Alle innlegg Sukkerforum

Fjelltur i Sør-Norge

Vis siste innlegg
(mann 42 år fra Oslo) lø. 17 april 2010 21:20 Privat melding

Er det noen som har noen turtips for en 3-4 dagers hytte-til-hyttetur? Er medlem av NTF så jeg tenkte å leie hytter gjennom dem. Vet at det er mange turtips på hjemmesiden til turistforeningen, men kanskje det er noen her som er godt kjent i fjellet?

Det virker iallefall som om det er mange som er "fjellaper" her på sukker. =p

Skjult ID med pseudonym Z lø. 17 april 2010 21:47

Bra tråd!
Kunne tenke meg nøyaktig de samme rådene.

Anyone? :-)

Skjult ID med pseudonym Emilie lø. 17 april 2010 21:49

Supert å gå fra Haukeliseter til Kinsarvik!!!

Skjult ID med pseudonym okristian lø. 17 april 2010 21:49

Sikkert et temmelig dumt tidspunkt å starte denne tråden på, men imorra regner jeg med at friluftsfolket er tilbake.

Skjult ID med pseudonym Z lø. 17 april 2010 21:51

Var litt stille her i kveld, ja. Men svar får du nok før eller senere. Håper det i alle fall både for min og din sin del ;-)

Skjult ID med pseudonym nebbioso sø. 18 april 2010 01:09

hvor stor avstand fra oslo kan du godta? (vil "sør-norge" inkludere sørlandet, vestlandet og midt-norge?) går det greit med et par timers biltur, eller helst en 4-5 timers togtur eller busstur til der du starter å traske?
hvor bratt/ranglete liker du fjellturene?
er du redd for å bli våt på bena (gå i myr, f.eks.) eller takler du hva som helst?
svar på dette så kan nok noen komme med tips :)

Skjult ID med pseudonym okristian sø. 18 april 2010 04:26

Jeg kan godta hva som helst i Sør-Norge. Er ikke redd for å bli våt på bena og jeg liker fjellturene middels til mindre bratt. Jeg har ikke tenkt meg på fjellklatring. :)

Skjult ID med pseudonym 41 sø. 18 april 2010 09:39

http://ut.no/

(kvinne 38 år fra Oslo) sø. 18 april 2010 09:47 Privat melding

Hvis du er interessert i historie, kan kanskje flyktningeruta fra 2. verdenskrig til Sverige være av interesse. Den er 12 mil lang og begynner på Skullerud i Oslo. Dette er på ingen måte en fjelltur, men her er det mye spennende historie altså. Tyskerbunkerser, milorghuler etc.

Skal ta turen i sommer selv :-)

Skjult ID med pseudonym nebbioso sø. 18 april 2010 17:31

jeg liker hurrungane veldig godt, der er det mange og bratte fjell men det er ikke nødvendig å klatre for å komme seg opp og få utsikt. det er dyrt å bo på turtagrø men det går jo an å sette opp telt ;) tror det er mulig å komme dit med buss fra oslo hvis du vil spare miljøet. ellers går det også an å starte fra krossbu eller sognefjellshytta for å komme inn i samme område, og du kan gå fra hytte til hytte eller gå lange turer på isbre hvis du liker det.

ellers er jeg også fan av trollheimen, selv om det er litt lenger fra oslo og er enklest med bil. terrenget er veldig lett å ferdes i (ikke like mye steinur som i rondane og deler av jotunheimen) og det er både slake og bratte fjell. for en 3-4-dagers tur er jo "trekanten" godt kjent, men det finnes mange andre turer i området som kan være minst like flotte.