Alle innlegg Sukkerforum

Paulo Coelho

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Z ma. 12 april 2010 22:50

Coelho-bølgen har vart i flere år nå. Jeg er ikke så veldig bevandret i bøkene hans, derfor spør jeg dere:

Har du lest noen av bøkene hans?
Hvilken synes du er bra - og vel verdt å lese?

Har du noen favorittsitater som du vil dele i denne tråden?

:-)

Skjult ID med pseudonym petita ma. 12 april 2010 22:52

Har lest sånn omtrent alle og funnet ut at fyren faker at han vet meningen med livet, og at magi finnes osv og dermed gir folk falske forhåpninger om hvor langt de kan komme i livet. På den andre siden så liker jeg dem godt

Skjult ID med pseudonym grumse ma. 12 april 2010 22:53

Favoritt sitatet mitt må da bli "kun døde fisk svømmer med strømmen". Sannheten er imidlertid at jeg ikke vet hvem jeg siterer der!

Skjult ID med pseudonym Z ma. 12 april 2010 22:54

Ler......faker? Ingen kan vel gi andre meningen med livet, men man kan gi de som ønsker det noen hint om hva man selv har gjort?
Det er vel dette Coelho prøver å gjøre, er det ikke det da? Tror ikke fyren er ute for å lure - bøker kommer sjelden med garantier :-)

Skjult ID med pseudonym petita ma. 12 april 2010 22:56

med faker så mener jeg at han tror han vet det sjøl. Dessuten så er han blitt til en slags selvhjelpsguru med tiden selv om han forfatter fantasi. Le så mye du vil, en god latter forlenger livet

Skjult ID med pseudonym Z ma. 12 april 2010 22:59

Rart å sitte i forsvarsstolen for Coelho her når jeg ikke kjenner så godt til bøkene hans :-)
Men han tror vel ikke at han vet det selv? Han vet det vel selv for sitt eget liv. Han har funnet sin vei, og det misunner jeg ham!
Gjør ikke du?

Det er jo opp til hver enkelt av oss å finne vår vei, vår mening med dette livet og vår måte å leve ut meningen vi har kommet frem til?

Skjult ID med pseudonym petita ma. 12 april 2010 23:00

selvsagt misunner jeg ham, lyser ikke det gjennom? Misunner ethvert menneske som har funnet meningen med livet, for selv om jeg evt kan gjette meg frem til meningen med mitt så er den milevis unna. Tydeligvis.

Skjult ID med pseudonym Z ma. 12 april 2010 23:03

Poenget er kanskje ikke å gjette seg frem til sin egen mening, men å lytte, være tilstede og følge sin intuisjon og sin sensitivitet mot det som gir mening for hver enkelt av oss? Vi er jo ulike individer og søker ulike ting for vårt liv.........på hver vår måte.

Jeg vet i alle fall at jeg søker det jeg søker på en annen måte enn de fleste andre jeg kjenner uten at det er rett for noen andre enn meg. Alt er rett - man må bare finne ut hva som er rett for akkurat seg selv. Selvsagt :-)

Skjult ID med pseudonym Z ma. 12 april 2010 23:05

Hehe......det lyser kanskje litt gjennom? ;-)

Men hadde du noen sitater eller noen bøker å anbefale meg da?

Skjult ID med pseudonym petita ma. 12 april 2010 23:07

nemlig. Og siden jeg ser min mening, uten å kunne leve den, så mener jeg at han er en faker og whatever, kun fordi jeg da selvsagt er misunnelig, sint, deprimert osv uten å egentlig mene det, men måtte si det likevel. Poenget var kanskje at om man leser hans bøker så blir man inspirert, helt til man kommer dit at man ønsker man kunne komme lenger men evt ikke kan og da blir man desillusjonert og alt som følger med.
Alkymisten er hans mest kjente, det femte fjell hans mest religiøse, the witch of portobello hans mest interessante, elleve minutter den mest seksuelle, zahir den mest tja realistiske, og brida, etter min mening, hans beste.

Skjult ID med pseudonym bonzo ma. 12 april 2010 23:09

Coelho er verdens mest overvurderte forfatter. Billig, enkel og klissete kiosk-litteratur. I beste fall bør det leses av jenter i 13-16års alderen. Styr unna. Det er så uendelig mye annet du bør lese fremfor Coelho. Hvis du absolutt må lese en (for å henge med i vennegjengen e.l.), les Alkymisten. Den er minst dårlig.

