Alle innlegg Sukkerforum

Personvern?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Maggs sø. 16 mai 2010 02:24

Tenker noen av dere over personvern på sider som f.eks Sukker?

Missforstå meg rett, jeg er en veldig snill og en 100% ufarlig person. Jeg har også null problem med å spore opp veldig mange av brukerne her inne. Ihvertfall de som oppgir fornavn, eller har et nick som er basert på fornavn. Alder, sted og bilder får man jo via sukker. Jeg skal ikke gå i detalj på hvordan jeg klarer det, og jeg understreker nok en gang at jeg ikke er noen stalker eller psykopat. Det har seg nemlig slik at jeg jobber innenfor et område som omfatter sikkerhet/personvern for brukere på nett, derfor legger jeg merke til det.

Veldig mange bruker f.eks samme profilbilde her, som på facebook vil jeg tro. Hvis man først har kommet så langt, har man plutselig fullt navn, sted, bildet og alder på vedkommende. Avhengig av hvilket sikkerhetsnivå man har på facebook siden, vil man evt også kunne finne ut mye mer. De fleste vil mest sannsynlig aldri oppleve noe ekkelt, men det finnes jo en del gærninger der ute.

Det er ikke meningen å skremme noen, men det kan være lurt å tenke over visse ting:)

(kvinne 28 år fra Oslo) sø. 16 mai 2010 04:50 Privat melding

Jeg har tenkt på det samme som deg. Jeg er forholdsvis enkel å finne hvis man får et par opplysninger i tillegg til de som er gitt i profilen, men det er enda ingen som har tatt seg bryet med å gjøre det...:)

Jeg selv har latt det gå litt sport i det. Synes det er moro å se om jeg klarer å finne ut hvem folk er før vi i det hele tatt har snakket sammen. Folk oppgir at de har egne bedrifter, for så å poste bilde av seg selv med firmanavn på skjorta..... Andre har bilder av seg selv med startnummer på brystet og har oppgitt hvilket renn/løp bildet er tatt på. Det blir nesten for enkelt! :p

Skjult ID med pseudonym Maggs sø. 16 mai 2010 05:14

@Husmus

Det blir faktisk det til tider. Syns det er morsomt med de som legger ut bilder av bilene sine også, uten å tenke på at skiltene syns. Nå har jeg ikke tilgang til profilen din, men ellers kunne jeg i teorien ha dukket opp utenfor døren din. Eller i klasserommet ditt siden jeg vagt husker hva, og hvor du studerer;) Så da sees vi kanskje en dag? Eller jeg ser deg, men du ser ikke meg? hehe neida:P Har du noen gang konfrontert noen med disse opplysningene da?

Nå er det jo heldigvis slik at de færreste vil noen gang oppleve noe sånt, men jeg kjenner desverre noen som har blitt sporet opp og deretter blitt "hjemsøkt".

Skjult ID med pseudonym MrSpiff sø. 16 mai 2010 09:25

Har du tenkt over:
At når du går ut, kan du bli truffet av lynet.
Når du kjører bil, kan du bli drept (et par hundre i året)
Ca 9000 blir skadet i trafikken i løpet av et år.
Ca. halvparten av de som røyker, kommer til å dø pga. røykerelaterte sykdommer.

Det er ikke meningen å skremme noen, men det kan være lurt å tenke over visse ting:)
And so on...

Skjult ID med pseudonym FitToFight sø. 16 mai 2010 09:51

Jeg har samme bilder her og på Facebook . Mottatt meldinger fra menn på sukker via Facebookprofilen.
De har bare vært av hyggelig karakter. Skulle det mot formodning dukke opp "en idiot" hjemme hos meg
kunne det faktisk bli fornøyelig underholdning:) Break in make my day:)

Skjult ID med pseudonym nebbioso sø. 16 mai 2010 10:15

tror ikke det er noen som synes jeg er så interessant at de tropper opp på døra mi uten forvarsel. befinner meg i canada :)
...men som FitToFight også skriver, det kan jo bli morsom underholdning om noen faktisk skulle dukke opp :)

alt det jeg har lagt ut på nettet, uansett om det er på facebook, sukker, hjemmeside, skattelister eller noe annet sted, er ganske uskyldige opplysninger, selv om folk kan finne ut veldig mye om meg. jeg er ikke en kjendis som trenger å være redd for at avisene snoker i bildene mine og skriver lange reportasjer om livet mitt. det hadde egentlig vært litt artig om det skjedde.

jeg fikk en gang jobbtilbud fra et institutt på universitetet, de hadde lest på hjemmesida mi og lurte på om jeg trengte sommerjobb (dette var like etter at jeg begynte å studere). de ville gi meg 250 kr/time for å lage et lite program for dem, og det var en interessant jobb, så jeg slo til.
har også fått telefoner fra både reklamebyråer, turistkontoret og endel aviser, som ønsket å bruke noen bilder de hadde funnet i arkivet mitt. det kommer jo inn litt penger på den måten også - flaks at jeg har telefonnummeret liggende ute...

Skjult ID med pseudonym oslomann sø. 16 mai 2010 10:44

Det er ganske lett å spore opp folk ja, sikkert enda mer så på mindre steder. Skal du finne en "Anne" eller "Linn" i Oslo på tryneboka så kan du jo fort måtte sitte og skumme gjennom en del hundre bilder der som resultat av søket, men du finner dem nok til slutt hvis du gidder å bruke tid på dette. Dessuten er det jo stadig at kjente sukker-ansikter dukker opp med de samme bildene og fullt navn i en eller annen facebook gruppe jeg er med i eller på en venneliste. Men jeg har også samme bildet her og der tror jeg, selv om jeg ikke oppgir navn i profil eller nick her på sukker, og bryr meg lite om noen eventuelt skulle kjenne meg igjen.

Og hvis du sender en førstemelding her på sukker som "tilfeldigvis" inneholder fornavnet til en person som ikke har oppgitt det i profiltekst eller nick, fordi du har sett vedkommende på facebook, ja da tror jeg i det minste du er garantert svar. I form av "Hvordan vet du hva jeg heter?!", om ikke noe mer :P