Alle innlegg Sukkerforum

Avstander

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym zoid77 lø. 22 mai 2010 15:59

I en tråd som nettopp ble slettet var det snakk om avstander, og, ærlig talt, er det faktisk noen som mener at sju mil er et uoverkommelig hinder dersom man faktisk skal møte noen man ser for seg at man kanskje kan ha en fremtid med (=date)?

Skjult ID med pseudonym Mannx lø. 22 mai 2010 16:02

Ikke uoverkommelig i det hele tatt, om det andre stemmer, og begge har tid til å prioritere hverandre :)

Skjult ID med pseudonym Julie lø. 22 mai 2010 16:05

Nei, syv mil er ikke langt hvis magefølelsen er riktig.

Skjult ID lø. 22 mai 2010 16:06

det tror jeg faktisk det mange som mener. Desverre.....
Selv så har jeg fått uttalige nei fra damer fordi avstanen er for stor. Til tross for at jeg bare bor en times biltur fra oslo (noen av de lyver sikkert og at det egentlige grunnen er noe annet, men allikevel...veldig mange som ikke vil treffe noen så sant man ikke bor midt i oslo )

Det morsomme er jo at det er avstanden som er problemet og ikke hvor lang tid det tar å komme fra seg ett sted til ett annen. Prøv å kjør igjennm oslo i rushtrafikken, kontra det å f.eks kjøre fra sandvika og sørover. Tipper man havner langt ned i vestfold på den samme tida :)

Skjult ID med pseudonym Oslomann lø. 22 mai 2010 16:09

Hvorfor gå over bekken, når det er flere hundre tusen single i Oslo?

Skjult ID med pseudonym Papunzon lø. 22 mai 2010 16:09

Søringer.... 7mil er heeeelt normalt i nord-norge... dessuten kan man -wait for it- møtes på halvveien. Vips, så var problemet skrumpet ned til sykkelavstand.

Man bør da vel være villige til å satse litt om man har lyst å treffe noen.

Det er vanskelig nok å treffe 'den rette' når man har en drøss med krav om hvordan vedkommende skal være, men at det i tillegg skal være naboen du ikke visste du hadde for at du skal slippe å kjøre en liten tur å treffes. Go fish sier jeg bare.

Skjult ID med pseudonym BruceW lø. 22 mai 2010 16:10

Joda, fra jeg går hjemmefra til jeg er på OsloS tar det 18 minutter, men folk jeg kjenner i byen tror jeg bor langt uti ødemarka. Noen av dem bor mye lengre unna med kollektivtrafikk fra sentrum ;-)

Skjult ID med pseudonym SMRT lø. 22 mai 2010 16:12

Ja. Det er mange man kan ha god kjemi med, også godt innenfor syv mil, så ingen grunn til å lete lenger enn det. Det betyr ikke at jeg ikke sjekker ut profiler fra andre deler av landet. Men primært som prokrastinering. Når jeg tenker meg om så er det bare prokastinering jeg driver med her inne. Damer kan jeg finne andre steder.

Skjult ID med pseudonym Ofelia lø. 22 mai 2010 16:16

Oj... men hva gjør man her da??? Tenker virkelig de fleste andre menn slik som SMRT og Oslomann? Et tidsfordriv bare altså.

Hva med alle de som faktisk ønsker og drømmer om å treffe match her inne?

Skjult ID med pseudonym anders3000 lø. 22 mai 2010 16:16

7 mil er ingenting. Senest i går kjørte jeg 11 mil hver vei for en date. Og for 3 uker siden kjørte jeg 37 mil hver vei (da en hel helg). Nå er jeg kanskje over normalt glad i å kjøre bil da... Men finner man noen man har lyst til å treffe, synes jeg ikke 7 mil betyr en dritt for å si det sånn. Det er jo en tur man kan ta oftere enn hver helg også hvis en evt. date skulle gå bra.

Skjult ID med pseudonym foxy lø. 22 mai 2010 16:21

En gang var det en fyr som reiste fra Kristiansand helt hit for å treffe meg. *sukk* synd kjemien ikke stemte :O

Skjult ID med pseudonym SMRT lø. 22 mai 2010 16:22

@Ofelia: Det må da være rom for folk her inne med alle mulige slags intensjoner? Du må jo selv få lov til å forsøke å finne noen her inne selv om jeg føler at jeg ikke vil det. Du får bare se på folk som meg som folk som ikke er interessert i deg.

Skjult ID med pseudonym oslomann lø. 22 mai 2010 16:24

Noen har rappa mitt vanlige nick ser jeg, men jeg har vel ikke patent på det antar jeg.

