Alle innlegg Sukkerforum

Gå fra hytte til hytte med fireåring... Tips ønskes

Vis siste innlegg
(kvinne 51 år fra Akershus) ma. 17 mai 2010 22:39 Privat melding

Det ser ut til at nesten alle her inne er bevandret i det friluftslivet har å by på... Kanskje en av dere kan hjelpe meg?

Jeg har så lyst til å gå i fjellet med barna mine på 18. 15 og 4. Regner med at de to eldste mer enn følger meg, men hva med fireåringen? Noen som har tips til løyper som er gjennomførbare med en prins som både somler, tar avstikkere og er fryyyktelig sliten? Hvis jeg skal gå med ryggsekk er nemlig bæring på ryggen uaktuelt...

Har evt lurt på å sykle på Hardangervidda (med start Rjukan) med henger. Erfaringer noen?

Skjult ID med pseudonym Jada ma. 17 mai 2010 22:47

Har ikke prøvd det selv, men for meg høres det ut som et umulig prosjekt å få en fireåring til å gå over lengre distanser over flere dager. Jeg har en fireåring selv og ville aldri prøvd det. Sykling med henger derimot... kanskje hvis han har nok å drive med inni der. Lykke til med en fin sommer :-)

Skjult ID med pseudonym Aslan ma. 17 mai 2010 23:05

Jeg tror ytte til hyttegåing fort kan bli vel mye fokus på tid og distanse. Så jeg ville nok ha vurdert å ha en hytte som basecamp, og heller tatt korte og varierte dagsutflukter. Samt f.eks. toppturer for tenåringene. Da kan dere også ta med mer utstyr som gjør turen komfortabel;sitteunderlag, liten vindskjerm(?), kokeapparat, bok om faunaen etc.

Er jo viktig at 4-åringen får en positiv opplevelse av naturen :)

Ta kontakt med Turistforeningen. De er alltid flinke, blide og hjelpsomme!

Hilsen Aslan uten barn :)

(kvinne 51 år fra Akershus) ma. 17 mai 2010 23:12 Privat melding

Takk for svar... Jeg glemte å si at vi er vant til å være på hytte med dagsturer, både kortere og lengre, med ganske bra hell. Hadde nå lyst til å utvide litt, samt treffe folk, noe jeg ikke gjør på hytta... Kanotur er uaktuelt da mini ikke er tam... Det ville bare bli masse "nei" og det vil jeg helst unngå...

Skjult ID med pseudonym Veteran ma. 17 mai 2010 23:47

En dame som vil unngå å si "nei" er jo et unikum, så du greier det nok!

Skjult ID med pseudonym BB ti. 18 mai 2010 00:17

Er ikke sørlige del av Hardangervidda veldig kupert? Sånn sett lurer jeg på om det ikke er andre områder som er lettere å gå i. Jeg dog ikke gått i det området om sommeren så dette blir litt teoretisk.

Østsiden av Hardagervidda er ganske flat, men jeg husker ikke avstandene mellom hyttene. DNT har bra kart på nett hvor hyttene er avmerket. Da kan du kanskje legge opp en løype? Jeg tror de også har tips for turer med barn. Lykke til!

(mann 49 år fra Østfold) ti. 18 mai 2010 00:30 Privat melding

Du tar ikke med deg en fireåring på lange gåturer i fjellheimen med mindre du har mulighet til å bære han når han blir trøtt og sliten. Vent 4-5 år med det. Minimum. Må du absolutt på fjellet for å treffe folk kan du la noen være barnevakt hjemme i mens.

Skjult ID med pseudonym Ærligheten ti. 18 mai 2010 15:45

Når du prater om å sykle kan jeg anbefale Rallarvegen, en fin tur som ikke er for tung for en liten unge.. (Har selv reist i et følge der en 6åring var med.. Ble trukket litt av faren enkelte steder da.)

Rallarvegen er fin, man kommer høyt opp, det er mange koselige steder å stoppe.. Hvordan det er med hytteovernatting vet jeg egentlig ikke.. Jeg sier som Lars Monsen, Jeg sover best i telt jeg :)

Skjult ID med pseudonym couldbe ti. 18 mai 2010 17:34

Kan anbefale Telemarkskanalen på sykkel!

Personlig ser jeg ikke for meg Rallarveien med sykkelvogn - noen bratte nedoverbakker........

Skjult ID med pseudonym Ærligheten ti. 18 mai 2010 18:08

couldbe:

Rallarvegen med sykkelvogn er fullt ut overkommelig, jeg har gjort det to ganger (den ene gangen med ca 45kg i tilhengeren..)
Det er noen bratte nedoverbakker, men det er først ned til Flåm det virkelig blir heftig, når man skal ned dit lar man bagasjen være igjen på Myrdal, og sykler med tom sykkel nedover.. Det er det lureste :)

(kvinne 51 år fra Akershus) fr. 21 mai 2010 00:22 Privat melding

Takk for svar :-) tror nok jeg ender opp med en eller annen sykkelturvariant.

@BruceW: Det er ikke sånn at jeg absolutt må i fjellet for å treffe folk :-) Det var heller ikke sånn at jeg hadde lange turer i tankene. Spørsmålet mitt ble stilt nettopp fordi jeg kunne tenke meg tips om korte løyper i greit terreng med mulighet for å finne på barnevennlige ting underveis. Jeg liker meg i fjellet, noe også barna gjør, og vi liker å treffe folk...

(mann 49 år fra Østfold) fr. 21 mai 2010 08:08 Privat melding

Bare henger meg litt på her. Og vil åpne med at det bare er tull å si man ikke kan gjøre noe fordi man har med en 4 åring. For det første er en 4 åring svært lett å avlede og for det andre er det sykt mye energi i en 4 åring, spesielt gutter. Selvsagt skal man ta med seg barn ut, på lange og korte distanser. Det handler bare om at man trenger planlegge litt mer. Sette gulrøtter, mål, velge ruter det er spennende attraksjoner.. En 4 åring, trenger kun treffe på en hund, så er den neste times safe.. Det som kan være et tips er å velge strekninger hvor det er vanskelig å se hvor langt det er til neste punkt. Lag lit eventyr om hva som kan befinne seg bak neste sving, over neste topp osv..

Ellers støtter jeg de positive rådene her og henger meg på DNT. De har egen nettside med masser av tips.

Lykke til :)