Forøvrig synes jeg du bør lese norske forfattere, les deg gjennom den lista Dagbladet lagde for litt siden; jeg tror den het de 25 beste norske bøkene de siste 25år, eller noe sånn. Så kan du lese Akymisten etter det.

Sleng på Jeg forbanner tidens elv, Knausgård og Vidunderbarn på toppen av de 25 norske - så har du litt å henge fingrene i.

God lesing.

Skjult ID med pseudonym Z ma. 12 april 2010 23:13

...........men.......er det noen annens feil at du ikke lever din drøm og din mening? Og........er det Coelho sin feil? :-)

Glem spørsmålene ovenfor. Men dette lurer jeg litt på: Hva hindrer deg i å leve din misjon med ditt liv?
Du sier først at du ikke har funnet din mening, så sier du at du har funnet den, men kan ikke leve den. Hva er mest sannhet av disse?

Skjult ID med pseudonym blondie;-) ma. 12 april 2010 23:14

har kun lest alkymisten.. strålende fortalt og spennende.. men synes at den "reflekterende/filosofiske" delen var ganske oppskrytt...litt kan og har man da tenkt selv;).. kanskje jeg skal gi ham en ny sjanse gjennom brida..

Skjult ID med pseudonym Z ma. 12 april 2010 23:16

Takk for innlegget ditt, Bonzo.
Det er jo nettopp for og imot jeg er ute etter. Jeg har lest litt av ham altså, og personlig er Alkymisten den jeg likte dårligst....for enkel.
Men du? Hvorfor er de så oppskrytte? Hva er det EGENTLIG med bøkene du ikke fikser?

Takk til deg også petita. Du har lest mange ser jeg :-)

Skjult ID med pseudonym barbie ma. 12 april 2010 23:16

Jeg har lest bare "Alkymisten" og uttaler meg på tynt grunnlag. Interessant historie nesten som en fabel.
Men oppfatter ikke at budskapet hans der handler om å finne meningen med livet, men heller noe med å la livet komme til meg. Se etter tegn på hvilket steg som nå er lurt å ta, gi meg litt over til det som skjer uten å bekymre meg for mye, være i en "flow". Men ikke oppgitt og likegyldig. Styre sjøl, men ikke bare etter fornuft og de normale valg. Så vil det ofte vise seg at nettopp dette valget førte til noe godt. -- Beklager hvis rotete formulert en sen kveldsstund.

Skjult ID med pseudonym petita ma. 12 april 2010 23:17

selvsagt er det ikke hans feil. Han har sikkert hjulpet flere enn han har ødelagt for. Sier seg selv.
Det som hindrer meg er meg selv, tror jeg. Og strengt tatt burde jeg vel vært stengt inne på et mentalsykehus eller noe for øyeblikket. Hjernen min fungerer ikke, glem alt jeg har sagt, men unntak av det jeg sa om bøkene i siste kommentaren.

Skjult ID med pseudonym blondie;-) ma. 12 april 2010 23:19

@grumse: død fisk svømmer ikke i det hele tatt;)

Skjult ID med pseudonym Z ma. 12 april 2010 23:20

Petita. Jeg skal glemme om du vil det sånn. Personlig synes jeg ikke det er nødvendig å glemme ordene dine :-)
Tror du har helt rett, jeg. Eller jeg vet du har helt rett. Det som hindrer oss er oss selv. Vi er for "redde". Rett og slett.

Barbie. Jeg forstår hva du skriver. Og jeg tror du har noen gode poenger skjult i det du skriver som gjerne kunne vært utdypet. Interessant :-)

Skjult ID med pseudonym petita ma. 12 april 2010 23:20

og forresten vil jeg anbefale å holde seg unna veronika vil dø, den er rett og slett småcheesy, samt djevelen og mrs prym.

Skjult ID med pseudonym Z ma. 12 april 2010 23:21

Småcheesy? Meaning?

Hva med "Ved elven Piedra......."?

