Alle innlegg Sukkerforum
Skjult ID med pseudonym zoid77 fr. 28 mai 2010 21:27

Hva legger egentlig folk her i "sporty"? Ser jo det står i annenhver profil at en drømmekjæresten er sporty.

Skjult ID med pseudonym Kosegutt fr. 28 mai 2010 21:45

Ja dette er kjipt, hopper over disse profilene fordi jeg er redd for å ikke leve opp til damenes forventninger når det gjelder treningmengde.

Skjult ID med pseudonym zoid77 fr. 28 mai 2010 21:47

Grunnen til at jeg spør er at det også står i profiler som oppgir at "kroppen betyr ikke alt" og som jeg får opp når jeg søker på lavt på trening/helse/livsstil. Så derfor lurer jeg på om det ikke alltid betyr hopp og sprett og hode, skulder, kne og tå.

Skjult ID med pseudonym nebbioso fr. 28 mai 2010 21:50

"sporty" betyr at du trener 1-15 timer per uke.
"treningsnarkoman" betyr at du trener 16-30 timer per uke.
"aktiv" betyr at du er fysisk aktiv hver dag, uansett aktivitet. det kan være alt fra å sykle på jobb til å spille curling, bestige fjell eller trille ball.

det er fullt mulig å tilhøre flere av disse gruppene.

(mann 29 år fra Oslo) fr. 28 mai 2010 21:59 Privat melding

Spretten?

Skjult ID med pseudonym vibe fr. 28 mai 2010 22:03

Sporty har også med innstilling å gjøre.
Ikke er redd for å prøve og feile, ikke er redd for å prøve nye ting selv om man kanskje ikke mestrer det, er real
("a good sport" sier de feks i USA)

En fyr kan trene mye uten å være sporty. Feks en som er en dårlig taper eller tar seg selv høytidlig, eller fjusker, er usporty.

Så med sporty mener jeg både at han gjerne er aktiv, med på ting etc. og at han er real, uredd, åpen for å prøve nye ting. Og jeg presiserer at fyren ikke trenger være noen atlet, men tar normalt vare på helsen sin.
Men aller mest tenker jeg nok på selve innstillingen.

Skjult ID med pseudonym nebbioso fr. 28 mai 2010 22:13

@vibe, hmm...det føles som du beskriver det som ofte kalles "sporty innstilling". selv legger jeg noe helt annet i "sporty", men kanskje det bare er meg?

familien min hadde en gang en utvekslingsstudent som beskrev seg selv som veldig sporty. men hun hadde aldri gått lenger enn til bussen i byen hennes (ca 200m), hun hadde aldri vært i park, skog eller fjell, og hun stilte opp i høye hæler da vi skulle gå tur i myr. men ja....hun hadde nok en sporty innstilling ettersom hun ble med oss på turer og etterhvert ble veldig gira på det. så kanskje jeg alltid har misforstått begrepet "sporty", eller at dette tradisjonelt sett betyr noe annet i utlandet enn i norge?

Skjult ID med pseudonym vibe fr. 28 mai 2010 22:23

Nebbioso, er enig i at det også betyr at man sporter, men at man sporter ikke nødvendigvis tilsier at man er sporty; da er man kanksje... sportslig?

Forøvrig har jeg samme erfaring som deg; en sporty eller sprek person i utlandet er ikke nødvendigvis det etter norsk målestokk. Det teller jo til vår fordel :)

Men il jeg ha en fyr som trener ville jeg vel skrevet sprek eller atletisk. men som partner er jo egenskapen "spoty innstilling" viktigere enn å være atletisk, tenker jeg da.

Skjult ID med pseudonym nebbioso fr. 28 mai 2010 22:28

så konklusjonen er kanskje at hvis du skriver sporty bør du egentlig istedet bytte det ut med enten "sporty innstilling", "sprek" eller begge deler, bare for å unngå misforståelser?
selv kunne jeg skrevet begge deler om min drømmedame, men jeg droppa istedet alle disse ordene og skrev heller hva drømmedama kanskje tør å være med på...

(mann 55 år fra Akershus) fr. 28 mai 2010 22:29 Privat melding

er atter enig med Vibe,sporty,ser jeg på som innstillingen en har til ting. Aktiv,ja da er du aktiv,og klarer å bevege deg i ulendt terreng,dra ut i skauen eller på sjøen....rett og slett gjøre noe etter jobb,og i helgene...
Seff kan man være inne,hjemme og være "aktiv"og,bare for å stoppe den...