Alle innlegg Sukkerforum

Tips om fjellturer alene?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Marikåpa sø. 9 mai 2010 00:23

Det ser ut til at jeg må planlegge årets sommerferie uten en ryggsekkmann ved min side. Jeg har blant annet lyst til å gå noen dager i den norske fjellheimen :-)

Er det noen som har erfaring med å gå alene som kunne tenke seg å dele råd og tips med meg? Om gode områder - og om hvor sjansen er størst for å treffe kjekke, glade menn i slutten av 40-åra ;oD

Skjult ID med pseudonym Jasen sø. 9 mai 2010 03:36

Jeg kan ikke snakke av erfaring om å treffe kjekke og glade menn i slutten av 40 åra. Da jeg er rundt 30 og mann selv.
Men tar du turen i fjellheimen og benytter deg av norsk turistforening sine hytter, så kommer du i kontakt med folk. Jotunheimen har jo mye trafikk om sommeren, Selv har jeg tenkt på noen ruter i Tafjord fjellene i år.

Skjult ID med pseudonym Maggs sø. 9 mai 2010 04:27

Fjellvettregel nummer 7: gå ikke alene.

Hvis du derimot skal gjøre det så må jeg si meg enig med Jasen. NTF sine hytter er fine, og velg gjerne en tur hvor det er litt trafikk. Da er sjangsen for å treffe på en kjekk og glad mann i 40 årene større, og hjelpen er nærmere dersom uhellet er ute.

Skjult ID med pseudonym Frk Frøken sø. 9 mai 2010 08:29

Ut i fra profilene til mannfolka her så burde det være flust av mannfolk i skog og mark, selv har jeg ikke sett et mannebein på mine turer. Hadde vært kjekt og vite hvem skog og mark de alle trives i ;)

Skjult ID med pseudonym Hammock sø. 9 mai 2010 08:44

@FF: Ut av døra og ut i Østmarka om få strakser, på sykkel :-)

Skjult ID med pseudonym rotte sø. 9 mai 2010 09:03

Kanskje det gamle kodeuttrykket skog og mark brukes fremdeles? :)

Skjult ID med pseudonym Nettfeber sø. 9 mai 2010 09:23

Nå måtte jeg faktisk ta en titt på egen profil å der stod det intet om skog og mark tiltross for at jeg av og til beveger meg der :-) .
Forøvrig kan det være lurt å oppsøke miljøer som bedriver sine aktiviteter der du trives best. Rødekors er et eksempel der mange sikkert også single samles i felles gjerning. Var aktiv dykker i sin tid å der var det flust av "dem" (single) og sosiale turer verden rundt ;-)

Lykke til :-)

Skjult ID med pseudonym Frk Frøken sø. 9 mai 2010 09:36

...og den koden betyr?

Skjult ID med pseudonym Z sø. 9 mai 2010 09:38

Kunne også tenke meg tips om singelturer i den norske fjellheimen med tanke på sommerferien :-)

Fyr løs da, dere!

Skjult ID med pseudonym Nettfeber sø. 9 mai 2010 09:54

Om det er det du søker bør du vel google det da som med alt annet der ute i den store verden.
Forumet her er ingen konkurent til nevnte søketjeneste ;-)

Skjult ID med pseudonym Sådetså sø. 9 mai 2010 10:07

S & M

Skjult ID med pseudonym Nettfeber sø. 9 mai 2010 10:10

Mulig mange missforstår den der ja ;-) Nedtur for begge om ja ... ;o)

Skjult ID med pseudonym Frk Frøken sø. 9 mai 2010 10:29

...pffft. Ja den burde jeg fatta. :S *rødme*

Skjult ID med pseudonym jonfb sø. 9 mai 2010 10:47

Sjekk turistforeningen.no De har turer for single, samt arrangerte turer i fjellheimen. Gikk selv på Hardangervidda i fjor. Der er det greit å gå hvis man ikke er så vant med lange turer eller fjellet. For der er det ganske flatt. Ellers kan jeg anbefale worldwalks.com hvis du tenker deg ut av Norge. Var i Cotswolds i England i fjor også, det var en fin gåtur.

