Alle innlegg Sukkerforum

Til dere jenter

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym oslomann to. 22 april 2010 00:14

Jeg hadde en kaffedate med en fantastisk flott jente tidligere denne uka. Hun er helt klart i eliteserien når det kommer til utseendet, interessant å snakke med, har til tross for sitt europeiske utseende en spennende bakgrunn fra et eksotisk verdensdel, og er engasjert i ting som betyr noe. Dessverre var ikke den personlige kjemien helt til stede – eller for å være helt oppriktig ser det i det minste foreløpig ut til at jeg ikke har klart å få henne like interessert i meg som jeg er i henne - så det blir kanskje ikke oss. Men veldig hyggelig var det uansett og jeg kommer ganske sikkert til å møte henne igjen, om ikke annet som en venn. Og hvem vet, kanskje trenger hun bare litt mer tid på seg. Man kan jo håpe, skjønt sjansen er vel ikke så stor.

Men uansett, da vi skiltes sa hun noe som egentlig først slo meg litt senere. Hun sa at jeg, i løpet av de 2-3 årene hun har bodd i Norge, er jeg den eneste nordmannen som har bedt henne ut på en kaffe eller drink. Hva f…? Denne jenta går slik jeg har forstått det sjeldent eller aldri ut på byen, så hun møter jo ikke de mange som har fått i seg en god porsjon ”tapperhet på flaske” først, og ikke har hun prøvd nettdating. Men likevel? Jenter: Er det virkelig så uvanlig at edru menn som dere møter på dagtid ber dere med ut her i landet, eller må denne jenta være et unntak?

Skjult ID med pseudonym vibe to. 22 april 2010 00:30

Ja, det skjer så godt som aldri.

Men har opplevd å bli invitert ut i andre land.
Forestiller meg at her i Norge oppfattes det som en mye mer big deal og høytidlig greie, mens i de landene jeg har opplevd det er den underliggende betydningen av "how about a coffee on the corner when you're free?" mer som "du virket litt interessant, skulle ønske vi kunne veksle noen ord (til) og se om vi bør bli kjent".
Kanskje vi kommer dit etterhvert..?

Skjult ID med pseudonym oslomann to. 22 april 2010 00:55

Ja, får håpe det. Det er egentlig ganske trist at vi her i landet må ha hjelp av enten Kong Alkohol eller tjenester som Sukker for å spørre noen om de vil ta en kaffe eller drink med oss en dag. Ikke at dere jenter alltid er så mye bedre enn oss gutta, for de gangene jeg spør - og det gjør jeg i blant - så opplever jeg ganske ofte at jenta, til tross for at vi har en flott og leken tone, blir så overrasket og satt ut at det bare kommer et nølende, usikkert nei, som om det egentlig er en stor forpliktelse å ta en kaffe. Eller hun sier "kanskje", gir meg nummeret sitt, men svarer aldri når jeg sender en melding ("Kanskje" når det gjelder kaffe betyr normalt nei har jeg etterhvert lært, så nå ber jeg sjeldent om nummeret hvis hun sier det). På den annen side hender det jo at jeg får ja også da, og mer enn en gang har dette vært fra jenter som jeg er rimelig sikker på at jeg aldri hadde hatt sjans på ute på byen, så det gjør det jo verdt å fortsette å spørre.

Halve seieren er å tørre å prøve.

Skjult ID med pseudonym Lille rev to. 22 april 2010 01:01

Jeg har aldri opplevd å bli innvitert ut på kaffe, og ingen av mine jente-venner har opplevd det heller... Så det er nok ganske sjelden. Bare ta sjansen, du. Spør flere jenter. Om ni av ti svarer nei, har du gjort alle sammen en kjempetjeneste :-) Og så sier den ene ja, og du har fått det du ville... Nei, forresten, de fleste jenter vil nok bli med på kaffe av ren forbløffelse :-)

Fantastisk initiativ til alle menn der ute - be oss ut på kaffe :-) Og ikke i fylla.

Skjult ID med pseudonym rotte to. 22 april 2010 08:18

@Oslomann, hvis det ikke blir noe mellom dere, kan du videreformidle kontaktinformasjon?

