Alle innlegg Sukkerforum
(mann 59 år fra Buskerud) fr. 16 april 2010 23:59 Privat melding

Skjønner ikke hva de katolistiske prestene klager over, sølibat er hverken vanskelig eller særlig krevende, Snakker av erfaring.

Hvis jeg vil bli katolsk prest tror dere jeg ville få sølibattiden som jeg har opparbeidet godskrevet på larnigetiden som yrkespraaksis.

Skjult ID med pseudonym Ibiza lø. 17 april 2010 00:05

Er vel forskjell å velge å leve i sølibat, og ikke få seg noe.

Skjult ID med pseudonym mimmi lø. 17 april 2010 00:06

hehe

(mann 59 år fra Buskerud) lø. 17 april 2010 01:48 Privat melding

@ibiza det er vel ingen forskjell på det, ingen av oss for noe det er jo likt det da???

Skjult ID med pseudonym rotte lø. 17 april 2010 08:18

Ikke snakk for meg, nei.
Må ha det, bare må ha det.

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt lø. 17 april 2010 09:46

Det er nå forskjell i libidoet til folk. Så selv om noen skulle ha lavt libido og ikke ha problemer med sølibat, så er det ikke gitt at det er slik for alle.

Skjult ID med pseudonym Lady lø. 17 april 2010 10:04

Jeg har i en periode av mitt liv levd noen år i sølibat. Det var p.g.a. mye jobbing og reising europa rundt i fritiden i forbindelse med
min lidenskapelige hobby. Fine år jeg ser tilbake på som skaffet meg et nettverk "av verdens fremste på sitt område" og som jeg har mye glede av:)

Men i dag har jeg ingen planer om å leve i sølibat:)

Skjult ID med pseudonym rotte lø. 17 april 2010 10:43

Jeg danner meg heller en egen religion med meg som yttersteprest og full tilgang til alle sektens kvinner.
Noen som blir med? :)

Skjult ID med pseudonym Z lø. 17 april 2010 10:45

Åkkei rotte. I´m in!

(mann 39 år fra Vestfold) lø. 17 april 2010 13:17 Privat melding

Relgion er løsningen på alt!
Bare tenk på hvor overbefolket kloden ville vært om vi ikke hadde hatt relgionskriger, eller om prester hadde hatt tilgang på jenter

Skjult ID med pseudonym johnny lø. 17 april 2010 13:22

Jeg tror at sølibat og onani er unaturlig og usunt. Ok, sølibat kan kanskje funke for noen få men det er advanced shit.

Stort sett fucker det bare med psyken å ikke ha fysisk nærhet med noen av det motsatte kjønn. Det fucker med psyken på måter man ikke er klar over. Mye sunnere å ha regelmessig sex også mens man leter etter en kjæreste, enten man er gutt eller jente.

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt lø. 17 april 2010 13:29

Amen, Johnny.

Skjult ID med pseudonym johnny lø. 17 april 2010 14:24

Mange er her inne fordi de vil finne en kjæreste. Ikkeno galt i det! Men jeg tror det er feil å stille veldig masse krav til hvordan kjæresten bør være. At han eller hun må leve opp til de eller de kravene. Fordi ingen er perfekt, ting blir aldri helt slik man forventer. Og kanskje man egentlig ikke vet hvem man vil passe sammen med før man blir kjent med dem, kanskje man finner det ut først etter en lang stund?

Derfor har jeg mest tro på å treffe flere nye mennesker som du alltid kan lære noe spennende av og få noe positivt ut av å treffe. Hvis man liker hverandre og er tiltrukket av hverandre kan man ha sex og ta det derfra. Noen passer det å ha sex med flere ganger, men kanskje ikke noe forpliktende- bare to mennesker som gleder hverandre og har det fint sammen den tiden man deler. Ellers lever man hver sitt liv. Uten forventninger- man tar de gavene livet har å by på, og det som skjer skjer. I en periode kanskje man har flere kosevenner- man nyter livet og ser hva som skjer uten å prøve å tvinge frem noe.

Så kanskje man en dag våkner opp sammen med noen og tenker: Oi, nå har vi møtt hverandre nesten hver dag i mange mnd, ingen av oss har hatt noen interesse av å treffe noen andre, og vi har det bare helt herlig sammen og vil ikke at det noen gang skal ta slutt. Kanskje vi nesten føler at vi elsker hverandre, hva enn det måtte bety? Og om man kaller hverandre kjærster da...hvilken rolle spiller det egentlig? Det er hva det er. Uansett hva det er. Og man har ingen garantier mht. hvor lenge det eventuellt kan vare...

