Alle innlegg Sukkerforum

Gjennomsnittlig (kropp betyr ikke alt)

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Nettfeber on. 28 april 2010 16:34

Ikke lett å leve uten så det betyr nok mer enn mange synes å tro ;o)

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt on. 28 april 2010 16:51

:blånn: Care to elaborate?

Skjult ID med pseudonym grumse on. 28 april 2010 16:52

Synes du det nettfeber? Synes vel egentlig at kropp ikke er det store men....

Skjult ID med pseudonym yxyx on. 28 april 2010 17:10

En fin kropp reflekterer ofte en sunn kropp, og fokuset på kropp i dagens samfunn har mange negative og positive sider. En ting som er uansett fakta, er at folk veier mer i dag i Norge enn for 40 år siden. Gjennomsnittsvekten for menn har gått opp over 9 kg for menn, og nesten 4 kg for kvinner, det bringer nok også negative konsekvenser med tanke på livsstil- sykdommer osv.
Etter min mening er det alt for lite personlig kunnskap angående kosthold samt trening i Norge i dag, og 1 time gym per dag i skolen, samt fokus på sunn og god mat, hadde vært lurt. Det krever tid og arbeid å snu en dårlig vane, dermed hadde det hjulpet om det ble tatt tak i det i en ung alder.

Mange folk idag har dessverre blitt for lat og giddalaus til å gjøre ting som en svetter av, eller røyner på.

Skjult ID med pseudonym Vianaldo on. 28 april 2010 17:22

Vil nå si at en fin kropp er bedre enn en stygg kropp, så noe har det selvfølgelig å si :) Men om man er gjennomsnittelig og smart, tar jeg heller det enn ei som har dritfin kropp og ikke fullt så smart. Så derfor mener jeg det ikke er så viktig med kropp, så lenge man klarer å tenne på den andre da selvfølgelig :)

Skjult ID med pseudonym zoid77 on. 28 april 2010 17:59

Samtidig ser vi jo at Birkebeineren og lignende blir fulle bare minutter etter at det er åpent for påmelding... Kunne det ikke vært en idé å finne noe midt imellom?

Skjult ID med pseudonym Emilie on. 28 april 2010 18:01

Snart på trening jeg - og da mener jeg innen en time, ikke en mnd ;-) Betyr likevel ikke at jeg er en sylfide....... :-)

Skjult ID med pseudonym llaao on. 28 april 2010 18:13

Folk som er opptatt av å snakke om dette såkalte kroppsfokuset, er som regel de samme personene som er for late til å gjøre noe med sin egen kropp.

En veltrent og sunn kropp er utrolig flott og sier mye om personligheten til personen.

Skjult ID med pseudonym zoid77 on. 28 april 2010 18:20

Og de som synes det ekstreme kropp- og treningsfokuset er uproblematisk, er som regel de samme personene som tilbringer halve livet sitt på treningsstudio.

Når folk trener på seg hjerteflimmer (jf. Aftenposten for en tid tilbake) sier det utrolig mye om personligheten til personen.

Skjult ID med pseudonym yxyx on. 28 april 2010 18:28

Tror problemet med at folk i Norge trener på seg hjerteflimmer er "non existant" sammenlignet med problemer angående for lite trening..
Kroppen tåler så uendelig mye mer enn folk tror. Men det beste tipset er å ikke starte for brått på, men øke treningsmengden gradvis, slik at sener og resten av kroppen får tid til å følge med og dermed unngå skader.

Skjult ID med pseudonym Emilie on. 28 april 2010 18:31

Det å være oppe i et snitt på 10 000 skritt per dag er noe de fleste bør jobbe for å få til. Bra psykisk og fysisk!!! :-))

Skjult ID med pseudonym lurifaks1 on. 28 april 2010 18:39

Det at man har en sunn livsstil, betyr IKKE at man er en veldig oppegående person.. Vet om mange som trener og spiser sunt, men som er noen idioter ellers i livet..
MEN en veltrent kropp er jo ganske så fint å se på da ;-)
For min del, så jobber jeg med saken nå (trener 3-5 dager i uken), men det er jaggu tungt (og litt gøy).. Bare synd at det er så mange som luker vekk de som har et par kilo ekstra bare fordi de tror at vi ikke trener og jobber med saken..

