Alle innlegg Sukkerforum

Utdannels vs. intelligens

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym iqdott fr. 7 mai 2010 23:05

Jeg har for ikke så lenge siden lest at en undersøkelse konkluderte med at et forhold mellom en mann og en kvinne hadde størst sjanse til å lykkes dersom kvinnen var litt smartere enn mannen. Dette synes jeg rimer, og er akkurat slik jeg føler at det skal være. Hvem vil vel ha en "dum" dame? Og vi vet vel alle at det er kvinnen som bestemmer i et forhold uansett, og da er det jo best at det er den smarte som har siste ord i sakene. :)

Problemet, og bakgrunnen for at jeg skriver dette innlegget, oppstår i forbindelse med matchingsystemet her på sukker. Et av matche-kriteriene er jo "Antall år utdannelse", og der stiller ikke jeg så sterkt. Jeg har kun videregående. Dette skyldes at jeg som tenåring var sikker på at det ikke var noe vits i å studere. Jeg synes det virket helt meningsløst. Nå, 20 år senere, har jeg et litt annet syn på saken, men kombinasjonen jobb/høyskoleutdannelse er ikke så helt enkelt gjennomførbar.

Absolutt alle jeg er interessert i å matche meg mot her inne har et gult, orange eller ofte rødt blad på "Utdannelse" i matchtreet. Dette er jenter jeg har en score på 92 eller høyere med. Når jeg prøver å filtrere ved hjelp av avansert søk, og velge "lavt" på antall år utdannelse, så kommer det kun opp profiler med en matchscore med meg på 80 og lavere. Altså svært lite annet til felles, og dermed uaktuelle.

Så da føler jeg meg litt hensatt mellom to stoler; Sier man at utdannelse = intelligens, så er jeg dummere enn alle jeg kunne tenke meg å kontakte. Og jeg har en elendig match med alle som har tilsvarende mengde utdannelse som meg. Men jeg vet at min intelektuelle kapasitet er på nivå med folk med både fem og seks års høyskoleutdannelse. De fleste av mine venner har jo minst tre-fem år mer skolegang enn meg, og jeg slår dem i spørrespillet Buzz! ;) Den eneste forskjellen er hvilke valg man tok som ung.

Egentlig er dette kanskje ikke noe problem i det hele tatt. Jeg må jo strengt tatt ikke bry meg om "Utdannelse"-bladet i matchtreet. Men hvis jentene bryr seg om det orange eller røde bladet når de matcher seg mot meg, så ligger jeg jo tynt an... Jeg kan jo liksom ikke skrive i profilen "Jeg er egentlig smart, altså!". :)

Jeg vet ikke hva slags eventuelle svar jeg forventer å få på dette innlegget. Jeg ville i grunn bare lufte en liten frustrasjon eller kanskje bekymring. :) Singel på åttende året, nå. Begynner å haste! Hehe...

Skjult ID med pseudonym HushHush fr. 7 mai 2010 23:10

Gjør det enkelt og velg litt høyere utdannelse på profilen din davel.

Så kan du smyge informasjonen om utdannelsen etterhvert som du har begynt å prate med folk. Du er jo rundt 40, og på den tiden var det mange som valgte å gå yrkesfag i stedet for høyere utdanning blant annet.

Skjult ID med pseudonym go fr. 7 mai 2010 23:11

Kvinner er vanligvis smartere enn menn, så ...

Skjult ID med pseudonym cozmoz fr. 7 mai 2010 23:13

"Og vi vet vel alle at det er kvinnen som bestemmer i et forhold uansett, og da er det jo best at det er den smarte som har siste ord i sakene. :)"

Hehe....den likte jeg:-)
Enig med deg, utdannelse er ikke nødvendigvis det samme som intelligent men når du dater så får jo de du dater se litt mer av hva du står for og hvem du er...er vel det som teller til slutt kanskje :-)

Skjult ID med pseudonym barbie fr. 7 mai 2010 23:22

Forstår godt din smule frustrasjon. Er opptatt av likhet i utdannelsesnivå selv, jeg. Ikke for å være snobbete, men fordi det oftest er avgjørende for god kommunikasjon, felles livsverdier osv. Jeg ser på evne til å uttrykke seg skriftlig, lengde på tekst osv. Og der har jo du ingenting å frykte, @iqdott!!! Gjør som anbefalt over her: gi deg selv høyere utdannelse på profilen og ta det derfra. Du har mye å fare med!

