Alle innlegg Sukkerforum

Vakker - deilig - eller rett og slett sexy...

Vis siste innlegg
(mann 56 år fra Akershus) sø. 23 mai 2010 15:20 Privat melding

Jeg undrer meg stadig... Over enkelte reaksjoner som går igjen fra damer her.

Det dreier seg naturligvis om det frykteligste - nemlig å bli omtalt som fin, delilig eller sensuell. "Vakker" går til nød an har jeg forstått - men å være attråverdig er åpenbart både sårende og leit.

Joda - selvfølgelig er det mennesket/personligheten som er det viktigste i et godt forhold, men jeg er da MANN og hvorfor skal jeg ikke si det jeg tenker når jeg ser bilde av en flott kvinne i bikini eller et par vakre øyne og en munn som bare roper etter å bli kysset :-)

Det er forøvrig IKKE slik at meldingene mine er av typen: "Hei! du er rådeilig - vil du skrive til meg". Selvfølgelig handler det både om det jeg kan lese og se - som oftest mest om det jeg leser. Men om det eksempelvis henger på et PS alà "forøvrig likte jeg bildet av deg i bikini veldig godt ;-)" - Da ber jeg om bråk :-)

Så kan jeg selvfølgelig velge; å være taktisk og "politisk korrekt" og fortelle henne alt det som passer seg... "Joda, en treningskammerat hadde vært flott", "fisketur er gøy", "bortoverski og nedoverski", etc.

Jeg tror det har noe med en misforstått likestilling å gjøre. At forskjellene på mann og kvinne for en hver pris skal dekkes til - og iallfall ikke snakkes høyt om. Ref Norske kjønnsforskere som uttalte seg i programserien til Harald Eia. Så rørerende naivt - og samtidig skremmende - at høyt utdannende mennesker i fullt alvor kan hevde at det ikke er forskjeller på menn og kvinner - uten at de har brydd seg med å forske/dokumentere det. "Det bare er sånn"... At det kun er påvirkning gjennom oppvekst og miljø som skiller oss. Godt da å registrere at seriøse forskere ute kan dokumentere noe helt annet.

Det undrer meg forresten stadig at en bemerkelsverdig stor andel av disse damene av en eller annen mystisk grunn svært ofte lar seg avbilde i en liten bikini eller med dype utringninger og/eller "kyssetrut" i profilene sine - gjerne på flertallet av bildene :-) Er det kun for å kunne få sjansen til å bli indignert og oppgitt? Jeg bare spør... Uff, han likte kroppen min!!! Så ekkelt!

Selv har jeg jo funnet en grei løsning. Ved å ta med en setning eller to med små hentydninger om at jeg synes hun er "fine" (les: deilig, sexy, sensuell) - skiller jeg greit klinten fra hveten. De som blir såre eller bare forsvinner er uansett ikke aktuelle..

Noen som vil forklare dette for en enkel gutt fra landet?

Skjult ID med pseudonym Egentlig. sø. 23 mai 2010 15:29

Må si jeg sitter med samme erfaring.

Jeg kan sitte og bla meg nedover lista med bilder her, og plutselig se ei jeg synes bare stråler; som for meg virkelig er vakker (selv om hun ikke nødvendigvis hadde havnet på forsiden av et ukeblad, men etter min smak så). Jeg får nesten lyst til å sende en melding og bare si "Dette er ikke en sjekkelinje, men jeg måtte bare si at du er utrolig nydelig" eller vakker. Men sånt gjør man ikke.

Det er nå greit nok forsåvidt.

Men det virker også som at dette ikke er "lov" selv etter at man har blitt kjent og dater. Har man blitt sammen kan det vel tenkes at det er 'lov'.

Kan det være at de føler de må gi et tilsvarende kompliment tilbake, men ikke finner det naturlig?
Kan det være at de fleste kvinner av en eller annen grunn har en innebygd dårlig selvtillit på utseende?
Kan det være at de får så mange komplimenter fra så mange sleske menn, at når de får det fra en som sier det fordi han mener det, og kun dét, så blir han også satt i "slesk-båsen"?

Ikke vet jeg. Andre forslag?

(mann 56 år fra Akershus) sø. 23 mai 2010 15:53 Privat melding

Du er nok inne på noe "Egentlig" - for eksempel at jentene er forsiktige og skeptiske kan jeg forstå - men burde det ikke gi en go` følelse når noen synes du er sexy eller sensuell og forteller deg det... ?

