Alle innlegg Sukkerforum
Skjult ID med pseudonym zoid77 ma. 10 mai 2010 18:09

Folk som ikke har bilde på grunn av jobb har vært diskutert før. I går ble jeg sittende og tenke på det, og kom vel frem til at jeg ikke kommer på en eneste jobb som gjør at man ikke kan legge ut bilde. Joda, jeg ser at det kan være litt vrient for lærere eller folk som jobber med tungt psykisk syke, men jeg har nå datet begge typer, og begge hadde bilde. Er det noen som kommer på noen yrker der det faktisk virker realistisk?

Nei, for meg er det mye mer fristende å ta kontakt med bildeløse profiler som ikke har en slik bortforklaring enn profiler som har det.

Skjult ID med pseudonym go ma. 10 mai 2010 18:12

De som jobber innom psykiatriet, leger, lærere, politifolk

Skjult ID med pseudonym petita ma. 10 mai 2010 18:24

Har hatt kontakt med både leger, lærere og politifolk, samt en som jobber innen psykiatrien som har hatt bilde her.

(mann 40 år fra Oslo) ma. 10 mai 2010 18:35 Privat melding

hmmmm.. folk som er mye i media kanskje? Kjente ansikt som man kanskje bare ville trodd var fake om man så bilde på en profil.

Skjult ID med pseudonym vibe ma. 10 mai 2010 18:36

Er man i en posisjon der man møter mange mennesker, eller man er ny et sted, så kan det oppleves ubehagelig at andre kan ha sett en på nettet, og vet hvilke preferanser man har på både det ene og andre, uten at man vet hvem som vet. Og hva med offentlige personer? Da vil jo ikke folk skrive til dem med åpent blikk, men kanskje elge seg innpå dem pga kjendiseri - eller være forutinntatt. Tenk hvis Trond Giske eller Siv Jensen er blant oss? Hehe

Du skriver jo anonymt på forum Zoid, hvorfor det? Jeg antar du setter en grense mellom hva folk skal koble mellom profil til forumdeltakelse? På samme måte kan noen ønske å ikke la koble profil med jobbliv.

En venninne av seg så spykologen sin her, og skjønte da at han var like lost som hun, og skiftet lege.
Selv møtte jeg en fra nettet i fbm intervju. Hadde ikke selv noe å skjule, men hadde vel selv i intervjufase nok kjørt bildeløs profil.

Og utenom jobb-begrunnelsen så har du de som har erfaring fra stalker-ekser...

Altså; flere grunner som jeg kan forstå -

Skjult ID med pseudonym petita ma. 10 mai 2010 18:45

Uff da, nå følte jeg meg truffet, skal på jobbintervju imorgen og onsdag :O

(mann 49 år fra Østfold) ma. 10 mai 2010 18:55 Privat melding

Fremmedlegionær, terrorist, HM Kongen og parkometervakt. Alle disse har behov å skjule sin identitet her for å unngå trøbbel.

(mann 40 år fra Oslo) ma. 10 mai 2010 19:01 Privat melding

Kan godt vise trynet mitt, vibe, jeg innbiller meg bare at det ikke er så veldig artig å se det samme ansiktet så veldig mange ganger. Dessuten har jeg ikke illusjoner om at forumet er det beste stedet å begynne hvis man vil få kontakt med potensielle kjæresteemner her.

Jeg forstår for så vidt dette med kjendiser, og jeg er ikke et øyeblikk i tvil om at Siv Jensen ville fått ganske mange meldinger som ikke hadde så veldig mye med dating å gjøre hadde hun vært her. Men det handler om status, ikke om yrke - tror ingen ville reagert om en mindre profilert Stortingsrepresentant ville generert det samme. Hvis man skriver at "Jeg har ikke bilde fordi jeg tror folk ville kjent meg igjen fra media" eller at "Jeg har ikke bilde fordi jeg for tiden søker jobb og ikke vil bli kjent igjen av en intervjuer" ville jeg forstått det, men jevnt over frykter jeg at det er kode for at "Jeg er i et forhold og vil ikke bli kjent igjen av bekjente".

Skjult ID med pseudonym vibe ma. 10 mai 2010 19:17

Se der ja, nei, du har sikkert ikke noe å frykte:)
Visste ikke at du skrev med navnet ditt.

Jeg synes jo det blir litt fliesspikkeri akkurat hvordan folk formulerer seg - "jeg har ikke bilde pga jobbsitausjon" dekker jo det meste av utfallene.

Å skrive "pga kjendisstatus" vil jo kunne høres mer innbilsk ut, eller henvendeler kun ut fra nysgjerrighet eller kjendiseriet, så da er de jo nesten like langt. Og da er "ykre" er jo ikke feil, og mindre oppsiktsvekkende.

