Alle innlegg Sukkerforum

Rettskriving...

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Z ma. 3 mai 2010 09:07

I stadig større grad ser at de som ikke har et perfekt skriftspråk får kommentarer på dette.

Vi har alle våre sterke og mindre sterke sider, men jeg ser ingen grunn til å oppdra/mobbe de som ikke uttrykker seg som forfattere.

Er det nødvendig å kritisere hverandre for måten vi skriver på, heller enn hva hver enkelt av oss ønsker å formidle? I så fall: Hvorfor?

Hva synes dere?

Skjult ID med pseudonym petita ma. 3 mai 2010 09:16

Så lenge man forstår hva det står og en person klarer å ordlegge seg, ser jeg egentlig ikke noe problem. Kanskje skrivefeil ikke virker attraktivt på alle, men det kan man klare å holde for seg selv.
Om det nå er slik at man ser det som umåtelig viktig å korrigere eventuelle feil, så kan man gjøre dette på en sivilisert måte, og bare påpeke dette slik at den andre blir klar over det. Ser ingen grunn til å pirke rundt på dette i evigheter.
Det er nå min mening.

Skjult ID med pseudonym tira ma. 3 mai 2010 09:40

Noen velger bort mulige partnere på grunnlag av hvordan de uttrykker seg, dem om det.

Men på et åpent forum, hvor alle medlemmer har lov til å uttrykke seg må det være tilgang for alle uten at man skal frykte kritikk for skrivefeil, ord-delings feil mm.

Her skal det være mulig å uttrykke glede, frustrasjon, sinne, latter osv for alle.

Skjult ID med pseudonym In10se ma. 3 mai 2010 09:41

Kunne ikke bry meg mindre. Synes ikke det gjør noe som helst at mange har en del skrivefeil, verken i meldinger eller på forumet. Det eneste jeg i blant reagerer litt negativt på er svært korte profiltekster fulle av skrivefeil, fordi jeg da antar at jenta ikke akkurat har lagt særlig mye tid eller ettertanke i den - noe som på samme måte som helt manglende profiltekst kan være et signal om at personen ikke er særlig seriøs, men kun er her for å titte litt, og at jeg dermed med relativt stor sannsynlighet vil kaste bort tiden hvis jeg skriver til henne. Men ingen regel uten unntak selvsagt.

Skjult ID med pseudonym Ærligheten ma. 3 mai 2010 09:51

tira:
Det vil jo føre til at man ikke kan kritisere noe det.. For å kritisere en som skriver dårlig er da ikke hverken bedre eller verre enn å kritisere en som ikke ser ut i måneskinn..
Eller en som har rød nese, stygge negler, måne osv..
Eller hva med en som har interesser og synspunkter som du er uenig i, man kan vel ikke kritisere det heller..

Og et diskusjonsfora uten motpoler blir hva? Ingen diskusjon.

Skjult ID med pseudonym shmi ma. 3 mai 2010 09:59

hehe hærligheten. Om tråden hadde tema rundt rettskriving så er det på sin plass. Men ellers syns jeg det er kjedelig lesning, og vitner om at en person er medelsom, men ellers har lite å melde og største ønske egentlig er å briljere :)

(mann 34 år fra Oslo) ma. 3 mai 2010 10:17 Privat melding

Alder Publificationer paa dette Forum skal scribæres utelukkende efter Rættskrivningsræglene fra Reformen af 1907. Vi godtar ogsaa Reformen af 1889, dog denne er noget ussel og hæslig. Særlig er den begrænset og censureret med hænsyn til de mer ubehøvlede Dele af det Norsque Sprog. Vi føler at ord som Ræctum, Scrotum og Pænis inngaar naturlig i vores Dagligtale, og Ord som "Tisselur", "Bærsj" og 'Kiønnshaar' skal erstattes af Ord som "Basun", "Cabel" og "Rufsetufs".

Det aristocratisque Sprog, med den bløde Ordklang og de Laaneord divine, er for os vællykkede og smukke en vælplassered Øx mot den snafsede Proletarknold.

