Alle innlegg Sukkerforum

Menn - hvorfor vil dere fremstå som "gutter"???

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym A sø. 30 mai 2010 13:42

Vi kvinner er forskjellige.... Men jeg og mange av mine venninder har det sånn som dette:
Jeg er på utkikk etter en mann. En voksen mann. En mann som er selvhjulpen og klar for et gjensidig forhold. Jeg er først og fremst interessert i å møte en jevnbyrdig partner, som kan gi meg mot- og medspill på et voksent nivå. Det betyr ikke at man ikke skal ha det moro og le og leke og alt det her. Men det betyr at jeg i utgangspunktet ikke blir spesielt tiltrukket til veldig "guttete" menn, som har veldig behov for å understreke at de har gutten i seg i behold.

HVorfor tror mange menn at det er så pokkers tiltrekkende at fremstille seg selv mer som gutt end som mann???? Er det fordi de ikke helt føler seg trygge nok på seg selv som menn, til at de tør profilere det ?
Jeg er 37 år, nærmer meg dermed 40. Jeg vil ha en mann jeg kan føre spennende og vitaliserende samtaler med, og som jeg kan forvente et mannlig, maskulint samspill med, på alle mulige nivåer.
Selvfølgelig har du som mann også gutten i behold. Og selvfølgelig skal det være plass for det. Jeg har jo også en "jente" inne i meg som med jevne mellomrom titter frem. Men det er vel ikke henne du først og fremst vil ha som partner, det er vel Kvinnen? Eller? (PÅ hvilket alderstrinn i så fall???, for å stille det litt på spidsen).
For meg - og flere andre - er det derfor ikke et pluss å understreke i sin profil at man er så fryktelig guttete. Men det kan virke som at mange menn tror det? Eller kanskje føler seg mest trygge ved å gjøre det slik?
Men igjen, der er vi heldigvis igjen forskjellige...

Skjult ID med pseudonym mrmann sø. 30 mai 2010 13:59

Nei, det er først og fremst jenta jeg vil være sammen med. Dype samtaler kan jeg ha med kompiser.

Skjult ID med pseudonym buddha sø. 30 mai 2010 14:05

Vi er jo bare ærlig..... Du vet at forskjellen på en femåring, og en 40 åring ikke er så veldig stor. Det er bare leketøyet som har blitt større og dyrere........

Skjult ID med pseudonym foxy sø. 30 mai 2010 14:06

Typisk at de mest umodne mennene svarer

Skjult ID med pseudonym Mann46 sø. 30 mai 2010 14:10

@TS

Nå er det veldig fristende og sende argumentet rett tilbake til deg, men det ser jeg ingen grunn til.... Jeg synes det er så synd med all generaliseringen her på forumet. Det er ikke ALLE menn som beskriver seg som gutter og ikke alle KVINNER som jenter.

Jeg kan bare svare for meg selv og jeg ser på meg selv som mann og gutt. Jeg har likevel ikke noe behov for å fremstå som en guttunge eller å være spesielt guttete. Det går da vel frem av resten av profilen om vedkommende er spesielt barnslig/umoden. Jeg hopper i hvert fall lett videre fra en slik profil. Det er mange å velge i så hvorfor henge seg opp i slikt..?

Skjult ID med pseudonym Egentlig. sø. 30 mai 2010 14:14

Noen kvinner søker etter mannen som har 'gutten' i behold, andre søker etter mannemannen med stor M.
Så det er vel noen for alle.

Jeg er snart 40, men føler meg som en 20-åring på mange måter. Jeg kan ha dype samtaler for det, men jeg føler meg ikke 'voksen' enda. Så det spørs vel da om jeg noengang blir det? Jeg synes det er vanskelig å beskrive. Når er man voksen? Når man har samboer, barn, hus, hytte, båt, eller ihvertfall har hatt det? Eller handler det om integritet, å kunne takle vanskelige og tunge situasjoner, være en rollemodell for barn? Kanskje.
I så fall tror jeg ikke jeg er så verst allikevel, men jeg mangler vel kanskje litt livserfaring.

Men fortsatt barnslig til tider. Family Guy, South Park og The Simpsons er kult. :)

Skjult ID med pseudonym lurifaks1 sø. 30 mai 2010 14:15

Hvis jeg prater om meg selv, så bruker jeg oftest betegnelsen "gutt"..og jeg bruker betegnelsen "jente" om jenter/damer.. Vet ikke helt hvorfor jeg bruker gutt/jente.. Tror ikke jeg legger så mye i det, men det har kanskje blitt en vanesak (?)