Skjult ID med pseudonym Joda fr. 7 mai 2010 23:35

@iqdott

"Men jeg vet at min intelektuelle kapasitet er på nivå med folk med både fem og seks års høyskoleutdannelse. De fleste av mine venner har jo minst tre-fem år mer skolegang enn meg, og jeg slår dem i spørrespillet Buzz!"

Vel, for meg så stikker denne setningen seg ut... Å være smart i spill er absolutt ikke synonymt med å være den skarpeste kniven i skuffen. Og i og med at du selv trekker fram akkurat den egenskapen ved deg selv får meg til å tenke at du har litt for høye tanker om deg selv....

Kanskje det ikke er så rart at du har vært singel i 8 år, slik egeninnsikt har en stygg evne til å avsløre seg selv hos smarte jenter som du tydeligvis liker å omgi deg med.

Skjult ID med pseudonym shmi fr. 7 mai 2010 23:43

Forall del, lyv ikke - det syns jeg er en utrolig dårlig ide. Vær ærlig, du har sikkert nok å fare med som det er. Om det er utdannelse du vil ha, kan jeg ikke se at det skulle være særlig problematisk å kombinere med jobb. Mange gjør nettopp det - og det har jeg selv gjort også. Jobbet heltid både under grunnutdanning og etterutdanninger. Var singel og oppdro unger samtidig. I alle kullene jeg har gått i har det vært jenter som har hatt med seg barn de ammet, de klarte seg også fint.

Skjult ID med pseudonym Irij fr. 7 mai 2010 23:56

@ Joda: Ja, noen har en stygg uvane med å avsløre seg selv etc. etc etc.

@ Joda: Ja, noen har en stygg uvane med å avsløre seg selv etc. etc etc.

@ Joda: Ja, noen har en stygg uvane med å avsløre seg selv etc. etc etc.

@ Joda: Ja, noen har en stygg uvane med å avsløre seg selv etc. etc etc.

@ Joda: Ja, noen har en stygg uvane med å avsløre seg selv etc. etc etc.

Tok du det nå? Lykke til videre.

Skjult ID lø. 8 mai 2010 00:11

Så skaff deg litt utdannelse da vel.

Skjult ID med pseudonym iqdott lø. 8 mai 2010 01:07

@Joda:

Den lille smiley-en etter den setningen betyr at utsagnet var ment som en liten morsomhet. Selvsagt vet jeg at man ikke måler IQ med spill. Jeg synes du er slem, Joda. ;) (Så du det? Nå skrev jeg sånn smiley igjen. Det betyr at det ikke er alvorlig ment, det som stod rett før den.).

Skjult ID lø. 8 mai 2010 13:23

Hei !
Jeg skjønner godt du tar opp det du tar opp. Jeg har 6 års universitetsutdannelse, og flere års formell utdannelse etter det. Jeg tilhører de som har lengst utdannelse her i landet, dessuten var studiet i utgangspunktet vanskelig å komme inn på. Jeg mener jeg vet noe om forholdet mellom IQ og høyere utdannelse
. Høyere utdannelse krever i prinsippet ikke mer enn middels intelligens/IQ. Arbeidsinnsatsen i forhold til studier er minst like viktig som IQ. Skal man komme langt med utdannelse og brukbare karakterer, er altså arbeidsinnsatsen vel så viktig.
En viktig del av IQ-score er språk og begrepsforståelse.
Jeg ser av din fremstilling at du skriver klart, logisk, og har et "flytende" språk. Ut i fra det du skriver, skjønner leseren godt hva du mener.
Ut i fra min vurdering må du ha en IQ som minst er middels. Det i seg selv at du bringer problemstillingen til torgs viser også at du er selvrepresenterende, kanskje like viktig som IQ. Avslutningsvis understrekes at sammenhengen mellom IQ og utdannelse ikke er så sterk. Du har tidligere hatt sperre på selv å ta høyere utdannelse. Jeg går ut i fra at et riktig studium for deg vil medføre berikelse.
Lykke til!

(kvinne 46 år fra Hordaland) lø. 8 mai 2010 15:22 Privat melding

Det er ikke noe godt sjakktrekk å lyve i profilen sin. Jeg undrer meg i alle fall dersom det framkommer senere at alder, utdanning osv viser seg å være løgn. Løgn stresser meg, dermed blir det turn-off.

Selv synes jeg profilteksten sier mye om en person. Jeg er mer opptatt av snert og hvordan man fremstiller seg selv, enn av antall år utdanning.