Alle innlegg Sukkerforum

Snoke i andres saker

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym frk snok lø. 17 april 2010 00:28

Er det vanlig?? Hvis man er et forhold, og av ulike årsaker begynner å tvile på partneren sin. Er det noen som mener det er greit å sjekke mobilen eller de siste nettstedene partneren var inne på..??

Skjult ID med pseudonym buddha lø. 17 april 2010 00:36

NEI :-)

Skjult ID med pseudonym frk snok lø. 17 april 2010 00:41

Og målet er?

Skjult ID med pseudonym Binders lø. 17 april 2010 00:43

Nei, det er ikke greit å snoke i andres saker. Og terskelen for å gjøre det bør være veldig høy! Er man først kommet dit at man sjekker meldinger på andres mobiler, tror jeg oddsene er dårlig for et godt forhold videre...

Men det er heller ikke greit å bedra og lyve for den man er sammen med. Så om det er skjellig grunn til mistanke i så henseende, og man har forsøkt å ta opp saken, men mistenker sterkt at det er løgn man får servert, så mener jeg at det er like greit å prøve å finne ut av det, få det bekreftet og komme seg videre. (Men om man bare er nysgjerrig på hvem siste melding kom fra, kanskje fordi han eller hun smilte litt under lesing e.l.. da synes jeg det er fullstendig ufint å sjekke).

Har aldri snoket selv, men ser ikke bort fra at jeg i en gitt situasjon kunne gjort det som siste utvei.

Det er også viktig å ikke spørre om/tilrane seg mer inforamajon enn det man faktisk ønsker...

Skjult ID med pseudonym pgmp lø. 17 april 2010 00:45

Om jeg er i et forhold gjør det meg ingenting om dama vil se igjennom meldingene på telefonene mine.
Jobbmailene derimot får hun ikke se innholdet av pga store mengder sensitiv info om andre.

Skjult ID med pseudonym frk snok lø. 17 april 2010 00:56

Binders- høres fornuftig ut;)
fakinsupah- da kan umulig forholdet være særlig bra fra før av hvis man sitter med sånne gnagende mistanker..

Skjult ID med pseudonym frk snok lø. 17 april 2010 01:10

Skjønner hva du sier, men ville selv ha gjort ting anderledes..
Håper du finner den ene, og slipper å tenke på dette fremover..:)

Skjult ID med pseudonym frk snok lø. 17 april 2010 01:33

Hadde jeg ikke selv følt dette på kroppen, så hadde jeg heller ikke lagt det ut...Men vi har ulike måter å reagere på, sånn er det bare.

Skjult ID med pseudonym Idefix lø. 17 april 2010 01:40

Hvis mistanken vedvarer og gir en dårlig magefølelse, vil du sannsynligvis ikke finne noe på mobilen som gir god magefølelse. Så spørsmålet er egentlig hva man ønsker å oppnå ved å spionere?

Skjult ID med pseudonym frk snok lø. 17 april 2010 01:54

Men du visste vel allerede svaret før du gikk inn og sjekket....Ett spørsmål, åpner du andres brev også?

Skjult ID med pseudonym frk snok lø. 17 april 2010 02:12

ok;)

(kvinne 34 år fra Akershus) lø. 17 april 2010 03:12 Privat melding

Nei!

Jeg hadde heller spurt partneren min om hva som var på gang, om jeg trodde det var nor galg

Skjult ID med pseudonym Z lø. 17 april 2010 09:45

NEI.

Det er ikke ok.
Å lete etter noe som ikke er bra, er sjelden bra.
Å kommunisere er bra.

Når det er sagt;
Jeg har alltid sagt at jeg ikke har, eller vil ha noe å skjule i mine tidligere forhold og at kjærester bare må sjekke meg alt de orker.
Merkelig nok blir det da ganske uinteressant å sjekke........

Skjult ID med pseudonym petita lø. 17 april 2010 10:47

Jeg er notorisk nysgjerrig, så jeg spør "kem det va, ka han/hu skreiv" haha, og så får jeg et svar eller ikke. Morsomt nok vet jeg jo i de fleste tilfeller ikke hvem det er fra heller, selv om man får et navn på personen. Og siden jeg er såpass nysgjerrig av meg så vil jeg altså også spørre om jeg tror noe skurrer i et forhold.
Noen mobil har jeg til dags dato ikke sjekket. Og kan ikke si at det høres kjekt ut at noen skal sjekke min, samme hvem det er, for mobiler er private. Sånn i utgangspunktet.