Jeg liker det iallefall - men jeg er jo bare mann da...

(mann 49 år fra Østfold) sø. 23 mai 2010 15:57 Privat melding

Tja, kan vi ikke bare kalle en spade for en spade og si at mange damer faktisk er vandrende komplekse selvmotsigelser? De utstråler både hore og madonna, og greia for oss er å aldri bomme ;-) Det er vel en av grunnene til at vi er så fasinert av disse vesnene?

Skjult ID med pseudonym Z sø. 23 mai 2010 16:01

Dette må jeg tenke på......rett og slett fundere litt over. For jeg forstår det ikke helt....

Men jeg innrømmer det:
Om en fremmed mann sier noe om at jeg er sexy, "skrur jeg av" og prøver å la være å himle med øynene!
Om en nær venn sier det, synes jeg det er digg og jeg impulsklemmer fyren!
Om kjæresten min sier det, elsker jeg ham for det! :-)

(mann 56 år fra Akershus) sø. 23 mai 2010 16:04 Privat melding

Så bra - at en dame undrer seg over det samme!!

Og du er forhåpentligvis ikke den eneste... :-))

Skjult ID med pseudonym BruceW sø. 23 mai 2010 16:06

Om en fremmed dame sier noe om at jeg er sexy, kommer min reaksjon helt an på hvem som sier det.
Om en nær venninne sier det. Se linjen over. Og deretter siste ledd i setningen under.
Om kjæresten min sier det blir det ikke å vente til freddan...

(mann 56 år fra Akershus) sø. 23 mai 2010 16:15 Privat melding

Jeg vil like å se den mannen her på Sukker som blir harmdirrende indignert dersom han får en hyggelig melding fra en dame - hvor hun bla. skriver at hun likte bildet i badebukse og synes du er sensuell...

En kasse god rådvin til den gutten som står fram og med hånden på hjertet sier at han ville mislikt det!!

Eller forresten - en sånn mann drikker nok helt sikkert ikke rødvin... ;-) En kasse skummet melk eller "eventyrbrus" kanskje... :-)

Skjult ID med pseudonym jente33 sø. 23 mai 2010 16:36

Dersom du bruker ord som "vakker", "nydelig", "flott", "pen" eller liknende, så setter i hvert fall jeg pris på det i meldinger her inne på Sukker. Generelt synes jeg faktisk at norske menn godt kan bli flinkere til å fortelle kvinner at de er vakre. Men i stedet for bare å si til en vakker kvinne at hun er pen, så kan dere gjerne bli litt mer spesifikke - hva er det egentlig ved henne som dere har bitt dere merke i? Og så kan dere gjerne også notere dere noe som er utenfor det rent utseendemessige - vis henne at det er noe ved hennes personlighet som dere setter pris på.

Bruker du derimot ord som "sexy", "deilig" eller liknende, så har du brakt sex på banen LENGE før jeg er villig til å tenke på det i forbindelse med deg. Og da er det i verste fall direkte ekkelt, og i beste fall gjør det at jeg føler meg ukomfortabel sammen med deg.

Skjult ID med pseudonym Lady sø. 23 mai 2010 16:45

Og jeg undrer over hvorfor TS ikke har profilbilde eller bilder i sitt album..........
Komplimenter fra "hodeløse" profiler? Impressed? No....

(mann 56 år fra Akershus) sø. 23 mai 2010 17:06 Privat melding

Tja, det mente en person som skriver under pseudonym...

Men joda - det er helt klart et poeng - kanskje både å ha bilde - og å signere det man mener... :-) Så kan det jo være enkelte har rimelig fornuftige grunner til å vente med bilder - eller skrive under pseudonym...

Det har forsåvidt lite med saken å gjøre, men jeg (som startet tråden) sender ikke slike komplimenter i en første melding - kun til de som har bedt om og fått bilder allerede. Bare til informasjon....

Skjønner godt at det ikke er så morsomt å få lødige komplimenter fra ansiktsløse profiler :-)

OK "Lady" ?

Skjult ID sø. 23 mai 2010 17:38

Jeg blir smigret og takker når noen sier jeg er
pen, vakker, sexy osv..

Og jeg gir menn komplementer så det holder...
Hvem liker ikke å få høre pene ord da....?!

