Alle innlegg Sukkerforum

Natur- og dyreprogram.

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym sunshine ma. 24 mai 2010 20:38

Jeg synes det er utrolig fascinerende å se flotte bilder og filmer av dyr og natur. Vi har så mye å lære og jeg føler ydmykhet. Men jeg blir altså så deppa når jeg ser hvordan vi mennesker holder på, tar for seg og ødelegger. Orker nesten ikke se på bilder av isbjørn som ikke lenger finner mat pga. menneskaskapte endringer i naturen, eller bilder av skilpadder, fisk og fugl som dør pga. oljeutslippet i Mexicogulfen osv.

Vet at jeg sikkert høres naiv ut, og på en måte så er jeg nok det, samtidig dobbeltmoralsk. Reiser for mye, kjører bil, spiser kjøtt osv. Er det noen som har det på samme måte? Hva gjør dere i hverdagen for å lette på samvittigheten eller gjøre verden til et bedre sted. Prøver å kildesortere og ikke kjøpe alt nytt når det gamle fortsatt funker, men vanskelig når holdningen er at det er billigere å kjøpe nytt enn å reparere osv. Er ikke helt der at jeg slår meg sammen med Frederic Hauge heller..

(mann 33 år fra Oslo) ma. 24 mai 2010 20:52 Privat melding

Han Frederik Hauge gikk forann meg utenfor Muddy Waters engang...så kastet han en mcdonaldspapir/slarv bak seg så jeg fikk det på skoene og vrælte ut noe greier som forteller meg at han egentlig gir ganske langt faen i forsøpling.

Når det gjelder naturen så tror jeg naturen ganske effektivt tar kverken på mennesker med jordskjelv osv...så den vil nok seire til slutt håper jeg.

Skjult ID med pseudonym zoid77 ma. 24 mai 2010 21:02

Problemet er at samfunnet legger opp til at man skal være miljøsvin. Personlig oppofrelse og "etisk forbruk" er i fungerer i de aller fleste tilfeller først og fremst som avlatshandel. I dagens system er det "ekspander eller dø" som gjelder, og da regnes risiko opp mot økonomisk gevinst slik at man, selv med uhell, går med overskudd i det lange løp - ja, det bakes inn i prisen på det selskapene selger. Vær du sikker, om et halvt år vil knapt noen huske at BP er ansvarlige for en av vår tids største oljeutslipp.

Skjult ID med pseudonym Spin ma. 24 mai 2010 21:29

Ifølge eksperter vil det omtrent ikke være fisk igjen i havene om 20 år heller, på grunn av overfiske, forurensning og global oppvarming. Og fortsatt driver folk og vræler om økonomisk vekst. Utrolig trist, rett og slett.