Mine tanker er ihvertfall: Treff mange forskjellige mennesker, ha gjerne deilig sex med de der dere er tiltrukket av hverandre, gled deg over hva du får uten å forvente noe mer og vær åpen for kjærligheten uten å prøve å tvinge det frem. Jeg tror at hvis man prøver å vise litt kjærlighet til livets mysterier og små hverdagslige gaver så vil den større kjærligheten komme til deg når det skal komme, når tiden er riktig og man er klar for det.

Skjult ID med pseudonym frøkna lø. 17 april 2010 15:46

hmmm... sølibat, eller å oppleve en god del intetsigende sex mens man leter etter herr riktig?
Å finne en elsker som en trives med, og som trives med meg på den riktige måten er vanskelig, og å være åpen for stadige og tilfeldige, uforpliktende og korte seksuelle forhold funker ikke for meg, jeg blir bare desorientert, fragmentert og deppa. Ikke ønsker jeg å for fort starte med sex når jeg blir kjent med noen som kanskje kan passe, heller... Dæven, jeg er kjedelig, jeg!!

Så dermed havnet jeg i sølibat igjen, gitt...
Kanskje på tide å gi tilfeldige, uforpliktende forhold en ny sjanse? Ta sjansen på å bli litt fragmentert igjen? ;-)

Likte innlegget ditt, johnny. Og du og andre som har det som deg, er heldige som har et slikt avslappet og ukomplisert forhold til sex :-)

Skjult ID med pseudonym Avania lø. 17 april 2010 16:00

Aldri hørt en katolsk prest klage over sølibatet, det er media som er så opptatt av det.

Skjult ID med pseudonym frøkna lø. 17 april 2010 16:03

Avania:

Jeg hørte et intervju på radioen nylig av en tidligere katolsk prest som mente at sølibat for katolske prester er en for streng regel, og at det ikke er stor nok fokus på hvilke vansker eller frustrasjoner en katolsk prest kan oppleve i forhold til et slikt påbud.

Skjult ID med pseudonym Avania lø. 17 april 2010 16:23

"Tidligere" katolsk prest ja... :) Vel, Martin Luther var jo også tidligere katolsk munk, og prestesølibatet var jo blant de katolske idealer han verken klarte eller ville overholde.

Skjult ID med pseudonym kit lø. 17 april 2010 16:41

Er ikke ett av hovedpoengene med den katolske varianten at det er idealer. Men mennesket er ikke feilfritt og klarer ikke å leve opp til idealene. Derfor har tilgivelsen og angeren en mye større plass enn hos protestantene.

Skjult ID med pseudonym Egentlig. lø. 17 april 2010 16:44

Jeg føler jeg har et fritt forhold til sex, i den forstand at jeg kan prate om det fritt og har lite hemninger der, men det johnny skisserer ville fungere dårlig for meg. Det blir rett og slett for fort følelser inne i bildet fra min side. Det er jo noe uvanlig blant menn, men sånn er nå jeg. Pluss at jeg synes det blir litt for 'flytende', og man har ingen faste rammer rundt noenting. Men det er jo greit for meg at de som trives med det har et sånn. Skulle vel ønske jeg var sånn til tider også. Jeg har nok større behov for å føle at jeg deler noe spesielt med den dama, og at det ikke KUN er sex for sexens skyld. Da klarer jeg meg 'på egen hånd' like greit så lenge. Har hatt ONS, men for å si det sånn så skjønte jeg ikke at det hadde vært et ONS før en stund etterpå... :p
Men vi er alle forskjellige. :) Kommer kanskje litt an på alder, oppvekst, hva man er ute etter på det stadiet i livet man er på, og så videre også.

Skjult ID med pseudonym frøkna lø. 17 april 2010 16:45

Avania:

Så vidt jeg husker, så var ikke påbudet om sølibat det som gjorde at han valgte å gå ut av prestestillingen.
Men en katolsk prest må jo forsake en del av det som andre opplever som en naturlig og viktig del av livet. Det handler jo ikke bare om sølibat og mangel på sex, det handler i tillegg om at de ikke har noen mulighet til å stifte famile, ha kone, få barn og etterhvert barnebarn. De kan bli ganske ensomstående uten noe særlig meningsfull sosialt nettverk annet enn det prestefellesskapet kan tilby.

