Alle innlegg Sukkerforum

40 år og ønsker barn....

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Joddda ma. 3 mai 2010 21:04

Jeg er en mann som stusser litt over en ting, synes det er veldig mange damer her inne som er i sene tredveåra og begynnelsen av førtiåra uten barn som nå er veldig oppsatt på å få det. Det kan jeg godt forstå. Samtidig er det, synes jeg, en majoritet av disse som har vært overalt i hele verden, bodd mange år i forskjellige land, har et utrolig aktivitetsnivå og en fantasisk karriære. Da føler jeg at disse har valgt bort barn for å dyrke seg selv og plutselig oppdaget at det er en viktig ting de har gått glipp av og så på tampen av fruktbarhetsskalen må gjøre noe med det også. Dette virker på meg som veldig egoistiske personer, er jeg helt på feil jorde eller er det flere som tenker det samme som meg?

Dette er ikke et generelt angrep på barnløse bare så det er klart. Jeg var like sent ute med barn selv så jeg sitter nok litt i glasshus selv... Jeg har altså full forståelse for at folk ønsker seg barn, uansett alder.

Skjult ID med pseudonym Moi ma. 3 mai 2010 21:21

Dette innlegget forteller en del om deg.
Hva vet vel du er grunnen til at en jente/dame ikke har barn?

Valgt det bort og dyrket seg selv?

Si fra om du kan benytte dine "synske evner" til noe som duger og når du har kommet til riktig jord.

Skjult ID med pseudonym Karl ma. 3 mai 2010 21:23

Tror du traff ganske blink jeg Jodda. Og samfunnsmessig så kan vi ikke ha altfor mange 40 åringer som får barn heller.

Skjult ID med pseudonym zoid77 ma. 3 mai 2010 21:25

Når snittalderen for damer i Norge er over 80 år synes jeg ikke det er spesielt egoistisk.

Skjult ID med pseudonym Joddda ma. 3 mai 2010 21:25

@ Moi OK, tolker det til at jeg er på feil jorde på din jord.... Takk for svaret ditt :-)

Skjult ID med pseudonym kit ma. 3 mai 2010 21:26

Vil de og kan de få barn må de få gjøre det uten å bli stemplet av alle bedreviterne.

Har naturen gjort det mulig, stå på!

Skjult ID med pseudonym Frk Frøken ma. 3 mai 2010 21:28

...kan vel heller være at den dama er ansvarsfull nok til og ikke ville ha barn med en mann hun ikke tror hun vil dele resten av livet med? ...og rett som det var så gikk årene. Mange av mine venninner bor nå alene med sine unger. Det er ikke en situasjon jeg har ønsket å komme i, så da ble det bare slik. Har hele tiden ventet fordi jeg ville være sikker på at foholdet fungerte, og da har det blitt til at jeg heller tok beina fatt og stakk. He he.

Vet at det snart kan være for sent for min del, men det får nå bare stå til. Mange fosterbarn som trenger hjem også hvis det ikke skulle dukke opp en nå på "tampen".

Hilsen ei på 35.

Skjult ID med pseudonym Frk Frøken ma. 3 mai 2010 21:29

...også er det vel ofte slik at mannfolka har hatt muligheter til å dyrke seg selv og sin kariere selv om de har blitt fedre. Gammel tradisjon stikker nok dypt på den feltet der.

Skjult ID med pseudonym Emilie ma. 3 mai 2010 21:30

@Ts

Jeg har selv venninner uten barn - de har ikke valgt bort barn, men har ikke møtt HAN enda. Noe mindre egoistiske mennesker skal du lete lenge etter!!!

Vil gjerne legge til at jeg har barn og unner alle å oppleve å få barn, om de er egenprodusert eller adoptert!

Skjult ID med pseudonym OMG ma. 3 mai 2010 21:33

Faktum er at når kvinnen nærmer seg 40 år begynner det å haste...
Sjansen for spontanabort de første 3 månedene er betydelig stor. Forekomsten av spontanabort i aldersgruppen 40-45 år er ca. 50%, og over 45 år enda mer. Årsaken til så mange spontanaborter, er grunnleggende feil ved fosteret pga foreldede egg, dvs. kromosomfeil. Så i utgangspunktet er det denne gruppen av mennesker som er skyld i alle de stakkars menneskene som går rundt med Downs syndrom på denne jorda...

Skjult ID med pseudonym Lemus ma. 3 mai 2010 21:34

I 2006 var antallet førstegangsfødende på 38 eller mer omlag 200 kvinner pr år.
Det er vel ikke så veldig store forskjeller fra den gang og til i dag.

Skjult ID med pseudonym Ikke-ego! ma. 3 mai 2010 21:37

Gud, jeg blir så ufattelig sint når jeg leste dette innlegget. Jeg er snart 40 - og jeg har dessverre ikke barn ennå - og ja, det står i profilen min at jeg gjerne vil ha barn. Jada, jeg har reist til utlandet - jeg har til og med bodd der - og jeg har reist på spennede turen - jammen meg så har jeg ikke studert også, og fått meg en fin jobb. Men barn har jeg dessverre ikke. Jeg kunne jo ha "lurt en på byen" for tolv år siden, når barneønsker meldte seg, men jeg hadde kanskje vært litt ego da også? Det er en ting jeg ikke har fått til i dette såkalte vellykkede livet mitt, og det er at jeg aldri har vært i et langvarig forhold....og følgelig heller ikke hatt en potensiell pappa til mine barn.
Jeg er fullt klar over at klokken tikker og jeg går hvert år til legen og sjekker om det fortsatt er håp. Det er mulig at jeg ikke hadde lyst på barn før jeg var 27-28 år, men jeg har ALDRI valgt bort det å få barn for å være ego.... Hadde jeg fått barn når jeg var 20 - kunne jeg ha startet "ego-livet" ved fylte førti, med utflyttede barn og frihet. Nå, hvis jeg finner noen, så er det jeg som skal sitte med småbarnsnetter og bieler, mens de som fikk barn tidlig kan gjøre andre ting. Er jeg mer ego?
Jeg har tom vært på Storken i København og vurdert å få barn alene, fordi jeg ikke ville vente lenger - men da er jeg jammen meg ego da også - for da vil jeg jo ha barn uten en pappa. Jeg har reist såpass mye i verden at jeg ser hvor mange barn som lever i fattigdom og nød - og jeg skulle gjerne ha adoptert for lenge siden - men det kan jeg ikke som singel. Vi er nemlig ikke egnet til å være foreldre og gi all den kjærlighet som barn trenger. Men du som har barn - og tydeligvis er singel nå - ja du er en velegnet foreldre - fordi du har gjort den på gamlemåten....

Ja, du sitter i glasshus - og du får jo bare håpe at det ikke raser sammen....
Jeg lurer på hvem innlegget ditt er et angrep på - hvis det ikke er på barnløse...

Menn her inne på Sukker, på 40-55, med tre, fire barn allerede - som gjerne vil ha flere barn, hva er de da? De er sikkert ikke ego - det er staute stuter som fortsatt kan - hvis de vil....

Uff, det var deilig å få det ut!!!!

Skjult ID med pseudonym OMG ma. 3 mai 2010 21:39

Og i tillegg er det også slik at den hormonelle aksen mellom hypothalamus i hjerne og eggstokkene som er nødvendig for et vellykket svangerskap, kan endres i negativ retning med årene. Muligens reduseres også sædkvaliteten hos mannen med alder, men det er jo slik at MENN og KVINNER er GRUNNLEGGENDE FORSKJELLIG når det gjelder PRODUKSJON av KJØNNSCELLER. Mannen lager nye sædceller hele livet, mens kvinner er født med det tilmålte antall eggceller.

Skjult ID med pseudonym Emilie ma. 3 mai 2010 21:40

@ Ikke-ego

Knallbra!!!!!!!! Lykke til!!!!!!!!!

Utrolig hvordan mennesker kan dømme andre...............

Emklem :-)

Skjult ID med pseudonym kit ma. 3 mai 2010 21:41

OMG, hvis en skal gå etter hva som er optimalt biologisk, skulle menn og kvinner startet barneproduksjonen i 17-18 års alderen. Det er ikke den verden vi lever i.