Skjult ID med pseudonym tira ma. 3 mai 2010 10:22

@Ærligheten
Man kan kritisere tenkemåte, handling osv.
Hvorfor skal du kritisere noen for rød nese og alt det andre? Kritikk direkte av person, henholdsvis utseende hører ikke hjemme her etter min mening.

Skjult ID med pseudonym BruceW ma. 3 mai 2010 10:24

Om folk skriver feil med vilje, f.eks med dialekt, og i tillegg har grove grammatiske feil pent oppblandet med lavpannet innlegg så kan det fint utdeles noen lett opplærende hint. Slurvefeil kan jo alle gjøre, og plager meg ikke i det hele tatt. Folk med dysleksi skal også få lov å gå i fred.

Skjult ID med pseudonym rotte ma. 3 mai 2010 11:17

Rotte skrive bra på profil.

Skjult ID med pseudonym pgmp ma. 3 mai 2010 11:19

Som dyslektiker synes jeg det er veldig bra om folk retter på skriftspråket mitt. Synes selv det har blitt mye bedre som følge av at folk har tatt seg bryet med å kommentere feil.

Skjult ID med pseudonym sidonia ma. 3 mai 2010 11:30

@cthonic

:-)

Hadde det vært mulig å samle alt du har skrevet i en egen tråd, blott til leselyst?

Skjult ID med pseudonym Z ma. 3 mai 2010 11:30

@ærligheten

"Det vil jo føre til at man ikke kan kritisere noe det.. For å kritisere en som skriver dårlig er da ikke hverken bedre eller verre enn å kritisere en som ikke ser ut i måneskinn..Eller en som har rød nese, stygge negler, måne osv.."
Nemlig. Hva gir deg rett og god grunn til å kritisere? Hva godt kommer det ut av kritikk til kjente eller ukjente mennesker?

"Eller hva med en som har interesser og synspunkter som du er uenig i, man kan vel ikke kritisere det heller.."
Nei, jeg synes ikke noe om å kritisere andre selv om de mener noe annet enn en selv. Saklig argumentasjon, fremming av eget synspunkt, diskusjoner om et gitt tema med sterke motpoler kan være fruktbart. Men kritikk skjønner jeg ikke hensikten med.

Skjult ID med pseudonym Z ma. 3 mai 2010 11:31

@alle
Det jeg har reagert på i denne sammenhengen, er at når man slipper opp for argumenter, ikke liker motstanden man får, eller blir frustrert - ja, så angriper man menneskers svake punkt. For noen er dette språkkunnskaper. Å kommentere dette er ikke bare et sidespor, men et regelrett angrep som beste forsvar. Dette synes det er en uting, og forstår ikke at det skal være nødvendig.

Folk må få lov til å velge bort partnere av den grunn de selv finner fornuftig. Dette er vår alles rett på et slikt sted. Men å tillate seg å rakke ned på andre synes jeg faktisk ikke vi trenger å tillate, og har ingenting med en god diskusjon eller samtale å gjøre...

Det er min mening :-)

(kvinne 28 år fra Oslo) ma. 3 mai 2010 11:36 Privat melding

Jeg må innrømme at jeg faktisk har problemer med å lese innlegg og meldinger hvor det er flere grammatiske feil enn det er setninger totalt. Nå er jeg kanskje et ekstremt tilfelle; jeg har alltid vært veldig opptatt av rettskrivning, og jeg har vært "fast inventar" på forelesninger i faget norsk grammatikk ved universitetet.

Bare fordi man skriver på dialekt, så må det da være mulig å skrive "hvorfor" og ikke "vorfår". For mennesker som normalt vil overholde regler som for eksempel "alltid to l-er i alltid" og "aldri to l-er i aldri" vil det være nærmest trøttende å skulle analysere hva som forfatteren prøver å formidle når det hele er gjemt mellom utrops- og spørsmålstegn.

Og én ting vil jeg få klart frem: Det er forskjell på å ha dysleksi, og det å bare ikke gidde. Jeg har venner som skriver kjempedårlig i uformelle situasjoner (slik som i private meldinger eller statuser på Facebook), men som egentlig kan skrive riktig, og fikk 5 i norsk på videregående.