Skjult ID med pseudonym zoid77 on. 28 april 2010 18:40

Jeg innrømmer det åpent - jeg har ikke noe ønske om å øke treningsmengden utover det, i hvert fall i Sukker-sammenheng, minimumet jeg trener i dag, som vil si at sykkelen er mitt foretrukne fremkomstmiddel og at jeg synes det er ålreit med en tur i skauen eller fjellet en gang innimellom.

Problemet mitt er at vi har en offentlighet i dag som skal gi meg dårlig samvittighet for dette. Jeg koster visstnok, eller kommer visstnok til å koste, samfunnet mye i form av sykelønn, sykehusopphold osv., samtidig som jeg visstnok også ødelegger kroppen min og min egen livskvalitet. Dette er det daglig oppslag om i media - "Slik går DU ned i vekt", "Dette koster DEG tolv år av livet", "Hvilke treningsformer passer DEG best?", "Slik spiser DU riktig" (den siste for øvrig også uten at det er noen som helst enighet blant ekspertene). Og også på arbeidsplassen skal dette dominere - sist jeg leste Dagens Næringsliv hadde de 7 sider om hvordan man skulle trene opp de ansatte i bedriften sin, og også på min egen arbeidsplass, i det offentlige, har jeg lest på intranettet at vi som ikke deltar i Holmenkollstafetten er late og giddalause.

En sånn offentlighet, et sånn samfunn, vil jeg ikke ha. Jeg vil ikke ha konstant dårlig samvittighet for at jeg tar meg en halvliter eller for at jeg tar bussen hjem i stedet for å gå. Dette er oppskriften på et elitesamfunn, der alt, fra kreft til ryggproblemer, blir ens eget ansvar. Det er en individualisering av et samfunnsproblem. For all del, ja takk til flere gymtimer i skolen, ja takk til tilrettelegging for sykkel, ja takk til betalt trening i arbeidstida - alt dette er saker jeg støtter fullt ut. Men, vær så snill, spar oss for moralen!

Skjult ID med pseudonym frøkna on. 28 april 2010 19:09

døhhh....

Jeg har en gjennomsnitlig kropp som blir trent for tiden. I tillegg er jeg høy med lange slanke ben og ser sån passe harmonisk ut med klær på. Har til og med langt, bølgete hår, er feminin og i følge venninner er jeg attraktiv (ok, glem venninne, de sier vel bare det jeg ønsker å høre uansett)
Om jeg føler at jeg trekker lange strå her inne eller der ute? Nope! føler meg ikke særlig populær i nettdatingsammenheng, ei heller der ute i virkeligheten! (må være noe feil med personligheten min ;p)

Og i forhold til det @zoid skriver, så er det like sannsynlig at folk med stadige idrettsskader og slitasjeskader koster samfunnet like mye som sofasliterens hjerteproblem og høye blodtrykk. Jo mer aktive vi som folkeslag blir, desto flere aktivititetsrelaterte skader vil det bli, og det vil jo også koste velferdssamfunnet?
Hvor mye koster det egentlig å ha full beredskap i påskefjellet, for eksempel?
:-)

Skjult ID med pseudonym Kosegutt on. 28 april 2010 19:14

Må si meg veldig enig med zoid77 her, det er for mye stress rundt dette med helse, trening og mat. Dette stresser meg veldig i mange av profilene her inne, og i de tilfeller damene i tillegg har masse bilder av seg selv i treningstøy eller på trening så velger jeg å stå over og tar ikke kontakt. Ønsker en dame som har et naturlig forhold til kroppen sin, som ikke driver å måler hvor mange kalorier hun kan spise de neste to timene. Mener at det å være treningsnarkoman er mer usunt enn å ikke trene i det hele tatt, for enkelte går jo treningen til hodet på dem virker det som. Vil jeg trene så gjør jeg det, men vil jeg ikke så lar jeg være. Har jeg lyst på en sjokolade så spiser jeg en, får jeg lyst på ti, ja så spiser jeg de alle sammen, jammen gjør jeg det ;o)

Skjult ID med pseudonym vibe on. 28 april 2010 19:16

Jeg er nok av dem som trener mer enn gjennomsnittet, men jeg har to kommentarer:

1)
Jeg er helt enig med zoid at det "tar litt av" i offentligheten.
Hele birkenkjøret synes jeg begynner å bli temmelig harry og at bedrifter vurderer om folk trener for å ansette dem tar kaken. Det kan jo tenkes at bedriften hadde hatt mer igjen for noen som brukte fritiden sin til åndelig påfyll og dermed utviklet litt vidsyn og visjoner feks. Men i Norge er det å trene sett på som det eneste saliggjørende, mens vi kulturelt og intellektuelt er noen sinker.
Jeg ønsker ikke at en partner skal trene så innmari mye for man blir jo litt ensporet av det.