Skjult ID med pseudonym Kverulant sø. 9 mai 2010 11:31

Gikk du til England?

Skjult ID med pseudonym Rekarfant sø. 9 mai 2010 11:44

Hardangervidda er bra! Ikke alt for store avstander, du går ikke i dagevis uten å se folk, men du får være i fred hvis du ønsker det. Du kan lage deg mat på turistforeningens hytter selv om du overnatter i telt. Men husk at tåka kan komme veldig fort, den er våt og kald og vanskelig å se gjennom. Ta med kompass ( og kart selvsagt). God tur, kanskje vi treffes!

(mann 38 år fra Oslo) sø. 9 mai 2010 12:03 Privat melding

Ta en titt på http://ut.no Det er den nye portalen fra DNT + NRK og har mye info om hyttene, vær, turforslag mm.
I tillegg kan det være nyttig å være fan av DNT på Facebook. http://www.facebook.com/pages/DNT-Oslo-og-Omegn/213795034325

(mann 37 år fra Buskerud) sø. 9 mai 2010 12:05 Privat melding

Vil anbefale Rondane. Utgangspunkt ved Dørålen kanskje. Fint, variert terreng og du vil sjelden føle deg alene. Iallefall ikke i sommerhelger.

Skjult ID med pseudonym friskusen sø. 9 mai 2010 15:07

Trenger ikke å være spesielle single-turer for å henge med dnt uten følge på tur. De har både korte, lange, bratte og flate turer både nær og fjern. Selv skal jeg ut ei uke i Jotunheimen.

Skjult ID med pseudonym Marikåpa sø. 9 mai 2010 18:00

Tusen takk for alle gode forslag!! :o)
Fjelltur skal det bli - det er helt sikkert! Ser på et vis fram til å gå alene, liker nye erfaringer og utfordringer. Ofte kommer man jo også på et vis nærmere naturen når man bare har den og seg selv å forholde seg til. Ikke så å forstå at ikke en ryggsekkmann ved min side hadde vært å foretrekke, men når han nå ikke er der (ennå) så får jeg se fordelen det medfører :o)

Så kommer helgens antagelig mest naive spørsmål - men likevel seriøst nok fra min side: Hvorfor skal man helst ikke gå alene i fjellet? Eller for å være mer konkret: Hva kan hende? Og hvordan ta sine forholdsregler? Jeg har gått mye i lavlandet, og også sovet en del netter under åpen himmel. Tenker at om jeg bærer med meg det jeg trenger: en sovepose, en fjellduk å tre utenpå soveposen, et underlag, varme klær og nok mat (kan jeg regne med å finne vann underveis de fleste steder?), så kan jeg klare meg de fleste steder om sommeren. Selvsagt må jeg ha med kart og kompass så jeg finner veien tilbake og ikke går meg utfor stup o.l. Og om jeg skulle skade meg eller bli syk er det lurt om jeg ikke har valgt de mest øde områdene. Men sånn ellers? Er jeg altfor naiv i min tankegang??? Det er som sagt et seriøst spørsmål...

(mann 38 år fra Oslo) sø. 9 mai 2010 18:37 Privat melding

Du skal ikke lenger enn ut i nord/østmarka utenfor Oslo før du ikke har mobildekning og er du på fjellet blir det fort langt til folk om du skulle bli dårlig til beins.
På den andre siden har du jo folk som Lars Monsen og Cecilie Skog, som krysser kontinenter alene eller med en partner.
Anbefaler DNT rutene, så treffer du folk på hyttene og starter du tidlig og følger oppmerkede løyper vet du at du har folk som kommer etter deg. Du finner sikkert folk å gå sammen med også :)

Skjult ID med pseudonym jonfb sø. 9 mai 2010 18:45

@Kverulant. Selvfølgelig gikk jeg til England. Jeg gikk ombord på toget til Gardermoen, jeg gikk ombord på flyet og av flyet igjen i England. Der gikk jeg på toget til The Cotswolds, og der gikk jeg jammen en 7 dagers tur fra B&B til B&B. Egentlig ett litt dumt spørsmål spør du meg :-)

I år lurer jeg på http://www.wicklowway.com/ Det bør ikke bli så mye dyrere enn hytte til hytte i Norge, for det er ikke så billig det heller...