Jeg tror faktisk at det ville vært bra for det katolske presteskapet og den katolske kirken dersom de la bort påbudet om sølibat. Det at det er så mange tilfeller av seksuelle overgrep fra prester og biskoper i den katolske kirke, er en vond og skikkelig ekkel verkebyll synes jeg. Tenk å lage regler som i visse tilfeller kan framprovosere overgrep, da!
I tillegg har jeg en tanke om at enkelte oppriktig religiøse mennesker som blir skremt av sine egne seksuelle preferanser og opplever dem som skitne og uverdige, fort kan få en tanke om at det kan være trygt å bli prest og dermed bli tvunget inn i et sølibat.

(mann 51 år fra Oslo) lø. 17 april 2010 16:52 Privat melding

Frøkna, det er ikke noen flere overgrep i den katolske kirken enn i andre sammenliknbare organisasjoner. Hovedårsaken til at det er så mye om den nå, er vel mer at det er en ekstrem autoritær organisasjon som legger lokk på problemfri. Så eksploderer det av og til og en får frem all dritten i løpet av kort tid

Skjult ID med pseudonym frøkna lø. 17 april 2010 16:58

kit:

Det er jo mulig at du har rett i det :-) Det er bare så frusterende å se at slike overgrep skjer innenfor et miljø som setter menneskerverdet og genuin medmenneskelig kjærlighet i sentrum.

På den andre siden så har det da aldri vært noe fokus på at protestantiske prester er latente overgripere?

Skjult ID med pseudonym Avania lø. 17 april 2010 17:01

Vil bare minne om én ting: Vi hører nesten bare om de som svikter (iallefall her i det lutherske Norge), ikke om de titusener av prester som er tro mot sitt kall.

Skjult ID med pseudonym frøkna lø. 17 april 2010 17:18

Avania:

Kjenner at dette temaet på et eller annet vis engasjerer meg, og det er egentlig ikke meningen å begynne å kverulere eller å flisespikke, men med tanke på så mange filmer jeg har fått med meg, der bakgrunnen for temaet var unge gutter som opplevde å bli tuklet med av sine katolske prestelærere, så har jeg i hvertfall fått med meg at dette er et tema som ofte blir brukt i forhold til å lage en historie.
Og jeg har nok fullstendig nulltoleranse i forhold til prester som forgriper seg. Et par eller tre tilfeller av overgrep fra en prest eller to eller tre, så tenker jeg til h..... med hele den idiotiske religionen dersom det er slik at enkelte får følelsesmessige ting å trøble med kanskje for resten av livet bare fordi man er en del av et religiøst fellesskap og blir utsatt for en ekkel, slimete prest...

Men jeg er jo enig med deg, Avania, jeg har tro på at de fleste katolske prester gjør en flott jobb og bidrar til mye bra og tar godt vare på menigheten sin.

Skjult ID med pseudonym Avania lø. 17 april 2010 17:47

Ja... Jeg blir også fryktelig sint og helt matt over alle overgrepene som er kommet frem nå i det siste, enig i at sånt skal det selvsagt være absolutt nulltoleranse for.
(Og ikke at det er viktig cabben, men det er altså ikke noe som heter 'katolistisk' :)

Skjult ID med pseudonym Johnny sø. 18 april 2010 10:55

Og jeg blir sint over at folk lar seg manipulere av massemediene, som såklart EEEELSKER å henge ut religiøse grupperinger, enten det er katolikker eller muslimer. Så skal de få svake individene i disse gruppene som gjør menneskelig svikt stå som representanter for hele religionen ovenfor hundretusener av andre. Uten at ord om alle de som gjør gode gjerninger og bryr seg om folk rundt seg. Uten et ord om alle de som er religiøse fordi de faktisk vil hjelpe til at verden blir et bedre sted (selv om de ikke er perfekte personer).

Bare fordi vi har en dagspresse som en drevet av samvittighetsløse sosiopater. Bare fordi folk fortsetter å kjøpe søppelet man får i dagsrevyen, vg og dagbladet som sauer.

Og hele menneskeheten og ikke minst miljøet vi lever i, lider intenst som et resultat av idiotiet.

(mann 59 år fra Buskerud) sø. 18 april 2010 13:40 Privat melding

@ syns det er bra jeg avania at det tok hele 23 svar før noen retta på det ,men tusen takk for påminelsen den var nyttig. flirer godlynt, men resten er jeg veldig enig i.

Men @ johnny har du barn???