Jeg kommer til å plukke på skrivefeil til jeg går i grava, for vi må "passe på" språket vårt! :)

Skjult ID med pseudonym Z ma. 3 mai 2010 11:40

Er enig med deg, Husmus. Jeg er også litt små-allergisk for profiler der språket minner om en barneskoleelev. Men kan vi ikke bare overse slike profiler eller innlegg om vi reagerer negativt? Trenger vi å gi vedkommende enda dårligere selvfølelse rundt skriftspråket sitt? En ting er om man er dyslektiker og ønsker tilbakemeldinger. En annen ting er påtvungede kommentarer om dårlig språk. Eller?

Skjult ID med pseudonym s.a.me ma. 3 mai 2010 11:40

Hei Z
Jeg er enig i dine meninger angående dette temaet.
Folk skriver på sin måte, enten om det er med eller uten noen småfeil. Jeg syns heller ikke noe
om å kritisere dette.
Jeg leser ovenfor at det er noen som syns det er ok å bli rettet litt på, og det er jo vel og bra.
Men man kan jo aldri vite hvem som ønsker det, når man setter igang med irettesetting/mobbing.
Kanskje det sitter en person bak det som er skrevet, som tar det inn på seg hvis noen kommenterer.
Så min mening er. La folk skrive som de skriver. De er nok klar over at de har dette problemet.

(kvinne 28 år fra Oslo) ma. 3 mai 2010 11:52 Privat melding

@ Z:
Jeg mener at dersom man velger å uttrykke seg i forumet kan man se igjennom innlegget sitt en gang eller to.
Hvis man har skrevet noe slik som dette:

"JEG ÆR SÅ LEI AV AT IGNEN SVARER MEG HÆR INNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! HVOR FOR SKAL JEG BETTALLE DA??????????????????????????????"

-og ikke ser skrivefeil, da har man lagt til rette for at noen skal kommentere det!

Skjult ID med pseudonym Z ma. 3 mai 2010 11:54

Ler......ok, jeg ser poenget ditt, Husmus.

Men jeg tenker heller: "Jaja. Så ulike er vi" - så orker jeg ikke å bruke energi på å være uhøflig overfor en som ikke interesserer meg.

Er det arrogant av meg?

Skjult ID med pseudonym Z ma. 3 mai 2010 11:58

@s.a.m.e
"Kanskje det sitter en person bak det som er skrevet, som tar det inn på seg hvis noen kommenterer. "
Ja, det kan godt hende. Det er ikke alle som er like erfaren, tøff og varm i trøya som en del andre, og som i tillegg sliter med språk.

Skjult ID med pseudonym s.a.me ma. 3 mai 2010 12:01

Usj da, kanskje det burde stått " ..inn over seg " Ja ja jeg får kommentere meg selv litt, det er vel lov.

(kvinne 28 år fra Oslo) ma. 3 mai 2010 12:02 Privat melding

@Z:
Jeg mener ikke at du er arrogant. Jeg lurer bare litt på nå om du mener skrivefeil i forumet eller private meldinger når du skriver: "så orker jeg ikke å bruke energi på å være uhøflig overfor en som ikke interesserer meg"?
Dersom jeg får private meldinger her inne med så mye skrivefeil at jeg ikke er sikker på om jeg har tolket meldingen riktig, skriver jeg alltid svar tilbake med: "Hei! Takk for melding, men jeg er litt usikker på om jeg forstod innholdet.:) Kunne du ha skrevet den om igjen på bokmål, så jeg får det med meg?:)" og da får jeg som regel hyggelige svar, og ikke "ÅÅÅÅÅÅÅ!!!!!! IKKE MOBB MEG!!!!!!". ;)

Skjult ID med pseudonym Hawiha ma. 3 mai 2010 12:03

Nei, det er ikke arrogant av deg. Tvert imot bidrar du til å holde samtalen/diskusjonen på skinnene! : )

Skjult ID med pseudonym buddha ma. 3 mai 2010 12:07

@ Husmus

Jeg skjønner at du reagerer på det nevnte eksempelet, og jeg har selv lest gjennom denne tråden du sikter til.
Men tråden sporet fullstendig av, og trådens tema ble overskygget av at den ene, etter den andre skulle kommentere hverandres skrivefeil.
Du og andre får gjøre som Dere selv vil, men jeg selv gidder ikke å bruke tid på å kritisere skrivefeil.
Dessuten er buddha såpass gammel, at han ikke føler for å snu på hver en stein. Noen steiner ligger fint, der de ligger :-)

@ Z

Nei, dette er ikke arrogant.

