisk blir det når de i løpet av daten finner ut at oj, her må jeg markedsføre meg og så begynne med namedropping eller prat om materielle goder og skal absolutt følge hjem og sånt.

Ellers enig med Dragefrukt. Jeg har alltid likt menn som er ærlig og direkte. Alle de jeg har vært sammen med har vært helt åpen om intensjonene og jeg er blitt enda mer allergisk mot spill med alderen. Men det betyr jo ikke at du skal snakke ned deg selv; det kan tyde på dårlig selvtillit. God, sunn, positiv selvtillit er sjekketriks over alle sjekketriks for min del.

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt sø. 11 april 2010 22:30

Jeg innrømmer det gjerne. Jeg er særdeles dårlig på å kommunisere med noen som ikke er så flink å føre ordet skriftlig. Jeg burde ikke, men jeg må rett og slett ha noe mer en trestavelses-setninger. :fy på lanken:

Skjult ID med pseudonym vibe sø. 11 april 2010 22:31

Buddha,
jeg gjør det ikke for oppdragelsen sin skyld, men som en mulig bieffekt er det fattigmannstrøsten når det blir som egentlig forventet; mismatch.

Skjult ID med pseudonym jaha? ma. 12 april 2010 08:07

Buddha beskriver en klassiker. Opplevd dette selv ved tre anledninger, men gutter som tenker så overfladisk her og blir betatt når de treffer meg i andre sammenhenger er uinteressante. De beviser utelukkende at de går etter bilder og ikke leser tekst. Ut med dem og inn med de som har tid til å forholde seg på sukker og i RL!!!

Skjult ID med pseudonym buddha ma. 12 april 2010 11:32

@ jaha

Dette er nok likt for begge kjønn........
Jeg tror det kalles sukkersyke :-)

Skjult ID med pseudonym Emilie ma. 12 april 2010 13:27

Bra innlegg buddha!!!

Skjult ID med pseudonym Egentlig. ma. 12 april 2010 15:58

@ vibe
OK, da skjønner jeg situasjonen litt bedre, og er mer enig med deg. :) Bortsett fra det med røyk, for det kan jo være at han har opplevd - som han vel sa - at jenter festrøyker selv om det står / de sier at de ikke røyker. Og med den 'bagasjen' kan jeg ha forståelse for at han spør. De andre punktene er jeg enig med deg i. :)