Alle innlegg Sukkerforum

Menn gifter seg oftere for penger -

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym vibe to. 29 april 2010 00:32

Jeg ble litt, men ikke veldig overrasket, da jeg leste at ny forskning viser at når menn i samboerskap som tenker på giftermål, lurer de på om det duger økonomisk men når en kvinne vurderer ekteskap, spør hun seg om hun elsker partneren sin.
Hele artikkelen står her: http://www.dagbladet.no/2010/04/28/tema/samliv/forskning/11489003/

Dette var jo gode nyheter for dere menn, men ikke for oss kvinner.
Men da spør jeg mennene her som fortsatt altså er single; kjenner dere dere igjen og vil det spille noen rolle for deg hva partneren din tjener for om du skal gifte deg med henne? Helt ærlig.

(mann 55 år fra Akershus) to. 29 april 2010 00:38 Privat melding

Uten å ha lest rapporten i DB... Jeg syns det høres merkelig ut! En mann ser kanskje på sin EGEN inntekt og lurer på om det er økonomisk forsvarlig å overlate visakortet til sin nye kjære, men jeg kan ikke helt skjønne at vi ser på hvor mye hun tjener når vi står der med tunga nedpå brystkassa og sikler etter den nye flammen...... : )

Skjult ID med pseudonym bitch-slap to. 29 april 2010 00:53

Høres rart ut ja.
Nå skal det jo sies at ekteskap har fordeler økonomisk sammenlignet med samboerskap, hvis det var det saken gjaldt?

Men ellers ser jeg ingen grunn til akkurat å være nøye på hva man tjener. Men i følge media og trenden nå til dags er det ikke mulig å være lykkelig med lite penger, så man må vel sørge for å finne seg ei rik vestkantbabe da sikkert ;-p

(mann 55 år fra Akershus) to. 29 april 2010 01:24 Privat melding

Syns egentlig hele vestkantbabe-konseptet er nedtur, uansett om de har arva eller ikke..... :D

(mann 55 år fra Akershus) to. 29 april 2010 05:59 Privat melding

Hei!
Kan kun svare for min egen del... Økonomi har aldri vært en faktor som har vært vurdert når jeg har inngått forhold.
Muligens kommer det av at har en så en klarer seg,så er ikke noe en tenker på. Økonomien var bedre både som gift og i samboerforhold. Muligens noen regner på det,og hvor mye den andre kan "skyte" inn i forholdet. Menn i en viss aldersgruppe,som nylig er blitt alene har som regel dårlig økonomi,pga.bidrag og ny oppstart,kan jo spille inn det og..
Uansett,hvor mye den andre tjener,eller hvor stor formue den har blir ikke tenkt på her....
Ha en knallfin dag!

Skjult ID med pseudonym Ærlig talt to. 29 april 2010 06:33

Selvfølgelig blir det vurdert, ikke kom og si at man ikke sjekker ut økonomisk staus, utdannelse, jobb og sosial rang. Ikke det at vedkommende må være rik, men man ser vel etter likheter med seg selv og økonomiske evner... Men dette gjelder ikke i forhold til ekteskap, det er likevel så godt som utelukket for min del. Men ikke kom og si at man ser på det når man vurderer en profil....

Skjult ID med pseudonym Kosegutt to. 29 april 2010 07:51

Kjenner meg ikke igjen i det trådstarter snakker om nei, vi er forskjellige her som på andre områder. Jeg har aldri brydd meg om verken penger, utdannelse eller status når jeg leter etter en partner. For min del er det kun kjærlighet som gjelder, og så klart at vi er på samme kursen når det gjelder det seksuelle ;o)

(mann 49 år fra Oslo) to. 29 april 2010 17:02 Privat melding

Disse anonyme forskerne som til stadighet siteres i de mere fjåsete avisene, er da ikke noe å høre på! Alle vet jo at dette er det reneste rør og sludder.