Skjult ID med pseudonym Z ma. 3 mai 2010 12:10

@Husmus
Jeg snakker hovedsakelig om skrivefeil og lite hyggelige kommentarer pga. språk i innlegg her på forumet.
Om jeg får en mail jeg ikke har sansen for, svarer jeg - men jeg kommenterer ikke språket. Jeg gir bare et høflig takk, men nei takk.

Jeg kan faktisk forstå at noen kan føle seg mobbet om man skriver på vårt eget språk og noen signaliserer at de ikke forstår meningen.
Jeg har kommet ut for flere norske analfabeter i mitt liv, men før jeg møtte disse så trodde jeg de bare tulla, at det ikke var mulig!
Derfor ser jeg ingen grunn til å kommentere for min del :-)

@s.a.m.e.
Unødvendig bruk av energi! Du skriver flott! Jeg ser selv masse feil hos meg, men orker igjen ikke å bruke energi på å rette så lenge jeg skriver her for å more meg innimellom. Jeg vet at jeg kan skrive relativt perfekt om jeg kan, og har ingenting å bevise overfor noen.

Skjult ID med pseudonym s.a.me ma. 3 mai 2010 12:11

Hei Husmus.
Vi er vel enige om at det er flere forskjellige synspungter på dette temaet som er tatt opp. Og jeg liker det at det blir belyst fra flere sider. Det skal du ha, at du viser deg med ansikt og uten pseudom. når du skriver.
Men du skriver noen om at folk skal lese igjennom det de har skrevet en gang el to. Det er faktisk endel av de som
blandt annet har dysleksi, som ikke " ser " at de har disse skrivefeilene. Så for de kan det bli litt vanskelig.
Jeg vet det finnes rettskrivningsprogram etc, men ikke sikkert alle kan bruke de.

(kvinne 28 år fra Oslo) ma. 3 mai 2010 12:12 Privat melding

@Buddha:
Det er ikke den eneste tråden hvor det har vært store bokstaver og utropstegn. :)

Skjult ID med pseudonym Z ma. 3 mai 2010 12:13

@buddha
Da har du nok lest en av mange tråder som jeg har lest. Synes faktisk det da er de skriveføre som "forsøpler" mer enn den svake :-)
Det er også årsaken til at jeg ønsker å vite hva dere tenker.....

@Hawiha
Takk. Hyggelig at man sier noe positivt til hverandre. Det føles oftest mye bedre for de fleste av oss :-)

Skjult ID med pseudonym s.a.me ma. 3 mai 2010 12:14

noen = noe.. himmel, er det mulig.. :)
Takk Z, du skriver flott selv.

Skjult ID med pseudonym Z ma. 3 mai 2010 12:18

Nå beveger jeg meg ut på dypt vann, og får muligens pepper for det. Men skitt au!

Personlig tolker jeg store bokstaver og utropstegn som frustrasjon. Jeg kan "sense" stemningen vedkommende skribent er i. Dette fratar meg lysten til å kritisere selve språket. Det handler ofte ikke om språk, men om noen som ikke akkurat fryder seg over livet der og da.

Jeg kan da velge å gå inn med kritikk, si noe hyggelig eller konstruktivt ang. temaet eller overse og la det være.
Vi har alle et valg. Og hver og en av oss kan velge bevisst hvilken del av oss vi bil bruke - jmf. buddha sin nye tråd :-)

(kvinne 28 år fra Oslo) ma. 3 mai 2010 12:25 Privat melding

@s.a.me:
Det var nettopp derfor jeg i innlegget over presiserte at det er forskjell på dyslektikere og de som ikke gidder å skrive korrekt.

