Alle innlegg Sukkerforum

Mye vil ha mer ...

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Umko to. 27 des. 2007 03:07

Jeg kom over en litt morsom kravliste på min vei:

"... moden, ærlig, trofast, inteligent, ydmyk, trygg på deg selv, trendy, sporty, handyman, verdensvant "

Veldig artig at man også har stavet intelligent feil her - god jakt videre.

Skjult ID med pseudonym Dame to. 27 des. 2007 14:31

Skjønner du ikke det, da? Siden hun ikke er intelligent selv, så ønsker hun at mannen skal være det. Dette er da ikke så vanskelig å skjønne, Umko!

Man skal jo utfylle hverandre, og dobbbelt av alt blir bare sløsing!

Godt nyttår!

(mann 61 år fra Akershus) to. 27 des. 2007 21:17 Privat melding

.....er jo meg som beskrives ! ! ! .....hvem har fortalt deg om mine egenskaper....he...he

Skjult ID med pseudonym Ung kvinne to. 27 des. 2007 21:23

Det er for mye perfeksjonisme ute og går her......

(mann 61 år fra Akershus) to. 27 des. 2007 21:29 Privat melding

enig Michi....fra å tulle litt fra min side til alvor....jeg var bort i noen slik annonser på den forrige "kanalen" jeg var med på.....jeg tenkte at blir ikke enkelt for de personene å få seg en kjæreste....man må jo være...akkurat...."perfekt" for å klare det, og hvem er vel det.... :)

Skjult ID med pseudonym soda to. 27 des. 2007 21:51

Hm...Jeg vet om en som har alt det der....

holder han hemli' ;)

Skjult ID med pseudonym løven fr. 28 des. 2007 02:48

soda da, slutt å tulle sånn, de andre vet egentlig om meg de også ;)

Skjult ID med pseudonym jente75 fr. 28 des. 2007 03:00


... men egentlig dere....

-er det ikke ønsker man legger ut her da?
Det er vanskelig å si hva man ønsker... og ser klin idiotisk ut når det er kopiert ut slik...
innrømmer gjerne at jeg ønsker meg stort sett alt det der av en mann selv jeg... selv om jeg ikke har formulert det helt akuurat slik ;-) hehe....

lov å drømme da gutta... men lar dere dere skremme?
neppe.... jeg har en mange ønsker ute selv.. men de fleste ser ut til å hoppe over den når de sender noen ord... og det er jo helt greit... drømmer er en ting - det er jo noe man drømmer om... virkeligheten kan være noe annet sant?

hva vil dere da?
skinny.. store mugger.. blondt hår... helst porno utseende.. og når dere finner en slik profil.. så er den fake og det sutres på forumet... hehe... (satt LITT på spissen da)

....så kan ikke vi jenter drømme litt og... bare lurer jeg...Skjult ID med pseudonym hingsten fr. 28 des. 2007 03:21

ooobs... hingsty har jo det meste som umko beskriver men ønsker ikke å bruke alle, isåfall faller jo hingste-tittelen...

selvfølgelig har vel de fleste noen ønske-tanker om hva ved en partner som vil gjøre akkurat en selv avslappet og tilfreds med
dagliglivet og de utfordringer det har å by på.

Og våkne menn har vel i varierende grad satt sine krav de osgå, ofte forholdsvis høye det skal vi ikke legge skjul på..

ingen behøver vel å forsøke å oppnå alle kriterier og føle seg utilpass om ikke alle kriteriene skulle være oppfyllt..
handler vel til syvende og sist om en dasj kjemi og sjarm også.. så bør man kanskje ikke inneha alle "krav som nevnt" til syvende og sist..

jenter skal få lov til å drømme og ha romantiske fantasier.. og de skal være litt uoppnåelige og vanskelige... imotsattfall ville jo "menn " ikke oppnå den lykkefølelse det er å overvinne disse krava..

ikke sant jente 75.. smiler tilbake..

Skjult ID med pseudonym Umko fr. 28 des. 2007 05:02

Jeg synes det tenderer mot det patetisk hjelpeløse når man slynger ut adjektiver slik, uten mål og mening. Jeg tror også at man sliter litt hvis man tiltrekker seg noen som faktisk har forsøkt å tilpasse seg alle kravene ... lobotomi-offer e.l?