Mange vil nok debattere om hvorvidt eller ikke det er omvendt, men det overnevnte er åpenbart bare noe sludder noen har funnet på fordi det er oppsiktsvekkende og i strid med de flestes oppfatning.

Selv ville jeg rett og slett ikke ha noen som var veldig rike, kom fra en uvanlig fjong familie eller var kjendiser. Kunne til nød levd med at noen tok meg for pengene dersom jeg var forelsket selv, men aldri at noen trodde jeg gjorde det samme.

Skjult ID med pseudonym Ærligheten to. 29 april 2010 17:35

Jeg er ikke opptatt av hva dama tjener eller har av penger.
Jeg er derimot opptatt av en del andre ting, blant annet om jeg tror sexlivet fortsatt kan være spennende om flere år..

(mann 55 år fra Akershus) to. 29 april 2010 19:12 Privat melding

"Ærlig talt"
Jeg snakker fremdeles bare for mitt eget vedkommende... Jentene i min aldersgruppe,med få untak ser ut til å ha samme utdannelse og jobb,og det får jeg ikke til å stemme,så det hopper jeg over... Økonomisk status og rang er helt uinnteresant,
mye viktigere at hun er rik på seg selv,og det er andre verdier som er utslagsgivende for at,i hvertfall min interesse vekkes...

Skjult ID med pseudonym SMRT to. 29 april 2010 19:15

Ja, jeg tror vi menn tenker mer bevisst på økonomi. Også når det gjelder ekteskap/samboerskap. Det betyr ikke at vi ser etter kvinner som er rikere enn oss. Jeg tror fortsatt det er vanligere at kvinner gifter seg oppover. Men at menn er mer økonomisk bevisst, det tviler jeg ikke et sekund på. Det er tross alt menn som oftest endrer sin selvangivelse, kjøper aksjer osv. osv.

Skjult ID med pseudonym rotte to. 29 april 2010 22:00

Jeg må nok punge ut med mye for at ei skal være villig til å gifte seg med meg.

Skjult ID med pseudonym BruceW to. 29 april 2010 22:04

@ærlig talt
Sånt er uvesentlig i forhold til kjærlighet, og jeg håper denne kommunistregjeringen gjør en slutt på offentlig tilgjengelige skattesnokelister.

Skjult ID med pseudonym Rill-HEY! to. 29 april 2010 22:24

Å bruke dagblad-forskere som informasjonskilde om virkeligheten...blir det ikke litt for dumt?

Skjult ID med pseudonym undrende to. 29 april 2010 22:26

økonomi betyr ingen ting ...

Skjult ID med pseudonym vibe to. 29 april 2010 22:33

Men folkens,
det er visst ikke mange av dere som laser artikkelen før dere kommenterer;)
(Tempest,
det er ikke noen anonym forsker, hvis du leser artikkelen er det et av hovedfunnene i doktoravhandlingen til sosiolog Kenneth Aarskaug Wiik.)

Resultatene fra forksningene viser at menn gjør økonomiske betraktnigner i større grad enn kvinner om når de går fra samboerskap til ekteskap, og at de oftere velger å gifte seg om damen har en ok økonomi.
En ting er hvem dere har som kjæreste (for en kortere eller lengre stund), her er det altså snakk om hvem man gifter seg med.

Jeg tror som SMRT og Ærlig talt sier, at flere menn gjør slike vurderinger (inkl økonomiske konsekvenser hvis det ryker).
Menn er mer øk bevisst når det gjelder yrkesvalg, lønnsforhandlinger, investeringer (i aksjer og alternative spareprodukter), sjekk av selvangivelsen. Er det ikke da sannsynlig at flere menn også gjør øk vurdering før de konverer fra samboer til ektefelle?
Men jehg ser at flere her ikke tenker i de baner - sier dere i det minste:)

BruceW, skattesnokelistene tjener da _noen_ positive formål, som å bidra til transparens og forebygge korrupsjon, redusere sorte penger og øk kriminalitet.