Skjult ID med pseudonym blondie;-) ma. 12 april 2010 23:25

forbanner tidenes elv synes jeg var gørr kjedelig..(. og ikke for at det mangler refleksjonsevner.) Men en vakker bok er historien av Elsa Morante.. hmmm og bienes hemmlige liv,men den har vel alle lest:)) tolsojs ivans død e.l er og en bok verdt lese. men nå sporet jeg av.. sooy ts

Skjult ID med pseudonym grumse ma. 12 april 2010 23:26

Jomen sitatet blir ikke dårligere av den grunn Blondie...

Skjult ID med pseudonym petita ma. 12 april 2010 23:27

meaning at de er dårlige historier med gode poeng, men disse poengene finner man i de andre bøkene hans. Det er historier a la "jeg gjorde ditten datten og våkna opp så var det bare en drøm" fra barneskolen. Hehe i det minste veronika.
Jeg husker ærlig talt ikke helt den siste boka der. Etter min mening så er de andre mer verd å lese :) Man husker hva de er om

Skjult ID med pseudonym barbie ma. 12 april 2010 23:27

Tror også de poengene kunne vært utdypet mer, @Z. Tema for en egen tråd?
Etter at jeg ble en ganske voksen dame, fikk jeg på en måte øye på dette med "flow" sjøl, så Coelhos ord var bare en bekreftelse. Jeg forbauses stadig over hvor mye som ble "riktig" når jeg ser meg tilbake etterhvert. Og nå som jeg lever ganske alene, er det mindre hensyn å ta. Styrer etter de tegn som dukker opp. Spennende!

Skjult ID med pseudonym Z ma. 12 april 2010 23:28

Greit å spore av så lenge du kommer med bedre alternativer i din smak, blondie :-)

Skjult ID med pseudonym vibe ma. 12 april 2010 23:30

Jeg må si at Coelhos bøker for meg er litt oppskrytt. Ikke fordi han er dårlig; jeg liker mannen, og han har utvilsomt livserfaring utenom det vanlige, Alkymisten var helt grei, og det er ikke han selv som har gitt seg selv den statusen. Men han er etter min oppfatning bare ikke den guruen som han omtales som.

I mine (og endel andres) øyne (ut fra det jeg har diskutert og lest av anmeldelser), så har han et enkelt språk. Derfor når han ut til massene, som ellers ikke besværer seg med de eksistensielle spørsmålene eller drøvtygger tyngre og dermed mindre tilgjengelig litteratur. Det gir altså folk som ikke til vanlig lefler med høykultur en opplevelse av at de er litt intellektuelle, de også.

Har et tonn yndlingssitater, feks T.S Eliots:
- Only those who risk going too far, can possibly find out how far one can go.
- People to whom nothing has ever happened cannot understand the unimportance of events.

Eller Oscar Wilde:
We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars.

Bøker - feks:
Oscar Wilde: The picture of Dorian Gray.
Johan Borgen: Lillelord
Knut Hamsun: Markens grøde
Yann Martel: Life of Pi
Gabriel Garcia Marques: Kjærlighte i koleraens tid
....for å nevne noen...... har sikkert glemt en hel haug.

Gleder meg til andres tips her -

Skjult ID med pseudonym vibe ma. 12 april 2010 23:32

Tiltrer også Bonzos anbefaling av Roy Jacobsens "Vidunderbarn".

Skjult ID med pseudonym petita ma. 12 april 2010 23:34

Etter hvert som man har lest en del bøker begynner man å se poeng som kanskje ikke er grunnen til at andre leser boka. Jeg leser nå eksempelvis the game, og for meg handler den mer om å fylle et hull i livet, og finne sin plass og sin mening, om det er en menine og hvilken mening det kan være (for hovedpersonen, en slags reise han selv er på) mer enn det å faktisk sjekke opp damer, selv om den blir brukt til det formålet.

Skjult ID med pseudonym blondie;-) ma. 12 april 2010 23:34

bøker er fantasiens seier over det trivielle:)) den liker jeg

Skjult ID med pseudonym Z ma. 12 april 2010 23:34

Vidunderbarn har jeg i bokhylla ulest.
Kjærlighet i koleraens tid synes jeg var fornøyelig, frodig og vakker.
Markens grøde synes JEG er litt oppskrytt. Likte faktisk Viktoria bedre...