Jeg skal kanskje la være å kommentere at pung og punkt brukes til forskjellige ting.... Tihi! ;) (synspungter)

Skjult ID med pseudonym Z ma. 3 mai 2010 12:29

Ler....nå sitter du i glasshus, Husmus!

Skjult ID med pseudonym Stjerne62 ma. 3 mai 2010 12:30

La nå folk få skrive som de vil..så lenge man forstår meningen er vel hensikten oppnådd. I alle fall her på forumet.
Hvordan jeg velger å takle det i en privat melding er vel en annen sak. Er meldingen oppriktig ment,kritiserer jeg aldri. Er det en melding som er litt "heit" kan jeg faktisk kritisere skrivemåten enn selve innholdet.Men det er nå meg :)

(kvinne 28 år fra Oslo) ma. 3 mai 2010 12:31 Privat melding

@ Z:
Hadde jeg en skrivefeil? :)

(mann 55 år fra Akershus) ma. 3 mai 2010 12:32 Privat melding

Store bokstaver viser ALLTID følelser av et eller annet slag. :p

"Jeg er SÅ glad for at du ringte".... "Jeg er så glad for at DU ringte"... "Jeg er DRITTLEI av å vente på bussen". "JEFG ER DRITTTLØEI AV OG VENNTE PÅ BUSSENN" ... Disse setningene sender jo HELT klare signaler om personen.. : )

(kvinne 28 år fra Oslo) ma. 3 mai 2010 12:33 Privat melding

Jeg bruker også store bokstaver når jeg vil understreke noe, men jeg har innsett at det er mer effektivt når kun et par av ordene er store, og resten er små. :) Akkurat slik som du viser, Hawiha:)

Skjult ID med pseudonym buddha ma. 3 mai 2010 12:34

En buddha kritiserer aldri skrivefeil i hverken foruminnlegg eller i mottatte brev.

Men slår knallhardt ned på stavefeil i Scrabble..............

Skjult ID med pseudonym Z ma. 3 mai 2010 12:45

@Husmus
Det er likegyldig for meg om du har en og annen kommafeil så lenge du skriver så korrekt som du gjør :-)
Skrives forresten ordet "rettskrivning" med v eller uten v? Det er sånne feil jeg ikke alltid ser selv. I så fall er overskriften min ukorrekt!

(kvinne 28 år fra Oslo) ma. 3 mai 2010 12:50 Privat melding

@ Z:
Jeg ser at jeg har glemt et komma, ja! ;)

Jeg regner med at du mener med eller uten n? Begge deler er tillatt, så vidt jeg vet. :)

Skjult ID med pseudonym Z ma. 3 mai 2010 12:55

Måtte bare markere litt siden du er så streng, Husmus! Da skriver jeg rettskriving og du rettskrivning og begge to har rett. Flott! :-)

(kvinne 28 år fra Oslo) ma. 3 mai 2010 12:59 Privat melding

@Z:
Det er bare å være plukke og markere, for jeg lever i den tro at jeg ikke blir bedre dersom folk ikke gjør meg oppmerksom på feilene mine. :)

Skjult ID med pseudonym Hawiha ma. 3 mai 2010 13:03

Og hvis man LIKER noen av "feilene" sine da....? : ))

Skjult ID med pseudonym Z ma. 3 mai 2010 13:04

Poenget med denne tråden var ikke rettskriving i seg selv, Husmus - men om det er viktig å kritisere andres skrivefeil i stor grad.
Du skriver så bra at du har god selvtillit når du bruker skriftspråket. Andre har ikke det, og det kan muligens være verdt en tanke :-)

Skjult ID med pseudonym Z ma. 3 mai 2010 13:04

Vel, så skal du bruke dem med stor frimodighet - vel vitende om at du bruker disse bevisst, Hawiha ;-)

Skjult ID med pseudonym Hawiha ma. 3 mai 2010 13:08

Jammen, "feil" kan jo være så subjektivt.... Jeg har aldri stått opp før 7 for å jogge, og jeg liker ketchup på pizza'n... I andres øyne er det 2 dødssynder.... : )

Skjult ID med pseudonym Hawiha ma. 3 mai 2010 13:10

Også liker jeg masse punktummer.... Fordi det understreker at jeg tenker..... Samtidig som jeg skriver...... : ))

Skjult ID med pseudonym Pirk ma. 3 mai 2010 13:11

Jeg er forelsket i Husmus.