Skjult ID med pseudonym miyata lø. 17 april 2010 11:41

Har man ikke noe å skjule, burde det ikke være noe problem å vise hverandre meldinger eller hva det måtte være, å være åpne i et forhold gir trygghet for hverandre :-)

Skjult ID med pseudonym petita lø. 17 april 2010 11:45

Om jeg er i et forhold, så hender det likevel at jeg skriver med venninner om ting som ikke den andre trenger å vite. Være det seg at hun er gravid og ikke vil at noen skal vite det enda. Det finnes mange grunner til at en partner ikke behøver å vite ting, og det er vel ikke så farlig alltid heller.

Skjult ID med pseudonym Salander lø. 17 april 2010 13:36

Det er vel kanskje greit å snoke - så lenge man faktisk også kan takle det man finner. Så hvis man vil leve i den beste forståelse av at livet er vakkert og perfekt og du har en fantastisk og trofast kjæreste, så snoker man IKKE. Og det kan være greit faktisk, selv om partneren av og til kan titte i en annen retning, eller smake litt. Eier vi egentlig et annet menneske? Trenger vår lykke og livsfundament baseres på at partneren lar seg eie? Det er i grunnen ganske selvdestruktivt å snoke. Egentlig bør man være glad for at kjæresten fremdeles velger akkurat deg. Og hvis man ikke har tillit til kjæresten, er det rett og slett ikke noe vits å være sammen.

Man må finne tyngden i seg selv. Da vippes man ikke av pinnen hvis partneren er utro, og man føler seg heller ikke krenket og nedverdiget. Hvis partneren er utro, er det H*N som gjør noe galt, så hvorfor straffe seg selv så inderlig med å bryte sammen? Gi eller gå.

Skjult ID med pseudonym Binders lø. 17 april 2010 14:46

@Z
Du sier det IKKE er OK med snoking.

Men på den annen side sier du at du har ingenting å skjule, og har alltid sagt til dine tidligere partnere at de bare må sjekke deg alt de orker....

Er det OK at de sjekker deg når du har gitt dem "lov"? Eller mener du at de må bare gjøre det, men at du synes det er ugreit hvis de faktisk gjør det?

(mann 36 år fra Akershus) lø. 17 april 2010 15:43 Privat melding

Nei, snoking på mobil og mail er noe som i mine øyne tyder på at man i utgangspunktet ikke stoler på partneren. Hadde jeg tatt en fremtidig partner i å sniklese på mobilen min, hadde jeg blitt sykt forbannet. Tatt det som et tillitsbrudd, uavhengig om jeg hadde gjort noe eller ikke.

Kommunikasjon er såpass viktig i et forhold, og dersom den andre hadde snoket i mine saker istedet for å prate med meg først, hadde jeg blitt sykt forbannet og ikke stolt på den personen like mye seinere.

Skjult ID med pseudonym Binders lø. 17 april 2010 16:16

@Vinaldo
Hvordan kan du si "uavhengig om jeg hadde gjort noe eller ikke?" Det er vel høyst relevant? Du vile ikke stolt på en person som snoker i framtiden sier du.... Neivel. Men jeg tror jeg ville vurdert om jeg hadde oppført meg på en måte som gjorde at patneren min hadde gunn til å være usikker eller ikke. Og om jeg var skyldig, og jeg skjønner at jeg er gjennomskuet, skulle jeg da bli sint på en som fant ut på egenhånd den sannheten han i utgangspunktet hadde krav på, og til og med hadde spurt etter?

Dere som mener at å snoke i enhver sammenheng er feil, klarer dere virkelig å forlate en dere elsker kun basert på usikkerhet og mistanke? Kommunikasjon bør alltid gå forut for snoking, det er vi enig i. Men det er rart med det - det finnes folk som velger løgn framfor sannhet. Og i de tilfeller der mistanken river i kroppen, og man mistenker at det er løgn man hører - da klarer man ikke å være en god partner selv... Hva har man da å tilføre? Når man har forsøkt kommunikasjon, men er usikker fortsatt, har man da tre valg slik jeg ser det:

1. Dere kan gå fra den dere elsker basert på mistanke (vel vitende om at dere KANSKJE tok feil).
2. Dere kan bli i forholdet uten å komme til bunns i saken, og legge det vekk (jeg tror de færreste klarer å legge sånt vekk ved middagsbordet og i senga seg hvis mistanken først er vekket).
3. Dere kan lete etter spor.