(mann 33 år fra Oslo) sø. 23 mai 2010 17:44 Privat melding

Jeg var på et vorspiel engang der en gruppe jenter ble rasende på meg siden jeg ga en av dem et komplimang.
Sånn sier du ikke i Norge, hvor er du ifra og du bare dummer deg selv ut fullstendig osv.

Det har forøvrig skjedd mange ganger, men aldri på et vorspiel der alle på en måte hører hva en sier...mer på sukker eller på utesteder, kall meg heller en hore enn å si at jeg er pen fikk jeg høre fra en jente her inne og...............jeg har flere ganger fått det trykt opp i fjeset at en SKAL behandle norske jenter dårlig av jenter når jeg er ute eller på fester.

Men slik er jeg ikke uansett og kommer aldri til å bli så desperat at jeg blir "kul" og slenger dritt for å flørte.

Jeg tror det kan ha med mannsrollen en får presentert i Norge fra ung alder....ja den er ingenting, den norske mann får juling av innvandrere, blir bosset rundt i butikken av en sint kone og taper stort alle konflikter fra barneomsorg til hver eneste tapsmåling som føres i skolen og med depresjon osv.

Hvem vil vel ha et komplimang fra en sånn?

Skjult ID med pseudonym cocker sø. 23 mai 2010 17:49

Et kompliment kan aldri bli feil hvis det er sagt i beste mening, spør du meg.

Skjult ID med pseudonym Lillah sø. 23 mai 2010 19:49

Det er jo hyggelig med komplimenter ang utseende, men det er så grunt... Det betyr så lite for meg hva en vilt fremmed tenker om hvordan jeg ser ut. Jeg er så mye mer enn det!

Veldig mange meldinger består av kompliment om utseende (og jeg er ikke engang særlig pen) og ingenting annet! Har du ikke noe annet å si til meg enn at du liker hvordan jeg ser ut, vel, da har du kanskje ikke så mye å si, tenker jeg. Og da kan du like gjerne si det til noen andre. Profilen min er grundig, skulle være nok å ta tak i. Om man slenger på et kompliment på en hyggelig melding, blir det litt annerledes.

Men som det blir sagt lenger opp: komplimenter fra typen min er fantastisk deilig å høre, spesielt om han gir meg dem i situasjoner der jeg ikke syns jeg er særlig fin selv (sånn før jeg rekker å dusje og sminke meg, eller når jeg har maling og sagflis i hele håret)

Skjult ID med pseudonym tørdal sø. 23 mai 2010 21:23

Det heter EN kompeliment, ikke ET kompeliment.

Skjult ID med pseudonym . sø. 23 mai 2010 21:31

Hey - jeg skriver gjerne til en mann at han ser sexy ut.
ikke fordi jeg vil ha sex der og da - men det var faktisk det som slo meg når jeg så bilde.
Jeg blir ikke fornærmet om noen skriver slikt til meg.
Såpass må vi tåle.
Jeg har lagt ut bilder av meg med flere stilarter - nettopp for å vise hvem jeg er.
En kvinne - en som jeg er stolt av.
Kommer det bare sex sex sex tilbake . bye bye .
Men kommer det noen fornuftige ord i samme brevet, så svarer jeg selvsagt.

Skjult ID med pseudonym Z sø. 23 mai 2010 21:31

Kompeliment? ;-)

Skjult ID med pseudonym Veteran sø. 23 mai 2010 21:35

Og her er alt som normalt!

(kvinne 54 år fra Buskerud) sø. 23 mai 2010 21:39 Privat melding

Enig med han der @Bruce
Vi kvinner er litt mere kompliserte vesener enn alle verdens menn kan forestille seg.

Skjult ID med pseudonym MarleneM sø. 23 mai 2010 21:49

Er ikke det deilig og trygt og godt da Veteran ;)

Skjult ID med pseudonym overblikk sø. 23 mai 2010 21:50

Jeg har vært med på et konkret tilfelle der jeg skrev "wow - du er rålekker" og forberedte meg på det lett kunne slå begge veier. Det som faktisk skjedde var at hun tok kontakt med meg i løpet av sekunder og det ble relativt raskt en date som endre med at jeg var med henne hjem.

Med det prøver jeg ikke å si at dersom en kommer med en sånn melding så får en tilbud om å være med hjem på første date. Men jeg synes det illustrerer godt at slike kommentarer utmerket godt kan fungere.

