Alle innlegg Sukkerforum
Skjult ID med pseudonym smørblomst on. 5 mai 20:50

Hvorfor er egentlig ikke smør et pålegg?
Man smører alltid smør under det man skal ha på skiven, men hvorfor er det ikke et pålegg i seg selv?

Skjult ID med pseudonym zoid77 on. 5 mai 20:53

Er vel bare å droppe mer pålegg, det...

(mann 38 år fra Rogaland) on. 5 mai 20:54 Privat melding

Det er jo ikke alltid at man har smør på da... ;)

Skjult ID med pseudonym lurifaks1 on. 5 mai 20:54

Tja, si det.. Har ikke tenkt så mye på den saken, men regner med at det er mange her på sukker som lengter etter å si sin mening om denne saken =)
Jeg bruker det kun hvis jeg spiser kokt egg, reker eller hvis de som gir meg maten allerede har tatt det på..så jeg disker meg selv når det gjelder om det er pålegg eller ikke ;-)
Vet forøvrig om noen som liker å spise smør med skje..ihvertfall så likte de det før..hehe..

Skjult ID med pseudonym smørblomst on. 5 mai 20:58

Men poenget er at smør ikke blir betrakta som "pålegg", det bare er der. Og i barnehagene f.eks så er det uhørt at barna kun har smør på skiven, men kun prim, det går greit liksom :O
Smør må da nødvendigvis være sunnere enn prim. Ikke at det skulle ha noe å gjøre med hvorfor det ikke kalles pålegg, men altså, rart...

Skjult ID med pseudonym cozmoz on. 5 mai 21:15

Min sønn på 4 elsker smør. Han spiser gjerne brødskive med bare smør på og det aller beste han vet er å stjele 'Tines meierismør'-klumpen og springe å gjemme seg å maule smør i fred og ro. Så han vil nok si at smør er undervurdert som pålegg. Kanskje 'godt' smør kan kalles et pålegg?

Skjult ID med pseudonym SMRT on. 5 mai 21:16

Man smører aldri smør under pålegget! Aldri.

Skjult ID med pseudonym BruceW on. 5 mai 21:17

Har ikke brukt smør siden barneskolen tror jeg. Kun i enkelte sauser som krever det.

Skjult ID med pseudonym OMG on. 5 mai 21:30

Smør? Det er vel opptil den enkelte...

Skjult ID med pseudonym OMG on. 5 mai 21:30

Personlig synes jeg det er ekkelt på brødskiva...

Skjult ID med pseudonym nebbioso on. 5 mai 21:50

jeg skipper smøret, det smaker bedre uten.
men om du vil bruke smør som pålegg har ikke jeg tenkt å hindre deg..

(mann 53 år fra Akershus) on. 5 mai 22:38 Privat melding

Men hvorfor faller brødskiva alltid med smørsiden ned? Sikkert derfor vi har pålegg over smøret..

Skjult ID med pseudonym shmi on. 5 mai 22:41

Catch 22 eller deromkring :)

Skjult ID med pseudonym smørblomst on. 5 mai 22:46

Jeg må unnskylde, men jeg driter altså i om dere liker smør eller ikke. Problemet var hvorfor det ikke er et pålegg.
Og ja, jeg lurer på dette, derfor er også tråden GRØNN!

Skjult ID med pseudonym MrSpiff on. 5 mai 22:59

Vel... Livet må være trivielt når man lurer på hvorfor smør ikke er et pålegg.

Men for å være kjedelig.
Pålegg kommer av "å legge på".
Altså funksjonen til produktet.

Ost på en skive, er pålegg.
Gode franske oster kan også være dessert.
Altså er det funksjonen som tilsier om det er pålegg eller ei.
Man har med andre ord bestemt at smør ikke er pålegg.
På samme måte som man har definert at fargen som blir betegnet som "rød" skal hete rød.