2)
Når det er sagt så synes jeg ikke man kan si at det kun er et samfunnsproblem, når løsningen i stor grad ligger på individnivå. Man trenger riktignok ikke gjøre vondt verre med 7-11 eller brusautomater overalt, men det er til syvende og sist valg enkeltindivider tar og må ta den verste konsekvensen av - dårlig helse - og så må samfunnet ta den nestverste konsekvensen; regningen.
Jeg synes det er litt ansvarsfraskrivende å si at "samfunnet" gir en dårlig samvittighet, det er jo du selv som gir deg dårlig samvittighet, gjennom valgene en tar og ved at man da innerst inne anerkjenner de idealene som forfektes. Da har alle valget mellom to onder; dårlig samvittighet eller fysisk påkjenning. Noen bærer fysisk påkjenning bedre enn andre, andre bærer dårlig samvittighet best, men å forlange at man skal gå fri begge deler synes jeg er litt naivt, prøvelser er bare en del av livet.

Skjult ID med pseudonym zoid77 on. 28 april 2010 20:57

Det er selvsagt en kombinasjon av individuelle og samfunnsmessige faktorer, problemet er når fokus utelukkende ligger på det individuelle planet. Nå er det jo neppe folkehelsemotiver som gjør at Kiwi har sin "folkebevegelse" mot moms på frukt og grønt, men det er jo et poeng at det ikke er bra for folkehelsa at det er lik moms på for eksempel potetgull og appelsiner. Og skal du ha deg et måltid ute er det lettere å få seg en burger eller pølse i brød enn en salat eller en grov sandwich - og ofte også beytdelig rimeligere (type hamburger på McDonalds til en tier).

Et annet problematisk punkt er motsetningen mellom elite- og masseidrett. Det er lite som er så bra for folkehelsa som at barn og unge får anledning til å "rase av seg", enten det er på fotballbanen eller i skisporet. Men når treneren sier til 11-12-åringer at, sorry, du er ikke god nok for laget vårt, så er resultatet at disse barna vil velge andre fritidsaktiviteter som gjerne ikke innebærer den samme fysiske utfoldelsen. Det er kanskje ikke noe myndighetene kan gjøre noe med, men det er like fullt en samfunnsmessig faktor.

Det er først og fremst slike ting jeg tenker på - at samfunnet bidrar til at det blir enklere for individene å leve sunt. Snittvekta har gått opp - det har nok først og fremst å gjøre med samfunnsmessige faktorer. Da må man også tenke samfunn andre veien.

Skjult ID med pseudonym grumse on. 28 april 2010 21:32

Alle som har litt ekstra på kroppen er ikke nødvendigvis late eller i dårlig form, jeg for min del la på meg 10 ekstra kilo da jeg brått og brutalt ble rammet av sykdom. I ettertid har jeg tatt av meg noen kilo men sliter litt fremdeles fordi jeg ikke er helt frisk å må slite en stund til.

Skjult ID med pseudonym grumse on. 28 april 2010 21:34

hva er det jeg sier...dette er helt feil, jeg la på meg 15-16 kilo!

Skjult ID med pseudonym Emilie on. 28 april 2010 21:47

Hvor mange av dere klarer minst 10 000 skritt per dag???

Skjult ID med pseudonym grumse on. 28 april 2010 21:55

i gåstol?

Skjult ID med pseudonym gråtass on. 28 april 2010 21:58

Hvis krykkene mine teller er jeg vel oppe i 15000 skulle jeg tro. Tre og et halvt bein blir jo flere skritt enn to ;-)

Skjult ID med pseudonym grumse on. 28 april 2010 21:59

gi meg en gåstol og litt lystgass så banker jeg på døra hos deg om 15 minutter!

Skjult ID med pseudonym Emilie on. 28 april 2010 22:15

Kan også omregne styrketrening - flere rullestolbrukere trener!

Skjult ID med pseudonym tego on. 28 april 2010 22:16

Å tro at mengden idrettsskader og hjerteflimmer pga trening, skal koste samfunnet like mye som overvekt, dårlig kosthold, hjerte- og karsykdommer, røyking osv er kanskje det aller dummeste jeg har hørt.

Jeg er av de som trener mye, og vil også ha en jente som liker mye fysisk aktivitet.
Dette er mest fordi da har vi en del like interesser og kan finne på mye gøy sammen. Helt avgjørende.
En sunn og veltrent kropp sier meg masse om dette. Noen (eller mange) kilo for mye sier også det.