PS, 50% mer av noe veldig lite er fortsatt ikke så veldig stort :)

Skjult ID med pseudonym Joddda ma. 3 mai 2010 21:42

@Ikke-ego Beklager, ikke meningen å få deg sint. Leser innlegget ditt og tar med meg poengene dine. Takk

Skjult ID med pseudonym OMG ma. 3 mai 2010 21:43

@kit
Det er vel å trekke det litt langt. Det finnes en mellomting!

Skjult ID med pseudonym Ikke-ego! ma. 3 mai 2010 21:44

@karl - Samfunnsmessig så kan vi ikke ha så mange 40-åringer som får barn? Jeg regner med at det er beinhard samfunnsforskning du hviler deg på. Hvis du tar et titt på den demografiske utviklingen i Norge, så er det nok lurt at alle som fortsatt er fruktbare - og har lyst på barn, får barn. Det er faktisk noen som må betale skatt og pleie oss - når vi vil førtidspensjonere oss for å "kose oss" eller når vi sitter senile hjemme i leilighetene våre og håper på en aldershjemsplass før vi "takker av".

Skjult ID med pseudonym zoid77 ma. 3 mai 2010 21:47

Menneskearten har endret seg lite biologisk siden det å bli 30 år var uvanlig. Nå blir man 80, i hvert fall i Norge, så man bør jo tilpasse seg denne endringen litt...

Skjult ID med pseudonym Frk Frøken ma. 3 mai 2010 21:49

Meget bra, Ikke-ego!

Har selv tenkt tanken på DK, men føler at dette er å ta for mange valg for et barn. Vet jo at dette kommer til å være en ting som vil følge barnet (snakkes om av andre foreldre) siden dette ennå er litt tabu. Såååååå får nå se :) Skulle det bli slik skal jeg kaste det ut i lokalavisa slik at fordomsfulle personer som ikke har et snev av normale tanker på dette feltet får snakka seg ferdig først som sist. Da slipper en spekulasjoner og bygdepraten blir ferdig før barnet skal på skole og slikt... Har tantebarn som jeg har hatt mye, så fått dekket noe av "behovet" der, men trist hvis en ikke får oppleve å ha egne seff.

Uansett! ikke verdens undergang.

, men til Jodda, jeg tror få ser på meg som egoist i det daglige liv, selv om jeg har det meste på stell med tanke på hus og hjem, jobb og slikt. Er ikke et bevisst valg det, men noe må en jo finne på når en ikke er låst til barn. Andre på samme alder som har barn har jo sitt å styre med, så da er det vel ikke så rart at en bruker tiden sin på reiser, konserter, jobb og slikt.

Skjult ID med pseudonym BruceW ma. 3 mai 2010 21:51

@TS
Hehe... uansett om du hadde kritisert 45-åringer for det samme ville du havnet i samme vepsebolet.

Skjult ID med pseudonym Joddda ma. 3 mai 2010 21:54

@ BruceW

Er det ikke fint, engasjerte mennesker. Superbra!!

Skjult ID med pseudonym SMRT ma. 3 mai 2010 21:57

Og det er liksom ikke ego å ønske å føre genene sine videre så fort man blir kjønnsmoden? Å risikere å ikke få reprodusert seg er jo det minst egoistiske en kan gjøre.

Skjult ID med pseudonym OMG ma. 3 mai 2010 21:57

@kit
"PS, 50% mer av noe veldig lite er fortsatt ikke så veldig stort :)"
Kan du begrunne hva du mener med dette?

Skjult ID med pseudonym Joddda ma. 3 mai 2010 21:58

@Frk Frøken

Har bare kastet ut en tanke, ikke et angrep på noen. Ser hva du skriver og tror deg. Takk for tilbakemelding!

Skjult ID med pseudonym Frk Frøken ma. 3 mai 2010 21:58

Jepp :O) Artig men en tråd som fyrer opp en liten jævel ;)

Skjult ID med pseudonym blææ ma. 3 mai 2010 21:58

OMG, du har ikke fått med deg faktum at ikke ALLE barn med downs syndrom har gamle mødre.

De fleste som fødes nå i denne delen av verden har faktisk UNGE mødre. De sjekker ikke for mulige feil, mens de over 38 år blir ''påtvunget'' test. Så ikke tro du går sikker fast du velger å få barn med en ungjente!

Skjult ID med pseudonym Moi ma. 3 mai 2010 22:03

Ser man det @jodda.
Du klarer å tolke om du vil ;-)

Ut i fra det du sier, så kan jeg si at du er en egoistisk person.
Du dømmer også andre, selv om du har fått barn i "sen alder".
Eller er du unntaket fra den egoistiske og selvopptatte?

Selv er jeg mann og fikk barn i 20-årene.
Men kan jeg si at du er egoistisk og selvopptatt pga. at du fikk barn senere?
Neppe... Da jeg ikke kjenner deg eller grunnen til at det skjedde deg.

Men kan jeg spørre hvordan du kom frem til at de er/virker "egoistiske og selvopptatte"?
Hvordan kom du frem til det?
Var det alderen og utdanningen?
Har du spurt noen?

Skjult ID med pseudonym rotte ma. 3 mai 2010 22:05

Rotte får starte med en 16-åring, og skifte henne ut med en ny 16-åring når hun blir mindre fruktbar.

Skjult ID med pseudonym Joddda ma. 3 mai 2010 22:08

@ Moi

Påberoper meg ingenting så jeg er sikkert den egoistiske. OK

Helt riktig!

Har ikke svar på spørsmålene dine, bare en tanke som falt inn i hodet og som jeg spør dere åpent om kommentarer til. Dette er ikke spesielt vitenskapelig tuftet...

Skjult ID med pseudonym Frk Frøken ma. 3 mai 2010 22:11

@ Joddda...og resten av bølkegjengen.

Synes ikke det første innlegget fra Joddda var noe dømmende jeg?! Det var vel heller ment som en undring som en helt sikkert kan ha når en står på andre siden av gjerdet eller hva?

...jeg tok det slik. :O)

Undrer du like mye nå tro?

Skjult ID med pseudonym MrGrim ma. 3 mai 2010 22:13

rottegift!

Skjult ID med pseudonym lurifaks1 ma. 3 mai 2010 22:15

Tror folk må begynne å lese det de andre skriver her inne!!!

Skjult ID med pseudonym helt mo ma. 3 mai 2010 22:15

Utrolig mange 40+ menn i mine matcher som ikke har barn og som ønsker seg barn. Er i grunnen litt foorbausa over at det er så mange barnløse kjekke menn her inne på 40+. Hvordan i all verden har de klart å snike seg vekk fra et fast forhold så lenge?? Hva kommer det av egentlig?

Skjult ID med pseudonym Joddda ma. 3 mai 2010 22:18

@ Frk Frøken

Tolkningen din er nok ikke så langt fra sannheten, men alle leser og legger forsjellige ting i en tekst. Synes det er spennede å se hva som kommer frem.

Synes egentlig det er litt liten spedning...

Er ikke livet å undre seg over ting da..? :-) Synes det er herlig å leve, med og uten barn jeg!!

Skjult ID med pseudonym Moi ma. 3 mai 2010 22:19

jaja..
Man får vel putte et strå i munnen og undre i vei.
Det bruker som oftest å være det beste Frk. Frøken ;)

Skjult ID med pseudonym rotte ma. 3 mai 2010 22:19

Rotte bare gift med ei om gangen.

Skjult ID med pseudonym Joddda ma. 3 mai 2010 22:21

@rotte

Har du prøvd rottegift..?

Skjult ID med pseudonym Frk Frøken ma. 3 mai 2010 22:21

Folk er veldig på hugget her ser jeg når jeg har lest noen tråder her... Morro å diskutere litt, spør du meg, men ganske vanskelig å skrive noe som helst når det skal splittes opp og vurderes i hue og ræva.