7 mil er for meg en barriere, men ikke uoverkommelig. Men jeg har jo faktisk heller ikke bil da.

Skjult ID med pseudonym Mannx lø. 22 mai 2010 16:24

@Papunzon
Utrolig enig!
Jeg skulle reist rundt halve jorden for den rette damen :)
Har jeg funnet en jeg virkelig liker, så gir jeg meg ikke av litt avstand, problemet er litt mer at en ikke hvet det før en har truffet de, siden det faktisk koster litt å reise langt.

Skjult ID med pseudonym FarbrorBlå lø. 22 mai 2010 16:26

7 mil er ingenting. Kjører du i 70 km/t så tar det 1 time... Og vil du løpe, så er det bare litt over en maraton én vei. Møtes en hjemme hos henne er det sikkert dusj til låns ;)

When I wake up, yeah I know Im gonna be,
I'm gonna be the man who wakes up next to you
When I go out yeah I know Im gonna be
I'm gonna be the man who goes along with you
And If I get drunk, yes I know I'm gonna be
I'm gonna be the man who gets drunk next to you
And if I haver whatever that means
I'm gonna be the man who's havering to you

But I would walk 500 miles
And I would walk 500 more
To be the man who walked 1,000 miles
To fall down at your door

Skjult ID med pseudonym vondt lø. 22 mai 2010 16:27

Hadde det nyttet ville jeg gått 500 mil barbeint for å få henne tilbake..

Skjult ID med pseudonym couldbe lø. 22 mai 2010 16:30

De som bor i Oslo får nevne at de kun vil bli kjent med Oslo folk da ;-)

Dersom en møter noen IRL som bor langt borte så er det lettere å overse distansen, men så er det det der med nettdating..........

Syns selv det er fint å møte en som en uformelt kan ta en tur sammen med, spise middag med osv, uten at en skal planlegge for mye.

Skjult ID med pseudonym BlueEyes73 lø. 22 mai 2010 16:31

Tja - jeg har da snakket med ei her som mente at jeg ikke var aktuell dersom jeg ikke bodde i samme bydel i Oslo (hei på deg E ;-) ), men jeg regner med at det var en spøkefull og 'snill' måte å fortelle meg at jeg ikke hadde sjans. :D

Skjult ID med pseudonym buddha lø. 22 mai 2010 16:36

7 mil????
For et luksusproblem .....
Jeg har nå gått systematisk igjennom min liste, og i mitt område er jeg nødt til å sortere på en mye større avstand enn dette.
De som jeg har hatt kontakt med bor i en avstand fra 17 til 25 mil fra min hjemby, og da kan vi vel heller snakke om en utfordring, eller hva?

Hvis jeg skal Sørover, så tar turen på 25 mil ca 4 timer......
Hvis jeg skal Nordover, så tar turen ca 3,5 timer......
For her oppe på Nordvestlandet, så består veinettet av Fergeforbindelser, og i tillegg så har vi undersjøiske tunneler som fort koster en hundrings for hver passering......

Sammenligningsgrunnlaget for kjøretid vil bli følgende for en som bor i Oslo: Du kan kjøre til Otta, Grimstad, og Malmø på 4 timer.

Derfor så syns jeg at der er luksusproblem å snakke om 7 mil, noe som er unnagjort på 40 minutter med veinettet på Østlandet.......
Og nede hos Dere så er vel en normalkostnad for bompassering på ca 20 kroner, og ikke det 4, og 5- doble som her oppe.

Skjult ID med pseudonym zoid77 lø. 22 mai 2010 16:40

Jeg husker da jeg gikk tredje året på videregående, bodde på Skøyen og gikk på skole på Linderud - det var fort bortimot én time hver vei med kollektivtransport, det. Omtrent like langt som fra Oslo til Moss, altså, selv om det var i samme by.

Det lengste jeg har vært for en date er Tønsberg (bor i Oslo selv), men selv om jeg ikke har bil var ikke det noe problem. Jeg mener, jeg har kolleger som bor både i Hønefoss og Moss, og som benytter kollektivtransport begge veier hver dag (og en som kjører bil fra Kapp på Toten til Eidsvoll og tar toget videre til Oslo hver dag) - da burde det jo heller ikke være noe problem for en date eller fem.