Skjult ID med pseudonym frkunder to. 22 april 2010 08:26

Jeg har fått forespørsel om telefonnummer på t-banen en gang, men har aldri opplevd å bli bedt på en kaffe. Jeg hadde nok blitt både smigret og glad om så hadde skjedd :-)

Skjult ID med pseudonym Tulla to. 22 april 2010 08:31

Har heller aldri blitt innvitert ut på kaffe, så koooooselig det hadde vært... Fortsett med det TS og dere andre gutta/boys, jeg ville ihvertfall satt utrolig pris på det. Jeg går sjelden eller aldri ut og kan ikke fordra og bli prøvd sjekka opp av halvfulle mannfolk. Nei, slå til i edru tilstand på jenta dere liker, eller drikk mindre når dere er ute på byen.

Skjult ID med pseudonym Scalare to. 22 april 2010 08:41

Det er bare koselig hvis det virkelig ER uforpliktende, slik Vibe beskriver. Det er ikke så gøy hvis du får spørsmål om når dere skal møtes igjen, som om det var en selvfølge, og han blir sur hvis du bare ville ta den ene kaffen.

Så Ja - be på kaffe, det er veldig hyggelig, men ikke legg mer i det enn akkurat det. (Å være blid er ikke alltid det samme som å være interessert)! Gi henne nummeret ditt på en lapp/visittkort og gå. Uten å spørre om hun kommer til å ringe... Det hadde vært noe!

Skjult ID med pseudonym petita to. 22 april 2010 09:14

Jeg har opplevd å bli bedt ut på kaffe, flere ganger, men riktignok var ingen av dem som inviterte meg med på kaffe norske :)

(kvinne 46 år fra Hordaland) to. 22 april 2010 09:20 Privat melding

Nodmenn har en tendens til å kommentere venninnene mine til meg og meg til venninenne mine. Standardsvar: "Ja, hun er fin. Jo, hun er singel og telefonnummeret hennes må du spørre henne om, ikke meg."
Det rare er, at selv om de er interesserte, så er det nesten ingen som drister seg til å spørre den det gjelder om å få telefonnummeret. Pussige greier, ikke sant?

Skjult ID med pseudonym Malinka to. 22 april 2010 09:20

Nordmenn, ikke nodmenn. *retter*

Skjult ID med pseudonym zoid77 to. 22 april 2010 10:28

I Norge skal vi helst holde oss til vår egen klan - å oppsøke mennesker utenfor klanen er enten ufint eller noe bare vår verdens Elling'er gjør. Derfor sitter eller står vi på T-banen og har øynene enten plantet i en bok eller i alle retninger bortsett fra der andre mennesker har blikket sitt.

Husker jeg så på "Sjarmørskolen" at dette var noe de gjorde med stort hell. Men jeg har ikke våget å gjøre det. Kanskje det har noe å gjøre med frykten for avslag og at de allerede er i et forhold (type - en så flott dame kan da ikke være singel)?

Skjult ID med pseudonym vibe to. 22 april 2010 10:31

Helt enig, oslomann, halve seieren er å tørre og prøve:)

Vi er litt sjenerte vi nordmenn, i alle fall i Oslo, folk kvepper til når fremmede snakker til en. Har opplevd en gang siste år å komme i snakk med en fyr på kafe i edru tilstand. Han så at jeg kikket på en feriereportasje, og sa at der hadde han nylig vært. Det endte med at vi ble sittende å prate en god halvtimes tid, han viste meg egne feriebilder (på lap top) fra dit jeg skulle, og etterhvert flere bilder. Tror fyren hadde dame, og han måtte stikke for å rekke en avtale, men det var bare så hyggelig å møte en som helt naturlig ikke hadde de vanlige sperrene. Sånn kan det feks gjøres, tenkte jeg.

Skjult ID med pseudonym petita to. 22 april 2010 10:31

Men la oss da gjøre noe med det. Jeg syns at alle i denne tråden kan finne en de kunne tenkt seg å be med på en kaffe og gjøre det i løpet av dagen.
Ellers har jeg et vagt minne om en artikkel jeg leste en gang. Ang hva menn og kvinner legger i det å ta en kaffe, i norge vs andre land. Det var visst veldig forskjellig, men husker ikke på hvilken måte :( Skal prøve å grave frem den artikkelen jeg.

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt to. 22 april 2010 10:33

Joa, men man snakker jo med folk, eller? Jeg snakker nå med folk støtt og stadig. Type slå av en prat-opplegg. På busstoppet, i kø på butikken og whatnot. Det er jo ikke vanskelig å snakke med folk som man ikke skal flørte med.