Synes tråden din var bra jeg da, selv om den fyra meg litt ;)

Skjult ID med pseudonym Joddda ma. 3 mai 2010 22:22

@ Frk Frøken

Takk :-) Litt temp i hverdagen er vel bare bra? :-)

Skjult ID med pseudonym Ikke-ego! ma. 3 mai 2010 22:25

@ Frk Frøken og andre flotte damer som har vurdert alternativer til drømmemannen: Det er jo slett ikke sikkert at du vil ha den infoen jeg skriver nå - men jeg legger den her likevel. Kanskje noen andre som har vært inne på tanken...
Forstår kvalene dine - men jeg tror at det er større og større aksept for alternative løsninger. Jeg reiste til Køben og hadde en såkalt journalsamtale - og fikk råd i forhold til en evt. hjemmeinseminasjon (fordi jeg hadde en god venn som er homofil, som sa at han gjerne kunne bli pappa til mitt barn). Det har en fin samtale - og skal du til Køben en gang, så kan en sånn samtale iallefall være vært den timen det tar - og den (ca) tusenlappen det hele koster. Det er flere gode bøker på Amazon om Single Parenthood..noen litt amerikanske, men de tar for selv kvaler, muligheter og utfordringer
Jeg kjenner flere single venninner, som ikke har tort vente lenger og de har dratt til Storken. De har et flott samhold, nettverk osv - og alle er åpne med barna fra første stund. Hvis jeg møter gamle kjente, som er vel etablerte med barn - og de spør meg "har du barn da?" og jeg svarer "nei, dessverre, jeg har ikke truffet noen å få barn med" - så svarer nesten alle "men det er da som mange andre muligheter - kan du ikke reise til Køben da? - Så jeg opplevde ingen negative holdinger, i den tiden jeg vurderte det. Jeg har tenkt til å gi meg selv ut året på å treffe noen - og hvis ikke, så blir det "ego-trip" til Køben på meg.

www.barnimagen.com har et eget forum for donorspørsmål....

Skjult ID med pseudonym Frint ma. 3 mai 2010 22:28

@Jodda

På hvilken måte er det egoistisk å ikke få barn ..? Egoistisk i forhold til hva da?

Skjult ID med pseudonym Joddda ma. 3 mai 2010 22:31

@ Ikke-ego

Se her ja, jammen kom det ikke litt bra allmennopplysning ut av tråden også. Så flott, lykke til!

Skjult ID med pseudonym Frk Frøken ma. 3 mai 2010 22:35

Takk Ikke-ego.

Ja, jeg har seriøst tenkt tanken, men kommer nok uansett ikke til å velge Storken. Skulle jeg brått få meg til å ta steget skal jeg nok bare til en lege i DK. Vet storken har noe fælt til opplegg (har papirer fra de i skapet her, de har ligget der i over 1 år)

Jeg ser ingen hensikt med å kjøre full pakke med grupper og styr og stell der nede for at det liksom skal virke mer "normalt",og betale tusenvis av kroner for det. Samtalegrupper med andre og slikt... NOT! Når alt kommer til alt så tar denne "kjappe løsningen" noen minutter...så det får bli med det. Det er min mening da.

Det er så kunstig det kan få blitt, så for min det ville det bare være å få smelt på, og la det stå til.

Om en skulle velge noe slikt (som for meg står som mer egoistisk enn å ha tatt de valgene jeg nå som barnløs har gjort) så får jeg rett og slett kjøre det løpet, hvis du forstår hva jeg mener?

Men nå er vi nå her på sukker da så, dette er jo ikke noe problem. Skal jo finne drømmemannen vi nå ;P

Skjult ID med pseudonym rotte ma. 3 mai 2010 22:36

Rotte kan bli donor. Men litt vel indirekte måte å få seg nyp på.

Skjult ID med pseudonym Frk Frøken ma. 3 mai 2010 22:39

Detta kan du gjøre kroner på @Rotte ;P

Skjult ID med pseudonym Ikke-ego! ma. 3 mai 2010 22:52

@Frk Frøken: Jeg tenkte ikke samtalegrupper, men de som fikk barn ca. samtidig fra Storken har laget litt nettverk a la avlastning ol.
Men det er som du sier - vi kommer jo ikke til å trenge danske muligheter, vi får heller reise en tur til Køben med nye sukkermenn :-) Køben er alltid bra, enten er det Storken, softis med hardt sjokoladetrekk, røde pølser eller billig og god lunsj på Riz Raz eller drømmen, en middag på Noma

@Jodda Ja, var ikke det flott! Folkeopplysning kan nok til og med fjerne fordommer på en god dag :-)

Skjult ID med pseudonym OMG ma. 3 mai 2010 22:59

@kit

"OMG, hvis en skal gå etter hva som er optimalt biologisk, skulle menn og kvinner startet barneproduksjonen i 17-18 års alderen. Det er ikke den verden vi lever i."
Kroppen er riktignok lagd for å få barn fra vi er fruktbare (rundt 17-18 år), men bare et FÅTALL av KVINNER er MENTALT MODNE til å FÅ BARN DA. Det finnes umodne 38-åringer og modne 20-åringer, så hvilken alder som passer best er individuelt. Det står altså ikke bare på det fysiske... man må ikke glemme det psykiske.

"PS, 50% mer av noe veldig lite er fortsatt ikke så veldig stort :)"
Kan du begrunne hva du mener med dette?

Skjult ID med pseudonym vibe ma. 3 mai 2010 23:01

Jodda,
egentlig er det bra at du reiser spørsmålet slik at man kan få sagt litt om dette:)
Jeg er en av de du setter spørsmålstegn ved.

1) Mannen: Selv om det er endel man kan bestemme i livet, kan man ikke kontrollere alt. Endel er tilfeldigheter, som hvem man møter. Jeg respekterte min eks-kjærestes ønske om ikke flere fordi han hadde tre fra før hvorav ett handicappet. En annen eks var sammen med var sterilisert. Og selv om sjansen har vært der med andre, har det aldri vært aktuelt å la det skje ved et fiktivt uhell.

2) Situasjonen: Det har vært perioder i livet som har vært vanskelige, og da ville det heller ikke være klokt å sette et barn til verden. Jeg tror mange som venter, er veldig ansvarlige - kanskje for ansvarlige (ved å tenke for langt frem på en gang)?

3) Som frøken er inne på, er det veldig mange menn godt opp i 40-årene i samme situasjon. Samtidig er det menn som har fått barn i 30-årene uten å ha ofret noe sørlig jobbmessig.

4) Karriereteorien: Mange av de som har karriere, har også mann & barn. De har strømlinjeformede liv, og er vellykket på alle fronter. Så karrierejag er det neppe, men utdannelse og økonomisk selvstendighet kan ha vært en målsetting som har medført at man ikke fikk barn i 20-årene.

5) Kalde kvinner? Jeg stiller veldig mye opp for venner og familie. Er veldig glad når Emilie kan bekrefte at mange av oss - denne stigmatiserte gruppen - har mye å gi.

6) Når haster det _egentlig_ og når er det for sent? De av mine venninner som er i denne fase 40+/- har gjerne drøftet det med leger, vurdert adopsjon, og ikke i noe tilfelle har jeg hørt annet enn oppmuntring fra legen om at man har masse friske, fine egg. Kanskje de/vi har vært heldige, men fruktbarhet er veldig individuelt og jeg tror de fleste kvinner gjør en vurdering av sin genetiske arv og generelle helse i tillegg til bare alder når de vurderer om de skal gi op håpet eller ikke.

OMG,
Kit viser til at når det i utgangspunktet er liten sannsynlighet for å få Dowsnbarn, så betyr ikke en dobling at det plustelig er stor sannsynlighet. Eks: Hvis 0,5% sjanse øker til 1% sjanse, er det altså fortsatt 99% sjanse or å få et barn uten Downs, selv om sjansen for å få det har doblet seg. Skjønner?

Skjult ID med pseudonym kit ma. 3 mai 2010 23:03

OMG skrev "@kit
"PS, 50% mer av noe veldig lite er fortsatt ikke så veldig stort :)"
Kan du begrunne hva du mener med dette?"

Selv om sannsynligheten for en hendelse som har veldig liten sannsynlighet øker med 50%, er det fortsatt ikke så veldig sannsynlig at hendelsen skjer. Ta sjansen for å vinne 7 rette i lotto. Den er ekstremt liten, og det mest sannsynlige utfallet av å spille lotto er å ikke få 7 rette. Selv om sjansen for å få 7 rette dobles, vil det fortsatt være mest sannsynlige utfallet være at en ikke får 7 rette.

Skjult ID med pseudonym kit ma. 3 mai 2010 23:11

@OMG og mental modenhet for barn. Du vurdere jenter som umodne mentalt for å få barn da. Jeg er ikke enig, mange unge mødre er meget vel egnet til å ta vare på seg og barna sine. Argumentet ditt blir ikke bedre av å skrike som ett kolikkbarn.

