Alle innlegg Sukkerforum

Ny gigantorganisasjon skal representere studentene!

Vis siste innlegg
(mann 29 år fra Oslo) fr. 23 april 2010 02:05 Privat melding

http://www.dagbladet.no/2010/04/22/nyheter/studenter/innenriks/11403860/

Studentenes Landsforbund og Norsk Studentunion har i dag blitt lagt ned ved ekstraordinært landmøte, og en ny kjempe trer inn i lyset. Et tiår med arbeid og prosesser rundt sammenslåingen er ved veis ende. Stiftelsesmøte er satt og innen helgen er omme vil over 400 delegater og tillitsvalgte fra institusjoner landet over, ha formet en ny studentorganisasjon.

Norsk Studentorganisasjon (NSO) skal representere nærmere 200 000 studenter!:D

Hurra for faen!

Skjult ID med pseudonym pgmp fr. 23 april 2010 02:14

Organisering og omomorganisering. En skal tidlig krøkes som god omorganisator skal bli.

Skjult ID med pseudonym zoid77 lø. 24 april 2010 18:53

Jeg husker vi diskuterte dette allerede på NSUs landsmøte i 1999 - jaggu tok det tid!

(mann 29 år fra Oslo) lø. 24 april 2010 18:59 Privat melding

Og jaggu ble det bra og virkelig verdt det! Etter helgen stiller Norsk Studentorganisasjon som "forbilde" for resten av Europas studenter;)

Nå er Organisasjonerklæring, Prinsipprogram og Arbeidsprogram debattert og godkjent! Budsjettdebatten gikk heftig for seg - driftstilskudd/betaling skilte seg mellom de to tidligere organisasjonene... Nytt Arbeidsutvalg ble nettopp valgt!

Nå er det suit up - gallamiddag neste;D Vi får se om samtlige er klare igjen klokka 09.00 i morgen tidlig. Haha.

Skjult ID med pseudonym zoid77 lø. 24 april 2010 19:18

Får bare håpe de klarer å representere alle studentene, da. Grunnen til at vi sa nei, eller rettere sagt ikke tok det spesielt seriøst, i 1999 var at universitetsstudentene var skeptiske til hvorvidt høyskolestudentene kunne ivareta våre behov og omvendt, og jeg vet også at STL i sin tid hadde problemer med å få de ulike studentgruppene innenfor sin paraply til å samarbeide. Men nå som universitetene og høyskolene har blitt likere og flere høyskoler (Stavanger og Agder) til og med har begynt å kalle seg for universiteter blir det kanskje et mindre problem.

Selv mener jeg likevel at det største problemet med studentorganisasjonene er at de er basert på kollektivt medlemskap og at studenter flest derfor ikke bryr seg. Sånn sett har jeg mye mer til overs for f.eks. NTLs studentorganisering.