Alle innlegg Sukkerforum

Må man være skrivefør for å nettdate?

Vis siste innlegg
(kvinne 42 år fra Hordaland) to. 29 april 2010 11:52 Privat melding

Ja, for det hele foregår på en ganske så skriftlig arena. Bildene sier bare så mye og resten er jo opp til pennen som blir ført. Eller knottene som blir tastet på i denne settingen.

Jeg har sett over tidens løp at en del har meget lite i profilene og enkelte sier at dette er fordi de ikke vet hva de skal skrive. Fair enough, det kan være vanskelig å markedsføre seg selv i form av en profil.

Men så kommer man til det å sende meldinger. Og så er det tre-ords-setninger. Jaha, kanskje de må bli litt varm i trøya først. Men nei, det er rett og slett ingenting som kommer. Korte og intetsigende svar. La meg i tillegg bare påpeke at det her er mennesker som har tatt kontakt med meg, det er jo veldig forståelig å få korte svar når man bare får et avslag, ikke sant.

Er det bare meg som tiltrekker meg menn som ikke evner å føre en samtale på papiret, eller er dette en vanlig greie jevnt over? Nå er dette kanskje et teit spørsmål å stille på et forum, siden ganske mange forumister liker å skrive. Men uansett, er ikke litt av poenget å ha en samtale så man kan finne litt ut om hverandre? Når man har sendt dette første "hei"et og etablert at her er det en man kan skrive med, er det ikke da det er på tide å skrive litt mer? Ikke nødvendigvis avhandlinger, selv om jeg digger lange "brev" med godt og artig innhold, men iallfall et avsnitt eller to? En kar responderte til meg en gang, etter at han hadde stilt et par spørsmål og jeg skrev en liten side tilbake til han med diverse om ditt og datt" oi, du skriver masse. Og det var det.

Generelt er de jeg skriver mest og best med kun de som jeg bare prater med, altså på et mer vennskaplig plan. Det er riktig så hyggelig, men det hadde jo vært gøy å treffe på iallfall EN som viste litt mer interesse OG evnet å skrive minst tre avsnitt i en melding.

Og hvordan er det med disse som ikke skriver noe særlig? Har de bare ikke truffet på rett person som engasjerer dem nok til å skrive? Eller satser de på livedate fremfor å si så innmari mye i meldinger?

Enlighten me, please.

Skjult ID med pseudonym tira to. 29 april 2010 12:44

Du er ikke alene om å oppleve dette. Det har vært menn som har vært "fasinert" av meg, men som kun har svart med noen få ord tilbake når jeg har sendt dem mail. Når jeg bare får sånne korte svar gidder jeg ike å skrive noe mer, men da har de sendt nye korte mail.

Jeg har bedt om forkaring og de svarene jeg har fått er at de foretrekker, chat, telefon eller "live".

Men når jeg har gått med på en av disse variantene så har det visst seg at "kjemien" har ikke vært strålende. Tror jeg trenger noen som kan uttrykke seg i alle varianter.

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt to. 29 april 2010 12:48

Jeg har hatt kjempegod kjemi live med en som ikke skrev særlig bra. Men generelt ikke. Jeg har mine skrivefeil, definitivt, men jeg er generelt opptatt av at man er noenlunde skrivefør. Derfor kan jeg nok ergre meg lett over dårlig skriftspråk, så kanskje det er lettere å kommunisere med enkelte. Men jeg mener likevel at om man ikke er så flink grammatisk, så bør man jo likevel kunne skrive ned noen av tankene sine, eller?

Skjult ID med pseudonym Emilie to. 29 april 2010 12:54

*Ler* når menn spør meg om hva jeg vil vite..... Eh -profilen er så godt som tom, de bør da ha noe å bidra med om seg selv!!!

Kan lett bli kjedelig for meg om de ikke kan formidle noe som helst på mail. Mener ikke å dømme, men vi er ulike - noe som igjen er helt ok :))

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt to. 29 april 2010 12:55

Det er jo ikke dømming, men hvordan skal man formidle noe på en arena som dette om man ikke skriver? Det er vel egentlig spørsmålet her. Jeg lurer oppriktig på om de treffer noen, de jentene og guttene som ikke skriver noe.