Skjult ID med pseudonym Frk Frøken ma. 3 mai 2010 23:25

@Ikke-ego.

Ja da, jeg ser fordelen med det. Jeg har jo selv en familie som maser om at jeg skal gjøre dette (de vet jo ikke at jeg er her på sukker, vet du. og at dette fikser seg nå) ; P De vil uansett stille opp med barnevakt og slikt, men seff er det ikke alle som har denne muligheten. Da er nok slike grupper bra, både for mor og barn.

Selv tror jeg nok aldri jeg kommer til å velge en slik løsning nettopp fordi jeg ikke er veldig egoistisk @følg med joddda!* <---Ikke egoist, sier jeg!

Hadde jeg kun tenkt på meg selv så hadde jeg vel bare tatt med meg en kar hjem fra byen, og gitt blaffen i hvordan dette hadde hatt for konsekvenser for andre.

Så ja... jeg har vel et ønske om å kunne bli mamma, men ikke for hver en pris. Nå skal jeg jo være her inne en måned ca, så regner vel med at jeg har et eget barn på normalt vis med en tulling som har ørtogførti søsken til mitt barn rundt i Norges land. Da får jeg uansett reist like mye som før med ungen min, for å besøke alle i søskenflokken ; P

Skjult ID med pseudonym OMG ma. 3 mai 2010 23:29

@blææ
"OMG, du har ikke fått med deg faktum at ikke ALLE barn med downs syndrom har gamle mødre."
Den siste setningen i mitt hovedinnlegg er ironisk... jeg ser at kanskje ikke alle skjønte dette...

"De fleste som fødes nå i denne delen av verden har faktisk UNGE mødre."
Ja, det er dessverre slik, og hvorfor det er sånn kommer jeg tilbake til nedenfor. Risikoen er relativt konstant før 35-årsalderen, nesten 0,1%. SENERE ØKER RISIKOEN BETYDELIG til 0,5% ved 37-årsalderen, 1% ved 40-årsalderen og nær 5% ved 45-årsalderen. De aller fleste svangerskap med kromsomfeilen ender som spontanaborter og minst 8 av 10 mødre er under 35 år.

"De sjekker ikke for mulige feil, mens de over 38 år blir ''påtvunget'' test."
De over 38 år tilbys fostervannsprøve i Norge. Det er vel nettopp derfor at 8 av 10 mødre er under 35 år. De er rett og slett ikke flinke nok til å få sjekket ut fosterets tilstand.

"Så ikke tro du går sikker fast du velger å få barn med en ungjente!"
Faktum er at det er større sannsynlighet jo eldre kvinnene blir. En fostervannsprøve vil, som nevnt, kunne gi svar på dette.

Skjult ID med pseudonym vibe ma. 3 mai 2010 23:35

Frk Frøken,
å få barn er uansett det mest egoistiske man gjør, er det mange som mener . Et par som ønsker seg et kjærlighetsbarn er jo også "egoistiske". Og å ikke få barn er også egoistisk. Mao; du er egoist hva pokker du gjør :/

Men å være alene med et barn er sikkert ikke bare noen dans på roser, når man hører hvor mye det sliter på folk.
Og det må heller ikke være sånn at man skal være nødt til å prøve alle utveier - prøverør, storken, adopsjon- før det er akseptabelt å ikke ha barn (slik er det nesten blitt i Norge fordi så ye er tilrettelagt; ingen grunn for å ikke ha barn er god nok).

Men jeg ville altså ikke synes det var mer egoistisk å dra ti storken, som å få med en type. Og du er jo allerede ego i kraft av din single, bekymrignsløse tilværelse.... (ironi)

Skjult ID med pseudonym vibe ma. 3 mai 2010 23:39

OMG, det er m.a.o. fortsatt 95,% sannsynlighet for å få et barn uten Downs når man er 40, så faren er fortsatt ikke overhengende.
Alle - både de over og under 38 - kan forøvrig dra til Danmark og ta blodprøve, som kan indikere om det er noen gentiske feil og de bør ta fostervannsprøve (slik at man slipper å å direkte på fostervannsrprøve som kan utløse spontanabort).

Forøvrig kan du nok hevde at det er så og så mange prosent sannsynlighet for at et barn født av en under 22 vil ende opp i et hjem med rusproblemer. Fortsatt lav sannsynlighet, men høyere enn for en som fødes av en på 42.

Skjult ID med pseudonym Frk Frøken ma. 3 mai 2010 23:51

@ Vibe.

He he. Oki. Så får jeg bare leve med å være egoist, uansett!: O) Ja ja...

men du skal nå vite at det IKKE er så himla bekymringsløst å være singe. (med eller uten barn) Ja da, fikk med meg at den var ironisk da, men benytter muligheten for å smøre på...

Det er dyrt, til tider kjedlig, bedritent håpløst med tanke på at det du ikke gjør selv ikke blir gjort, men samtidig godt og ikke har noen krav seff :O)...og mye mer...

Problemet med å være singel og barnløs er at "alle" tror du kan stille opp når som helst (med glede seff) siden du ikke har noe å ta hensyn til. Noen ganger savner jeg å kunne si "dessverre, kan ikke for jeg må hente unga" og samtidig vite at de skal bli med nabokjærringa hjem.

Skjult ID med pseudonym OMG ma. 3 mai 2010 23:59

@vibe

"OMG, det er m.a.o. fortsatt 95,% sannsynlighet for å få et barn uten Downs når man er 40, så faren er fortsatt ikke overhengende.
Alle - både de over og under 38 - kan forøvrig dra til Danmark og ta blodprøve, som kan indikere om det er noen gentiske feil og de bør ta fostervannsprøve (slik at man slipper å å direkte på fostervannsrprøve som kan utløse spontanabort)."
Hvorfor skal alle dra til Danmark? De over 38 år trenger faktisk ikke å dra til utlandet for å få gjort dette. Det har vært tilbudt blodprøver for denne aldersgruppen her i landet i flere år nå. Kvinner under 38 år får ikke tilbud om blodprøver derimot. Unntaket er kvinner som viser uro for om alt er som det skal være i svangerskapet. De kan få tidlig ultralyd på såkalt "klinisk indikasjon". Hvis det gjøres ultralydfunn hos disse kvinnene som gir grunn til å tro at noe er galt, vil kvinnen kunne få tilbud om blodprøver i tillegg.

"Forøvrig kan du nok hevde at det er så og så mange prosent sannsynlighet for at et barn født av en under 22 vil ende opp i et hjem med rusproblemer. Fortsatt lav sannsynlighet, men høyere enn for en som fødes av en på 42."
Hva har dette med saken å gjøre? Jeg kan ikke uttale meg noe om det. Jeg tviler på at det er gjort noen undersøkelser i denne forbindelse her i landet, jeg har vært hvert fall ikke hørt noe om det. Dette virker mer som et forsøk på å skape tvil om sannsynlighetene i mitt forrige innlegg.

Skjult ID med pseudonym OMG ti. 4 mai 2010 00:02

@vibe
Og nei, det er IKKE 95% sannsynlighet for å få et barn uten Downs når man er 40 år... du må lese litt nøyere...

Skjult ID med pseudonym snekregutt ti. 4 mai 2010 00:11

Personlig synes jeg ikke damer som velger bort barn i ung alder er egoistiske. Det er jo de selv det går ut over og absolutt ingen andre. Ser ikke akkurat egoismen i det. Men jeg forundrer meg litt over prioriteringen, når de faktisk ønsker seg barn. Hvorfor ikke finne seg en mann mens man er ung og attraktiv? Hva er vitsen med å vente til man er "gått ut på dato"? Jeg lurer litt på om norske damer har en tendens til å ta en god mann som en selvfølge. Sånn er det ikke i mange andre land. I Østeuropa, f.eks, er tradisjonen at jentene forsøker å slå kloa i menn så tidlig så mulig. Kanskje jeg er litt bitter her siden jeg er en mann i den siste halvdel av tredveårene og ikke opplever noe som helst interesse fra unge norske damer, selv om jeg er en noenlunde attraktiv mann. Det er kun utenlandske som tar kontakt, selv på norske kontaktsteder. Det er liksom 100% dødt fra norske jenter, unntatt en og annen alenemor på førti, som ikke har utseendet med seg. Vet at mange andre menn opplever denne taushetsveggen også. Som sagt, snodig prioritering hvis de er ute etter å stifte familie med en god mann.

