Alle innlegg Sukkerforum
Skjult ID med pseudonym Oslojente fr. 21 mai 2010 15:54

Har lyst til å begynne med yoga men vet lite om temaet annet enn at det finnes ulike former for yoga.
Er takknemlig om noen kan komme med tips, råd og veiledning om emnet.
Setter også pris på anbefalinger til steder å trene eller relevante kurs for en nybegynner.

(mann 29 år fra Oslo) fr. 21 mai 2010 16:05 Privat melding

Nintendo wii sports med treningsmatten?

Neida! Veldig mange treningstudioer tilbyr Yoga, ellers finnes det veldig mange bøker og dvder.
www.yoga.no, de tilbyr kurs blant annet.

Skjult ID med pseudonym Oslojente fr. 21 mai 2010 16:07

Tenkte mer å spørre andre om personlige erfaringer etter som det finnes så mye ulke grener av yoga. Men takk.

Skjult ID fr. 21 mai 2010 20:02

Elixia har yogatimer, men har aldri vært på noen selv. Verdt å prøve kanskje om du trener der til vanlig.

Skjult ID med pseudonym smurf fr. 21 mai 2010 20:47

Yoga er en utrolig bra treningsform som alle burde prøve:) Jeg har prøvd på et treningssenter hvor det var en "proff" instruktør som hadde timer, veldig bra.. Det var vel det som kan kalles ashtanga yoga, som er en yogaform med vekt på treningseffekt men også indre fokus og ro. Har også prøvd SATS Yoga, men dette fungerte ikke så bra for meg, syns programmet blir for "satt", fast rutine hver gang og lite personlig veiledning. Mye mer moro når man får litt mer oppfølging fra gang til gang, og lære nye stillinger etterhvert som man blir flinkere. Opplevde en ganske bratt læringskurve da jeg startet, og etter en økt føles både kroppen og sinnet som nytt! Gjør hvertfall underverker for meg....!! :o)

Skjult ID med pseudonym couldbe fr. 21 mai 2010 21:51

Sjekk ut Sunflower - Casperia, Italia!!! Ca en ukes kurs - jeg skal tilbake!!!

(kvinne 51 år fra Akershus) fr. 21 mai 2010 22:33 Privat melding

Det kommer jo helt an på hva du ønsker å oppnå med treningen og hvor du bor i landet, det... Uansett vil jeg anbefale deg en PT-time for å få tips og tilpasninger ifht deg og dine behov. Noen yogatimer fokuserer mest på ro og meditasjon, andre på energi, kraft og styrke. Jeg syns det er OK å følge flere kurs paralellt for å få med meg flere aspekter med treningen. Yoga er bra for mange, men ikke alle finner den rolige formen for trening interessant. Yoga er et ypperlig supplement til mer høypulstrening. Man blir sterk, smidig, myk og får kontakt med pusten og dermed en selv. Yoga åpner opp både fysisk og psykisk. For meg som har astma gir yoga et solid bidrag ifht å åpne opp luftveier..... Pilates er jo også fin trening :-)

Tempel-Yoga i Drøbak kan absolutt anbefales :-) (Litt dårlig sjekke-arena, da, for det er sjelden menn innom)

(kvinne 51 år fra Akershus) fr. 21 mai 2010 22:35 Privat melding

Og ved nærmere ettersyn, TS, tror jeg nesten det går an å gjette seg til at du bor i Oslo :-) Yogaskolen i Oslo (Ruseløkkveien) har lang fartstid og masse erfaring. De var utrolig flinke før i tiden, hvertfall :-)

Skjult ID med pseudonym rotte fr. 21 mai 2010 22:49

Og nude yoga, må vel utøves privat inntil noen starter timer.

Skjult ID med pseudonym trine fr. 21 mai 2010 23:06

Jeg kan ikke gi deg tips om yoga steder i Oslo. Men du burde ta kontakt med et yoga senter, snakke med dem og be om en prøvetime. Min erfaring er at du får mye bedre oppfølging på et slikt sted enn på et vanlig treningssenter. På treningssentere så har de som regel ikke mer enn en snau time av gangen og det er litt lite. En og en halv time er mye bedre. Og så ville jeg funnet et sted hvor de ikke har så store klasser, for da er det mye enklere å følge med og få riktig veiledning. Men yoga er veldig individuelt så du må nesten prøve deg frem og finne den formen som passer deg best. Uansett hva du velger så er det en veldig bra treningsform og du kommer garantert til å få utbytte av det. Lykke til!

Skjult ID med pseudonym dansekoa fr. 21 mai 2010 23:14

Ha på deg kofertabele klær og ta av deg sko og sokker.
Personlig fikk jeg ikke sååå mye ut av første timen, men desto mer av andre, tredje, fjerde... Nå er det bare deilig å få tøyd og bøyd, pusta og pesa, og få ut spenninger av kroppen i en ellers hektisk hverdag.
Lykke til!:)