Alene i fjellet sier seg vel selv. Faller du om og ikke kommer deg videre er det fint å ha en som kan bære eller varsle andre :-)

Skjult ID med pseudonym Ærligheten sø. 9 mai 2010 18:47

Generelt kan man si at eksempelvis Beseggen er et dårlig sted å gå om du vil treffe mannebein.
Mannfolk derimot kan med fordel dra dit for å treffe damer.. Det er god tilgang på damer der.

Litt mer krevende terreng er gjerne stedet for å treffe menn vil jeg tro.
Jeg er mann selv, og holder meg unna de typiske E6-rutene..

Skjult ID med pseudonym Z sø. 9 mai 2010 18:53

Ærligheten
Ettersom jeg ikke er SÅ bevandret i den norske fjellheimen, trenger jeg gode forslag til E6 ruter. Men det er jo greit at du gjør det klinkende klart at jeg faktisk kan gå for å trives i fjellet alene, ikke for å treffe en mann :-)

Så: Hvor skal jeg gå som "på Karl Johan" og likevel få en god naturopplevelse i dette landet?

PS: Kan ikke å bruke kompass!

(mann 55 år fra Akershus) sø. 9 mai 2010 21:22 Privat melding

Marikåpa... Ta meg jerven fjellduk,en signalpenn,3 røde skudd og 3 stk.OB,og du kan gå trygt hvor du vil i fjellheimen sommerstider.

Z... Ta de letteste rutene i Jotunheimen.

Skjult ID med pseudonym Z sø. 9 mai 2010 21:24

Kremt. Jeg sa ikke at jeg var i dårlig form. Jeg sa bare at jeg ikke kunne bruke kompass, esso!

(mann 55 år fra Akershus) sø. 9 mai 2010 21:33 Privat melding

hehe...er vel bare å gi gass da. Tar deg 5 minutter å lære det..

Skjult ID med pseudonym Marikåpa sø. 9 mai 2010 21:37

@jubadu @jonfb
Tror jeg går for en av DNT-rutene, ja, godt tips å starte tidlig. Da kan jeg ha en viss sikkerhet viss jeg mot formodning skulle trenge hjelpere. Vi som bor i grisgrendte strøk er for øvrig vant til å leve med, og gå på tur, uten fullkommen mobildekning ;o)

@ærligheten
Takk for grei orientering - har vel egentlig ikke så stor tro på å treffe akkurat Ham i fjellet, men det er en artig tanke, og når man nå først er "fri og frank" til å kikke på menn, hadde det vært moro om det faktisk befant seg noen av arten i turterrenget ;o) Når @Z ikke har fått svar på sitt spørsmål om E6-rutene, er det vel også fåfengt å spørre etter eksempler på de litt mer krevende "mannfolk-områdene"??

@z
Du burde absolutt lære deg å bruke kompass!! Det er enkelt, og et veldig godt hjelpemiddel :o)

Skjult ID med pseudonym vibe sø. 9 mai 2010 21:39

Marikåpa, sommertid er det ikke på langt nær så farlig å gå alene som på vinteren naturlig nok, men farefritt er det ikke. Men akkurat skodde og ukjent terreng kan være en farlig kombinasjon. Høres ut som du har peiling da. Jeg har brukt kompass s sjelden at et lite minkurs trengs; har kanskje vært heldig men faktisk aldri hatt bruk for det på fotturer. Det er jo mye bra merket, og komemr skodden foretrekekr jeg å holde meg i ro, med mindre den varer i dagevis.

Jeg har gått i fjellet både organsiert, alene og med mannlig og kvinnelig følge. Min erfaring er at det er overvekt av kvinner på de vanligste rutene, i lavlandet og på organiserte turer, men overvekt av menn på toppturer eller mer øde områder (som Hardangervidden). Vet ikke om det er det at menn vil ha det tøft, klare seg selv el l.m men de går jo glipp av noen perler, som feks underskjønne Aurlandsdalen - anbefales.