Ellers skal jeg notere meg det du skriver, vibe! Takk :-)
Så tror jeg at du har rett i at Coelho når ut til mange som ikke ellers filosoferer så veldig rundt eget liv og egen mening.....

Skjult ID med pseudonym barbie ma. 12 april 2010 23:35

Så flott at "folk som ikke til vanlig lefler med høykultur" også får en følelse av at de er litt intellektuelle, @vibe ...! Og dersom bøkene gir noe til ettertanke, er det utmerket. Velkommen, lettleste Coelho (dersom han virkelig er det).

Skjult ID med pseudonym petita ma. 12 april 2010 23:42

kultur skapes av et samfunn. Dermed er høykultur kun et begrep oppfunnet av dem som anser seg som litt høyere enn resten av samfunnet. Det er bra at han med sitt "enkle" språk faktisk når ut til massene, for det er dem det er flest av. Så kan visse andre sitte på sin høykulturelle hest og lese Ulysses.

Skjult ID med pseudonym Z ma. 12 april 2010 23:45

@ petita
Det handler vel ikke om at høykultur er bedre enn andre. Det handler vel om interessefelt. Noen elsker å lese, gå på teater og på klaveraftener, andre liker å gå på pub, se en fotballkamp eller ta en burger med kompiser. Og noen liker alt :-)

Men at dette skal båssettes i bedre og verre blir for meg litt rart......

Skjult ID med pseudonym petita ma. 12 april 2010 23:51

Etter min mening er paulo mer høykulturell enn mye annet, dessuten, who the fuck cares?
Liker du å lese Ulysses eller edgar allan poe så go on, men trenger man å gni inn at man er mer "høykulturell" enn dem som leser paulo coelho? Syns enkelte mennesker kan holde seg litt i tømme. Fattter godt at man har et pseudonym om man som enkelte her inne skal sette seg selv i høysetet over alle andre hele tiden. Hva med å akseptere at folk har forskjellige meninger og at disse er likeverdige. Det er helt fint det nemlig å like å lese donald duck, men kanskje ikke like interessant for alle. Men måten enkelte uttrykker seg på, den reagerer jeg på. Og nå gidder jeg ikke diskutere mer, så jeg legger meg. God natt og keep the fight going, de som liker det.

Skjult ID med pseudonym vibe ma. 12 april 2010 23:55

Nå er det ikke jeg som har skapt og definert begrepene høykultur og intellektuelt, men man må ha lov til å bruke disse uttrykkene som - som Z kommenterer - beskriver interessefelt. Ikke alle kan være ikke glad i alt, selv om vi oppdras til at noe er mer og andre ting er mindre bra for en. Det blir som ski, fjellturer og trening; ikke alle er like glad i det selv om vi føler at man bør og et gir status.
Det blir som å gå på pilates en gang i uken og føle at man er sporty. Og det er jo ikke helt feil, det er bare det at det er et stort uuthentet postensial, men sannsynligvis andre ting man heller bruker tiden og kreftene sine på.
Så kan man jo bli fornærmet over å høre det eller erkjenne at det er faktum som man egentlig kan gi blaffen i så lenge man gjør det man selv føler for.

Skjult ID med pseudonym Z ma. 12 april 2010 23:56

Signerer den. petita. Du får til og med applaus fra meg! :-)

Skjult ID med pseudonym Kosegutt ti. 13 april 2010 00:03

Etter min mening Paulo Coelho`s beste sitater om kjærlighet, hentet fra boken "Livet, utvalgte sitater".

Kjærlighet er å betrakte de samme fjellene fra forskjellige vinkler. (Valkyriene)

Fra tidenes morgen har man kjent sann kjærlighet på lyset i øynene. (Brida)

Den sterkeste kjærlighet er den som tør vise sin svakhet. (Elleve minutter)

Den som elsker, har beseiret verden og er ikke redd for å miste noe.
Sann kjærlighet er å hengi seg fullt og helt. (Ved elven Piedra satt jeg og gråt)

Kjærligheten gir alt en dypere mening. (Alkymisten)

Det ligger i menneskets natur å vise seg bare fra sin beste side - fordi vi alltid er på søken etter kjærlighet og aksept. (Zahir)

Vær som kilden som renner over, ikke som brønnen som alltid inneholder det samme vannet. (Veronika vil dø)

Alt er tillatt, bare ikke å avbryte en manifestasjon av kjærligheten. (Pilegrimsreisen)

Har med vilje utelatt fire bøker.

