Alle innlegg Sukkerforum
Skjult ID med pseudonym Max ti. 11 mai 2010 18:24

Er det noen som vet hvordan man kan flytte filmer fra en stasjonær data til en bærbar data? uten å brenne eller via usb-pinner.....
Er dette mulig? enten via trådløst nettverk, eller via en kabel?
Hjelp belønnes med ett stort takknemlig smil:)

Skjult ID med pseudonym mars ti. 11 mai 2010 18:26

moro:P Laster du ned filmer ulovlig eller?;)

Hvis du har trådløst nett hjemme hos deg, så er det det enkleste. Evt for at det skal gå litt raskere, koble en kabel fra begge pc'ene inn i den trådløse ruteren og overfør da.

Et annet alternativ som du ikke vil klare selv siden du stiller som er å koble en krysset nettverkskabel direkte mellom pc'ene. Noen andre innstillinger må også settes da, men tror dette utgår for din del;)

Skjult ID med pseudonym ja ti. 11 mai 2010 18:26

Du kan f.eks. ha to msn-kontoer og bare overføre fil.

Eller bruke megaupload.com. Dert går som oftest raskere.

Skjult ID med pseudonym Max ti. 11 mai 2010 18:32

nei klart ikke, det er jo ikke lov:)

Hvordan gjøres dette? Bruker jeg hjemmenettverk? føler meg vanligvis ganske trygg på slikt, men sto litt fast nå:)

Er det mulig for meg å sitte på den ene dataen og bare dra de filene jeg vil ha fra den andre over til meg? gå inn på den stasjonære via den bærbare liksom :P fatter?

Skjult ID med pseudonym Maggs ti. 11 mai 2010 18:32

Hei!

Det letteste ville nok være en ekstern hardisk, med mindre du er litt datakyndig?
Hvis begge maskinene er logget på et trådløst nettverk kan man opprette administrativ deling via nettet og bruke ip-adressen til den stasjonære maskinen. Dermed får du tilgang på filene.

Nå husker jeg ikke helt hvordan man gjør dette lenger, siden jeg har hel-konvertert til apple og bruker time capsuel, men jeg fant dette på nett:
Opprett en mappe på destinasjonsmaskinen, høyreklikk denne mappen og velg Deling og sikkerhet.. Velg del denne mappen og full tilgang. Høyreklikk så Min Datamaskin, velg Egenskaper. Gå til fanen Datamaskinnavn og merk deg hva maskinen heter. Gå så til den andre PC'en, trykk windowstasten+R, evt. Start->Kjør.. og skriv inn navnet på maskinen du skal sende til med "\\" forran.
Eks. " \\rafabenitez "

Skjult ID med pseudonym Max ti. 11 mai 2010 18:48

ok:) men det kan funke, takker så meget:)
vil nå tro jeg skal klare det, rimelig datakyndig, eller motbevisste vel akkurat det:P

Skjult ID med pseudonym MrFloyd ti. 11 mai 2010 18:52

Har du ikke to MSN-kontoer eller to Skype-kontoer og programmene installert på begge maskinene allerede, ja da vil jeg anbefale programmet TeamViewer V5. Gratis til personlig bruk.

http://www.teamviewer.com/download/Index.aspx

Det er egentlig et program for deling av skrivebordet ditt og fjernsupport- og det er nyttig, men det inkluderer filoverføring fra og til valgfrie kataloger. Omtrent som i Windows utforsker.

Du trenger ikke opprette kontoer, og du trenger ikke installere programmet om du ikke vil. Det holder å bare laste det ned og starte det i QuickSupport modus på begge maskinene. Men jeg foretrekker å installere programmet på vanlig vis.

Du trenger heller ikke ha pc'ene i samme nettverk.

(mann 34 år fra Akershus) ti. 11 mai 2010 21:59 Privat melding

Om du bruker forslaget til Maggs så husk å evnt skru av delingen på mappen når du har ført over filene.
Om det er på laptopen du deler ut mappen, da man kan gå inn på denne å gjøre ugang om man vil via f.eks andre nettverk som du måtte befinne deg på når du er ute med pcen.

Skjult ID med pseudonym LovelyMan on. 12 mai 2010 05:10

Som nevnt tidligere, to MSN-kontoer funker fint. Hvis man er koblet opp på samme nettverk blir filene sendt på nettverkets maks. hastighet, vanligvis 100Mb/s hvis det er kabel, som regel 54Mb/s hvis det er trådløs tilkobling.