Alle innlegg Sukkerforum

Viktig at man spiser likt?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym lavkarbo sø. 23 mai 2010 22:27

Hvor viktig er det for en mann at daten eller kjæresten spiser det sammen som han?

Ofte leser jeg at man liker å lage god mat sammen...er det da nedtur at daten eller kjæresten lever konsekvent på lavkarbo rett og slett for å holde vekta stabil? Veier ikke det argumentet mer enn "kosen" med å spise samme mat a la pasta, poteter,
ris og brød? Eller for den del alt som har sukker/stivelse/karbohydrater i seg, og det er vanvittig mye!!!

Litt nyskjerrig her på hvor langt menn er villige til å gå for å få en ellers bra dame med et "handikapp" av denne typen?

Fyr løs..:-))

Skjult ID med pseudonym zoid77 sø. 23 mai 2010 22:33

Null problem for meg i hvert fall. Særlig om hun vet hvordan man lager lavkarbomat som faktisk smaker godt i lengden.

Skjult ID med pseudonym lavkarbo sø. 23 mai 2010 22:36

@zoid77

Det var positivt:-)). Har levd på lavkarob i 1,5 år og kan lage masse god mat.....:-))

Hadde alikevel en date som ble VELDIG skuffet over at jeg ikke spiser pasta :-(

Skjult ID sø. 23 mai 2010 22:40

Til lavkarbo. Skal på date om en uke og er veldig oppblåst i magen i tillegg til fett og ser nesten litt gravid ut :( Kan jeg gjøre noe på en uke som kan bidra positivt ettersom du kan mye om dette. Hva er det beste å gjøre?

Skjult ID med pseudonym lavkarbo sø. 23 mai 2010 22:52

@skjult id

Det spørs jo hva du liker, jeg ville satset veldig på å bare spise animalsk, d.v.s. egg i alle varianter, kylling, fisk, reker, biff. bacon, kjøttdeig etc. Med grønnsaker som følgende : Spinat, brokkoli, aspargis, agurk, hermetisk minimais, reddik, sopp.

Du kan da steke (stek gjerne i smør, gir god smak) eller koke....gjerne med fløte og godt med krydder...gjerne stekt bacon, det er godt til nesten alt...

Til dessert kan du ha frosne bringerbær, tin dem opp, ha fløte på og litt vanilje essens...mmmm kjempe deilig.

Det aller viktigste er at du er konsekvent, les alltid på pakningen og da skal det stå karbohydrater pr. 100 gr. 2g.

Max 5g eller 5%. Ikke mer, veldig viktig.

Skal du kose deg foran TV med litt snack kan du spise baconsvor og saltede ristede mandler i olivenolje, de er veldig gode....

Du kan også kose deg med Atkins sjokoladebar, eller nøttebar, får kjøpt i de fleste dagligvarebutikker.

Pass på å ha en sånn bar i vesken så du ikke blir sulten og ikke har tilgang på den riktige maten når du er borte hjemmefra...drikk masse vann, bare vann..til nød sukkerfri drikker a la cola light...ikke alkohol.

Lykke til:-))

Skjult ID med pseudonym tazoslo sø. 23 mai 2010 22:53

Jeg var 3 år sammen med ei som til tider kjørte lavkarbo, hennes svar på dette var; er bare til å lage vanlig mat det så spiser jeg bare kjøttet...riiiight.....Det var jeg som lagde maten og er ikke bare å lage vanlig mat.

Det er til tider slitsomt å leve sammen med en som har en diett som ikke går overens med sin egen, for den rette er det derimot noe man må tilpasse seg. Ikke med glede, men som en nødvendighet. MEN det er faktisk totalt uaktuelt å bli sammen med en vegetarianer eller veganer. Til det er mat og matglede for stor del av livet til å takle slike ulikheter for (forhåpentligvis) resten av livet.

Skjult ID med pseudonym Påsan sø. 23 mai 2010 22:54

@ lavkarbo
For meg så spiller det ingen rolle. Jeg har aldri vært noen stor tilhenger av pasta, poteter og ris, men spiser det hvis det står på middagsplanen.
Jeg synes mye av lavkarbomaten er god, men med mye trening så trenger jeg også karbohydrater. Jeg kan ikke se at det skulle bli noen problemer ut av litt forskjellig kosthold.

Skjult ID sø. 23 mai 2010 22:55

VIl det gå lang tid før jeg merker forskjell på oppblåsthet og vekt

Skjult ID med pseudonym lavkarbo sø. 23 mai 2010 23:01

@skjult id

Du vil i løpet av ett døgn merke forskjell. Du vil nok løpe til toilettet mye oftere og du vil kanskje merke at du blir kald på hendene, kanskje litt hodepine også...har ikke hatt det problemet selv, men hørt om andre..

Så ja, du vil merke det raskt...faktisk vanlig å gå ned inntil 4 kilo den aller første uken, det er bare vann altså...

Ellers glemte jeg å si at jeg bruker en del søtningsmiddel, Nautreen, som jeg f.eks. har i bringebær desserten for at den skal bli ekstra søt og god. Bruker også mye kokosmelk med søtningmiddel i...kan være frokost en dag..

Jordbær er også lov..lag en deilig jorbær smoothie av frosne jorbær, søtningmiddel og kokosmelk..nam, nam.

Omelett med bringebær, søtningmiddel og fløte....fin dessert eller istedenfor pannekaker.