Skjult ID med pseudonym Skrivefør to. 29 april 2010 13:06

Jeg er relativt skrivefør, og kan lage småmorsomme meldinger basert på profilsiden til en jente. Det vanskelige er telefon og "live" før man er godt kjent med vedkommende... Der KAN jo hende det finnes endel som har det motsatte problemet... Men om en profilside er kliss tom for info og det mangler bilde, da regner jeg det som sannsynlig at det enten er et halvhjertet forsøk eller bare tull...

(mann 49 år fra Østfold) to. 29 april 2010 13:09 Privat melding

Det er litt dårlig gjort av deg å forlange en helt seriøs tråd all den tid det hadde vært litt morsomt å skrive kun "du skrver mye".
Jeg legger selv merke til at jeg må kikke flere ganger på innlegget ditt for å sjekke at jeg har fått med meg alle spørsmålene du snedig har lurt inn i all teksten. Du skriver andre sprøsmål som en konsekvens av et gitt svar på forrige spørsmål. Typisk hersketeknikk selv om det i ditt tilfelle antagelig ikke er ment slik. Jeg hevner meg selvsagt ved å kanskje svare i tilfeldig rekkefølge og på flere samtidig.

>Er det bare meg som tiltrekker meg menn som ikke evner å føre en samtale på papiret, eller er dette en vanlig greie jevnt over?

Kanskje det er en generell trend her på sukker at kvinner skriver bedre enn menn, og at du ikke er den neanderthalermagneten du opplever deg som? Det kan være flere gunner til at dine beilere ikke virker særlig skriveføre. Menn leser generelt mindre enn kvinner. ref: http://uit.no/getfile.php?PageId=977&FileId=76 . Det kan være at de du treffer på faktisk ikke HAR så mye å fare med i skriftlig kommunikasjon. Jeg kjenner da flere morsomme skravlekopper som ikke har lest annet enn påtvungne skolebøker og helt nødvendig faglitteratur.

>Nå er dette kanskje et teit spørsmål å stille på et forum, siden ganske mange forumister liker å skrive.

Joa.

>Men uansett, er ikke litt av poenget å ha en samtale så man kan finne litt ut om hverandre?

Mange vil helst møtes for å finne ut av hverandre. Et fysisk møte er i hvertfall for meg noe helt annet enn å skrive med noen, uansett hvor morsom en person er. Klarer ikke å bli hekta på noen online. Nettet brukes for å oppnå grei kontakt og se at man ikke er helt på tryne for hverandre. For meg da. Groovie pheromones, baby ;-)

>Når man har sendt dette første "hei"et og etablert at her er det en man kan skrive med, er det ikke da det er på tide å skrive litt mer? Ikke nødvendigvis avhandlinger, selv om jeg digger lange "brev" med godt og artig innhold, men iallfall et avsnitt eller to?

Ja så absolutt. Klarer eller vil ikke vedkommende å skrive mer enn to-ords selvfølgeligheter er det über und hämskt mycke hej. Magan Fox -kloner kunne kanskje sluppet unna med det, men .. joda, padle padle, det hadde de.

Skjult ID med pseudonym BruceW to. 29 april 2010 13:09

Men jeg skrev feil jooooo!!! snufs.

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt to. 29 april 2010 13:10

Jammen godt jeg klippet og dermed kan lime. :p

Pfft, hersketeknikk, liksom, du har ikke sett noe av hersketeknikker ennå. :p

Forresten var det ikke hevn, jeg liker slike rasjonelle og pent oppsatte svar. Hah!

Men om man skal møtes for å finne ut av noe, bør det ikke være et slags grunnlag der? Altså fra et bilde du har dannet deg av personen på nett? Eller holder det med et bilde, en ok profil og wham; BW hanker inn en date?

I så fall tenker vi veldig annerledes. Nå vet jeg jo at DU kan skrive, men om jeg ikke hadde fått noen som helst feeling for en persons karakter over nett, så hadde jeg heller ikke villet treffe denne. Det er mye man kan se fra det skrevne ord og ikke minst gjennom en skreven dialog. Nå mener jeg jo ikke å bli hekta, enig med disse feromonene dine. Men at en nysgjerrighet er opprettet, at man føler for å vite mer enn hva som overleveres via pm, det er et must for lyst til å livedate i min verden.

Skjult ID med pseudonym BruceW to. 29 april 2010 13:11

Gidder ikke rette opp de tre skrivefeilene som ble igjen. Nu vel, bare fortsett.