Til de som omtaler komplemanger til utseende som overfladisk, så er det vanskelig å la være å kommentere at nettsjekking vel ikke er det aller mest dypsindige i tilværelsen? Og hva så egentlig? Om en mener "du er bare så lekker" er overfladisk, vil en kanskje også være enig i at "du virker skikkelig intelligent, hvor mange barn ønsker du deg" er en dypere kommentar, uten at det nødvendigvis gjør det til noen vinner på sjekkemarkedet...

Skjult ID med pseudonym Veteran sø. 23 mai 2010 21:55

Jo, det er herlig Marlene. Trenger noen faste holdepunkter i livet mitt!

(mann 49 år fra Oslo) sø. 23 mai 2010 22:07 Privat melding

Min egen erfaring er at dersom man sier noe som helst positivt til en norsk jente, så blir hun enten sur eller mistenksom. Om du da ikke gjør det på en helt kjønnsløs og ufarlig måte. "fin lue" er bedre en "fin genser", fordi det trolig er pupper innenfor genseren et sted, og genserkomplimentet kunne bety at du stirret på disse, eller at du mener de er for store eller for små eller at genseren får henne til å se billig ut. Du kan ikke vinne i kamp mot menneskers usikkerhet.

Har du noengang merket at jenter du passerer på gaten og møter med øynene fra en liten avstand, kaster et raskt blikk ned før de passerer deg, liksom for å sjekke at de fortsatt er der? Jeg har nevnt dette for venninner, og de mener det er min feil og at disse kvinnene kan "sanse" at jeg ser på puppene deres fra lang avstand, men det er ikke det som er tilfellet. Det er en prosess kun i deres egne hoder, helt uten slibrighet fra min side. Jeg møter blikket deres, og de tar en lynsjekk av brystregionen før de passerer meg og gjør sitt beste for å stirre stivt forover.

Før trodde jeg at norske kvinners problemer med mine komplimenter bare var fordi mange ikke vil ha oppmerksomhet fra menn de ikke finner gudommelig vakre. Det er liksom en fornærmelse at de blir forsøkt trukket ned i enn kaste de ikke selv ønsker å tilhøre. Er de ikke som regel mere positive når modellkompisen min sier noe tilsvarende enn når jeg gjør det? Det virker slik, men det kan være innbilning.

Andre teorier jeg har overveid, er at de bare er splitter pine gærne alle sammen. Eller at folk i store nordeuropeiske byer aldri er spesielt sympatiske overfor fremmede som verbalt krysser deres intimgrenser, uansett kjønn.

Tror egentlig det er bortkastet tid å forsøke å finne logikk i slike ting. Jeg sier det jeg oppfatter som positive ting til folk, fordi jeg har lyst til å si det. Det er ikke en taktikk. Om de så ikke kan se det positive i det, kan de ta surmulingen sin og stappe den opp i... nei... ikke verd å hisse seg opp over. :)

Skjult ID med pseudonym zoid77 sø. 23 mai 2010 22:24

@TheTempest
Tror dette har mye med den norske folkesjela å gjøre. Selv om vi er et av Europas rikeste land er vi fortsatt i stor grad et "stammesamfunn", der man er seg selv og sine nærmest. Jeg husker da jeg var liten og var med foreldrene mine på fjellet - så vi folk i det fjerne gikk vi til den ene siden og de til den andre. På T-banen skal man for Guds skyld ikke se på andre mennesker, og avisene har flere ganger vist hvordan folk går forbi og later som ingenting dersom noen har skadet seg på en eller annen måte.

En fremmed er fiendtlig inntil det motsatte er bevist - det gjelder uavhengig av kjønn. Og kommer en fremmed med komplimenter så er det mest sannsynlig enten et forsøk på spott eller gjort med stygge baktanker.

(mann 56 år fra Akershus) sø. 23 mai 2010 23:07 Privat melding

Man skal ikke langt utenfor landets grenser før det å snakke til folk på gaten er helt greit - eller hilse på vilt fremmede som man legger merke til :-)

Første gang jeg var i USA var det merkelig ubekvemt når noen spurte "How are you today?" - eller en dame møtte blikket mitt og smilte... Sånt er vi rett og slett ikke vant til.

Og når utlendinger som har vært i Norge blir spurt om hva de synes - svarer de ofte at vi virker utilnæmelige, kjølige og har vanskelig for å vise noen for for emosjonelle følelser overfor ukjente.