Har selv lyst til å gå i vest-Jotunheimen i år, evt Sunnmørsalpene...tar gjerne i mot tips til spefisikke ruter

Skjult ID med pseudonym Marikåpa sø. 9 mai 2010 21:47

Slike svar liker jeg @esso3 :o)
Jerven fjellduk har jeg og den har vært flittig brukt. Men signalpistol er ukjent, trenger litt nærmere forklaring; hvor kjøper jeg det og hva er OB??

@vibe
Moro å høre at vi er flere som liker fjellet :o) Jeg plukker opp alt av råd og tanker her

Skjult ID med pseudonym Z sø. 9 mai 2010 21:48

*smiler av Marikåpa*

(mann 55 år fra Akershus) sø. 9 mai 2010 21:52 Privat melding

Menn rundt min alder som er i fjellet,og ønsker kontakt med damer,går i Jotunheimen. Størst utvalg av jenter der.
Single menn på Hardangervidda,befinner seg i Nordmannslepa,og dem ser kun etter stor ørret,hehehe. Men Hardangervidda er jo lettgått da...
Så enig med din anbefaling av Aurlandsdalen,Vibe! Kanskje vi sees i Sunnmørsalpene til sommeren da,men du løper vel bare avgårde fort so f..,da....

(mann 55 år fra Akershus) sø. 9 mai 2010 21:56 Privat melding

OB,hehe,trodde aldri ei jente skulle spørre meg om det,da... Det er tamponger,dem tar ingen plass,veier ingen ting. Dra dem ut og bruk dem til å tenne bål med,en liten gnist....og dem brenner nesten som krutt. Du får alltid fyrt deg et bål med ob,uansett vær.

Skjult ID med pseudonym gemini61 sø. 9 mai 2010 22:04

Genialt råd, esso! Har vel ikke vært kreativ nok i bruken av dem, skjønner jeg ;-)

(mann 55 år fra Akershus) sø. 9 mai 2010 22:05 Privat melding

Marikåpa..signalpenn og bluss til den får du kjøpt i sportsbutikker,feks. xxl

Skjult ID med pseudonym Marikåpa sø. 9 mai 2010 22:11

Ååååååååja. Trodde OB sto i sammenheng med signalpennen: 3 røde skudd, skjønte jeg, men var usikker på hvilken farge eller hva forkortelsen OB sto for.... :oD Morsomt!

Får tenke på Jotunheimen da kanskje :o) Men har i mange år hatt lyst til å gå Aurlandsdalen, hmmmm... skal jeg da velge bort sjansen for å treffe de ensomme, kjekke menn?

Skjult ID med pseudonym Marikåpa sø. 9 mai 2010 22:13

Rettelse: mennene skulle være enslige ikke ensomme..

Skjult ID med pseudonym gemini61 sø. 9 mai 2010 22:16

DnT har også fellesturer i Aurlandsdalen, marikåpa. Både i løpet av en helg, og over flere dager.
Kan anbefales! Du velger jo selv om du vil mingle blant de andre, og med hvem du vil mingle med ;-)

Skjult ID med pseudonym Z sø. 9 mai 2010 22:17

Har du vært på slike fellesturer, gemini?

Skjult ID med pseudonym gemini61 sø. 9 mai 2010 22:18

Tilleggsopplysning, marikåpa: Alle går i sitt eget tempo, og kommer fram til neste overnattings/middags/vinsted når de vil.... man går ikke i en saueflokk :-) Og dette gjelder vel alle fellseturene til Dnt.

Skjult ID med pseudonym vibe sø. 9 mai 2010 22:22

@esso,
hehe, hvis jeg ser deg i Sunnmørsalpene skal jeg gi meg til kjenne:)

At OB var bra til å fyre med var nytt for meg, hva man lærer!!

Skjult ID med pseudonym Marikåpa sø. 9 mai 2010 22:23

@gemini61
...bare fellesturene ikke er så innmari dyre så. Den muligheten skal jeg jammen sjekke. En helgetur kunne vært fint, det er overkommelig (er sammensatt av en del sosial og en del enslig ulv(inne) som liker å gå egne veier).