Skjult ID med pseudonym Z ti. 13 april 2010 00:04

Tusen takk, Kosegutt!

Men hvorfor har du utelatt noen bøker? :-)

Skjult ID med pseudonym vibe ti. 13 april 2010 00:09

Oj, her var det noen som ble hårsåre.
Petita, hva er det egentlig du hisser deg opp over?
Det er vel ingen som sier her at noe er bra eller dårlig. Men det kan ikke være slik at man ikke får lov å bruke ord som er definert i norsk språk fordi noen føler seg støtt av å ikke inngå i den gruppen disse ordene benevner. Som om noen skal bruse seg opp over at enkelte kaller noen for sporty og andre for mindre sporty, fordi man selv da havner i den gruppen som ikke er sporty, og komme med en tirade om at man da gjør på mye annet som ikke er noe dårligere?
Jaja, sov godt.

Skjult ID med pseudonym Kosegutt ti. 13 april 2010 00:12

Synes rett og slett ikke at de fire andre inneholder like bra sitater om kjærlighet, enkelt og greit. Men sånt blir jo bare en smakssak, dette var bare mine favoritter som betyr noe for akkurat meg.

Skjult ID med pseudonym BB ti. 13 april 2010 01:09

Jeg har lest mye forskjellig litteratur, herunder 3-4 bøker av Chohelo, og jeg anbefaler gjerne "Alkymisten". Den er bra og er den beste av de jeg har lest av ham. Eller om du vil fange hans budskap på en enda raskere måte kan du lese "Måken Jonathan" av Richard Bach. Den er flott!

Jeg er heldigvis så pass belest at jeg kan drite i hvilke bøker som er korrekte og hvilke som er fy å lese :)

Skjult ID med pseudonym Z ti. 13 april 2010 08:15

Måken Jonathan har jeg lest, BB. Den er også lettfattelig med et klart budskap. Jeg er ikke ute etter noe spesielt budskap jeg altså! Bare lurte litt rundt dette med Coelho :-)

Og ang. korrekt eller ikke; Enig med deg. Jeg bryr meg da katten om hva andre mener jeg bør lese eller ikke. Noen ganger leser jeg "influensabøker", altså bøker der de får hverandre til slutt og det overhode ikke finnes motstand. Men jeg leser også helt andre typer bøker, alt etter vær og føreforhold. Helt naturlig....

vibe
Denne tråden handler ikke om hårsårhet og opphisselse. Derfor trenger vi kanskje ikke å "korrigere" andre? Om Petita har en "sånn dag", så har hun det. Helt greit for oss det vel? Vi har alle dager der vi reagerer eller har behov for å bare skrive det man føler der og da. Og i Coelhos ånd (?) synes jeg det må være helt greit. Man er som man er. Det er bare dagene som varierer, og vi med dem. Takhøyde er en flott ting......og det var bare en tanke fra meg........ :-)

Skjult ID med pseudonym frkunder ti. 13 april 2010 08:41

Paulo Coelho er tidenes mest oppskrytte forfatter. Unntaket er Veronika vil dø. Den er utrolig sår, øm og vakker.

Skjult ID med pseudonym frkunder ti. 13 april 2010 08:47

Ser at Veronika vil dø ikke likes av alle her. Jeg leste denne mens jeg satt desillusjonert i et u-land hvor jeg forsøkte å gjøre en forskjell. Antar at hvilken situasjon man selv er i kan farge inntrykket av bøker du leser. Nå har jeg heller aldri selv hatt noe ønske om å ta livet av meg slik hovedpersonen forsøker, så hva vet jeg - kanskje boka er fullstendig urealistisk.

Skjult ID med pseudonym Z ti. 13 april 2010 08:49

Hehe......det plager ham sikkert ikke så veldig at mange mener han er oppskrytt. Han gjør det han elsker og han blir rik på det.
Skulle gjerne blitt rik selv jeg på det jeg elsker å gjøre, jeg! :-)

Men er man egentlig oppskrytt om man når ut med sitt budskap til massevis av mennesker som elsker det man skriver?
Oppskrytt av hvem? Og for hva? Og hvorfor? Snakker vi igjen høykultur og intellekt kontra folkelig og "dårlig"?