Tips: gå til lavkarbo.no der står det masse oppskrifter

Skjult ID med pseudonym lavkarbo sø. 23 mai 2010 23:05

@skjult id

Som jeg skrev over, jeg hadde en date som ble VELDIG skuffet over at jeg ikke spiser pasta, så ja, jeg synes faktisk at spørsmålet er relevant.

Tenker ikke mye over at det er et problem selv, men når jeg møter noen som reagerer sånn blir jeg litt usikker på om det kanskje er et utbrett fenomen...?

Skjult ID sø. 23 mai 2010 23:18

Lurer på om dette med lavkarbo er Atkinsdiett eller southbeach eller om det er noe annet. Og hva spiser jeg første uka for å få mest effekt lurer jeg også på.

Skjult ID med pseudonym lavkarbo sø. 23 mai 2010 23:23

@skjult id

Det er mange dietter, du kan lese om dem på lavkarbo.no

Jeg har lest Sten Sture Skaldemanns bok : "Spis deg ned i vekt"... og den var utrolig bra for meg...det går ut på å spise lite karbohydrater, mye proteiner og fett. Kalles også steinalderkost.

Kan anbefales:-))

Skjult ID med pseudonym Påsan sø. 23 mai 2010 23:29

Du skal spise under 30 gram karbohydrater pr. dag. Spiller ingen stor rolle hva du spiser.

Skjult ID med pseudonym Ærligheten ma. 24 mai 2010 00:10

Påsan:
Hvor lite karbohydrater man bør spise varierer fra person til person.

Jeg ligger selv på ca 50g om dagen, det er ganske riktig for meg.
Jeg har gått ned 16kg siden januar, og skal ned ca 6-7kg til.

Skjult ID ma. 24 mai 2010 00:17

Er det vanskelig å måle karbohydrater da og hvordan gjør dere det

Skjult ID med pseudonym Ærligheten ma. 24 mai 2010 02:02

Man leser på innholdsdeklarasjonen til alt man spiser.

(mann 29 år fra Oslo) ti. 25 mai 2010 00:42 Privat melding

Kun lavkarbo for å holde vekta stabil? Da burde de vurdere å begynne med trening.

(kvinne 54 år fra Buskerud) ti. 25 mai 2010 00:45 Privat melding

Det som er det viktigste er å holde balanse.
Det finnes ingen bra slankemiddel eller slankemetode uten trening innkludert.
Spise mindre og trene mere er tingen...

(kvinne 54 år fra Buskerud) ti. 25 mai 2010 00:54 Privat melding

Og tisse like mye deretter :)

(mann 29 år fra Oslo) ti. 25 mai 2010 01:01 Privat melding

@påsan
Lavkarbo trenger ikke å bety at man skal spise under 30 gram karbo. Da er man i noe som heter ketose, det er for de som skal drastisk ned i vekt og dette er ingen langtidsløsning. Ketoner, eller keton legemer, er molekyler som oppstår under fettforbrenningen. Hovedsakelig da kroppen spiser av sitt eget fett. Det er også viktig å tenke på hva man spiser, ettersom kroppen er svært sensitiv under en slik prosess, og mange vil oppleve ubehag i form av hodepine etc.

Dessuten er på tidet å skjønne at det ikke finnes noen slankekur. Det er en permanent livstilsendring som må til, med riktig kosthold og mosjon:)

Selv lever jeg også på lite karbohydrat, selvom jeg ikke skal ned i vekt. Jeg holder vekten og fettprosenten, samtidig som jeg øker muskelmassen. Sunnere for kroppen slik, da blodsukkeret er jevnere.

(kvinne 37 år fra Oslo) ti. 25 mai 2010 01:08 Privat melding

Jeg er formfull frøken med kurvene på riktige steder.. Hadde self sett superhot ut med både 10 og 15 kg mindre.. men for all del.. da forsvinner brystene og rumpa.. Jeg trener, men ikke for å bli tynn.. men for å være sunn og "fast i fisken".
Og JEG elsker mat.. god, naturlig mat av alle slag.. ALT MED MÅTE.. er vel stikkordet til å kunne nyte det meste i livet.. og litt ekstra av andre ting ;)

Men vi er født med forskjellige kroppsformer utifra hva vi genetisk burde drive med i livet. Men det er ikke det idealet man lever opp til i moderne tid. Hadde folk tenkt meR på hva de naturlig er disbonible for, så hadde vel hysteriet lagt seg litt..

Ikke stress for mye, mens du er ung og har energien og muligeten til å kose deg med livet ditt.. du har det bare en gang..

Skjult ID med pseudonym nebbioso ti. 25 mai 2010 01:13

istedet for lavkarbodietter og liknende kan du prøve å dra til et varmt land. du må drikke vann døgnet rundt og siden du ikke orker å spise varm mat ute i varmen, blir det lite inntak av næring.
funker fett...jeg gikk ufrivillig ned 10kg av en sommer i italia. hadde ingen planer om å gå ned i vekt.

Skjult ID med pseudonym lavkarbo ti. 25 mai 2010 12:26

Nå handler ikke tråden om hvorvidt man vil spise lavkarbo eller trene for å holde vekten. Jeg gjør begge deler. Problemet var vel heller om en partner synes det blir vanskelig dersom vi må spise forskjellig?

Om man velger å trene eller ikke er jo en smak sak. Man finner vel ut hva som er best egnet for seg selv, finner ut hva som funker og hva som ikke funker. Det viktigste er å finne noe man kan holde ut med for alltid....ikke en hestekur som man blir lei av etter tre måneder...så den som ikke liker å trene kan jo justere kosten sin slik at den passer for ham/henne.