Skjult ID med pseudonym Ikke-ego! ti. 4 mai 2010 00:18

@snekregutt Du tuller eller? Du er i slutten av tredveårene og vil ha deg deg frabedt å bli kontaktet av norske damer på førti (som har gått ut på dato) "Hvorfor ikke finne seg en mann mens man er ung og attraktiv?" Tror du at vi plutselig kommer på at vi vil ha en mann når vi blir førti. Mange har jo brukte hele sitt voksen liv på å finne en de ønsker å være sammen med - og ved et under har tydeligvis ingen av oss kommet over deg.
Når er det forresten at du går ut på dato - endel senere enn damer regner jeg med?

Skjult ID med pseudonym snekregutt ti. 4 mai 2010 00:35

Ikke-ego!: Nei, tuller ikke. Det er faktisk sånn at damer liker menn som er eldre enn seg selv, og menn liker damer som er yngre. Men det kommer visst som en bombe på mange norske damer. Jeg ser datostempelet lure i horisonten jeg også, men det kommer en 10- 15 år seinere for menn enn for damer.

Skjult ID med pseudonym Frk Frøken ti. 4 mai 2010 00:38

@snekregutt.

...huh? Finne seg en mann mens jeg enda er attraktiv? Mulig jeg valgte feil, men mine menn som jeg fant i min hva du kaller det "tid før for forfall" ble det over med før jeg følte at jeg ville ha de som far til mine barn.

Når det er sagt, så har jeg kun hatt en mann som har åpenlyst sagt at han vil ha barn, så mulig jeg er et skikkelig skrømt:-O når det gjelder de fleste av mine venninnen som nå er alenemødre (ikke alle da)så har jeg tilgode å høre at de fikk barn fordi partneren hadde så veldig lyst til det... men de er stolte og gode fedre nå da:)

Selv har jeg en mening om alt eldre fedre er bedre fedre... så dette kan gå fint som smør :)

... også er vi tilbake til start. Mange av oss har ikke valgt bort barn i ung alder, men når andre på din egen alder sitter hjemme med type og såre brystvorter så er det himla trengt å sitte der med referat om at ungen har fast avføring...(som om DET bryr meg)

Du får brått ikke mest å snakke om og føler for å dra en tur i slalomløypa eller hva det måtte være... Gulp blir liksom ikke det du vil vite så mye om.

Skjult ID med pseudonym petita ti. 4 mai 2010 08:46

Jeg var ung da jeg fikk barn, og ser ikke hva som er problemet med å få barn om man er eldre enn det jeg var. Ikke engang om man er 40. Det vil alltid være utfordringer, og jo eldre man blir, jo bedre rustet blir man til å gå igjennom disse i dagens samfunn.
Hva slags mor man er kommer også an på mennesket man er.

Skjult ID med pseudonym Binders ti. 4 mai 2010 09:07

Kan ikke se at alder skal være diskvalifiserende for å få barn. I så fall bør det gjelde for svært gamle menn. Når man vet at kvinner blir 83 i snitt og menn rundt 76 (tror jeg det var), er det vel langt mer betenkelig at mann på 60 får barn enn at kvinner på 40 får det? Sjansen er da liten for å kunne bli bistå barna når disse blir ungdommer, og bestefar vil han neppe bli. Eldre foreldre kan være supre foreldre, men leve evig, det kan ingen...

Skjult ID med pseudonym frkfryd ti. 4 mai 2010 09:31

@snekregutt: Alle kvinner ønsker seg ikke eldre menn!! Jeg liker best menn som er yngre enn meg selv. Utfordringen er bare å finne en som har barn, eller ikke vil ha egne barn. Jeg er 41 og har fått de barna jeg vil ha. Det handler ikke om at jeg nå har gått ut på dato, men rett og slett at jeg nå er ferdig med nattevåk og bleieskift!! Noe "kjærlighetsbarn" med en evt ny partner er helt uaktuellt:))
Det å kunne få/ ha barn er en glede, men det er også slitsomt. Man setter seg selv og egne behov til side i mange år. Jeg er ferdig med den fasen av livet med små barn. Nå kan jeg nyte livet, og ha litt mere fokus på megselv igjen:))

At noen kvinner er i den situasjonen at de er barnløse i 40 års alderen kan handle om så mange ting. Jeg synes det er ganske lavmål å beskylde en hel gruppe kvinner for å være egoistiske av årsaker vi ikke vet det minste om!!

Ønsker alle dere barnløse +/- 40 her inne, lykke til, følg hjertet og ikke bry dere om hva alle andre måtte mene om valget deres:)))

Skjult ID med pseudonym Irij ti. 4 mai 2010 10:02

Mye snakk om egoiske og foreldre når det gjelder å få barn. Men hva med barnas rettigheter?

Ingen innspill rundt det å eksistere uten å ha en biologisk far?

Poenget mitt har forresten ikke noe med omsorgsevne å gjøre (som selvsagt har med helt andre forhold å gjøre), jeg ønsker å belyse den eksistensielle situasjonen.

Skjult ID med pseudonym Ikke-ego! ti. 4 mai 2010 10:27

@Irij
jeg kan gjerne komme med noen betraktninger rundt det å få barn uten en biologisk far. Jeg har nemlig tenkt mye på det, i og med at jeg (som tidligere nevnt) har vurdert å få barn på Storken i Danmark. Det har vært min viktigste bekymring og den største grunnen til at jeg brukte flere år på å tenke på dette før jeg dro til København for å snakke med dem.
Har jeg større rett til å ha et barn enn et barn har til en pappa? Vil et Storke-barn bli til en voksen person som hele livet går med et savn om å ikke vite hvem pappa var. Jeg har flere venner som er adoptert fra utlandet - og de har jo veldig ulikt syn på dette. Noen har helt slått seg til ro med sine norske foreldre - og vil ikke vite noe om noe annet. Andre har lett, funnet og oppsøkt biologiske foreldre og har fått ro og fred med det. Mens andre har et forferdelig savn og finner ikke sine biologske foreldre.

Kanskje kunne jeg ha blitt gravid på Storken - og truffet en mann rett etterpå, som alltid ville vært der for barnet. Man kunne vært i et forhold og fått barn med en mann, som stikker, dør, er uinteressert, slem, drikker eller slår. Etter år med overveielser og samtaler - kom jeg til at hvis jeg var åpen med et evt. Storke-barn og fortalte tidlig hvordan den barnet var blitt til + gav barnet alt jeg kunne av kjærlighet, omsorg og støtte, så kunne nok det barnet fått en fint liv, men noen vil nok lengtet etter en pappa.
(Det var derfor at jeg også vurderte hjemmeinseminasjon med en venn, slik at, selv om jeg evt. fikk barnet alene - og hadde omsorgen for det, så fantes det en far som ville være der - når evt. spørsmål om kjødelig opphav dukket opp)

Men dette er ikke et lett tema, det er fullt av moralske dilemmaer, men jeg synes ikke de ikke handler om det som denne tråden startet som - et spørsmål om når kvinner skal så lov til å få barn. Så lenge kvinnekroppen fortsatt gir fra seg fruktbare egg, så er vel den kroppen fortsatt "villig til å føde barn". Stille man det samme spørsmålet til en snill og "hjemmekjær" kvinne som får sitt fjerde eller femte barn når hun er 40 - det er tydeligvis hetl greit for folk, men hun som velger å få sitt første barn som 40-åring er plutselig ego.

Skjult ID med pseudonym gutten ti. 4 mai 2010 14:32

Rart at dette skal være så forbaska vanskelig. Det finnes faktisk ganske mange bra, godt utseende, solide og single menn som ser etter en helt normal dame å starte familie med. Samtidig finnes det også mange damer som av mangel på en mann 'som passer for dem' er 'nødt' til å dra til utlandet for å insemineres som ei ku. Løsninga er kanskje at foreldrene velger partner for barna sine ?
-Eller kanskje at vi må komme ned på jorda igjen ?