Skjult ID med pseudonym Veteran sø. 30 mai 2010 14:27

Hvorfor søker dere etter en mann når det er så uendelig mye galt med menn? Og hvorfor er det så viktig å poengtere at det sannsynligvis er flere som mener det samme som deg, er det så farlig å mene noe uten å vite at du har hele rødstrømpekoret i ryggen, TS? Og @foxy, siden du kan fastslå at det er de mest umodne mennene som svarer, hvorfor kommer ikke du med et mer modent innlegg enn det sure oppstøtet ditt? Husk det alle storforlangende damer; hvis det er noe vi separerte gjenbruksmenn virkelig har fått nok av, så er det sure, kverulerende kjerringer!
Et godt forhold bygger på å gi og få med glede, man starter ikke det med å peke på alt som er galt eller kan være galt med den andre parten! Ha en fin dag!

Skjult ID med pseudonym soma sø. 30 mai 2010 14:32

Helt enig med TS. Tilsvarende skeptisk til folk som omtaler seg selv som lekne - idet du blir bevisst noe sånt , har det en lei tendens til å forsvinne, evntuelt blir noe påståelig og krampaktig.

Skjult ID med pseudonym zoid77 sø. 30 mai 2010 14:34

Dreier ikke dette seg om språkbruk, da? Jeg var på en LO-konferanse en gang der Fellesforbundet-leder Arve Bakke omtalte damer i fagbevegelsen som "jenter". Jeg reagerte ikke noe på det, men det var noen som virkelig tente på pluggene. Om folk kaller meg mann, gutt, kar, fyr, herre - kunne ikke brydd meg mindre, og jeg har ingen bevissthet rundt hva jeg kaller meg selv heller.

Hva med å klare å se forbi de ordene som faktisk benyttes?

Skjult ID med pseudonym aquaman73 sø. 30 mai 2010 14:37

Dette kan jo være en misforståelse mellom kvinner og menn. Menn vil ha damer som er ungdommelige. Da er det lett å tro at damer vil det samme. Men jeg har sett at selv unge jenter ofte ønsker voksne menn. En jeg snakket med, som var 22, kalte gutter på sin egen alder for barn, og helt uinteressante.

Jeg er 36 og vil egentlig ha en dame på under 31 som livspartner, heller enn en på min egen alder. Det er de jeg blir tiltrukket av. Det har mye med fruktbarhet å gjøre tror jeg. Så da er det naturlig å prøve å appelere til et yngre publikum. Unge kvinner klager over at det bare er gamle griser som henvender seg til dem. Ungdommelighet ser ut til å være noe som gir status overfor norske kvinner. De har ikke behov for en mann som kan ta hånd om dem, imotsetning til damer i fattige land.

Hadde jeg vært skilt og hatt barn, og ikke vært interessert i å stifte ny familie, så hadde jeg sikkert gått mer for damer nærmere min egen alder. Og kjørt en mindre ungdommelig stil.

Skjult ID med pseudonym lurifaks1 sø. 30 mai 2010 14:40

Helt enig med zoid77..dette er bare ord og det er ikke alle gutter/menn som legger noe mer i det.
Men jeg kan skjønne hva TS og de andre mener, hvis man begynner å si at man er "guttete". Det forklarer mer hvordan man er som person.. Og det er jo ikke sikkert at alle faller for menn som oppfører seg som 20-åringer (ikke noe gæærnt med 20-åringer, men de er ofte ikke så klar for å roe seg som de over 30..uten at jeg skal generalisere da)..

Skjult ID med pseudonym surrehue sø. 30 mai 2010 14:42

i all verden da... det går vel an å både være Jente/Kvinde og Gutt/Mann på samme tid?... kommer jo helt an på situsjonen det... jeg vil ihvertfall ha en mann som fortsatt har gutten i seg... Og at det står i profilen at en gutt/mann er leken har jeg skjønt kan ha en dobbeltbetydning.... litt forsiktig med det

(kvinne 57 år fra Oslo) sø. 30 mai 2010 14:55 Privat melding

Jeg vil jo påstå at jeg fortsatt har jenta i meg, selvom jeg er blitt meget moden...I hodet vil jeg alltid ha jenta i meg det helt klart!! Hvis man ikke liker det så ok! gå videre til neste! Har ingen problemer med det!

