Alle innlegg Sukkerforum

Magefølelse

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Mannx lø. 22 mai 2010 15:38

Hvor mye går dere etter magefølelsen ?

For min egen del så pleier magefølelsen å stemme veldig godt, men de gangene jeg oftest ser vekk i fra magefølelsen, er når den ikke går på utseende. Som mann så er utseende av jenten noe av det viktigste, og jeg kan se vekk i fra noen "krasjer" med andre personlige egenskaper, så langt det ikke blir for mange, eller er noen av dem jeg virkelig ikke takler.

Hvordan ser dere menn og damer på magefølelsen, når det gjelder utseendet, og de andre egenskapene som personen har?

(mann 49 år fra Østfold) lø. 22 mai 2010 15:46 Privat melding

Er magefølelsen en spesiell 6.sans, eller mener du den generelle oppfatningen man får av en gitt situasjon eller person?

Skjult ID med pseudonym zoid77 lø. 22 mai 2010 15:52

All den tid alternativet til magefølelsen er overanalysering går jeg for det første.

Skjult ID med pseudonym BruceW lø. 22 mai 2010 15:53

Aha.. magefølelse er en mannegreie! haha

Skjult ID med pseudonym Mannx lø. 22 mai 2010 15:57

Godt spørsmål, slik jeg ser det, er det når du får en følelse om noe, utifra for lite informasjon eller data, til å kunne komme med en god konklusjon.
Feks. du får ett inntrykk etter et eller to bilder, eller noe personen gjør eller sier.

Skjult ID med pseudonym petita lø. 22 mai 2010 15:57

Intuisjon er det. Og det er en kvinnegreie

Skjult ID med pseudonym Egentlig. lø. 22 mai 2010 16:01

"Magefølelse" er vel og bra, men det det ER er jo egentlig en samling av små detaljer som hjernen bearbeider i bakgrunnen og spytter ut som et helhetsinntrykk.
Problemet med det er at dersom man stoler på "magefølelsen" for tidlig, så får man den følelsen på feilaktig grunnlag, fordi man ikke har gitt det tid nok til å samle så mye detaljer og informasjon at "magefølelsen" blir korrekt.
Dersom jeg f.eks. sier et par ting i løpet av en date, og de tingene kanskje er ganske ukarakteristiske for meg å si, eller jeg sier noe som blir misoppfattet eller misforstått, og daten min da danner en forståelse av *hva slags person* jeg er utifra det, så vil den "magefølelsen" hun får sannsynligvis være feil.

Jeg pleier å ville gi folk flere "sjanser", og se dem i flere situasjoner og miljøer. Nå får jeg riktignok sjelden sjans til det, fordi daten har fått en "magefølelse" allerede den første halvtimen av første date...

Skjult ID med pseudonym Egentlig. lø. 22 mai 2010 16:07

-Når det er sagt, så kan man fort danne seg et bilde av en person når det gjelder grad av utadvendthet, kroppsholdning, utseende, bekledning, humor, stemme, latter etc. som gjør at man fort finner ut at det ikke er ens *type*, og ikke noen man kan 'tenne på'. Det er greit nok. Men dersom dét stort sett er på plass, men man får en dårlig magefølelse p.g.a. noe den andre sier eller gjør som kan *tolkes* negativt, da tror jeg ikke magefølelsen alltid er til å stole på.

Skjult ID med pseudonym petita lø. 22 mai 2010 16:11

Magefølelse er tross alt en følelse. Riktignok kan det hevdes man får denne gjennom innhenting av informasjon som stemme, kroppsspråk osv. Likevel så blir det opp til den enkelte å avgjøre hvor mye man stoler på følelsene sine. Jeg vet i det minste om ganske mange situasjoner hvor jeg gir blaffen i hva følelsene mine sier, fordi jeg vet de lurer meg. Og omvendt, når jeg kan stole på dem.

Skjult ID med pseudonym petita lø. 22 mai 2010 16:12

men følelser er jo også en kvinnegreie, hoho ;)

Skjult ID med pseudonym Mannx lø. 22 mai 2010 16:13

@Egentlig Enig der.

Skjult ID med pseudonym SMRT lø. 22 mai 2010 16:14

Så du bruker magefølelsen for å bedømme utseende? Selv bruker jeg øynene.

Skjult ID med pseudonym Mannx lø. 22 mai 2010 16:15

Ja, Petita, det er faktisk godt mulig at følelser er en kvinnegreie :P

Skjult ID med pseudonym Egentlig. lø. 22 mai 2010 16:22

@HDV
Det varierer. Jeg kjenner av og til på "magefølelsen" jeg også; man værer på en måte at det er noe i luften som ikke er som man skulle ønske (eller at det ER som man skulle ønske). Jeg er stort sett fornuftsbasert, men når det kommer til kjærlighet og følelser for det andre kjønn så er ikke det så rasjonelt. :)

Jeg har lett for å få følelser, så jeg har vært nysgjerrig og småforelsket på alle de datene jeg har vært på så langt (vel, så nær som ei, som helt klart ikke var min type). Derfor har jeg som regel også ønsket å treffe dem igjen, for å kunne få et bedre helhetsbilde, og se om følelsene da blir sterkere eller svakere. Noen ganger har det blitt et par dater med samme person, men ofte har jeg fått avskjed på grå LCD-skjerm etter første eller andre date.

Skjult ID med pseudonym vibe lø. 22 mai 2010 19:42

Veldig enig med deg Egentlig.
Det handler om prosessering av infromasjon på en måte som tar med en del faktorer som en vanlig, rasjonell anlsye ikke favner. Jeg har ved et par anledninger prøvd å overstyre magefølelsen fordi "fornuften" sier meg at "dette er en bra mann" og det har vært vanskelig å sette fingeren på hvorfor magefølelsen ikke er med. Men det har jo ikke gått. Jeg vet ikke hvorfor, men magefølelsen / intuisjonen sier meg noe mer som ikke kan observeres eller måles (av sukkermodellen feks, eller venner og familie), kan hende det har med lukt å gjøre, eller med kommunikasjon eller noe, men uansett hva, så er resultatet at jeg aldri ignorerer magefølelsen igjen.