Dragefrukt - som ofte ikke klarer holde kjeft

Skjult ID med pseudonym vibe to. 22 april 2010 10:35

De er mye flinkere til det i Bergen, Dragefrukt!!
Det er min erfaring. Ikke så verst i Stavanger heller.

Bra tiltak Petita:) Skal prøve i.la. uken i alle fall...

Skjult ID med pseudonym zoid77 to. 22 april 2010 10:55

@vibe
Jeg bodde ti år i Bergen - la ikke merke til det, gitt...

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt to. 22 april 2010 10:56

Ikke? Jeg merket iallfall forskjell fra vest til øst da jeg bodde der nede.

(kvinne 34 år fra Akershus) to. 22 april 2010 12:32 Privat melding

Det skjedde fra tid til annen da jeg jobbet ett annet sted, men kun av elder meget desperate herremenn som ville ha seg noe ungt..

Men sånn på gata eller lignende, det har aldri skjedd..

Skjult ID med pseudonym såenig to. 22 april 2010 12:45

Hei - jeg har aldri opplevd noe slikt med norske menn i Norge, men utenlandske menn er mer frempå i edru tilstand. De flørter mer på buss, trikk og bane - holder blikker og smiler - og de inviterer.
Jeg har blitt bedt på kaffe, lunsj, drink, fått skyss hjem - og til og med fått et helt edru kyss (stående på parkeringsplassen på Huk etter en halv dags prating på stranden) av utenlandske menn. Min venninne var helt sjokkert over at jeg hadde kysset han - men er det virkelig mer sjokkerende enn at folk blir med andre hjem og har ubeskyttet sex etter en halv time på et dansegulv (hvor begge er så fulle at man knapt husker hva man heter?) Et kyss i solen er da ganske uskyldig. Eller?
Selv har en jeg gang, stående ved baggasjebåndet på Gardermoen, gitt visittkortet mitt til en kjekk fyr. Han trodde sikkert at jeg var gal, og jeg hørte aldri fra han - men det var moro og spennende å gjøre det.

Skjult ID med pseudonym vibe to. 22 april 2010 12:59

zoid,
da må du ha gått med lukkede ører, tenker jeg. Folk er mer pratesalige generelt, fra eldre damer til den unge fyren i kassen. Om ikke det er Oslo-folk eller østlendinger (utenom østfoldinger) som er spesielt lukket da.

Skjult ID med pseudonym Superduper to. 22 april 2010 13:36

Høres rart ut, det er min foretrukne sjekkemetode.

Gidder svært sjelden og melde meg inn i den hysteriske gjengen på byen.

Metoden fungerer utmerket den, kanskje ikke så rart hvis 90% av gutta foretrekker å være innpåslitne i fylla.

Skjult ID med pseudonym oslomann to. 22 april 2010 13:53

@ Lille Rev
Ja, noen sier jo nei – skjønt tipper at de som regel blir ganske glade for å bli spurt uansett. Og jeg tar det jo ikke for gitt at det er på grunn av meg. Noen ganger har hun kanskje kjæreste, eller hun er i en livssituasjon hvor hun ikke orker eller kan date, eller hun kan til og med foretrekke kvinner. Eller kanskje er hun bare ikke tiltrukket nok av meg. Kanskje feiger hun til og med bare rett og slett ut. En gang spurte jeg ut hun søte jenta som jobbet på 7-Eleven der jeg bodde før. Hun ble tydeligvis litt satt ut, og takket nei etter noen lange nølende sekunder. Husker hun pleide å sende meg et litt rart, kanskje småflørtende blikk de neste gangene jeg var der, og lurte litt på om hun kanskje hadde ombestemt seg og håpet at jeg skulle spørre en gang til, men det gjorde jeg aldri. Jeg er ikke så glad i å stikke fram hodet og få det hugd av jeg heller, så det ble med den ene gangen. Vet jo ikke om hun faktisk hadde ombestemt seg eller ikke heller, og følte vel at hvis hun hadde det kunne hun spørre selv. Uansett, sånn jeg ser det kan en jente ha tusen ulike grunner til å si nei, og hun trenger bare én.

@ petita
Når du kommer til Oslo skal jeg spørre deg. Og jeg er norsk, så da får du opplevd det også ;) Skjønt det blir vel fort gjennom Sukker da, og ikke tilfeldig på gata.

@ Scalare
Det er klart at jeg spør om hun har lyst til å møtes igjen hvis jeg liker henne, men blir jo ikke sur hvis hun sier nei.