Ellers er det særdeles dumt å skulle dømme dem som vil ha barn når dem er 40 Kan være mange og aktverdige grunner til dette
Det finnes mange dårlige foreldre. Gir barna penger istedetfor oppmerksomhet og ser på dem som objekter. Gidder ikke ta ubehagelighetene ved å sette grenser Dem som får barn senere i livet kan ofte ha litt mer livserfaring og være mer bevisste

Stå på jenter, ikke for sent før det er for sent -på tross av at enkelte litt småbitre og dømmende folk her urettmessig prøver å påføre dere dårlig samvittighet

Skjult ID med pseudonym gutten ti. 4 mai 2010 14:37

@ Ikke-ego!
Bra for en gutt å ha en mannlig rollemodell. Og arv som påvirkningsfaktor er vel litt i vinden for tiden Med hva det medfører

Skjult ID med pseudonym Ikke-ego! ti. 4 mai 2010 14:42

@ gutten. klokt sagt. Det er vel et dilemma for mange av oss her inne - det er jo egentlig så mange "å ta av" likevel finner vi ikke den ene vi vil ha. Jeg føler det selv, at man blir litt rastløs her inne, man har ikke tid til en date til, det er en annen man chatter med eller en man heller vil treffe. Jeg tror at v er mange (snakker kun ut fra egen erfaring her) som burde tatt oss brydderiet med date nr. to og tre - jeg er ikke sikker på om vi alle kommer til å oppleve "at det smeller " etter fem minutter - så vi er nok mange som går glipp av flotte potensielle partnere, fordi vi haster videre til noe nytt.....

De "kravlisten" mange av oss stiller med her inne (meg selv inkludert) - de er ikke lette å matche - og jeg er ikke sikker på om mine venner med kjærester fra "virkelighetens verden" hadde hatt de flotte partnerne de har i dag - hvis de hadde veid, målt og vurdert så mye som det gjøres her inne. De kan jo klart seg fint, noen sikkert med matchtrær så fargerike som bare en høstlønn kan klare.

Skjult ID med pseudonym Ikke-ego! ti. 4 mai 2010 14:45

@ gutten: Helt enig i at det er viktig med mannlige rollemodeller - men jeg tror at de likevel kan være tilstede og være gode (og viktige for barn) selv om de ikke er biologiske pappaer. Og dårlige rollemodeller og foreldre, enten de her mammaer eller pappaer er vel iallefall dårlig for barn...

Skjult ID med pseudonym BruceW ti. 4 mai 2010 14:49

Merkelig at det er langt strengere krav for å bygge egen garasje enn til å lage barn.

Skjult ID med pseudonym petern1971 ti. 4 mai 2010 15:44

@ enig med deg BruceW men kanskje vanskelig å håndheve et sertfikat for å ha lov til å få unger.
Et spørsmål er det å få unger en mennske rett hvis ja skal staten betale for assistert befruktning?

Skjult ID med pseudonym Karl ti. 4 mai 2010 15:58

Som alle diskusjoner på sukker preges denne av at folk argumenterer ut i fra følelser. Jeg skreiv at samfunnsmessig så er det dumt om flere og flere venter til de er 40 med å få barn fordi sjansen for genfeil øker betraktelig. Det er ikke noe man trenger å vurdere når man som individ står ovenfor valget, men om vi får en trend der alle skal ta fem års utdannelse og jobbe og reise i ti år før de får barn vil det bli et problem.

Jeg har en vennine som dro til københavn og benyttet seg av tilbudet for å bli gravid. Hun fortalte meg at hun fikk ta barnet før mannen fordi hun ikke klarte å finne seg noen mann. Sjansen hennes for at det skulle dukke opp noen nå er betydelig redusert vil jeg påstå...Men det er hennes valg, Blir spennende å se hvordan disse donor-barna takler å vokse opp uten å vite hvem pappaen sin er, det går vel ann å kompansere for det med å være veldig bevisst på det i oppveksten.

Ellers er det ikke kjempekult å ha en mamma som er 60 når man er 20 da....

Skjult ID med pseudonym Ikke-ego! ti. 4 mai 2010 16:08

@petern Ja det er også en problemstilling. Jeg er ikke sikker på hvordan det er i dag for par og prøverør - får man dekket tre forsøk? Som singel er det jo ikke lov (eller mulighet) til å få hjelp i Norge, og en evt. tur til Danmark betales av egen lomme. Hver inseminasjon koster omkring 5000,- + reise og opphold. Jeg har venninner som har brukt ti forsøk (og det er sjelden du kan kjøpe billigbilletter ned, for du må reise litt på sparket når tiden er inne)
Samfunnsmessig så er jo også dette er regnestykke med flere dilemaer - er vi så avhengige av en befolksningsvekst for å opprettholde velferden vår, at det "lønner seg" å hjelpe så mange som mulig eller skal vi la naturen sette de begrensingene, få en befolkningsutvikling som speiler det.
Vi gjør jo mange ting som staten betaler for - røykere for den beste kreftbehandlingen som kan tilbys, overvektige får den behadlingen de skal for å komme seg etter livsstilssykdommer. Hvor setter vi grenser? Er det ved de som fra naturens side er så uhendige at det ikke kan få barn naturlig eller der det de som var så "treige" at de ikke lenger er så fertile som de var ved 25-årsalderen. Det er vanskelige grenser å trekke. Og så har du de som mener at dette ikke handler om kostnadene, men de moralske og etiske spørsmålene - som f.ex Krf froner.

Skjult ID med pseudonym rotte ti. 4 mai 2010 16:10

Det er ikke noe sted man kan få donert direkte, tror å begynne med sånn indirekte blir litt tamt i lengden?

Skjult ID med pseudonym Ikke-ego! ti. 4 mai 2010 16:15

@ karl Jeg tviler på at din venninne har problemer med å finne en mann fordi hun har et barn alene. Jeg som ikke har barn, har møtt flotte menn her inne, som sier at de er ferdige med barn - og gjerne vil treffe andre som har barn, som ikke vil ha flere - de vil treffe kvinner som har den samme forståelsen som den av hva det vil si å måtte prioritere barn fremfor en ny kjæreste.

Og om mamma er 40. 50 eller 60 når du er 20, samme det vel - alder ligger mye i hodet (iallefall frem til 60) og jeg er sikker på at det er mange "eldre foreldre" som holder seg unge på grunn av unge barn. Og det har vel skjedd en enorm utvikling de siste 20 årene på når man blir "gammel". Min bestemor var betydelig "eldre" i holdinger og tanker som 64 åring enn det min mamma på 64 år er i dag.

Skjult ID med pseudonym Ikke-ego! ti. 4 mai 2010 16:17

@ rotte - Joda - det er en sjarmerende HIV-smittet fyr i Oslo (som selvsagt ikke forteller at han er smittet) som har et nettsted og tilbyr sæd til jenter direkte. Han er litt billigere enn Storken, men du får altså litt ekstra moro med på kjøpet.

Skjult ID med pseudonym buddha ti. 4 mai 2010 16:40

@ Ikke-ego!

Når en mann sier han er ferdig med barn, og vil gjerne treffe andre som har barn, så er det gjerne pga av at han er ferdig med småbarnsstadiet og det som følger med av nattevåk og bleieskift.

Ideelt sett så ser en mann for seg en yngre kvinne, men pga av at yngre kvinner gjerne vil ha egne unger så blir hun utelukket.
Så da velger heller mannen i 40 årene som har egne tenåringer seg en kvinne på sin egen alder. som enten har barn som er jevnaldrende, eller en dame på samme alder som av forskjellige grunner er barnløs.

Sannsynligheten for at mannen velger bort en kvinne på 40+ med en baby/barnehageunge er rimelig stor. Da tror jeg heller han velger en på 30 + som enten vil ha egne barn eller en dame på den alderen som har småbarn...........

Dette er hvertfall min oppfatning, og jeg tror nok jeg deler den med mange menn på min alder som har halvstore barn fra før :-))

Skjult ID med pseudonym Emilie ti. 4 mai 2010 16:45

@ buddha

Hææææææ???