Skjult ID med pseudonym Zien to. 29 april 2010 22:39

Sosiologer... say no more...

Kan jo være så enkelt at menn ikke ønsker å gifte seg en mat-hore?

Skjult ID med pseudonym vibe to. 29 april 2010 22:40

@Rill-Hey! Det er en dr. grad-kandidat, ikke "Dagbladforsker", kanskje en id å lese artikkeln før du uttaler deg så sleivete?

@Mr, ja sosiologene står ikke nødvendigvis høyt i kurs, men her snakker vi om en observert samvariasjon - ikke en årsak; han forklarer ikke om det er biologisk eller kulturelt betinget. SÅ det kunne like gjerne vært observert av en statistiker eller en biolog.

Skjult ID med pseudonym vibe to. 29 april 2010 22:42

Zion,
ja, det kan jo hende. Men når går man fra å ikke være mathore til å være det; hvor mye må man tjene da..?

Jeg synes dette bare indikerer at man er mer likestilt enn man skulle tro; før tok mannen det for gitt at han måtte forsørge damen, men nå kan han faktisk ta for gitt at hun også bidrar til fellesskapet, og da soitter det kanskje litt lenger inne å forplikte seg overfor en som ikke gjør det.

Skjult ID med pseudonym SMRT to. 29 april 2010 23:03

Bra/mindre bra medgift fulgte med kona før, så dette er ikke akkurat noe nytt som har kommet med likestilling.

Skjult ID med pseudonym vibe to. 29 april 2010 23:15

Vel, det er noen hundre år du da hopper over SMRT, der verken medgift eller vesentlig inntekt har vært å snakke om.
Men ja, det kan jo sidestilles i den forstand at mannen kalkulerer den økonomiske byrden / vinningen.
Pussig da at mennene ikke vedgår at de ikke gjør vurderingen.

(mann 55 år fra Akershus) to. 29 april 2010 23:39 Privat melding

Jeg er fremdeles uenig..... Det må da i alle tilfelle gjelde den aldersgruppen menn som kommer etter meg....
har all respekt for Kenneth Aarskog Wiik.... Men det her må gjelde generasjonen under meg... Av alle de jeg kjenner så er det kun en som tenker økonomi og status....og det tror jeg kommer av at han er uføretrygdet,og vil ikke starte et forhold til ei som står langt over han i økonomi og status... Det tror jeg kommer av dårlig selvtillit,og ikke noe annet.. Uansett blir jo det motsatt av det som kommer frem her...
Det må da bli et kaldt og kynisk forhold,hvis en beregner de økonomiske forhold,fremfor følelser og kjærlighet før en gifter seg....
Har da vært både samboer og gift.... men verken vurderte eller tenkte på økonomi som en faktor.
Men nå har jeg jo sett en del ting her på forumet som jeg aldri ville trodd,så jeg må vel bare gi meg over her og...

(mann 51 år fra Oslo) fr. 30 april 2010 00:55 Privat melding

Det er ikke så rart at mennene på denne tråden ikke føler seg truffet. Respondentene i undersøkelsen var jo en del yngre enn de.

Forskeren og rapporten er nok helt grei. Kortslutningen skjer når det påstås artikkelen og forskningsrapporten sier at menn tenker på partnerens penger og inntektsnivå. Det er feil. Rapporten viser at mennene med høy inntekt tenker i større grad på å gifte seg enn menn med lavere inntekt. Det er altså mannens eget inntektsnivå som påvirker.

Mer fra rapporten er her: http://kilden.forskningsradet.no/c16880/artikkel/vis.html?tid=71143

Skjult ID med pseudonym BruceW fr. 30 april 2010 01:10

Hehe, tenkte meg det. Jeg tenner ikke på damer med penger. Jeg tenner på damer med sjarm ;-)