Skjult ID med pseudonym frkunder ti. 13 april 2010 08:53

Nå blir jeg skikkelig ivrig her, merker jeg. Må bare påpeke at det å føre et enkelt språk ikke nødvendigvis er negativt, selv om jeg er enig i at det er negativt i tilfellet Coelho. Den geniale, finske forfatteren Arto Paasilinna kunne vel knapt brukt et enklere språk! Anbefaler alle å lese ham, har til dags dato ikke vært borti en eneste som ikke liker det han skriver (men kommer kanskje noen nå?) :-)

Skjult ID med pseudonym Z ti. 13 april 2010 09:07

hehe....digg at du er ivrig, frkunder :-)

Det JEG tror om Coelho da, er at det han formidler ligger på så mange plan. De som søker en form for "åndelighet" vil finne andre dybder i det som står enn de som leser det for å lese en god bok. MEN det kan hende jeg er fullstendig på viddene her....er jeg det? :-)

Skjult ID med pseudonym petita ti. 13 april 2010 14:50

nei du er ikke helt på viddene der. Man ser det man leter etter og rent underholdningsmessig er det en del andre bøker som slår paulo coelho sine. For min del ser jeg et budskap når jeg leser hans bøker.
Og for øvrig vibe : "Som om noen skal bruse seg opp over at enkelte kaller noen for sporty og andre for mindre sporty, fordi man selv da havner i den gruppen som ikke er sporty, og komme med en tirade om at man da gjør på mye annet som ikke er noe dårligere? " hva vet du om hvilken gruppe jeg havner i? Du kan da umulig vite hvilke bøker jeg leser. Om man reagerer på noe så betyr det ikke nødvendigvis at det berører en selv.
Skal alle la være å reagere på hungersnød i andre land, fordi det ikke har noe med dem å gjøre? HELDIGVIS er det faktisk ikke slik.

Skjult ID med pseudonym vibe ti. 13 april 2010 15:25

Enig, Z, men korrigeringen her kommer indirekte fra Petita... :

Petita, hvilken gruppe du definerer deg i aner jeg ikke, men det er tydlig at du oppfatter at det å stadfeste at noen er høykulturelle og andre ikke, er det samme som å dømme noen, og argumentasjonen likner da på den fornærmedes, med:
"men trenger man å gni inn at man er mer "høykulturell" enn dem som leser paulo coelho? Syns enkelte mennesker kan holde seg litt i tømme. Fattter godt at man har et pseudonym om man som enkelte her inne skal sette seg selv i høysetet over alle andre hele tiden. Hva med å akseptere at folk har forskjellige meninger og at disse er likeverdige. "

---> jeg kan ikke begripe hva dette er tuftet på. Å gni inn? Ved å bruke begrepet "høykulturell". Gå til sides.
Aksepetere at andre har ulike meninger? Det gjør jeg vel, jeg sier ikke noe om at alle bør være høykulturelle.
Jeg skriver hva jeg synes, kan ikke DU akseptere det?
Og merk at jeg ikke brukte ordet "kulturell", for man kan vel godt være det uten å være høykulturell, som ofte blir harsellert med.
Og ang hungersnød.parallellen; beklager, men hvis du skal ta på deg rollen som de svakes forsvarer har du misforstått fullstendig. Det er ikke noen svake som trenger forsvar her!
Folk er forskjellige og kan jo bare velge å gi blaffen i hva andre synes; det er mange som vil være eller oppfattes som høykulturelle, men også mange som garantert ikke ønsker å være - eller bli kalt - høykulturell (og mange som synes det holder å være kulturell).
Takhøyde bør være en forutsetning for en fri diskusjon, men den mangler jo nettopp hvis man ikke kan bruke generelt aksepterte ord og uttrykk.

Forøvrig: Det jeg mener om Coehle mener jeg av egen vurdering, ikke basert på om det er korrekt eller ikke.
Faktisk opplever jeg - tydeligvis også her - at mange mener det korrekte er å like Coehlo...
og at det er ukorrekt å si at jeg ikke ser keiserens klær.

Jeg ser også budskap, men jeg synes det blir for banalt til å genierklæres.