(mann 40 år fra Oslo) lø. 22 mai 2010 16:44 Privat melding

å måtte reise ett lite stykke for å møte noen er ikke noe problem. Jeg liker å reise tross alt. Problemet ligger vel heller i at man ikke ønsker å foreta denne reisen frem og tilbake i lange tider. Prøvd avstands forhold og har fungert dårlig i lengden. Så ser man etter de som bor langt unna så må man også være forberedt på å flytte på seg finner man den rette.. for tiden er jeg ikke villig til å flytte på meg så da blir det til at man søker de i nærheten :)

Skjult ID med pseudonym tazoslo lø. 22 mai 2010 16:45

Helt greit at avstandene blir lange i nord og på Vestlandet, men man blir det man er vant til. Dere er vant til lange avstander og synes enkelte som ikke er vant til det er noget patetiske. For å være ærlig så synes jeg også at de er det, men ikke med utgangspunktet at *buhu vi må dra langt uansett vi, bortskjemte folk!* men i hvis man vill finne kjærlighten så så må man ta noen sjanser.

*taz som i for noen år siden tok turen til Stavanger i dette ærend*

Skjult ID med pseudonym zoid77 lø. 22 mai 2010 16:50

@HDV
Det å ville flytte tror jeg betyr mye ulikt for forskjellige. Jeg har krysset av på at jeg ikke vil det, men det er med tanke på kort sikt. Jeg har møtt folk som har reist til en annen del av landet for en date og så ikke kommet tilbake til hjembyen før flere måneder senere for å presentere sin forlovede for venner og familie. Ut fra jobbsituasjon, boligsituasjon og det sosiale livet mitt er dette noe jeg ikke trakter etter, derfor søker jeg helst noen jeg kan utvikle det gradvis med, møtes med jevnlig uten at vi flytter sammen etter tredje date. Om hun bor i Bergen, Stavanger eller Trondheim blir det vanskelig - selv om jeg ikke utelukker å flytte dit på et senere tidspunkt dersom tilfeldigheter som jobb eller en fremtidig partner skulle trekke meg dit. Så det er mulig jeg har valgt feil.

Men, strengt tatt så er det vel bare én som må være villig til å flytte over avstander.

Skjult ID med pseudonym Ærligheten lø. 22 mai 2010 16:56

7 mil er helt ok, forutsatt at dama da tar turen i retning Oslo.
Å dra langt ut på landet på første date er uaktuelt.

Skjult ID med pseudonym buddha lø. 22 mai 2010 17:00

@ tazolo

Det kan muligens være tilfelle at vi er vant til avstander, men i min hverdag så er det fem minutter med bil til flyplassen. jeg bruker 7 min til jobben i rushtrafikken, jeg bruker 5 min til sentrum av byen ( 15 min i rushen)
Og den største avstanden jeg tilbakelegger i løpet av en normalmåned er ca 1,5 time reise når jeg skal på hytta.
Dette er en avstand på 7 mil, og av den reisetiden er det ca 30 min, med ferge.

Så jeg føler ikke at JEG er vant med store avstander i det daglige. Men hvis man skal finne den rette, så syns jeg at det er dumt å begrense seg til sitt eget nærområde.......

Skjult ID med pseudonym FarbrorBlå lø. 22 mai 2010 17:02

I veldig mange profiler står det at man er opptatt av å se muligheter - ikke problemer. Dette gjelder kanskje ikke geografiske avstander...?

Skjult ID med pseudonym rotte lø. 22 mai 2010 17:06

Rotte regne med å fire på avstandskrav, snart lete kloden rundt.
Men Rotte ikke vite når Rotte begynne med det.

Skjult ID med pseudonym SMRT lø. 22 mai 2010 17:11

@OnkelBlå: Man ser ikke så store problemer med kjærligheten at man må begi seg ut på odysseer for å finne den, men tar heller tak mulighetene i sitt nærmiljø.

Men seff, skulle Mona Grudt ta kontakt, setter jeg meg på første flyet til Theim.

Skjult ID med pseudonym TantGul lø. 22 mai 2010 18:44

@FarbrorBlå
Takk for et godt innlegg! Jeg fikk meg en god latter av utregningen din, og burde vel ikke spørre hvor lang tid det tok hvis jeg gikk de 7 milene.
Forresten sangen var fin....Hvem har skrevet den?

Jeg tar sykkel jeg - går litt fortere enn å gå. Eller har jeg 7 mils støvler om det blir regn. Kan du regne på det? Kommer an på dekkstørrelse?? : ) ; ))

Huff det blir så mye skriving her at jeg lengter etter en mann å kunne reise til, ja eller sykle da helst!!