Skjult ID med pseudonym BruceW to. 29 april 2010 13:16

Nå bor jeg rimelig sentralt plassert, så jeg har en grei haug med kvinnfolk (ganske artig å skrive haug med kvinnfolk) innenfor 13 minutters rekkevidde. Ikke at jeg har draget på mer enn en halv, men uansett er det ikke store jobben å møte dem for å avklare det hele uten å måtte sjekke med norwegian og bankkontoen før man hiver seg ut i det. Dermed er min terskel lav for å møte noen fysisk. Veldig veldig praktrisk. Det viser seg nemlig ofte at det skriftlige ikke rettferdiggjør alt det andre. Og motsatt. Vise verca? hmm

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt to. 29 april 2010 13:18

Hehe, nå fikk jeg bilde av en pile up i hodet mitt. :p

Jeg ser poenget ditt med plassering. Jeg er jo plassert på en øde øy og det vil uansett innebære reising i større eller mindre grad, for på øya her er det bare sauer. Bæææ.

Skjult ID med pseudonym BruceW to. 29 april 2010 13:27

Emilie:
>*Ler* når menn spør meg om hva jeg vil vite..... Eh -profilen er så godt som tom, de bør da ha noe å bidra med om seg selv!!!

Om du hadde vært på en koselig restaurant og en kjekk, stilig og hyggelig, men stille date hadde lent seg sakte over til deg og sett deg dypt inn i øynene.. smilt litt og lagt hodet på skakke.. tatt hendene dine i sine.. og sagt ganske lavt.. "Hva vil du egentlig vite"?

Ha!!

Skjult ID med pseudonym ShaunTheSh to. 29 april 2010 14:24

Bæææ

Skjult ID med pseudonym ShaunTheSh to. 29 april 2010 15:10

Sorry, jeg avsluttet visst diskusjonen. Jeg er nok ikke skrivefør nok :)

Skjult ID med pseudonym Lærerinnen to. 29 april 2010 15:21

Mine kamerater og venninner her inne er kjempegode til å skrive, for det er nemlig JEG som har skrevet profiltekstene deres, og hjelper til med svar på meldinger.

Hoho, dere skulle bare visst, jenter, at dere har blitt betatt av morsomhetene til ei jente på 20, og ikke en mann på 30 ;)

Skjult ID med pseudonym Emilie to. 29 april 2010 15:49

@ Bruce

Når profilen er relativ tynn så håper jeg for deres egen del at de har mer å fortelle om seg selv........ De jeg vil ha kontakt med er + - 40 og bør da ha litt livserfaring - er de for sjenerte til å fortelle om livet sitt, er det feil person for meg.........

På date med "the man" sjarmerer jeg han uansett i senk............. ;-)

....har bare ikke møtt han enda......... ;-)

Skjult ID med pseudonym buddha to. 29 april 2010 15:52

@ Em....

Hæææææææ !!!!!!!!!

Ur buddha....

Skjult ID med pseudonym Emilie to. 29 april 2010 16:11

@ buddha???

What???

Em.........

Skjult ID med pseudonym charmed to. 29 april 2010 16:19

@ em - "Har ikke møtt mannen i mitt liv."
@ Buddha, hun har vel ikke møtt deg live heller eller?

Skjult ID med pseudonym buddha to. 29 april 2010 16:27

@ charmed

Nei vi har ikke møttes Live.....

@ Em.....

Jeg har fri i helga * hinter litt liksom*

Ur buddha.......

Skjult ID med pseudonym Emilie to. 29 april 2010 16:45

@ buddha

Hintet tatt............. ;-))

Ur Em.......

Skjult ID med pseudonym Engbjørn to. 29 april 2010 17:43

TS: Når jeg er her inne og ser gjennom hundrevis av profiler så blir jeg sliten i øya av all teksten. Det er mer behagelig å hvile øynene på et fint bilde, helst flere. Liker jeg bildene, da kan jeg ha lyst å sende meldinger med henne. Jeg er neppe unik i så måte.

Bilder teller mest her inne. Liker man bildene begynner ordene å bety noe også.

Skjult ID med pseudonym zoid77 to. 29 april 2010 17:50

Synes absolutt det er en fordel om hun kan skrive mer enn 5-6 ord og en haug med smileys, men det er ikke avgjørende.

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt to. 29 april 2010 17:54

Hva er avgjørende da?