(kvinne 28 år fra Oslo) ma. 3 mai 2010 13:13 Privat melding

@ Z:
Jeg tror jeg har gitt ganske klart uttrykk for hva jeg mener om å kritisere/gjøre oppmerksom på skrivefeil. Jeg mener at man burde gjøre det, men selvfølgelig, alt med måte. "Heng ham ikke vent til jeg kommer" er et godt eksempel på hva JEG ser på som en setning som burde kommenteres. :)

Skjult ID med pseudonym Hawiha ma. 3 mai 2010 13:16

Og her er et annet eksempel på uheldig setningsoppbygging.... "Vi skal ha bestemor til middag i dag." :D

(kvinne 28 år fra Oslo) ma. 3 mai 2010 13:17 Privat melding

@Pirk:
Hurra! Send meg melding! :D

Skjult ID med pseudonym Z ma. 3 mai 2010 13:19

Korrekt, Husmus. Du har vært klinkende klar på hva du mener. Da vet jeg det, og respekterer din holdning :-)

Skjult ID med pseudonym Z ma. 3 mai 2010 13:20

...eller meny på kinesisk resturant hvor de serverer både inder filet og kåte letter. Nam nam....

Skjult ID med pseudonym Hawiha ma. 3 mai 2010 13:24

DER hadde jeg ikke turt å spise..... : ))

Skjult ID med pseudonym Z ma. 3 mai 2010 14:01

@STJERNE - hyggelig å se deg her igjen. Kan jo hende at du er her uten at jeg "ser" deg, men uansett: Håper du har det bra :-)

Skjult ID med pseudonym Pirk ma. 3 mai 2010 14:01

@Husmus
OK :)

Skjult ID med pseudonym Ærligheten ma. 3 mai 2010 14:10

Husmus: Det er bra du vil plukke på skrivefeil til du går i grava.
Jeg er utrolig enig i det du skriver, bare synd du ellers tydeligvis ikke er noen særlig god match..

Skjult ID med pseudonym Hmmm.... ma. 3 mai 2010 17:45

I all maset om rettskrivning her inne, er det noen som har tenkt på de som ikke har norsk som morsmål? Jeg har fått flere meldinger fra slike som ikke alltid er så lette å tolke. Prøver jo så godt jeg kan å kommunisere med de også, synes det ville være synd å gå glipp av den "ene" bare fordi vedkommende ikke har norsk opprinnelse.

@Husmus Vil du aldri kunne vurdere slike personer da..? Med dine krav til rettskrivning mener jeg.

Skjult ID med pseudonym dr no no ma. 3 mai 2010 18:03

Språket vårt er en del av vår felles nasjonale kulturarv. Noen er for slappe til å lære seg å skrive det så godt de kan. Disse sammenligner jeg med dem som kaster fra seg søppel i naturen og synes det er tøft å aldri lære seg å si "kjøre" og "kjøtt". De er respektløse og bør kjølhales og kvarteres.

Skjult ID med pseudonym foxy ma. 3 mai 2010 18:16

parteres, eller kvertet? ;)

Skjult ID med pseudonym dr no no ma. 3 mai 2010 18:17

Delt i fire, som det seg hør og bør.

Skjult ID med pseudonym Hammock ma. 3 mai 2010 18:32

Alle kan vel "miste tråden" iblant, men allikevel griner jeg litt på nesen av brev jeg mottar som inneholder skrivefeil :-)

Når det gjelder egne formulerings-feil, så ser jeg det som oftest ikke før jeg leser gjennom ting i etterkant.
De gangene jeg gjør feil skylder jeg på litt for mange formuleringer i tankene på én gang..og kanskje litt hastverk..men selvsagt ikke pre-demens/Alz :-)

(mann 29 år fra Oslo) ma. 3 mai 2010 18:57 Privat melding

Aiaiai. Jeg bør kjølhales:(

Skjult ID med pseudonym zoid77 ma. 3 mai 2010 19:04

Én ting er de som prøver å skrive riktig uten nødvendigvis å klare det fullt ut (stavefeil, og/å-feil, feil preposisjonbruk osv.), en annen ting er de som åpenbart ikke prøver, men skribler løs på det de mener er dialekt. De første går helt greit, men ikke de andre.