Skjult ID med pseudonym petita ti. 13 april 2010 15:33

Feilen med verden er at de dumme er så skråsikre på alt - og de kloke så fulle av tvil.
Bertrand Russell
Mitt favorittsitat

(mann 32 år fra Vestfold) ti. 13 april 2010 17:43 Privat melding

Alkymisten er ganske bra. Er en bra historie. Har lest "Håndboken for lysets krigere" også men det er egentlig bare masse leveregler.
Mange anbefalinger hvis du er interessert i det-

Neil Gaiman - American gods
Neil Gaiman - Newerwhere
Terry Pratchett - Good Omens og alle bøkene i Discworld serien
Andy McNab - Bravo 2 Zero
Stephen King - Dark Tower serien SINNSYKT BRA
Ken Follet - Pillars of the Earth

Du har noen timer med lesing foran deg nå

Skjult ID med pseudonym vibe ti. 13 april 2010 20:09

Petita, snakk om å rakke ned på gruppen du ønsket å beskytte - de som ikke stiller kritiske spørsmål, men sluker ting (som f eks Coehlo) rått og ukritisk - ved å konkludere med at de er dumme...

Skjult ID med pseudonym Z ti. 13 april 2010 20:11

Når ble dette en "på-viddene-tråd?" Hvorfor henge seg opp i hva andre mener egentlig? Er det interessant i denne settingen?
Det som er viktig for en person er banalt for en annen. Vi er alle på ulike stadier i livet og søker ulike ting i ulike retninger.

Takk for tips, Kaizer85. Alltid fint med nye titler å utforske! :-)

Skjult ID med pseudonym petita ti. 13 april 2010 20:34

rakke ned? Svarte rett og slett på ts sitt spørsmål om sitater. Get a life

Skjult ID med pseudonym petita ti. 13 april 2010 20:42

ps. Å ikke stille kritiske spørsmål er ikke det samme som å være skråsikker på ting. Og å stille kritiske spørsmål er ikke det samme som å tvile. Man kan fremme sin mening ved å stille kritiske spørsmål istedenfor å si ting rett ut. Skråsikkerthet kan altså gjemmes bak kritikk og forveksles med tvil. Klokhet kan da utifra sitatet tolkes som å stille spørsmål ved ting ja, men ikke nødvendigvis med et kritisk blikk. Det hender at man stiller spørsmål av ren nysgjerrighet vet du :)

Skjult ID med pseudonym Z ti. 13 april 2010 20:46

Tja tja tja......spør dere meg, synes jeg både vibe og petita har så uendelig mye mer spennende på lager å bidra med enn å sitte og hakke på hverandre. JEG vet i alle fall at jeg kan lære mye av dere begge! :-)

Skjult ID med pseudonym petita ti. 13 april 2010 20:51

"fredsmegleren", point taken skal la tråden være i fred. Vil bare ta med en bok jeg glemte, like the flowing river, en samling med noveller, ellers kan du jo gå inn på www.paulocoelho.com

Skjult ID med pseudonym Z ti. 13 april 2010 20:52

Takker for det, Petita :-)
Jeg vet at jeg kan gå i butikken på hjørnet også jeg, men denne gangen hadde jeg lyst til å spørre dere.
Og jeg ønsker at nettopp du som alle andre skal skrive her og bidra med det du har på hjertet og det du har å komme med ifht. bøker!

Skjult ID med pseudonym vibe ti. 13 april 2010 20:53

Petita, man har ikke tvil uten underliggende spørsmål. Et spørsmål er konsekvensen av kritisk tenkning.
Men dette blir bare barnslig ordkløveri ut fra manglende aksept av at noen ikke har samme smak .
"Etter min mening er paulo mer høykulturell enn mye annet, dessuten, who the fuck cares?" skrev du.
Vel, TS "cared". Så kan jo du la være å "fucking care" om hva jeg mener.

Unnskyld, Z. Du har helt rett - det som er viktig for noen er banalt for andre og vice versa. Takk uansett for et godt innledende spørsmål, interessant å lese folks ulike oppfatnigner av de forskjellige bøkene.

Skjult ID med pseudonym petita ti. 13 april 2010 21:00

Fant flere sitater, for øvrig av Paulo Coelho som jeg mener passer dagen i dag:
“When we least expect it, life sets us a challenge to test our courage and willingness to change; at such a moment, there is no point in pretending that nothing has happened or in saying that we are not ready. The challenge will not wait. Life does not look back. A week is more than enough time for us to decide whether or not to accept our destiny.”