Jeg vil virkelig ikke ha en jente som drømmer om så stereotype egenskaper hos sin utkårede - litt mer fantasi forlanger jeg da.

@jente75:
Jeg kopierte listen riktig nok ufra en profiltekst, men den utgjorde ca 70 % av den totale teksten - ikke så veldig ute av kontekst med andre ord.

Skjult ID med pseudonym Klara Klok fr. 28 des. 2007 06:31

Der er også høyst oppegående og intelligente mennesker som sliter med rettskrivning/dysleksi. Noe av det mest patetiske og nedlatende jeg vet er de som på død og liv må påpeke skrivefeil hos andre. Mistenker at de som har dette behovet har relativt lav selvfølelse og at skrivefeil ikke er det eneste disse menneskene påpeker av feil rundt seg. Men, men hver sin smak og hver sine behov.

Kravlista forøvrig har jeg ingen kommentar til.

Skjult ID med pseudonym Umko fr. 28 des. 2007 12:21

Skrivefeilen ble bare en liten kuriositet i denne sammenheng, det var kravlisten som bergtok meg ...

Har man dysleksi så kommer man imidlertid langt med å bruke stavekontrollen i f.eks Word e.l før man poster et innlegg. Hele prosessen med copy & paste tar ca 15 sek, og er vel verdt det. Jeg har venner med dysleksi selv, som har inviet meg i denne "hemmeligheten".

Jeg synes at manglende evne til rettskriving er lite tiltalende/sexy generelt. Om det skyldes dysleksi, eller andre ting, er meg knekkende likegyldig. Om folk er åpne om et problem som f.eks dysleksi så stiller det seg annerledes, da tar jeg selvfølgelig høyde for det.

Ellers så er det sannsynligvis slik at de som brenner etter å påpeke at andre brenner etter å påpeke, sannsynligvis er motivert av omtrent de samme drivkreftene ...

Skjult ID med pseudonym jente75 fr. 28 des. 2007 12:40


@ Umko

om "kravene" utgjorde 70% så vitner det om en profil som ikke er veldig gjennomtenkt.. min er lang og inneholder mange ØNSKER ikke krav... jeg har ØNSKER om å treffe en person som er ærlig, frofast, moden og trygg på seg selv... det er egenskaper som de fleste setter høyt vil jeg tro... det å være trygg på seg selv og ydmyk - viser at dette er en moden person... så kanskje et par overflødige ord.. men hvorfor la seg skremme av det? Verdensvant er et kriterie som sier mye... men for meg er det bare et positivt ord, med at han har reist litt her i verden og vet å "te seg" (ville ikke brukt akkurat det ordet - men er det så skremmende da?) trendy.. vel... tyder på at personen ikke helt ønsker en ladd i t-shirt og jeans til enhver tid... og ønsker man er sporty fyr er det vel fordi de selv er sporty og vil prøve å vise at det er en viktig egenskap... ser ikke problemet her heller og en handyman.. ja det er bra - men neppe noe absolutt krav.. så.. ser lista like skremmende ut nå? at man ønsker en smart fyr.. vel det ønsker jeg og.. men det kan godt være at jeg taster litt feil av og til.. sier lite om hva jeg har mellom øra - og skal jeg være helt ærlig.. så gidder jeg ikke å sjekke språket mitt... bare for å legge ut noe her... men i dokumenter gjør jeg naturligvis det... det tror jeg gjelder mange... se litt positivt på det hele... bedre å vite hva man ønsker seg sant....

Lykke til med jakten... hadde vært gøy å se din liste....