Har selv tenkt at noen er i forhold, og det stemmer helt sikkert, men lar tvilen komme folk til gode. Flesteparten av de avslører seg på andre måter, ved å ikke ville gi noe særlig privat info eller by på seg selv. selv om det sikkert er noen som er freidig nok til. Dessuten; også de som er i forhold kans krive akkurat de samme setningene du referer, så da er man like langt....

Skjult ID med pseudonym frøkna ma. 10 mai 2010 19:18

Zoid er da ikke anonym? Han bruker profilnicket sitt så vidt jeg vet :-)

Jeg har heller ikke stor tålmodighet i forhold til de som mener de bør være anonyme i kraft av sin jobbsituasjon, de er for meg som de fleste andre billedløse. Men det er lov å være billedløs og jeg er det selv.

Klart det ville vært litt smårart om jeg så en terapaut her inne som jeg gikk hos. Og dersom jeg ut i fra hva han skrev valgte å bytte terapaut så var nå det også helt greit. Terapauter trenger også et privatliv og har de samme fine/dumme egenskaper som alle andre og om man som klient ikke skjønner det, så er det jo bare å avslutte med terapien med han man oppdaget på Sukker og starte på en ny samtaleterapi med en annen som man enda ikke har observert på en datingside.

Ellers tror jeg at kjendiser ville ha store problemer med å bruke nettdatingsider... så snart de gir fra seg et bilde og tilkjennegir hvem de er, så er de plutselig en kjendis igjen så fort mottakeren får bilde og navn.
Sånn er det bare i mitt hode i hvertfall :-)

Skjult ID med pseudonym BruceW ma. 10 mai 2010 19:20

Eller: Jeg er feig, og synes det er flaut å innrømme for kjentfolk at jeg søker partner på nett.

Muligens: Jeg er så korka at jeg ikke vet hvordan jeg laster opp bilder.

Skjult ID med pseudonym zoid77 ma. 10 mai 2010 19:22

Jeg ser de ulike mulighetene, men da synes jeg det er bedre å bare la være å laste opp bilde uten å forsøke å (bort)forklare det. Synes det virker mer tilforlatelig, men det er kanskje bare meg.

@BruceW
Hvis kjentfolk skal kunne se at du søker partner på nett må vel de gjøre det samme?

Skjult ID med pseudonym go ma. 10 mai 2010 19:31

Hallo der!
Selv arbeider jeg meg ustabille mennesker og har hatt alt en henvendelse fra min pasient og litte vanskelig på jobben og måtte bytte ham med en kollega, Det vært ikke særlig morsomt, tro meg..

Skjult ID med pseudonym go ma. 10 mai 2010 19:32

med skulle det stå, ikke meg

Skjult ID med pseudonym vibe ma. 10 mai 2010 20:42

Lady,
det er vel ikke noen som vil nekte en psykolog privatliv(!), men jeg har altså forståelse for at folk i den type posisjoner kan foretrekke å være billedløs.

Ang kjendiser; Carola prøvde seg på netttdating (møtte en hjulbent fyr som bodde hjemme hos sin mor. Join the club, tenkte jeg). Det sa hun på Skavlan i alle fall. Men tror generelt ikke den type kjendiser er så vanlig, dog - det er jo mange som har kjente ansikter uten å være direkte kjendiser - jeg har sett noen (tidligere programleder på tv, værmelder etc). Og de må da kunne ha et privatliv de også? ;)

Skjult ID med pseudonym Karl ma. 10 mai 2010 20:50

Lærere? Synes halvparten som skriver til meg er enten lærere eller sykepleiere. :) Selv så er jeg lærer og har bare blitt forsøkt lurt av elever en gang :P

Skjult ID med pseudonym go ma. 10 mai 2010 21:00

@Karl,
uskyldig spøk er ikke det samme som forfølgelse av en psykopat.

Skjult ID med pseudonym sukkersøt ma. 10 mai 2010 21:07

At man jobber som leder. Kjipt å titte på profilene til ansatte og likedan for de ansatte er det kjipt å vite hvordan en adm.dir-profil ser ut.

At man tidliger har vært på nett og hatt stalkere i all evighet etterpå og ikke ønsker å bli gjenkjent av stalkere.

At de ekle fedrene i klassen til ungen er her inne og man ikke synes det er greit å få en flørtemail fra dem. det samme gjelder guttene på bedriftsidrettslaget.

Skjult ID med pseudonym go ma. 10 mai 2010 21:09

Derfor bør vi akseptere andres ønske å være bildeløs, eller?

Skjult ID med pseudonym Anna ma. 10 mai 2010 21:37

Har sett sjefen her. Need I say more?

Skjult ID med pseudonym sukkersøt ma. 10 mai 2010 21:50

Det er jo bare å spørre etter bilde?

Skjult ID med pseudonym barbie ma. 10 mai 2010 22:08

Dessuten så synes jeg en bildeløs men velskrevet profil er minst like interessant som en med masse bilder men med intetsigende tekst. Har forresten hatt god og givende kontakt med en person uten bilde og med uhyre tynn profil. Mennesket bak kan være helt topp!