Alle innlegg Sukkerforum

Definisjonen på kjemi

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym kjemisk ti. 13 april 2010 22:39

Snublet over denne definisjonen av kjemi, nå husker jeg den ikke ordrett, men det gikk i noe slik som at jo flere likheter man har/felles interesser, jo mer "kjemi" mener man at man har. Derfor avtar den også med tiden, ettersom man finner flere og flere ulikheter.

Skjult ID med pseudonym lashes ti. 13 april 2010 22:42

Kjemi for meg, er at personen gjør meg glad og nysgjerrig, på en annen måte enn vennenne mine.

Skjult ID med pseudonym Z ti. 13 april 2010 22:49

Emosjonell åpenhet som treffer en annen med emosjonell åpenhet. Ergo en personlig tilstand som vi selv "er".

Alternativt: 6 øl og sen kveld.

Skjult ID med pseudonym Angelface on. 14 april 2010 09:38

https://wiki.uio.no/mn/kjemi/kjemiportal/index.php/Kj%C3%A6rlighet_er_kjemi <--Kjemi er mye. ;) Lukt særlig, og det er litt vanskelig å finne ut av på nett. :p

(mann 49 år fra Østfold) on. 14 april 2010 13:00 Privat melding

Burde være lukt på sukker. Vurderer å sende klage!!

Skjult ID med pseudonym porto on. 14 april 2010 13:30

Vet ikke om jeg er enig i at kjemi dreier seg om likheter og felles interesser. For meg handler kjemi om en spesiell kontakt man oppnår, og ei utstråling som er til å tenner på. Den som gir et kraftig sug i magen og som fører til at det skapes forventninger om å finne ut mer og mer og mer.... :))

Er det på plass, gir jeg vel en god bæng i om personen interesserer seg for romforskning eller fugletitting.

Og lukt er viktig!

Skjult ID med pseudonym Emilie on. 14 april 2010 13:34

@porto - sååå enig med deg!

Skjult ID med pseudonym porto on. 14 april 2010 13:43

Emilie :))

Kjemi er avgjørende for om man havner under samme dyne. Interesser, likheter, verdisyn osv er avgjørende for å finne en felles plattform utenfor soverommet.

Z: tror jeg hadde klart å styre meg, selv med 6 øl innabords dersom personen var forflatet rent kjemisk :)

Skjult ID med pseudonym Mann 37 on. 14 april 2010 14:08

Her er definisjonen på kjemi:

Hva er kjemi?
Som en velkjent kjemiker sa det,
kjemi handler om å lage stoffer som aldri har
eksistert før. Disse nye stoffene spenner fra
plaststoffer og vaskemidler til preventiver og
medisin mot kreft, og har hatt en avgjørende
innvirkning på våre liv.

Det var hvertfall det som kom opp på google.
Hvis kjemi er så usexy som det her, så satser jeg heller på at muttern og fattern klarer å arrangere et ekteskap for meg :-))

Skjult ID med pseudonym porto on. 14 april 2010 14:10

hehe... Mann: tenker din mors og fars kjemi har hatt avgjørende innvirkning på din eksistens... :)

Skjult ID med pseudonym pgmp on. 14 april 2010 14:12

Grunnen til at alle leter etter kjemi er at de ikke aner hva det er. Kjemikere derimot driver ikke med sånt. De ser nok heller etter fysiske stimuli

Skjult ID med pseudonym porto on. 14 april 2010 14:19

Nå driver du med gramatikk pgmp :) Likegyldig hvilket begrep man velger igrunnen, men jeg tror alle/mange har opplevd fenomenet kjemi/eller fysiske stimuli. Og fordi det gir ekstraordinære ekstremt gode følelser slår man seg ikke til ro med mindre :)

Skjult ID med pseudonym Mann 37 on. 14 april 2010 14:28

@ porto

Godt poeng,
* Må bare prøve å bli kvitt det bildet der..... muttern og fattern på den måten fysjameg*

Ellers så likte jeg det første innlegget ditt godt, veldig beskrivende :-)

Skjult ID med pseudonym zoid77 on. 14 april 2010 17:31

Kjemi, slik jeg oppfatter det, er når det første man tenker når man går hver til sitt er at man vil se hverandre igjen. Ikke at man må tenke over det, men vet at man vil. Og skal jeg være helt ærlig trodde jeg inntil for ikke lenge siden at det var en illusjon, men nå har jeg opplevd to ganger på relativt kort tid at det slett ikke er det. Så gjelder det bare å gripe det, da...

Skjult ID med pseudonym vibe on. 14 april 2010 18:34

kjemisk,
jeg tror dessverre ikke kjemi er så nekelt forklart - for da hadde jo sukker vært mye emr effektivt; det er jo en smal sak å kartlegge interesser, det blir da også gjort. Og som porto sier så er det mange interesser som bryr en midt bak som man kan leve med, når man blir forelsket - når "kjemien" er der.