Så det er nok en del av forklaringen - at vi ikke er vant til oppmerksomhet - og synes det er ubekvemt. Jeg tror det har noe med selvtillit og kultur å gjøre.

(mann 33 år fra Oslo) ma. 24 mai 2010 12:31 Privat melding

BenWade - Kan det være bare at Nordmenn ikke bryr seg? at vi ikke har så mye følelser i oss som mennesker?
Jeg får alltid høre at nordmenn synes amerikanere er så overfladiske osv..av den samme mennesketypen som ofte skal rope boler etter meg eller hva de enn roper, men når jeg var i USA så jeg ikke helt hva som var så overfladisk med at alle var hyggelige med meg og sa fine ting, kjøpte meg øl uansett hvilket utested jeg endte opp på og sørget for at jeg hadde det bra hvor enn jeg gikk.

Amerikanske jenter kom bort og sa hei hele tiden og spurte hvem jeg var for en.

På hvilken måte er det overfladisk? Er det eneste riktige å gå rundt å frese til mennesker hver gang de er innen 1meters avstand?

Hva er årsaken til at Nordmenn rett og slett ikke liker andre mennesker?

Skjult ID med pseudonym erfaren ma. 24 mai 2010 15:01

jeg syntes du skal holde deg til positive kommentarer som ikke kan tolkes som henvisninger til noe seksuellt.
Hvorfor? jo fordi damene er redde for å bli brukt, eller så er de ute etter denne bekreftelsen og du ga det jo så da holdt det med det.

Jenter elsker spenning, ikke glem det.. klarer du å formulere en setning som gjør at de blir nyskjerrige kommer du lenger.

Jeg forstår at du syntes det er slitsomt å måtte tenke på hva du skal si for at hun ikke skal skremmes, men prøv nå å se på det på en annan måte da. For at du skal kunne utrykke det du har på hjertet og vise hva du ønsker å dele må du snakke til henne på en annen måte en til kompisen din.

Gjør det enkelt, ikke gruble for mye på dette.

Lykke til

Skjult ID med pseudonym spin ma. 24 mai 2010 16:32

Kjenner meg ikke igjen i virkeligheten dere beskriver her.

Jeg får positiv respons med komplimenter både på nett og i virkeligheten. Men på nett blir du lett en av hundre andre hvis du bare sier "du er deilig" uten å komme med noe mer.

Skjult ID med pseudonym Jan ma. 24 mai 2010 16:34

Hva er det dere babler om? Jenter elsker jo å bli kallt Deilig!

Skjult ID ma. 24 mai 2010 17:03

Hvor alle de vakre kvinnene dere menn snakker om! Her inne? Hvor da? Ser ikke noe annet en det gjennomsnitlige,jeg. Så pass må det være når Skandinaviske kvinner blir reknet for de peneste i verden..

Skjult ID med pseudonym zoid77 ma. 24 mai 2010 17:11

@Skjult ID
Likevel betaler du for medlemskap her...

Skjult ID med pseudonym vibe ma. 24 mai 2010 17:19

Enig med jente33, yourX og Lillah her.

Jeg tar det til etterretning som et kompliment, og det er jo alltid ok å høre at man ikke har bommet helt emd bilder. Men dersom ordvalget for sexorientert som jente33 er inne på, kan det bli litt ekkelt, og dessuten gir det flashback til typer jeg har datet som ikke har sett "meg" - som Lillah sier; jeg er da så mye mer/annet enn det.

Det kan være en ide som yourX sier, å lodde interessen litt først.

Men jeg liker uansett ikke at fyren kun fokuserer på utseendet mitt, da føler jeg meg som et objekt. Man kan jo gi komplimenter uten å være for sexorientert; som "fine bilder, "pent smil", varme øyne blabla.

Skjult ID med pseudonym zoid77 ma. 24 mai 2010 18:08

Hvordan i all verden er det egentlig mulig å si at noen er "sexy" ut fra et bilde. Det går an å si at noen ser blide ut, at de har pent smil, pene øyne, har et ærlig utseende, er velkledd osv., men skal jeg kunne si om noen er sexy må jeg nesten treffe dem først. Det handler om bevegelser, om gestikulering, om stemmebruk osv.

For øvrig - er det andre som er blitt slått av hvor få positive adjektiver det finnes i det norske språket, sammenlignet med negative og nøytrale?