Skjult ID med pseudonym Ikke-ego! ti. 4 mai 2010 16:50

@ buddha
jeg håper da virkelig at folk har et litt lengere perspektiv på det å få unger enn at de har et småbarnsstadiet. Mitt svar gikk til Karl som mente at han venninne ikke kom til å finne mann fordi hun hadde lite barn. Hvis en mann velger bort en kvinne på 40 fordi hun har et lite barn - og heller velger en på 30 som vil ha egne barn... ja da håper jeg at den mannen vet om et sted han kan få kjøpt seg en hjerne. Bleiler blir det med begge løsningen.
Jeg har snakket med menn her inne som har barn som har flyttet ut - og som godt kan begynne på nytt, jeg har snakket med menn som er ferdig og godt kan treffe kvinner som har barn og ikke vil ha flere - og jeg har snakket med menn som knapt har tørket blekket av separasjonspairene - og har veldig små barn - tenker det er noen for oss alle jeg....

Skjult ID med pseudonym vibe ti. 4 mai 2010 16:58

Ok, OMG - 99% sjanse for en på 40 og 95% for en på 45 for barn uten Downs. Enda bedre:)
Skjønner derfor ikke hva du maser om, særlig mtp hvor mange andre risikier som er forbundet med å få barn.
Som sagt; det er større sjanse for at et barn med ung mor enn gammel mor opplever rusproblemer i hjemmet - rent statistisk. For å ta ett eksempel. Men det gidder selvsagt ikke du forholde deg til her ettersom du velger å ignorere det - for det ikke støtter ditt syn?

Karl, Petern m.fl., som sagt i sjekkediskusjoner; det er mange som blir satt når de er 30, mens andre behodler ungdommen til de er 50, det gjelder også folk som foreldre. M.a.o. vil ressurssterke foreldre på 60 kunne være sprekere og mer med, enn ressurssvake foreldre på 45. Og ikke minst ha bedre tid enn da de var i 30-årene og skulle bygge karriere, var i tidsklemmen big time med det det medfører av slitasje på forhold - og påfølgende brudd?
Og når ble det å ha en "kul" mor, det viktigste? Bare den uttalelsen antyder jo litt merkelige prioriteringer.

Skjult ID med pseudonym buddha ti. 4 mai 2010 17:00

@ ikke ego

Det er meget mulig at det finnes noen for oss alle, men jeg tror ikke du skal ha en så naiv innstilling til hva en mann tenker og gjør.

Det hadde vært interessant å høre synspunktene til menn med egne halvstore menn, og som er 40 +/- her. Jeg tror ikke jeg er så helt på viddene med det jeg mener her.

Men hva vet nå jeg......... Jeg skulle vel ha dratt et eller annet sted og kjøpt meg ny Hjerne........

@ Em......

Du har selv barn som er halvstore, og du sier selv at du setter pris på din voksentid.
Så ikke Hææææææææ! til meg :-))

Skjult ID med pseudonym Emilie ti. 4 mai 2010 17:18

@ buddha - forstod deg slik at du mener at menn heller tar en dame på på 30 som vil ha barn enn en på 40 som har???

Ja, jeg setter pris på voksentid!!! Life is sweet;-))

Vil ikke ha flere barn, men jeg velger ikke bort en mann med mindre barn enn det jeg har viss kjemien er der!

Skjult ID med pseudonym buddha ti. 4 mai 2010 17:44

@ Em......

Jeg har oppdratt barn nå i 15 år, og jeg må innrømme at jeg setter pris på at de både har på seg klær, og pusser tennene sine selv, at jeg ikke må stå opp klokka seks på lørdag og søndag, at jeg slipper våkenetter, barnevogner og jeg nyter den luksusen det er å kunne lukke øynene i 2 minutter uten at noe går galt, Eller bare det å stikke på butikken for å kjøpe smør uten å pakke klær på en liten tass som er misfornøyd med å bli dratt med bort fra lekekassa.

Det handler om at vi har vært der før, og nå kan vi få tid til å nyte litt voksentid. Og det gjør sitt til at jeg ikke er så interessert i å starte på igjen med småbarn.

Men ingen regel uten unntak....... Det er mye som kan skje i krig og kjærlighet ;-))

Skjult ID med pseudonym Ikke-ego! ti. 4 mai 2010 18:47

@ buddha ja det er jo mulig jeg er naiv, men jeg forholder meg til hva folk sier om barn i sine profiler - og i vårt matchtre. Hvis folk har barn, men likevel sier at de kunne tenke seg flere så regner jeg med at de kunne tenke seg det - og ikke juger. Men hvis de juger, så har jo jeg blitt naiv på grunnlag av andre folks juging.

Av alle de profilene jeg har lest den siste månedet, så vil jeg si at blant menn på 38-46, som jeg titter på - så sier 80% av de som allerede har barn, at de kunne tenke seg flere. Og de søker som ofte etter kvinner i mitt aldersspenn. Så det er faktisk ganske mange som hypp på flere barn. Og et flertall av mennene, skriver også at de er har 50% omsorg for de barna de allerede har - så det er ikke "annenhver-helg-pappaer" som sier ja til flere barn.

Hvis de mennene på +/- 40 og som har barn, kunne tenke seg flere barn med en 30-åring og ikke med en 40-åring, så snakker jo du om disse mennenes ønske om en noe yngre dame, og ikke om deres evt. ønske om å få flere barn eller ikke. For det vil de jo tydeligvis da, med nye våkennetter og andre herligheter. Bare med en yngre dame.

Skjult ID med pseudonym OMG ti. 4 mai 2010 18:53

@vibe
"Kit viser til at når det i utgangspunktet er liten sannsynlighet for å få Dowsnbarn, så betyr ikke en dobling at det plustelig er stor sannsynlighet. Eks: Hvis 0,5% sjanse øker til 1% sjanse, er det altså fortsatt 99% sjanse or å få et barn uten Downs, selv om sjansen for å få det har doblet seg. Skjønner?"
Jeg spør kit, ikke deg... det er derfor det står "@kit" på toppen av innlegget...

Skjult ID med pseudonym OMG ti. 4 mai 2010 18:54

@kit
"Selv om sannsynligheten for en hendelse som har veldig liten sannsynlighet øker med 50%, er det fortsatt ikke så veldig sannsynlig at hendelsen skjer. Ta sjansen for å vinne 7 rette i lotto. Den er ekstremt liten, og det mest sannsynlige utfallet av å spille lotto er å ikke få 7 rette. Selv om sjansen for å få 7 rette dobles, vil det fortsatt være mest sannsynlige utfallet være at en ikke får 7 rette."
Uansett er sannsynligheten større. Det var det jeg ville påpeke...

Skjult ID med pseudonym OMG ti. 4 mai 2010 18:57

@kit
"@OMG og mental modenhet for barn. Du vurdere jenter som umodne mentalt for å få barn da. Jeg er ikke enig, mange unge mødre er meget vel egnet til å ta vare på seg og barna sine. Argumentet ditt blir ikke bedre av å skrike som ett kolikkbarn."
Hvor tar du dette fra? Jeg sier at det er et fåtall av kvinner som er mentalt modne til å få barn ved fruktbarhetsalderen (rundt 17-18 år). Jeg sier IKKE at ALLE er det. Og enkelte ord er skrevet med kun store bokstaver siden jeg ikke finner en måte å utheve skriften på.

Skjult ID med pseudonym Hawiha ti. 4 mai 2010 18:59

I hvilken alder er man egentlig mentalt forberedt om man ikke har vært gjennom det før........?

Skjult ID med pseudonym OMG ti. 4 mai 2010 19:01

@vibe
"Ok, OMG - 99% sjanse for en på 40 og 95% for en på 45 for barn uten Downs. Enda bedre:)
Skjønner derfor ikke hva du maser om, særlig mtp hvor mange andre risikier som er forbundet med å få barn."
Maser om? Jeg maser ikke om noe som helst. Jeg konstaterer bare fakta, og faktum er at RISIKOEN for at et barn med KROMOSOMFEIL utvikler seg i morens liv er STØRRE jo ELDRE man blir. Så enkelt er det. Dette er et ubestridelig faktum.

"Som sagt; det er større sjanse for at et barn med ung mor enn gammel mor opplever rusproblemer i hjemmet - rent statistisk. For å ta ett eksempel. Men det gidder selvsagt ikke du forholde deg til her ettersom du velger å ignorere det - for det ikke støtter ditt syn?"
Som sagt, jeg kjenner ikke til den undersøkelsen som gjør at du kan uttale deg om dette. Jeg velger å ignorere det siden det OVERHODET IKKE har noen SAMMENHENG med dette å gjøre. Det dreide seg om BIOLOGISKE FORHOLD, mentalt og fysisk. Som nevnt tidligere, dette virker mer som et forsøk på å skape tvil om sannsynlighetene i mitt første innlegg.