...også kunne jeg ennå ha tid til gode til å se Jotunheimen og gutta der en annen gang i løpet av sommeren. ;o)

Skjult ID med pseudonym gemini61 sø. 9 mai 2010 22:24

@ Z, ja. Vi var to venninner som heiv oss på en helgetur ned Aurlandsdalen. Veldig hyggelig, ukomplisert og valgfritt! Man kan gå for seg selv , ta pauser når man vil, komme fram til neste sted når som helst. Og så ble det en lett og hyggelig tone rundt den 3 retters ferdige middagen, med vin osv., fordi alle hadde hatt en "fwelles" opplevelse av naturen og turen. De samme folkene gikk jo dagene etter, i forskejllige grupper og tempo, og det var egentlig en flott anledning til å bli kjent/ ha det hyggelig med nye folk. Anbefales varmt, enten man melder seg på alene eller sammen med andre. Bagasjefrakt var det også.... Luksus! ;-)

Skjult ID med pseudonym Z sø. 9 mai 2010 22:25

Hmm.....høres dyrere ut enn å gå fritt for seg selv da, Gemini. Var det verdt pengene? :-)

Skjult ID med pseudonym gemini61 sø. 9 mai 2010 22:26

Absolutt!

Skjult ID med pseudonym Z sø. 9 mai 2010 22:27

Var dette i DNT sin regi, gemini? Og hva var gjennomsnittsalderen på turen?

Skjult ID med pseudonym gemini61 sø. 9 mai 2010 22:27

@marikåpa
Dnt har fellesturer overalt :-)

Skjult ID med pseudonym gemini61 sø. 9 mai 2010 22:30

@Z
Det var alle aldre, noen gikk med de voksne barna sine som en hyggelig måte å gjøre noe sammen, noen hadde en årlig kollegatur, noen par, noen single, noen venner/venninner. En salig blanding. I tillegg har jo Dnt singelturer, som er aldersinndelte, noe for enhver alder med andre ord... ;-)

Skjult ID med pseudonym vibe sø. 9 mai 2010 23:15

Har samme erfaring som gemini61 både mht alder og opplegg. En venninne gikk samme ruten men uten å ha kjøpt pakken. Med tre retters med oss, transport og overnatting i tillegg ble det dyrere for henne. Men å gå alene blir for meg normalt litt billigere (så sant det er ok med transportmuligheter), fordi jeg ikke trenger fullpensjon / treretters hver kveld liksom og kan godt ta en teltnatt i ny og ne (når jeg har en mann til å bære teltet... det er ikke barebare synes jeg ;).

(kvinne 52 år fra Rogaland) ma. 10 mai 2010 00:31 Privat melding

Jeg har gått mange turer aleine, nesten alltid i merkede ruter mellom DNT sine hytter. Spør dine kjente og så finner du noen som kan oppdatere deg på kompass bruk, og bruk det selv i flott og fint vær. Da blir du fortrolig med det til den dagen tåka ligger som en "grøt" rundt deg. Jeg melder i fra til noen hvor jeg har tenkt meg og når jeg bør forventes tilbake. Andre har bidratt med hva du bør ha i sekken, nødblussene har vært i min sekk men jeg har aldri fått bruk for dem. Jeg har også vært og vandret i Korsika og det kan anbefales på det varmeste. Kart lesing er det samme selv om kartene er på fransk, de har et veldig bra utbygd rute nettverk med gode stier å følge. Å komme frem til tre retters middag på hytter eller vandrehjem er spennende, med varierende standard.

(mann 31 år fra Oppland) ma. 10 mai 2010 12:46 Privat melding

jeg bor på fjellet og elsker fjellet :) ingen grunn til ikke og være alene..så lenge du har kart og kompass:) spørs jo hva du vil da..lang tur eller liten tur...legg mere til omgivelsene...og fjella...følg gjerne stier eller lignende :) så går det nok bra..hender jeg putter fiskestang og teltet mitt og stikker til fjells alene jeg og :) er jo knall godt