Så kan man så klart diskutere hvorfor ikke smør er et "smørepålegg", hvorfor sort og hvit ikke blir betegnet som farge m.m.
Om det er det mest spennende man finner på i hverdagen... så.. stå på :)

Skjult ID med pseudonym smørblomst on. 5 mai 23:02

Tull. Kremost er pålegg, prim er pålegg, nugatti er pålegg. Smør stiller på lik linje.
Og kan jeg vennligst spørre om hvorfor det skal være så himla mye bedre å lure på hvorfor den man hadde i senga sist helg nå ikke svarer på meldinger?

Skjult ID med pseudonym shmi on. 5 mai 23:03

hehe... someone please call 911 :))

Skjult ID med pseudonym surrehue on. 5 mai 23:04

Smør = lim... sånn at pålegge fester seg bedre.. det er nå min mening. Likte denne tråden kjempegodt :-)

Skjult ID med pseudonym MrSpiff on. 5 mai 23:08

Så hvorfor skriver du at tråden er GRØNN?
Hvorfor skriver du ikke at tråden er seriøs?

Tipper du gjør det fordi sukker kaller seriøse tråder for grønn.
Der ligger altså ingen spesiell logikk bak at det skal hete grønn, bortsett fra at sukker har bestemt det.
På samme måten har noen bestemt at smør ikke er et pålegg.
Du kan så klart lage dine egne definisjoner.
Men jeg tror igrunn du bare kjeder deg og ønsker å diskutere litt.

Men du kan jo alltids lure deg grønn :)

Skjult ID med pseudonym nebbioso on. 5 mai 23:08

Det virker som du lurer på dette kun fordi det er barnehagene som har definert "pålegg" som det man legger på brødet etter at man har smurt på smør. Grunnen til at du får rare svar, er at de fleste ikke kjenner til denne definisjonen; vi bare bruker (eller dropper) smøret uten å bry oss om det er pålegg eller ei.
Personlig synes jeg du kan kalle smøret pålegg, uavhengig av om du legger enda mer pålegg på toppen, men hvordan du skal få barnehagene til å forstå dette vet jeg ikke. Prøv å spørre dem om du kan få endre reglene :)

I ditt siste innlegg skreiv du jo at smør stiller på lik linje med alt annet pålegg, så da vet du jo egentlig svaret selv.

Skjult ID med pseudonym smørblomst on. 5 mai 23:10

Takk :)

Skjult ID med pseudonym smørblomst on. 5 mai 23:11

mr spliff.
Grønn = seriøs
dooh

Skjult ID med pseudonym MrSpiff on. 5 mai 23:19

Oje

Skjult ID med pseudonym gråtass to. 6 mai 00:00

Liker best smørblomst på brødskiva mi. Smør er ut - blomster kan gå an under pålegget!

Skjult ID med pseudonym OMG to. 6 mai 00:17

Definisjon av pålegg hentet fra leksikon:
"pålegg
subst. n pålegg ()
1 ost, kjøtt e.l. til å ha på brødskive
rundstykke med smør og pålegg på"

"...smør og pålegg"... altså er IKKE smør et pålegg.

Skjult ID med pseudonym nebbioso to. 6 mai 00:19

kanskje det du smører på er påsmør mens det du legger på er pålegg.
isåfall er prim også et påsmør, dvs ikke pålegg.

bare for å forvirre smørblomst litt. jeg vet du liker det :))

Skjult ID med pseudonym OMG to. 6 mai 00:39

"Prim er et meieriprodukt med lange tradisjoner i Norge, både som pålegg og som smakstilsetning i annen mat."

Skjult ID med pseudonym OMG to. 6 mai 00:40

Så smør er tydeligvis IKKE et pålegg, mens prim derimot er det...

Skjult ID med pseudonym Maggs to. 6 mai 00:40

Jeg dropper heller brødskiva, man har det langt bedre uten :)

Skjult ID med pseudonym nebbioso to. 6 mai 01:33

Diagno, nå fikk du meg nesten til å tenke at både påsmør og pålegg kan kalles hapå.

Skjult ID med pseudonym smørblomst to. 6 mai 09:07

Skal sette i gang en avstemning for at smør skal bli likeverdig med annet pålegg.
Prim er pålegg mens smør er tillegg? Ridikuløst!