Skjult ID med pseudonym Giogta ma. 3 mai 2010 21:45

Selvsagt skal det påpekes feil i språket vårt :D

Språk er identitetsskapende! Om 50 år eksisterer ikke kj-lyden lenger, den er erstattet med sh. Kjærlighet har blitt til shærlighet. Nydelig, ikke sant?

Skjult ID med pseudonym BruceW ma. 3 mai 2010 21:48

@Jarlibåten
Sier du skjølhales? ;D

Skjult ID med pseudonym Bizquit ma. 3 mai 2010 21:48

Skojar ni med mig? Sitter det folk här och kommenterar på det skriftliga man skriver???
Då har man nog inget nyttigare för sig i livet...
men sure... kritisera gärna min svenska :-)

Skjult ID med pseudonym zoid77 ma. 3 mai 2010 21:48

Lurer på om jeg skal skjøpe et skjede til skjæresten min...

Skjult ID med pseudonym Hawiha ma. 3 mai 2010 21:56

Det hender jeg skjeder meg... Også hender det at jeg kjeder meg... : ))

Skjult ID med pseudonym SMRT ma. 3 mai 2010 22:03

I kjappe ordvekslinger vil det selvfølgelig oppstå skriveleifer. En gidder ikke akkurat å sjekke hvert eneste innlegg og hver melding en sender til noen. Aktivitet her inne multitaskes jo sammen med mer viktige gjøremål som å følge med på Pardais hottelll.

Skjult ID med pseudonym Z ti. 4 mai 2010 18:55

Trådstarter mente ikke at man skal la være å være opptatt av korrekt skriftspråk.
Hun lurte bare på om det er viktig å har på forumet kritisere de som skriver middels til dårlig norsk, og som muligens ikke kan bedre :-)

Skjult ID med pseudonym Stjerne62 ti. 4 mai 2010 19:31

@Z
Takk for det..Jeg er her enda,men med en meget redusert profil...og ikke så mye på forumet heller:)
Vi går jo alle lei i perioder.
Går ut i fra at det er greit å skrive dette i denne grønne tråden. I og med at det er din tråd Z?
Hyggelig å se deg også :)))

Skjult ID med pseudonym Z ti. 4 mai 2010 19:35

Stjerne....du er SÅ velkommen til å skrive her! :-)
Jeg er nok som deg. Delvis "skjult" profil. Men jeg skriver her innimellom når jeg jobber mye hjemmefra med egne ting. Utover det er jeg ikke helt på "date-trippen" om dagen, og da er det ok å bruke forumet som tidsfordriv til tider. Godt å høre at du har det bra!

Skjult ID med pseudonym nysgjerrig ti. 4 mai 2010 19:41

Det er veldig mange i moderne tid som bruker noe som heter touch metoden når de skriver og det ligger ofte noe rutine i å sende som ved chat før en leser hva en har skrevet, noen har så velbrukte tastatur at det er vanskelig å skille enkelte taster fra hverandre og enkelte tastaur får enkelte trege taster etter hvert som de slites, de fleste kan nok gramatikk og rettskrivning men det kommer ofte ikke til uttrykk da det ofte går raskt i svingene og enkelte kommer borti send knappen (touch pad på laptop) før de får lest over hva de har skrevet og hvilken sammenheng det måtte være i teksten dersom en har slettet noe en ikke mente å skrive, eller en som bare har tatt det etter hukommelsen, bare noe å tenke før dere dømmer etter mitt syn..

Skjult ID med pseudonym Stjerne62 ti. 4 mai 2010 19:44

Z....er innom å leser litt på forumet av og til,men føler nok som du skrev i en annen tråd.Det er nok ganske mange yngre krefter her inne nå.Og godt er vel det;) Nesten alle "kjente" er jo i et forhold om dagen og borte fra Sukker.Noe som er enda flottere..egentlig:)
Men nå sporer vi helt av..Vi ses kanskje om ikke så lenge..eller?