Jeg tror det har med mennesketype å gjøre. Noen føler man bare at man er på bøleglengde med, det har noe med kommunikasjon å gjøre, man forstår hevrandre godt, har samme humor, man får og gir respons som gjør at man føler seg komfortabel - og kan gå på tvers av kjønn og alder. Jeg kan ha bra kjemi med folk i ulike settinger (feks god kjemi med kollega, leder, kompis).
Men den som går på forhold har også en fysisk dimensjon, da kommer lukt inn og utseende inn - at det er noe man liker eller føler fortrolighet med, kanskje en slag ubevisst genmatch-sikring - slik at man også får lyst på personen. Det er min eori da;)
De få gangene jeg møter noen jeg har kjemi med, så er det en super opptur selv om det noen ganger aldri kan bli noe mer.

Skjult ID med pseudonym Nettfeber on. 14 april 2010 19:24

Skjønner du ikke hva kjemi er har du aldri noensinne hatt noen kjemiske forbindelse med noen...
Dog må det sies at jeg har funnet det med mange og tilsynelatende gjensidig, men når den første fasinasjonen som bedøver mine kritiske sanser har gitt seg kommer fornuften sigende..

Skjult ID med pseudonym porto on. 14 april 2010 19:48

Mann 37: takk skal du ha :))

Jeg tror forresten nettfeber er inne på noe, for når den første angrepsbølgen er over og man ør i hodet og fortsatt mo i knærne klarer å karre seg på fotene igjen - ja, da må det noe mer til. (og det er kanskje der relasjonstesten til sukker kommer inn... :)

Men som vibe sier, det er lett å være på nett, bølgelengde eller finner tonen med kolleger, venner og tilfeldige møter. Det er også selvfølgelig kjemi av et slag, men ikke den vi leter etter her inne på sukker vel :)

Skjult ID med pseudonym kjemisk on. 14 april 2010 20:09

Det var ikke min definisjon, men en definisjon. Flott at dere andre også har funnet definisjoner på kjemi. Greit å snakke om kjemi noe i mer konkrete setninger enn som "noe mer"

Skjult ID med pseudonym Binders on. 14 april 2010 21:49

Kjemi er bare et annet ord for kommunikasjon. Verbal og non-verbal. Når kommunikasjonen funker, har man god kjemi. Det gjelder for alle dine relasjoner - frisøren din, sjefen din og på date. Når et blikk blir møtt på en bestemt måte, oppstår kjemi. Men er ikke det bare kommunikasjon?

Jeg tror ordet kjemi brukes hyppigere, fordi det er lettere å legge større grad av subjektivitet i begrepet. Ingen kan "TA" deg for at du ikke synes det var nok kjemi, når det tilsynelatende var god kommunikasjon. Jeg tror derfor at mangel på kjemi i blant brukes som en unnskyldning for "Du var ikke attraktiv nok".

Skjult ID med pseudonym Egentlig. on. 14 april 2010 21:56

Kjemi kan vel være så mangt. Man kan ha god pratekjemi uten at det blir noen følelser ut av det (annet enn vennskapsfølelser).

-Jeg har opplevd - bare et par ganger i mitt liv riktignok - å møte på ei totalt fremmed helt tilfeldig, idét jeg gikk ut en dør og hun gikk inn f.eks., blikk møtes og i det nanosekundet blikkene møtes sier det bare PANG! og jeg blir slått av lynet. Jeg har "selvsagt" ikke gjort noe med det i noen av tilfellene, fordi man blir paff, og så kommer tvilen; "følte hun det samme?" osv. Og det var heller ikke snakk om noen smellvakre damer som ALLE ville falt pladask for. Så det er en ganske spesiell følelse.

Men DET er kjemi, synes jeg.

Og kjemi er også noe veldig nært beslektet med forelskelse, eller betatthet - kriblende "kjærlighet ved første blikk/prat".

Så det er så mangt.

Skjult ID med pseudonym megvel on. 14 april 2010 21:57

Kjemi er noe som oppstår som man ikke heelt kan sette fingeren på.. egentlig så blir vi litt "blind og beruset" av hverandre når våre sanser oppfatter vi har forskjellig immunforsvar. Artens overlevelsesinnstinkt hehe. Alle vil jo at avkommet skal være best mulig rustet til å overleve og føre genene videre... men egentlig så vil jeg ikke tro på slikt tull...