Skjult ID med pseudonym OMG ti. 4 mai 2010 19:03

@Hawiha
Det finnes ikke noe fasitsvar... Jeg kan kun forholde meg til undersøkelser og statistikk... vitenskapelige fakta.

Skjult ID med pseudonym Hawiha ti. 4 mai 2010 19:07

Regn det som et retorisk spørsmål, OMG... : ) Jeg VET hva det vil si for en jente å bli mor. Og en mann å bli far.

Skjult ID med pseudonym buddha ti. 4 mai 2010 19:08

@ ikke ego

Hvor mange av de mennene du nevner over her er helt ærlig eller ikke, det vet jeg ikke noe om. Men det forundrer meg ikke om det forekommer en del menn som skriver i sin profil at de ønsker flere barn. Men det er bare for å ikke utelukke noen muligheter, og tar den støyten når den tid kommer.
Og jeg vet heller ikke hvor mange av profilene her inne av mine medbrødre som er basert på å finne seg en dame for en periode. Og hvis det er for å finne noen å kose med i noen måneder, så kan man jo bare skrive hva som helst i en profil for å kunne tiltrekkes flere.......

Men jeg utelukker ikke at det finnes menn som er som det du beskriver her.

Ellers så er det jo en kjennsgjerning at en attraktiv mann lett vil kunne dra damer som er både 10 og 15 år yngre. Og det kommer vel ikke som noe sjokk på deg at hvis en mann skal starte på nytt igjen, så velger han den mest attraktive ?
Eller at han plukker den yngste av de 2 ?

Jeg påstår ikke at en dame på 40 er nødvendigvis mindre attraktiv enn en dame på 30, men jeg tror ikke det er nødvendig å servere deg denne forklaringen med teskje. Du forstår hva jeg mener med det utsagnet hvis du legger godviljen til :-))

Skjult ID med pseudonym Hawiha ti. 4 mai 2010 19:12

EN ting er iallefall sikkert. Det er veldig mange jenter i 40+-alderen her som i følge treet ønsker seg flere barn selv om de har fra før. Men veldig ofte er bladet bittelite....... MAO, de holder døra på gløtt. Mest for å ikke være kategoriske mot en evnt. ny kjæreste... Tror JEG. Men jeg VET ikke, og mangler statistikk til å underbygge det. : )

Skjult ID med pseudonym OMG ti. 4 mai 2010 19:13

@Hawiha
Jeg antar at du vet dette ettersom du selv har stiftet familie. Du vet hva det vil si i DITT TILFELLE, ikke for alle andre. Dette er forskjellig for ulike personer i bestemte aldersgrupper.

Skjult ID med pseudonym buddha ti. 4 mai 2010 19:18

@ Hawiha
Jeg synes at den kloke frk Dragefrukt sa dette veldig klart og tydelig i en annen tråd her inne:

< Jeg har ikke behov for å rekreere meg flere ganger, men hvis jeg møter en barnløs, så kan det stille seg annerledes>

Og det er vel flere som har disse tankene sikkert..........

Skjult ID med pseudonym Hawiha ti. 4 mai 2010 19:19

helt korrekt OMG. Hvem kan vite noe som helst for andre?? Er situsajonen lik for alle innenfor samme aldersgruppen? Det blir meningsløst å bruke statistikk for annet enn å trekke de lange linjene. Man må ALDRI gå i den fella at man bruker statistikk mot individer.

Skjult ID med pseudonym Ikke-ego! ti. 4 mai 2010 19:20

@buddha jo, jeg er klar over at mange menn da vil velge den yngste, men det var jo i grunnen ikke det vi diskuterte. Vi diskuterte om folk viille ha flere barn eller ikke. Og jeg tenker at enten så vil man ha flere barn eller så vil man det ikke. Og hvis man sier at man er ferdig med bleier, og så velger å få barn med en på 30, ja da er man jo ikke ferdig men barn. Det var alt.
Selvsagt kan man skrive hva man vil hvis man kun er på jakt etter en sommerflørt, men hvis man bare skal kose seg i noen måneder, så er det kanskje ikke så viktig hva matchtreet likevel.

Og godvilje har jeg masse av :-) Det er ikke det det står på.

Skjult ID med pseudonym Hawiha ti. 4 mai 2010 19:22

@Buddha Det er jo pent gjort å ofre seg da. Når de til og med VET hva det vil si å få et barn.

Skjult ID med pseudonym Emilie ti. 4 mai 2010 19:24

@ buddha

Jeg er helt klar på at jeg ikke ønsker flere egne barn:-)

Når jeg møter HAN så håper jeg han har barn som er like store eller eldre enn mine - ærlig! Jeg er dønn ærlig om dette i profilen min!

Dersom han har mindre barn så får en ta det deretter, men er som deg *ferdig* med den fasen...... Det ville likevel ikke være min oppgave å ta meg av hans barn på full tid- kan hjelpe til, men ansvaret ville være hans. På lik linje er jeg fremdeles hovedansvarlig for mine barn og deres aktiviteter.

Skjult ID med pseudonym Emilie ti. 4 mai 2010 19:26

@ buddha

Vil ellers si at jeg ser meg selv like attraktiv som en 30 åring! :-)

Skjult ID med pseudonym Hawiha ti. 4 mai 2010 19:29

Mentalt er det vel ingen av oss som blir noe særlig eldre enn 28..... :D

Skjult ID med pseudonym buddha ti. 4 mai 2010 19:30

@ ikke ego

Fortrinnet med en dame på 40, vil forsvinne hvis hun har en baby, eller at hun vil ha egne barn........

Da velger heller mannen den unge spreke og tar heller støyten med et nytt kull med unger.....

@ Hawiha

Helt enig, men det er jo litt det det handler om også. Man ofrer seg jo litt, og rir nødvendigvis ikke kjepphesten til den knekker sammen........

Skjult ID med pseudonym buddha ti. 4 mai 2010 19:33

@ Em......

Vi er helt på bølgelengde her..........

Og jeg vet du er superattraktiv :-)))))))))

Ur buddha

Skjult ID med pseudonym Hawiha ti. 4 mai 2010 19:35

Hvis jeg var jente på nærmere førti med egne barn, og mannen red kjepphest for å få sine egne med henne hadde jeg kasta kjepphesten i peisen..... Men så er jeg mann da.... ; )

Skjult ID med pseudonym Emilie ti. 4 mai 2010 19:38

@ buddha

Bra det da :-)

Jeg ønsker å møte en på min alder - ferdig med barn osv.... Skal på date med en som passer ønskene så får vi se om det er kjemi.... Han er ikke fra nettet ;-)

Føler livet har utrolig myyyyyyyyyyyyyyye å by på med og uten barn!!!

Ur Em..........

Skjult ID med pseudonym Hawiha ti. 4 mai 2010 19:41

Enig med Em, og mener at alle mennesker burde få sjansen til begge deler i løpet av livet.... Helst før de blir 50...

Skjult ID med pseudonym buddha ti. 4 mai 2010 20:05

@ Em....

Lykke til på date...... og hvis det går til hel...... så har du jo meg her inne :-)))

Ur nettmann buddha............

Skjult ID med pseudonym Emilie ti. 4 mai 2010 20:11

@ buddha

Takk :-)

Vi er (uansett hvordan verden er IRL) en unit her inne!!!

Ur Em.........

Skjult ID med pseudonym vibe on. 5 mai 2010 18:49

OMG,
Dette er en diskusjon om årsaker og holdninger.
Når du likevel trekker inn evt sammenhenger mellom alder og konsekvenser, så er faktisk alle slike sammenhenger relevante. Og noen faktorer - som familieoppbrudd, rusmisbruk etc - trenger man ikke engang undersøkelser for å bekrefte, det holder med å observere verden rundt seg.

Forøvrig; når det gjelder biologiske forhold så overlater jeg til min lege å uttale seg om det. Det er forøvrig unødvendig å skrive med store bokstaver, i tilfelle du ikke var kalr over det.