Jeg kan ikke si hva jeg ALLTID ville valgt her. Situasjonen som er oppstått er usunn i seg selv.

Det handler også om rettferdighet dette. Når politiet spør en person om han har begått en forbrytelse, og personen sier NEI, men flakker med blikket, så drar de hjem til ham og leter etter spor likevel. Ingen (andre enn den skyldige) synes det er dårlig gjort. Sånn er det vel i forhold også. Om man føler noen lyver, har mange behov for å vite. Men sikkert ikke alle. For meg ville det være litt interessant å vite om jeg var på jordet i forhold til å tolke signaler. Det har med å teste ut egen menneske-kunnskap å gjøre. Men selve forholdet er nok på mange måter slutt når man begynner å snoke. Likevel - det er forskjell på å gå med hevet hodet fordi man vet og å gå med halen mellom beina og bli kalt sykelig sjalu i mangel på bevis.

Jeg har som sagt aldri snoket. Jeg har ikke behøvd det. For hvis jeg først kjenner lyst til å snoke, da har jeg det åpenbart ikke bra nok i forholdet uansett - men jeg har ikke vært i nok situasjoner til å være kategorisk...

Skjult ID med pseudonym buddha lø. 17 april 2010 16:38

@ binders

Gode poeng, men i stedet for å snoke så er det jo bedre å konfrontere vedkommende. Og jeg er enig med at det hår kommet til et vendepunkt i et forhold når behovet for å finne svar på om partneren er utro.
Men hvis man konfronterer, og man kanskje i konfrontasjonen spør om å få lov å sjekke mail og telefon, og partneren nekter innsyn, så er vel det også et svar i seg selv.
Men jeg forstår også at vedkommende kan si nei til å lese gjennom mailen, grunnet en del taushetsbelagte opplysninger som ligger der. Men det kan jo løses med at partneren får innblikk i innboksen, og at man ikke åpner de mailene som er av en slik art.

Jeg har selv vært sammen med en dame som aldri stolte på meg, hun stolte ikke på noen forsåvidt, ikke engang på seg selv :-))
Hun hadde jo selvfølgelig snoket på telefonen min mens jeg var i dusjen, og kommer inn til meg sprutrød i trynet og lurer på hva jeg driver med.
Da hadde hun vært inne på kontaktlisten min, og funnet en kontakt som heter Gullet, med et tilhørende firesifret nr .....

Hvem er det her hyler hun, hva f,,,, er det du driver på med????

Gullet er Gull Visaen som tilhører firmaet, og det firesifrete tallet var pinkoden......... :-))))))

Skjult ID med pseudonym Binders lø. 17 april 2010 16:46

Haha.. god historie... ! :-)

Nei, snoking for snokingens del er på trynet. Men i det minste var det bedre at hun konfronterte deg med sitt "funn" enn at hun bare var småsur og mistenksom i 3 år, og kastet den mot deg 3 år senere... ;)

Skjult ID med pseudonym buddha lø. 17 april 2010 16:58

@ binders

Jeg hadde lyst å spørre henne om hun mistenkte meg for økonomisk utroskap, men jeg greidde å svelge den kommentaren akkurat like før den rullet forbi tungespissen HEHEHE!

Helt enig, konfrontere er stikkordet her. Og det må vel uansett være prioritet 1, snoking må heller komme bakerst i rekken etter at alle andre stuerene metoder er prøvd ut. :-)

Skjult ID med pseudonym Z lø. 17 april 2010 20:03

@ Binders

Jeg mener at jeg tror ikke mine tidligere kjærester har hatt behov for å snoke, og at jeg derfor ikke har opplevd snoking såvidt meg bekjent. Om det ville gjort ham tryggere å snoke - feel free. (men jeg er drita god på å få en mann til å føle seg elsket og trygg ;-)
Jeg selv ville aldri snoket. Jeg mener at alle mennesker uansett hvor bra forholdet er, trenger sine private sfærer, sine ting som er forbeholdt dem selv. Der har jeg vært helt samkjørt med mine flotte ekser, og dette har derfor aldri vært noe probem i mitt liv så langt.