Skjult ID med pseudonym Z ti. 4 mai 2010 19:47

Som du vet er jeg ekstremt dårlig på å disse felles treffene, Stjerne :-) Men kanskje vi sees en vakker dag? Hvem vet?
Denne tråden er død uansett, Stjerne. Jeg bryr meg ikke noe om at jeg nå sporer av!

Ellers aner jeg ikke hvem som er i forhold eller ikke. Jeg kjente jo ingen her uansett jeg, remember!

Skjult ID med pseudonym Stjerne62 ti. 4 mai 2010 19:52

Jeg husker det Z..men jeg tenkte kanskje??? Hygggelig hadde det vært uansett...men som sagt. Hvem vet,en vakker dag?
Pass godt på deg selv og ha en flott vår ...når den først kommer..

Skjult ID med pseudonym Z ti. 4 mai 2010 19:56

Dette året har vært deilig og rart, Stjerne. Det startet fantastisk. Helt utrolig fantastisk flott. Så ble det rart. Så ble det tøft. Så ble det underfundig. Så ble det spennende og litt trist. Og nå er det litt sånn tvilsomt på en måte. Det har i alle fall vært et begivenhetsrikt 2010!
Jeg har lært så masse om meg selv disse siste månedene, og jeg har vært glad for de fleste av dagene på ulike måter......

Men jeg er enig i at det hadde vært koselig med en "privat" vinkveld i ettermiddagssola eller noe sånt :-)

Skjult ID med pseudonym Stjerne62 ti. 4 mai 2010 20:07

Det høres ut som et spesielt år du har hatt så langt. En privat vinkveld/ ettermiddag,det fikser vi lett...Hadde vært kjempehyggelig. Det må vi tastes nærmere om..men nå må jeg ut en tur. Kan åpne profilen en kveld vi begge er på;)

Skjult ID med pseudonym BruceW ti. 4 mai 2010 20:30

Med fare for å vri temaet litt: Jeg fikk inn en jobbsøknad på sms nå. En 18-åring som vil ha en utlyst salgsjobb. Vet ikke helt om jeg skal svare i det hele tatt, og i så fall; hvordan? Er jeg håpløst gammeldags og ute av kurs som ikke synes det går ann å søke jobb per sms til en bedrift? Har jo mest lyst å svare noe bitende om hennes mentale alder, men slikt gjør man jo ikke.

Skjult ID med pseudonym Z ti. 4 mai 2010 20:39

Smiler......litt vel sært, Bruce i min mening. Be henne sende en søknad til følgende adresse :-)

(mann 32 år fra Buskerud) ti. 4 mai 2010 21:24 Privat melding

Jeg kjenner flerer som har nådd LANGT selvom de har dysleksi og ikke kan skrive skikkelig. Leste et lignende innlegg en gang der ei dame ble kritisert for manglende norsk-kunskaper ala: "lær deg å skriv norsk før du skriver innlegg på nettet".
Dama var utenlandsk, vært sjef flere større bedrifter, kunne flere språk og lært seg blant annet noe norsk slik at hun kommentere på norske forum. Tenk litt på det før man kritiserer alle og en hver.

Når det gjelder de som bare ikke gidder å skrive skikkelig selvom de kan: Burn!!

(mann 29 år fra Oslo) on. 5 mai 2010 13:14 Privat melding

@ Brusj

Haha. Ja, jeg gjør nok det. Litt "synd", men sånn er det nå. Å lære å si det skulle jeg gjerne gjort, dog med tanke på hvor mye tid jeg ville brukt på det har jeg simpelthen slått meg til ro med at. Vel. Jeg sier skjøttdeig og sånn. Derimot betyr ikke det at jeg skriver skjøttdeig og skjino. Språket og skriften forandrer seg stadig. 1800-tallet kontra dagens er to vidt forskjellige ting. Jeg mener ikke alltid at forandring er best, men er det ikke "uunngåelig" i lengden?

Forøvrig, svar med e-postadresse/kontaktadresse og fortell at han sender det på den måten. Sms er noe flaut. Kanskje han ikke hadde noe å sende til? (tviler)