Skjult ID med pseudonym Z on. 14 april 2010 22:00

Kjemi
Betatthet
Forelskelse på stedet
Tiltrekning
Kåthet
Kommunikasjon
Tenning

......ja, det som til enhver tid klarer å skille disse fra hverandre, har like mye oversikt som meg ;-)))

Skjult ID med pseudonym nebbioso on. 14 april 2010 22:04

@Egentlig.: jeg synes nok det må være tosidig før man kan kalle det kjemi. Ellers så vil det f.eks. være svært mange som føler de har god kjemi med Amélie fra Montmartre ;)

Skjult ID med pseudonym Egentlig. on. 14 april 2010 22:08

@nebbioso
He he - jo, det er klart - må si meg enig i den. :D Blir vel ikke 'kjemi' før det går begge veier. Men det var mer den følelsen jeg tenkte på (når den går begge veier), og at den kan oppstå på et øyeblikk uten at man engang vet noenting om vedkommende.
Og så klart var det bare ett lite eksempel. :)

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt on. 14 april 2010 22:08

Kjemi er når to personer reagerer positivt på hverandre på flere plan. Tror jeg.

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt on. 14 april 2010 22:09

Eller rettere sagt, det er god kjemi. Man kan jo ha en veldig dårlig kjemi med noen også.

Skjult ID med pseudonym Emilie on. 14 april 2010 22:11

Det at ein ikkje har funne nokon med rett kjemi er grunnen til at me er her... Trur H*N er der for dei fleste av oss ;-))

Skjult ID med pseudonym zoid77 on. 14 april 2010 22:12

@Emilie
Man kan da finne noen man har god kjemi med uten at det blir noe mer. Det er mange grunner til at man trekker seg ut - ikke over eksen, dødsfall i nær familie, sykdom, høyt arbeidspress, problemer på jobben osv.

Skjult ID med pseudonym Mann 37 on. 14 april 2010 22:17

@ binders

Takk og pris for at vi har den der kjemien å skylde på. Jeg prøver å tygge litt på disse strofene:

Beklager, men jeg føler ikke at kjemien er helt tilstede.........

Beklager, men jeg finner deg ikke attraktiv nok.........

Den første av disse vil nok sannsynligvis være uten fare for en ørefik, eller "blåste" trommehinner. Men den andre derimot..... :-)

@ Megvel

Sånn kjemitull liksom?

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt on. 14 april 2010 22:19

Tja. Jeg tror jeg ville foretrekke ikke attraktiv nok. For kjemi sier mer enn om bare utseendet. Da sier han at jeg ikke er likandes på flere punkter, egentlig. Jeg tror jeg foretrekker å bli oppfattet som stygg, gitt.

Skjult ID med pseudonym nebbioso on. 14 april 2010 22:23

Mannefrukt/Drage37: "attraktiv" trenger vel heller ikke kun å si noe om utseendet? Eller har jeg misforstått det ordet?

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt on. 14 april 2010 22:24

Nei, det er jo korrekt. Men om man går etter ordbruken her inne, så brukes det ettersom jeg har sett generelt om oppfatning på bilde. Men det kan jo være Mann37 mente noe annet og det må jeg jo ta høyde for.

Skjult ID med pseudonym Mann 37 on. 14 april 2010 22:28

Attraktivitet kan vel tolkes i alle retninger. men jeg mente utseende :-))

Skjult ID med pseudonym megvel on. 14 april 2010 22:35

jepp@ mann.. men realiteten er kjedelig;) rosenrød oversettelse: kjærlighet ved første blikk hehe..så kan vi ikke kristne finne ett poeng med det hele og! Dessuten høres det litt rart ut å si: jeg digger immunforsvaret ditt hahaha.. hmmm tror jeg skal prøve det en gang...

Skjult ID med pseudonym Mann 37 on. 14 april 2010 22:40

@ segselv

HAHAHAHAHA.... du er bare helt knallbra. * ler*

Skjult ID med pseudonym megvel on. 14 april 2010 22:58

tenkte hjelpe deg litt på vei på daten:)))

Skjult ID med pseudonym Mann 37 on. 14 april 2010 23:04

Jeg skal prøve din versjon i morgen kveld :-))

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt on. 14 april 2010 23:11

Jah! Tenk om immunforsvar kunne vært det som er det avgjørende. Type Gattica! Da hadde jeg vunnet. :p

Skjult ID med pseudonym megvel on. 14 april 2010 23:15

Lykke til mann:))
@drage.. ikke over meg!! fysisk er jeg helt frisk iallefall

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt on. 14 april 2010 23:15

Hehe, joda. Kanskje jeg ikke hadde vunnet over deg. Jeg har jo vært syk et par ganger. :p

Skjult ID med pseudonym megvel on. 14 april 2010 23:21

vel der har du det:) nå må jeg bare finne meg en syk mann så er alt som det skal være:) burde jo være en enkel sak? Hvorfor er det egentlig bare slike sunne spreke menn her? skal det ikke være muligheter for slike som meg å reprodusere meg? Hm nei nå må jeg legges.. waaaaaay past bedtime

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt on. 14 april 2010 23:22

Håhå, jeg er replikert, du kan få låne noen av de. :p