Vet ikke helt om jeg var spesielt klarere nå? :-)

Skjult ID med pseudonym zoid77 lø. 17 april 2010 20:15

Hvis jeg kommer i en situasjon der jeg føler behov for å snoke, mistenker jeg at det vil være et forhold som ikke er så veldig liv laga uansett.

Men dette med snoking dreier seg jo ikke nødvendigvis bare om mistillit. Selv har jeg en jobb der jeg er underlagt taushetsplikt om en del ting. Per i dag er ikke det noe problem, når jeg drar hjem fra jobb er jeg hjemme fra jobb. Men om jeg på et tidspunkt stifter familie kan det jo for eksempel bli aktuelt med hjemmekontor innimellom, og da vil jeg være nødt til å ha tilgang hjemme til dokumenter som, skulle de havne på avveie, kan føre til at jeg mister jobben.

Skjult ID med pseudonym mjau lø. 17 april 2010 21:59

En trenger ikke nødvendigvis sjekke selve innholdet i partners mobil/ e-post.

Tegn på at det er snusk på gang avsløres i endret, fraværende adferd, plutselig "nye venner", ny klesstil, nye hobbyer, mer aktivitet på jobb, som "overtid", driver og gjemmer telefonen eller tar den med seg på "unormale steder" som toalettet, sniker seg inn i andre rom for og prate, låser skjerm på PC, etc.

(mann 58 år fra Oslo) lø. 17 april 2010 23:14 Privat melding

Kunne ikke tenke meg å snoke i andres mobiltlf. Føler akkurat den er veldig privat for mange. Et par stk jeg kjenner bruker den som sin dagbok, ikke å anbefale hvis den skulle kommme på avveie, snakker der til døve ører. Er ikke alltid at man vil vite alt. Har tenåring/våksne barn, respekterer alikevel deres "privatliv" ang. dette. Skulle jeg få mistanke til noe som ville føre til noe som ville gå veldig galt, tja, ville sannsynlig merket det på en annen måte enn å "lese det" på tlf.

(mann 29 år fra Oslo) ma. 19 april 2010 02:28 Privat melding

Frk. Snok; snoking på mobil, e-post og pc er helt uaktuelt. Jeg har ikke skjermlås på mobilen o.l. Ingen vits i å være paranoid. Hadde min kjæreste sittet med mobilen min i hånda og bladd gjennom innboksen ville jeg blitt mektig forbanna.

Dette går bare på prinsipper - man snoker ikke på sine nærmeste. Privatliv? Dessuten så hadde jeg aldri orket å skulle sette meg inn i alt mulig og følge med på ting. For et evig mas. Også tenk å ødelegge overraskelser og slikt!

Skjult ID med pseudonym frk snok ma. 19 april 2010 23:06

Jeg mener det var bedre før. De færreste av oss har vel åpnet andres brev fordi vi følte at vi bare måtte vite...håper jeg. Men så lenge det ikke dreier seg om "post" man ikke kan åpne manuelt så er det fritt frem.
Er man så usikker, så finn andre metoder!!!
Jeg ville reagert sterkt på dette. Ikke fordi vedkommende ville funnet noe stort, men av prinsipp.

(mann 29 år fra Oslo) ti. 20 april 2010 01:23 Privat melding

Og det bør du fortsette med!;)

Skjult ID med pseudonym cruella76 ti. 20 april 2010 14:06

hm, jeg er av de som har lest innboksen og sjekket ringte nr... dette etter jeg hadde bedt om et svar på utroskap og jeg hadde hatt den følelsen en god stund...og Asker bad viste seg å være Anna fra Arvika :-P MEN jeg har aldri gjort det de 12 årene vi var sammen og gift, ikke før mistanken var der... og jeg vil heller ikke gjøre det med en fremtitidg kjæreste/ mann!
Om det er moralsk riktig det brydde jg ikke meg særlig om, jeg hadde en familie jeg ville redde. Heldigvis er den tidne over og jeg har kommet meg videre, og x er fortsatt sammen med Asker bad :-P