Helt uaktuelt med en sofagris av en jente, som aldri trener og må spise smågodt hver dag.
Og har du kilo for mye, blir du silt rett ut.
Men det er meg.

Til dere som eventuelt prøver å gå ned i vekt. Spis mindre og sunnere (mye sunnere) og ta dere en løpetur tre ganger i uka.

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt on. 28 april 2010 22:30

Jess, når man er feit sitter man automatisk og spiser smågodt hver dag.

:fiskedasker:

(mann 33 år fra Oslo) on. 28 april 2010 22:31 Privat melding

Jeg kunne ikke brydd med meg mindre , jeg vil ha en jente er som glad og smiler til meg ...om hun trener eller ikke..dont care.

Skjult ID med pseudonym zoid77 on. 28 april 2010 22:53

@tego
Det er dine preferanser, og det har jeg ingen problemer med. Det jeg har problemer med er når de av oss som har noen ekstra kilo på baken og faktisk ikke løper tre ganger i uka skal bli påført dårlig samvittighet av den grunn.

Skjult ID med pseudonym frøkna on. 28 april 2010 22:54

tego:

Ja, det blir kanskje litt dumt, siden dårlig kosthold samt hjerte- og karsykdommer også er sykdommer som kommer med alderen. Mens idrettsskader og lignende avtar med alderen.
Man kan være så frisk man bare vil, men etterhvert så er det jo alltid _noe_ som fører til sykdom og død, noe må man jo dø av til slutt. Noen opplever en for tidlig død på grunn av stillesitting og feil kosthold, andre lever betraktelig lenger fordi de har holdt seg sunne og spreke. Men til syvende og sist så koster det mye å behandle mennesker uavhengig om de trenger behandling i 60-års alderen eller 80-års alderen, så jeg tror ingen trenger å ha dårlig samvittighet til andre enn seg selv, dersom de ønsker det.
En aktiv og veltrent 80 åring som opplever å bli syk, koster sannsynligvis like mye som en 60 åring som opplever å bli syk. Og ganske mange opplever å bli kronisk syke på en eller annen måte før de må si takk for seg, uavhengig av om de er 60 år eller 80 år.
Det ble mye synsing fra meg nå, men jeg tror i hvertfall at det er slik.

At du ønsker det du ønsker skjønner jeg godt. En sprek og slank kropp som er aktiv er jo idealet, det er selve innbegrepet av å være vellykket. Men det bør ligge en motivasjon til bunns om at man synes det er morsomt og gir en noe utover det å føle seg slank eller muskuløs, tenker jeg.
La hver enkel få lov til å føre det livet en selv trives med, og dersom de finner ut at de ikke var så vel med det likevel, så er det aldri for sent å gjøre noe med det ;-)

For meg er det ellers like nyttesløst å klage over at "alle kvinner vil ha en høy mørk mann" som at "alle kvinner vil ha sporty fyr som har en sprek kropp". Høy og mørk er det ikke så mye å gjøre med (man kan selvfølgelig farge håret) men man kan alltid gjøre noe med kroppen om man vil det. Eller man kan blåse i det og se at det mange andre mer viktige egenskaper å ha her i livet, enn en veltrent kropp.
:-)

Skjult ID med pseudonym grumse on. 28 april 2010 22:57

eller sykkling Tego....minst like efektivt!

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt on. 28 april 2010 22:57

Om samfunnet kan slutte å sykeliggjøre feite mennesker, så sparer de sikkert inn en del der også. :løsningsorientert:

Skjult ID med pseudonym Forsiktig on. 28 april 2010 22:57

Kan jeg gå ut fra at @tego er en sånn som man ikke bør si at man er enig med?

Skjult ID med pseudonym zoid77 on. 28 april 2010 23:02

@Forsiktig
Det er ingen fasit her, så du kan mene akkurat hva du vil - det er slik diskusjoner oppstår, vet du... :-)

Skjult ID med pseudonym Forsiktig on. 28 april 2010 23:14

Ok. Takk, zoid!

(mann 33 år fra Oslo) on. 28 april 2010 23:20 Privat melding

Zoid - Jeg oppfatter ofte runde mennesker som joviale, glade og full av sunn faenskap så ikke noe sykelighet fra mitt ståsted hehe.

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt on. 28 april 2010 23:20

Godt du holder deg frisk. :p