““When you want something, all the universe conspires in helping you to achieve it.””

“Tell your heart that the fear of suffering is worse than the suffering itself. And no heart has ever suffered when it goes in search of its dream.”

Skjult ID med pseudonym Z ti. 13 april 2010 21:04

Nå fant jeg også noen sitater :-)

Det er ikke vanskelig å gjenreise et liv.
Det er nok å fortsette med den samme styrken og energien som man hadde før,
- og bruke den til sitt beste.

Når vi ikke kan snu,
bør vi bare konsentere oss
om hvordanvi kan fortseette videre
på beste måte.

Skjult ID med pseudonym petita ti. 13 april 2010 21:12

Forresten så diskuteres boka hans "alkymisten" inne på den siden denne måneden, hvor paulo coelho selv svarer på spørsmål :)

Skjult ID med pseudonym tira ti. 13 april 2010 21:26

Jeg har funnet noen sitater av Coelho som er hentet fra intervjuer :

Religionen er viktigere for meg enn de mennene som prøver å lede den.

Min utfordring som forfatter, er alltid å skrive en ny bok, en bok som vil føre meg til steder jeg aldri før har vært.

Kjærligheten er en kraft som enten kan løfte oss eller ødelegge oss. Den kan føre oss fra himmel til helvete i løpet av sekunder. Men det er verdt risikoen. (petita har vel den engelse versjonen)

Likte de :)
Og jeg har vel lest de fleste av hans bøker. Noen har fenget meg mer enn andre, men stort sett har jeg funnet noe i alle som jeg har kunne bruke i de tankene som spinner rundt mitt eget liv og andres.

Jeg sliter dessverre med hukommelsen min når det gjelder å trekke frem spesielle ting i de forskjellige bøkene, men føler så absolutt at de har vært verdt min tid og tanker.

Jeg har lest mye filosofi og er enig i at Coelho skriver på en enkel måte som kan fenge de fleste, men skjønner ikke at det skal være negativt.
Hvis en forfatter og filosof har ønske om å dele sine tanker og ideer med verden, så er ingenting bedre enn at han klarer å uttrykke seg på den måten :)

Skjult ID med pseudonym Kosegutt ti. 13 april 2010 23:45

Synes det var mye uberettiget kritikk her, så jeg tar meg den frihet å poste litt jeg fant på nettet:

"Paulo Coelho er født i Rio de Janeiro i 1947, og er en av verdens mest leste forfattere. Særlig kjent er han for ”Alkymisten”. Han er en populær foredragsholder, og er en forteller som kan inspirere og forandre menneskers liv. Her hjemme er det stadig flere som blir grepet av hans inderlige og magiske romaner.
Coelho ble i 1998 kåret til verdens nest mest leste forfatter av det franske tidsskriftet "Lire". Bøkene hans er utgitt i 150 land og er oversatt til 51 språk. Til sammen har de solgt over 31 millioner eksemplarer. Coelho har mottatt en rekke internasjonale priser. I mars 2000 mottok han blant annet "Chevalier de l´Ordre de la Légion d´honneur", Frankrikes høyeste kulturelle utmerkelse."

Ikke dårlig dette tenker jeg i mitt stille sinn :o)

Fant også en liste over bøker:

Bibliografi

2010 Seierherren står alene
2009 Brida-en bok om frihet
2009 Kjærlighet: Utvalgte sitater
2009 Livet: Utvalgte sitater
2008 Gåter. Agenda 2008
2008 Heksen fra Portobello
2003 Djevelen og frøken Prym
2006 Pilegrimsreisen
2005 Zahir-en roman om besettelse
2005 Håndbok for lysets krigere
2003 Elleve minutter
2001 Lysets krigere
1999 Veronika vil dø
1998 Det femte fjell
1997 Kjærlighetsbrev fra Profeten
1996 Ved elven Piedra satt jeg og gråt
1995 Alkymisten-en fabel om å følge sine drømmer

Dette er imponerende nok, men jeg er ganske sikker på at det foreligger flere bøker fra hans penn :o)
Rett gjerne på listen om dere vet om fler bøker fra han.