(mann 56 år fra Akershus) fr. 11 juni 2010 16:45 Privat melding

Etter å ha lest svarene her begynner jeg vel å helle mot at usikkerhet eller kanskje selvtillit er noen stikkord som passer.

Jeg synes det høres merkelig ut at noen reagerer negativ på komplimenter fordi de "er redd for å bli utnyttet".... Eller at folk som forteller at du er søt eller sexy er for "grunne"?

Alvorlig talt; et kompliment er hverken mer eller mindre enn nettop det det er - en hyggelig og impulsiv tilbakemelding. Å sette seg ned å analysere eller problematisere rundt noe sånt må da være ganske sært...?

SÅ lær dere å ta ta i mot komplimenter jenter - og ikke bruk tid på å vurdere eller analysere det - eller let etter mistenkelige og skumle baktanker. Å bli omtalt som vakker, søt eller sexy er rett og slett en hyggelig liten oppmerksomhet - hverken mer eller mindre :-)

Skjult ID med pseudonym vibe lø. 12 juni 2010 16:51

@Benwade,
jeg undere mg på hvordan du får du dette til å handle om usikkerhet og selvtillit?
Det gjelder i alle fall ikke meg, og jeg leser det heller ikke ut av de andre svarene her inne.

Vi snakker ikke nøvendigvis om analyse, men den umiddelbare følelsen man får av en kompliment fra en fremmed. "Analysen" her inne er jo kun fordi du spør. Og jada, det er hyggelig med gode ord - men du kan ta til etterretning at for direkte og seksult betonede komplimenter (som deilig, sexy), kan føles ekkelt og gir inntrykk av at mannen nærmest sitter med hånden i buksen, så da merker jeg at jeg synes det er hyggeligere med mindre seksuelle ord (pent smil, søt, vakker).

Zoid,
selv må jeg treffe noen eller se dem på film (med bevegelser og stemme) for å oppfatte noen som sexy, et bilde blir for endimensjonalt. Men jeg tror ikke det gjelder alle mtp at det er et marked for posters og pronoblader?

Skjult ID med pseudonym kameleonen sø. 13 juni 2010 01:11

@TS
Ser ut til at du er god på å gi komplimenter til damene :-)
Jeg synes det er forskjell på ett kompliment gitt på nett og ett som er gitt "utenfor".
De som poserer i bikini er kanskje litt mer utsatt for komplimenter som pen/sensuell/deilig/vakker,
enn de med klær?

Skjult ID med pseudonym Lille My sø. 13 juni 2010 11:24

@Musiclips: det har du rett i ;) De vet det.
Jeg, derimot, må prøve å få komplimenter UTEN sånne bilder, he he :P

Blir selv smigret av komplimenter, spesielt i den virkelige verden:

Skjult ID med pseudonym rotte ma. 14 juni 2010 08:03

Lotte posele i stling.

Skjult ID med pseudonym Lady ma. 14 juni 2010 08:46

Jeg skal posere i bikini *litt av en trussel*:)

Skjult ID med pseudonym Z ma. 14 juni 2010 20:23

Hmm....

Det er ingen tvil om at det er forskjell på komplimenter - og at det er forskjell på hvem komplimentene kommer fra.

Om den 60 år gamle grønnsakhadleren på hjørnet sier jeg er sexy, er det annerledes enn om en jeg liker sier det.
Om fylliken på Gamle major sier at jeg har deilige pupper, er det noe annet enn om kjæresten sier det. Osv.
Komplimenter som utelukkende går på kropp, liker jeg nok best kommer fra noen jeg liker eller kjenner.

Jeg tror også at mange av oss jenter på "kjenne oss litt igjen" i komplimenter som blir gitt.
Føler vi oss utslitt, usminka, uflidd og med fett hår, føles det annerledes å få høre om glansen i håret, liksom...
Her skal heller ikke menn undervurdere dagsformen til en kvinne. Vi er og blir litt kompliserte på dette her! :-)

Og om man underbygger eller begrunner komplimentet, synes jeg det er lettere å ta det til meg også.
"Du er fin" er noe annet enn "Øynene dine stråler når du....fordi......"

Når det gjelder andre komplimenter, tar jeg imot hva som helst fra hvem som helst! Det er utelukkende hyggelig!
Man skulle jo flørtet mye mer med butikkdama, bussjåføren, resepsjonisten osv. Komplimenter gir energi :-)