Skjult ID med pseudonym Arne sø. 30 mai 2010 15:00

Lurer på hvem det er som regel blir 29 år 6-7 ganger før de innser sin egen alder....menn eller kvinner? ;-p

(mann 42 år fra Oslo) sø. 30 mai 2010 15:09 Privat melding

Kan vi ikke bare alle sammen være venna? :-o)

Jeg tror det blir lagt litt for mye i hvilke ord som blir brukt. Om noen kaller seg for mann eller gutt, kvinne/dame eller jente spiller da vel ikke noen stor rolle?
hvis det finnes litt mer informasjon på profilen su burde et normalt oppegående menneske klare å skjønne om dette er en barnslig tulling, eler en som bruker ordene litt om hverandre uten å legge noen voldsom dyp betydning i de.

Jeg har blitt kalt begge deler uten å tenke noe særlig over det, men skal jeg begynne å analysere meg selv så vil jeg påstå at jeg er en mann. men samtidig så sier jeg jo at jeg skal en tur på byen med gutta. "en tur på byen med menna" høres litt for mye Village People ut for min smak!:-)

Kommer jeg inn på profilen til ei jente/dame så betyr det ingenting for meg hvilke ord hun bruker for å beskrive seg selv, men det som derimot betyr noe er hvis det går tydelig frem av både profiltekst og bilder at noe av det viktigste i livet er å gå ut på byen hver helg med veninnene sine (og de profilene ser man helt opp i 40-års alderen her inne) da klikker jeg meg fort videre. For da er det ganske tydelig at på tross av alderen så er det ei umoden (i mine øyne) jente det her er snakk om. Samtidig så er det også profiler her på jenter i begynnelsen av tjue-årene som helt tydelig gir inntrykk av at de har andre prioriteringer en fest hver helg og nye kjoler vesker og sko til hver fest. Da har du en moden jente som jeg fort blir interessert i.

Bottom line; Jeg tror VELDIG mange her inne hadde hatt godt av å slutte å overanalysere småting. Av og til får man inntrykk av at om man skulle glemme å legge ned toalettsetet etter at man har vært på besøk der så vil det være grunn god nok til at jeg ikker er verdt å bli kjent med en gang. men for all del, ei jente/dame som er så fintfølende og sær er jeg heller ikke interessert i!:-)

(kvinne 57 år fra Oslo) sø. 30 mai 2010 15:14 Privat melding

hehe spantax jeg liker ikke at menn ikke legger ned dosetet!!!!!!!

Skjult ID med pseudonym Spantax sø. 30 mai 2010 15:23

De færreste kvinner liker det:-o)
Men anser du det som grunn god nok til å ikke ville date en fyr som ellers passer på alle områder?;-p

(kvinne 57 år fra Oslo) sø. 30 mai 2010 15:35 Privat melding

Hm..må tenke litt på det!

Skjult ID med pseudonym MrGrim sø. 30 mai 2010 15:36

Trådstarter:
Jeg fremstiller meg som gutt og hvis det er kvinner som deg jeg går glipp av er det bare flott. Jeg liker å bruke av min gode inntekt til å ta spotanturer til utlandet. Type bestille på torsdag og dra på fredag hvor eneste formål kanskje er å besøke en restaurant man har lest om, eller sample et ølslag man er nysgjerrig på osv. Jeg liker også å ha med kvinnen på ferie i sportsbilen. Man kjører nedover europa i høy hastighet, pakker minimalt og tar ting som det kommer. Jeg liker også å nyte lange dager på seilbåten og her ønsker jeg ingen bånnseriøs dame som fjerner enhver glede. Det er nettopp slik du høres ut: bånnseriøs og kjedelig.

Beklager at jeg er den som må fortelle deg dette.

Skjult ID med pseudonym Egentlig. sø. 30 mai 2010 15:40

Ikke legg mer i ord enn det som ligger i dem(!). Det å tolke "leken" som det samme som "kåt grisegutt" eller lignende er totalt bomskudd i mange tilfeller. Nå har vel jeg et veldig avslappa forhold til språket (bortsett fra grammatikk), så jeg kan fortsatt si f.eks. "Gi meg den dingsen der er du snill", og jeg velger å ikke *tolke* det andre sier eller skriver, og ihvertfall ikke i negativ retning. Gjør man det gir man ikke vedkommende en sjanse, selv ved startblokka. Det blir for dumt. Tolk i så fall på bakgrunn av flere ting vedkommende sier/skriver, så du får satt det i en sammenheng det er mulig å konkludere ut fra. Har dere virkelig SÅ dårlig tid at dere ikke kan vurdere et menneske basert på litt mer enn et par linjer tekst i profil eller førstemelding?

(kvinne 57 år fra Oslo) sø. 30 mai 2010 15:48 Privat melding

Mrgrim, du høres ut som drømmemannen, sånn skal det være," leva livet".