Skjult ID med pseudonym zoid77 to. 29 april 2010 17:54

At jeg liker henne når vi treffes.

Skjult ID med pseudonym Z to. 29 april 2010 17:56

Om man ikke kan skrive mer enn en 5-6 ord og en haug med smileys, er det absolutt totalt og helt 100% komplett avgjørende!

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt to. 29 april 2010 17:56

Så du ville reist langt for å treffe et menneske du ikke ante noe om, fordi hun brukte mer smilier enn ord?

Skjult ID med pseudonym zoid77 to. 29 april 2010 18:00

Som jeg skriver, det er absolutt positivt om hun er skrivefør, men jeg er her for å treffe noen, jeg. Og her er jeg vel litt som BruceW - jeg foretrekker nærmiljøet. Men, klart, går dialogen bra er jeg kanskje også villig til å bevege meg utenfor Ring 3. :-)

Skjult ID med pseudonym Z to. 29 april 2010 18:02

Om den var til meg, Dragefrukt, så misforsto du meg totalt.

Om han kun klarer å skrive 5-6 ord og noen smileys ville han ikke vært aktuell om han så var naboen min! Altså helt avgjørende.

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt to. 29 april 2010 18:03

Ja, da er jeg vel her ikke for å treffe noen om det er det som er kriteriene. Like greit.

Skjult ID med pseudonym Z to. 29 april 2010 18:06

Dragefrukt.

Hvorfor drar du ofte ting litt ut på viddene? Det forstår jeg ikke helt.....

1. Du spør som TS. Jeg svarer i tråden på vegne av meg. Ikke deg. Hvorfor du er her får være dine grunner. Jeg vet hvorfor jeg er her.
2. Ingen har snakket om kriterier. Men om en man ikke skrive mer enn 5-6 ord, og da mener jeg 5-6 ord, er han uinteressant. For MEG.

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt to. 29 april 2010 18:07

Jeg snakker ikke med deg, Z.

Skjult ID med pseudonym Z to. 29 april 2010 18:09

Hvem snakker du med da, Dragefrukt? Det er ikke alltid like greit å vite når du ikke adresserer.
Kanskje det ville blitt færre misforståelser om alle fikk være med å lese det du skriver til hvem? Jeg klarer i alle fall ikke følge med :-)

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt to. 29 april 2010 18:10

Som du ser av innleggene over, så snakket jeg til zoid.

Skjult ID med pseudonym Z to. 29 april 2010 18:13

Kall meg gjerne dum, men jeg så faktisk ikke at svaret ditt var til zoid. Jeg ser det ikke nå heller, jeg :-)
Men om dette skal være en gjettekonkurranse om hvem man får svar fra eller ikke, så får vi fortsette i denne stilen. Heia, folkens!

Skjult ID med pseudonym Dragefrukt to. 29 april 2010 18:13

Jeg beklager så mye at ting er uklart for deg.

(mann 55 år fra Akershus) to. 29 april 2010 18:17 Privat melding

såså, barn.... være snille med hverandre da! :D

(kvinne 28 år fra Oslo) to. 29 april 2010 18:20 Privat melding

Jeg så det! :P

Skjult ID med pseudonym zoid77 to. 29 april 2010 18:22

@Dragefrukt
Jeg sier ikke at det er kriterier for å treffe noen per se, jeg sier bare at jeg først og fremst vil treffe noen som bor i Oslo-området, og jeg har en relativt lav terskel for å møte noen. Erfaringen min tilsier at det man skriver her inne ikke har det spøtt å si når man treffes i levende live. Jeg har opplevd jenter jeg har utvekslet lange e-poster med som er totalt uinteressante når jeg treffer dem, og jeg har opplevd jenter jeg knapt har hatt dialog med her inne som er interessante når jeg treffer dem.

Skjult ID med pseudonym Z to. 29 april 2010 18:23

Korte og intetsigende svar?
Nei, slike meldinger får jeg uhyre sjelden.

Er det bare meg som tiltrekker meg menn som ikke evner å føre en samtale på papiret, eller er dette en vanlig greie jevnt over?
Du er sikkert ikke alene, men jeg opplever ikke det du opplever. De fleste som skriver til meg er uhyre presise i sin ordbruk.

Men uansett, er ikke litt av poenget å ha en samtale så man kan finne litt ut om hverandre?
Jo, og det er nettopp det jeg føler at jeg gjør når jeg skriver med noen: Vi finner litt ut om hverandre.