@ Dragefrukt
Småprat med fremmede gjør jeg ofte selv. Men det er ikke slik at jeg alltid tør å spørre om hun har lyst til å møtes igjen jeg heller, det hender at jeg også feiger ut eller venter for lenge slik at sjansen glipper. Tipper jeg har spurt kanskje 10 - 15 fremmede jenter jeg har møtt på dagtid i butikken, på gata, på t-banen, bussen, trikken eller mens jeg har vært på jobb i løpet av det siste 1 – 2 årene eller så, hvorav jeg kan egentlig bare kan huske to som har takket nei der (kan ha vært flere, men legger ikke så mye vekt på avslagene at jeg går rundt og tenker på dem særlig lenge), samt 3 – 4 andre som sa ja eller ”kanskje” og som ga meg nummeret sitt, for så å ombestemme seg etterpå. Omtrent 5 - 6 andre takket ja og møtte meg senere. Så når jeg tenker meg om er jo statistikken egentlig ganske god. Dette burde jeg gjøre mer av faktisk.

@ superduper
Ja, det er faktisk den beste måten, det synes jeg også. Tror du får MYE kreditt av jentene for å ha guts nok til å spørre.

Skjult ID med pseudonym rotte to. 22 april 2010 14:06

Nei, petita er min! :)

Skjult ID med pseudonym oslomann sø. 25 april 2010 14:18

@ rotte

Da var neste møte avtalt, så ting gikk kanskje ikke så galt som jeg først fryktet her. Nå gjenstår det bare å gjøre møte nummer to så morsomt og hyggelig at det også blir et møte nummer tre, men siden jeg har invitert henne med på noe jeg vet vi begge elsker å gjøre så satser jeg på at det går bra. Så sorry rotte, jeg tror nesten jeg beholder denne jenta for meg selv ;)

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt sø. 25 april 2010 14:42

Det er da ganske godt gjort, Oslomann, å spørre såpass mange på gaten om de vil treffes. Men med småprat med fremmede så tenker jeg egentlig mest på småprat uten noe mer i tankene, altså prat som man kan gjøre med hvem som helst, ung eller gammel, uavhengig av kjønn.

Uansett så høres det nå ut som du bør fortsette med det du driver på med. :)

Skjult ID med pseudonym oslomann sø. 25 april 2010 15:03

@ Dragefrukt

Å kunne drive småprat med omtrent hvem som helst er etter min mening en forutsetning for å også kunne sjekke opp noen på dagtid. Hvis du ikke er vant med og komfortabel med å snakke med fremmede så blir du fort desto mer nervøs hvis du møter en fremmed som du attpå til synes er tiltrekkende og har lyst til å få telefonnummeret til. Jeg prater med alle mulige slags folk jeg også, og det er jo bare i blant jeg møter en jeg har lyst til å møte igjen. Og som sagt enda litt sjeldnere jeg spør om nummeret. Men å starte en samtale om den boka som jenta i siden av meg på bussen sitter og leser, eller om vær og vind, det synes jeg er enkelt.

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt sø. 25 april 2010 15:05

Jada, selvsagt er det en forutsetning. Jeg er jo ikke uenig i det du sier, jeg bare syns du er ganske tøff.

Skjult ID med pseudonym oslomann sø. 25 april 2010 15:05

Takk takk :)

Skjult ID med pseudonym snubadude sø. 25 april 2010 15:56

Tråden her viser bare til en særnorsk væremåte, skal ikke reise langt sør før damene er veldig imøtekommende. Hmmm kaster kanskje stein i glasshus nå, norske menn er jo ikke hakket bedre de heller.....

(kvinne 42 år fra Hordaland) sø. 25 april 2010 15:57 Privat melding

Trenger bare reise litt vestover.

Dragefrukt - digger briter

Skjult ID med pseudonym tira sø. 25 april 2010 16:11

Jeg bodde en kort periode i Paris, og da opplevde jeg flere ganger å bli stoppet på gata. Det var invitasjon til middag, kaffe eller bare en prat.. Kjempekoselig.
Når jeg var i Florida ble jeg invitert ut av en mann mens jeg satt på bussen.

Har aldri opplevd det samme her hjemme, dvs fra edru menn, berusende har man fått høre mye rart fra ;)

Skjult ID med pseudonym soma sø. 25 april 2010 19:35

I mitt 35-årige liv har jeg flere ganger blitt bedt ut - i utlandet. Et par ganger i Norge. De fleste av min vennninner har aldri blitt bedt ut av noen.