Skjult ID med pseudonym Julenissen sø. 30 mai 2010 17:49

@mrgrim

Du beskriver livvstilen til en 60 åring med alt for mye penger. Ikke særlig ungdommelig det. Helt bånnseriøst liksom:)

Skjult ID med pseudonym kvinne 45 sø. 30 mai 2010 18:08

I profilteksten min står det faktisk at min drømmepartner er gutteaktig. Jeg synes det er tiltrekkende når menn beskriver seg som gutter fordi jeg tror det sier noe om deres innstilling til livet. For meg er det ingen motsetning mellom dette og det at han er i stand til å føre en seriøs samtale og ta vare på seg selv. Meg trenger han ikke ta vare på - det gjør jeg selv! ;-)

Skjult ID med pseudonym innspill sø. 30 mai 2010 19:02

kvinne 34 > Jeg ønsker å treffe en gutt som er snill og til å stole på
Kvinne 33> Du må helst være snill og god gutt, men også litt tøff
Kvinne 33> En ærlig kar som er til å stole på!
Kvinne 33> Jeg ønsker å møte en snill, omtenksom, blid og morsom mann
Kvinne 31>jeg er en sporty jente som liker å være i aktivitet / har bevart litt av den lekende gutten i seg
Kvinne 38>Blid og glad jente
Kvinne 36> en mann å dele alle livets sider med det viktigste
Kvinne 36>jeg er ei glad, utadvendt og positiv jente. lyst til å møte en sjarmerende kar. Jeg er svak for menn med sjarmerende smil, og glimt i øyet
Kvinne 36>Jeg er en snill, no-drama-queen-dame
Kvinne 37>jeg er ei blid og glad jente. En mann med stor M
Kvinne 28>jeg er en blid og positiv trønderjente. Jeg vil ha en mann og ikke en gutt
Kvinne 41>dame med mye selvironi. snil, romantisk, omsorgsfull mann
Kvinne 40> Jeg er ei jente som vet hva jeg vil. Mann, med stor M
Kvinne 42>Sosial og glad jente

Litt statistikk:
Av 14 babes bruker 3 gutt, 2 kar og 8 mann om sin drømmepartner, av de som overhodet benytter en benevninger. Gruppen som unngår å gjøre et valg ved å benytte en av benevningene er i klart flertall. "Kar" er antagelig en annen måte å unngå å velge mellom mann og gutt.

Ingen av de 14 kaller seg for kvinne. 7 kaller seg jente og 2 dame. Klart flest unngår å måtte bruke en benevning, klart fler enn de som unngår å bruke en benevning på menn.

Jeg er ganske sikker på at denne tråden forteller veldig mye mer om ideer og forestillinger hos den som leser profilene, enn om hvordan de som har skrevet profiltekstene ser på seg selv. For egen del er ihvertall dette akkurat det samme (altså man kan kalle en voksen mann for mann eller gutt, men man kan ikke kalle et bvarn for mann;). Statistikken kan gi en indikasjon på at kvinner ikke innrømmer menn samme rett til å kalle seg "gutt" som de selv innrømmer seg retten til å kalle seg selv for "jente" ("Jeg er en jente som vi ha en Mann med stor M;-D)

Skjult ID med pseudonym Umoden sø. 30 mai 2010 22:47

@Mayda: " jeg liker ikke at menn ikke legger ned dosetet!!!!!!!"

Hvem har bestemt at dosetet skal legges ned? Vi liker ikke at ikke damer kan løfte opp ringen etter seg. Det er derfor vi pisser på den, men dere er visst tunglærte.

Skjult ID med pseudonym Arne sø. 30 mai 2010 22:51

Kvinner legger ikke ned lokket etter seg så de har ikke noe klage over, ikke det at mannfolk gjør det heller. Hva er det med folk som synes det er greit at dassen står å gaper med åpen kjeft hele tia?

Skjult ID med pseudonym betteroff sø. 30 mai 2010 23:18

@Arne
Korrekt. Både ring og lokk skal legges ned igjen etterpå. Og skulle der være "spor" i toalettet, så bruk børsten først.

Skjult ID med pseudonym Kvinnen ma. 31 mai 2010 00:19

Jeg forstår ikke hvorfor noen gidder å bruke så mange ord og legge så mye energi i å fortelle andre om hvordan de bør oppføre seg, for å tilfredstille egne forventninger. Hvis en ikke ønsker seg en leken mann med gutten inntakt, ja så er det vel bare å finne seg en som ikke sier han er det da. Det er tusenvis å velge blant her inne.

Skjult ID med pseudonym Driver ma. 31 mai 2010 00:45

Det er vel behovet for å kverulere som gjør seg gjeldende.