.....det hadde jo vært gøy å treffe på iallfall EN som viste litt mer interesse OG evnet å skrive minst tre avsnitt i en melding.
Mer interesse er jo noe helt enn en ordkunstner. Er det interesse fra en mann som du også kan like du egentlig etterlyser her?

Og hvordan er det med disse som ikke skriver noe særlig?
Jeg vil anta at de ikke har opparbeidet seg den helt store interessen for profiler de ikke skriver noe særlig til. Eller at det dabber av..

Har de bare ikke truffet på rett person som engasjerer dem nok til å skrive?
Korrekt. Sånn tror jeg det er i de fleste tilfeller.....i alle fall om de er i stand til å skrive mer enn 5-6 ord og noen smileys.

Eller satser de på livedate fremfor å si så innmari mye i meldinger?
Hvem vet? Folk er mer ulike enn rompene våres......

Skjult ID med pseudonym frkunder to. 29 april 2010 21:02

Ikke døm folk etter skriverferdighetene deres. Det har jeg gjort, tildels - men har jeg likt bildene har jeg likevel gått med på å møte vedkommende. Sist gang dette skjedde hadde jeg små forhåpninger til at ting skulle klaffe... Så skjer det jeg aldri hadde trodd, jeg blir fullstendig sjarmert! Så mye at jeg nå, noen dager senere, nesten ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg. Sover dårlig om natta, klarer ikke å konsentrere meg og synes bare tiden går så altfor sakte fordi jeg gleder meg sånn til å se han igjen.

Poenget er ikke at jeg er tullerusk og betatt og teit og kanskje forelska allerede, men at folk man nærmest overser på nettet kan vise seg å være helt fantastiske IRL!

Juhu! JIppi!! :-D

Hilsen forhåpentligvis snart deaktivert frøken :-D

Skjult ID med pseudonym vibe to. 29 april 2010 22:53

Lykke til frkunder.

For min del er god skriftlig kommunikasjon en sterk indikator på at vi er bra match. Og jeg synes alle datene jeg har hatt med de jeg har skrvet litt med, er blitt mye bedre enn de jeg har skrevet lite med - da blir man mye mer famlende synes jeg.

Jeg tror bok BruceW er inne på noe med at mange menn ikke er like kommunikative som kvinner.
Derfor tror jeg at menn som kan skrive og generelt kan uttrykke seg verbalt har et konkurransefortrinn, og at menn som ikke kan det taper. Sånn som menn som kan danse får danset med damer, får menn som kan kommunisere bli kjent med damer.

PS!
En grei regel når man skal rette et svar til en bestemt person, er jo å skrive navnet - feks med @ - det kan være vanskelig å følge hvem man retter seg mnot når det komer flere linjer fra andre imellom.

Skjult ID med pseudonym Valentino fr. 30 april 2010 00:42

Er jo ikke her for å få brevvenner, men for å finne en kjæreste. Da er det en ting som gjelder, og det er å møtes. Derfor; "hei, skal vi ta en kaffe?" Jeg skriver stort sett hele dagen på jobben, det holder.

Skjult ID med pseudonym frøkna fr. 30 april 2010 11:07

Noen av disse fåmelte skriverne er det litt vanskelig å forstå seg på. Synes jeg at profilen virker interessant nok, spør jeg om han har lyst til å avtale et møte når jeg oppdager at han bare er en to-setningsskriver.
Men får jeg ikke noe fornuftig svar da heller, dropper jeg kontakten.

Det er litt rart at så mange er så fåmelte når de melder noen, for profilen viser ofte til at det er en skrivefør person bak tastaturet. Siden jeg ofte har foreslått treff allerede andre dagen etter å ha blitt kontaktet av slike fåmelt menn, men ikke alltid fått noen særlig respons på det, har jeg tolket det slik at han i utgangspunktet ikke var særlig motivert da han sendte meg første melding.

Skjult ID med pseudonym Bonden fr. 30 april 2010 22:03

Kanskje noen får hjelp til å lage profilen? Og når de skal skrive på egen hånd så blir det straks vanskeligere?

(kvinne 42 år fra Hordaland) fr. 30 april 2010 22:06 Privat melding

Uansett hva som er årsak til hva, så er det iallfall interessant med de ulike meningene her. Så takk for at dere har svart.