Skjult ID med pseudonym FarbrorBlå lø. 22 mai 2010 22:33

@HDV
Kan også legge til at The Proclaimers' "I'm Gonna be (500 miles)" er på soundtracket til den herlige romantiske komedien Benny & Joon. En film alle sukkerfolk bør ha sett... (Apropo romantisk komedie; Går ikke Rambo på TV nå?)

@TantGul
Kanskje du ikke burde spørre, men her har du svaret likevel:
Hvis du skal gå de 7 milene, så er vel 10 min/km passe gangfart, eller hur? Kjapp hoderegning gir da at du bruker 700 min, hvilket tilsvarer 11 timer og 40 minutt. Dette er hva mange vil kalle en dagsmarsj ;) Dersom du tar på syvmilsstøvlene antar jeg at du vil gå noe raskere...

Hvis du klarer å sykle i 15 km/t vil du bare bruke 4 timer og 40 minutt... Eller hvis du har sykkeldekk med diameter ca 0,64 m, så tar det bare ca 35.000 omdreininger. Med et tempo på 100 omd/min så vil du bruke ca 350 min, hvilket tilsvarer nesten 6 timer.

God tur!

Skjult ID med pseudonym pgmp lø. 22 mai 2010 23:24

7 mil er ingenting. Jeg har 10 mil til jobb!
Dørstokkmila er nok tung for mange, særlig de som er problemfokuserte

Skjult ID med pseudonym couldbe lø. 22 mai 2010 23:36

Jeg kjenner en som pendler til London og en annen som pendler til Sveits...

Selv pendlet jeg også til England en periode...

Det meste går, men ikke i lengen..........

Skjult ID med pseudonym Ærligheten lø. 22 mai 2010 23:36

FarbrorBlå
Jeg foreslår at du gjør et nytt regnestykke.. 10km/t er nok god jogging, gangfart på over 7km/t tror jeg nok er urealistisk.. Legg også inn noen pauser, så tenker jeg vi er på ca 5km/t.

Sykle derimot, da oppnår man lett over 20km/t, gjerne rundt 25 for min del vet jeg.

Skjult ID med pseudonym Binders lø. 22 mai 2010 23:48

Hvis du bor OG jobber et sted, og i tillegg har barn, barnehage og skole å forholde deg til, er min påstand at 7 mils avstand vil gjøre at det aldri vil bli annet enn dating. Noe som er hyggelig nok, men slettes ikke alltid det man er på jakt etter. Det er i alle fall for langt for å få en hverdag til å fungere. Så med mindre en av partene i utgp. er interessert i flytting, eller man bare er ute etter flørt, er 7 mil for mye for meg! (Snakker av erfaring! :-)

Skjult ID med pseudonym FarbrorBlå lø. 22 mai 2010 23:50

Er trøtt. Vil sove. Orker ikke mer idag. Har vært en lang dag med mye gåing, løping, sykling og kjøring hit og dit, lenger enn langt og over store avstander. Overlater stafettpinnen og nattskiftet til Ærligheten :)

(mann 48 år fra Oslo) sø. 23 mai 2010 00:42 Privat melding

Avstander kan vel ikke bety noe hvis den rette dukker opp. Selv ville jeg reist hvor som helst for å møte en dame hvis jeg hadde tro på henne, har tenkt en stund på å flytte også så jeg venter bare på en god grunn nå :-)

Skjult ID med pseudonym Ærligheten sø. 23 mai 2010 01:10

Amore_;
Du må huske at mange her er second hand-varer..
De har ofte en viss tilknytning til et sted fra før, og må holde seg i nærheten av det stedet..

Skjult ID med pseudonym jente 43 sø. 23 mai 2010 23:38

Jeg har opplevd å måtte argumentere for hvorfor jeg ikke vil ha altfor lange avstander. Mennene har blitt irriterte på at jeg ikke vil bli kjent med dem når de er villige til å flytte på seg. Jo, det er fint det, men problemet er å bli kjent - godt nok kjent når man ikke kan treffes så ofte - pga avstand!
Sju mil er ingen ting, jeg kan gjerne kjøre 2 timer og litt til hvis jeg virkelig faller for noen. Men en avstand på mye over det kan fort by på problemer, særlig hvis man har ulik prioritering på forholdet, eller har forpliktelser som barn annenhver helg etc.

Skjult ID med pseudonym zoid77 sø. 23 mai 2010 23:40

@jente 43
Har man ulik prioritering av forholdet er vel det et problem enten man bor 700 meter eller 700 kilometer fra hverandre...?

(kvinne 51 år fra Oppland) ma. 24 mai 2010 00:00 Privat melding

@ zoid77
Joda, enig i det....