Alle innlegg Sukkerforum

Kjærligheten for farlig?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Johnny sø. 23 mai 2010 16:47

Om du hadde en venn som du alltid har sett på som perfekt som tar sitt eget liv, hva vil du tenke når du etterhvert forstår at han gjorde det på gurnnlag av kjærlighetssorg?

For meg var han den klassiske kjekkasen..høy, blond, atletisk, ga andre en trygghet med å bare være tilstede og stort sett god i alt så lenge vi kunne huske.......det var alltid litt bittersurt å gå ut med han siden han fikk alltid mest oppmerksomhet av jentene og jenter kunne til og med bruke meg for å komme til han.....selv om det er over et halvt år siden så hender det iblant at jenter spør etter han når jeg går ut.

Mer behøver jeg ikke å skrive da det kan bli litt vel lett for omkretsen å kjenne både han og meg igjen.

Men kan kjærligheten være for farlig for en mann? Kan menn knytte seg så mye til en jente og få en slags "eier/min jente" følelse som aldri går bort og smerten blir rett og slett for vond at det kan være andre løsninger innvolvert?

Er det egentlig sunt å anbefale unge menn å trakte etter den store kjærligheten, finne henne og knytte seg til henne? Er det moralsk riktig? Når tapet innvolvert kan kanskje sammenlignes med følelsene som kommer av økonomisk ruin eller dødsfall?

Skjult ID med pseudonym pling sø. 23 mai 2010 17:05

Uten at jeg skal leke psykolog så vil jeg tro at det ved selvmord ofte ligger noe annet skjult i tillegg, noen er jo mer disponert for å bli deprimert enn andre.

Men det er absolutt ingen fordel å være følsom, det vet jeg av egen erfaring. Like bra å ikke være altfor forelsket, bare sånn passe.

Skjult ID med pseudonym BruceW sø. 23 mai 2010 17:08

Det følger ikke med noen garantier i dette livet, spesielt ikke i kjærlighet. Og, ja noen menn kan knytte seg så mye til sin store kjærlighet at det kan være vanskelig å se noen grunn til å fortsette å leve. Men det går. Han tar sine egne valg og du er ikke ansvarlig for hans liv uansett hvordan det ender opp.

(mann 33 år fra Oslo) sø. 23 mai 2010 17:16 Privat melding

Jeg kan ikke si noe som helst annet enn nei det er ikke sunt......................mange gutter mangler det som skal til for å bearbeide så sterke følelser og de taper ofte utrolig mye mer enn de vinner.

Samtidig så blir de kritisert for å bare være ute etter kos, sex og nærhet men ingen tar hensyn til at de omtrent går under når de gjør det samfunnet påpeker er riktig, å etablere et forhold og bli forelsket.

På mange måter synes jeg det er et direkte overgrep mot enn gutt å ytre et press på at det er riktig for han å bli glad i en jente, uten at han i det hele tatt har de mentale redskapene til å bearbeide sorgen som kommer når det blir slutt....spesielt idagens samfunn...uansett hvor kjekk eller flott du er, jenta skal videre.

Ja jeg mener faktisk jenter er mentalt mye bedre utrustet og sterkere til å bearbeide slike situasjoner og derfor forstår de faktisk ikke alltid hva de krever av det motsatte kjønn.

(mann 40 år fra Oslo) sø. 23 mai 2010 17:31 Privat melding

>Men kan kjærligheten være for farlig for en mann?

Ikke mer farlig enn "mannen" tillater den å bli..... Jeg er muligens litt kynisk etter noen langvarige forhold og et par dater - hvor man har sittet igjen rimelig alene.... Trøster meg med at jeg sikkert ikke er så håpløs som dem skal ha det til....(ikke alle uttalte at jeg var det da! :)) og det fins omtrent 3,8 milliarder kvinner i verden.... Tross alt... :)

Så lenge man er snill.. så.. :)

En klok mann sa en gang at man aldri burde involvere seg med noen, om man ikke er i stand til å kunne la dem gå..... Man løper en risiko så lange man involverer seg med andre mennesker.... Man kan enten gjøre det - eller la være... Jeg har alltid valgt det første...

Nå er det er sagt har jeg en ganske dritt dag.. :) Etter en dårlig date....

Noen som føler for en date??? hehe

Skjult ID med pseudonym couldbe sø. 23 mai 2010 19:04

Vil gjerne anbeafale dere å lese "Indian Camp" av Hemingway - mannen tar selmord pga at kona har en TØFF fødsel.

Gripende historie som blir fortalt på Hemingway sin fasinerende måte!!

Skjult ID med pseudonym ehhh..... sø. 23 mai 2010 21:12

@Johnny
For å gå inn på et veldig alvorlig tema, her -selvmord/selvdrap- bør man kunne se på det som et fenomen og ikke noe som binder det opp mot personer, -mener jeg. Er kjærlighet farlig for menn? Er kjærlighet farlig for kvinner? Sterke følelser kan være knytt opp mot oppdragelse og oppvekst. Sterke bånd mellom mor og barn, far og barn, kan gi sterke bånd mellom mannen og dama som er forelsket og/eller har et forhold.

Der mannen eller dama opplever at nærheten kun var knytt opp mot å ha sex, og følelsene generelt var avstengt, kan man få en så sterk følelse av å ha blitt brukt. Dersom en dame eller en mann stenger av et forhold umiddelbart uten å tenke over den andres følelser, kan dette tolkes som uansvarlig i et forhold. Forhold forplikter. Dette punktet kan mange "glidere" overse, - de er blitt for overfladiske i sine valg - dessverre. Tenker da på bruk- og kast- mentalitet.

En forelskelse kan fra et psykologisk perspektiv sees på som en psykose. Det kan bety at "taperen" i en "oppsigelse" kan ha vansker med å se utover i situasjonen. Det kan være veldig lett i situasjonen, å kun se på seg selv og granske seg selv i en slik vanskelig og sorgfull situasjon. Jeg trekker det kanskje litt langt ved å si at parten som møtte skuffelsen, føler seg angrepet/dolket i ryggen/har møtt en så sterk skuffelse eller kjente på situasjonen som uutholdelig. Nærmest som en straff. Det kan utløse et tankemønster som den sorgfulle følger videre. Hvor det er vanskelig å komme ut av uten hjelp. Og som kan føre til det fenomenet du skriver om, selvmord/selvdrap.

Det er derfor veldig viktig gutter og jenter, å være glad i seg selv! Å være glad i seg selv betyr at du har tilstrekkelig kontroll med hvilke gode sider du har, tross motgang du møter. For alle mennesker har gode sider!
Anbefaler å lese Mia Törnblom - hvor hun i en av sine bøker gir deg en replikk du skal si til deg selv i speilet; "Du duger!"