(mann 61 år fra Akershus) fr. 28 des. 2007 12:50 Privat melding

....ønsker/krav....er ikke alltid lett å skille disse fra hverandre....og vi har kanskje litt lett for å lese det som tiltaler/ikke tiltaler oss for så å føye til vår egen tolking....jeg tenker "jente 75" at man (jeg også) kanskje bør forsøke å lese profilene med litt mer tid og litt mer nøye....sikkert mange som gjør det og dette gjelder ikke dere, men det kan jo være et bra nyttårforsett kanskje for mange :)

Skjult ID med pseudonym jente75 fr. 28 des. 2007 12:54

@ perfekt
høres ut som en god plan :-)

Skjult ID med pseudonym Umko fr. 28 des. 2007 13:59

@jente75

Poenget var vel nettopp det, at profilen ikke virket så veldig gjennomtenkt. Generelt så synes jeg imidlertid det er noe tull med slike ønskelister med krav om egenskaper på detaljnivå.

En vellykket relasjon mellom to mennesker forutsetter etter min mening at begge parter tør å være i seg selv, og ikke streber etter å matche umodne og lite gjennomtenkte krav/ønsker hos den andre.

Hvis det er noe helt spesifikt man virkelig er overbevist må være oppfyllt, så bør man også utheve dette spesielt i stedet for å ta det med i den store ønskelisten. For meg vitner en profiltekst med lange ønskelister om en person som ikke evner å sette seg ned å formulere en profiltekst, som faktisk tiltrekker seg personer som har reflektert litt over hva man ønsker utav livet.

(mann 61 år fra Akershus) fr. 28 des. 2007 14:06 Privat melding

...er nok noe idet det du sier jente 75 ...er kanskje slik at man befinner seg på ulike nivåer i livet, ulike nivåer av utvikling og ulike bevishetsvivåer om seg selv....noen er veldig selvbevisst og selvransakende og kjenner seg selv ut og inn, andre har et diffust bilde om seg selv, mange kan ikke snakke om følelser, og si lite om det ( skulle tro det mye gjaldt menn, men jeg har møtt damer som ikke makter sette ord på følelser....men flotte mennesker med verdier og moral ) så kanskje profiler skapes utfra slike ulikheter...hva tror du?

Skjult ID med pseudonym Umko fr. 28 des. 2007 14:52

@perfekt

Jeg ser at du har et poeng der

Skjult ID med pseudonym manue fr. 28 des. 2007 17:03

Dere ser det som et krav, kan det være ganske enkelt et utdrag av hva hun ønsker seg? (et "drømmescenario) Kanskje hun ikke synes det blir så viktig om han er handy feks, når han dukker opp?
Tenker på hvordan jeg selv bedømmer han som eventuelt sitter foran meg. Har han de viktigste kvalitetene jeg ser etter, er det mange ting som blir uviktige... Feks. digger jeg menn som liker, og kan, danse. Men det vil betyr ikke at jeg ville velge bort en fyr som ikke gjør det, hvis resten faller i smak..

Skjult ID med pseudonym nitrelo fr. 28 des. 2007 18:26

Riktig manue! Kan være enig i at det ikke er så sjarmerende med profiler fulle av krav, men personlig tar jeg disse kravene/ønskene med en stor klype salt. Jeg vet knapt hva jeg ønsker meg selv, og noen kvaliteter ønsker jeg meg litt av, men ikke for mye. Om man ikke oppfyller alle kravene så ta kontakt om man liker profilen forøvrig, det er først om man vet at man er det motsatte av hva som kreves at det er greit å la profilen ligge urørt.

Angående dette med rettskriving som dukker opp med jevne mellomrom så synes jeg det er veldig interessant. Jeg deler Umkos syn på dette, selv om jeg skjønner at det kan virke smålig og sært. Jeg kutter ikke ut noen ene og alene på bakgrunn av språket, men jeg blir litt avventende om meldinger inneholder mange skrivefeil. Grunnen er ikke selve språket i seg selv, men det er bygget på erfaring. Folk som skriver godt har også stort sett bedre poenger (uavhengig av skrivefeil) og virker mer gjennomtenkte. Jeg har lest mange nok innlegg hvor både norsken og poengene har vært håpløse. Så dette er ikke noe annet enn psykologi a la Pavlovs hunder. Jeg kobler dårlig språk til andre negative kvaliteter fordi det er de erfaringene jeg har gjort meg gjennom livet til nå.

Men samtidig er det greit at de som skriver dårlig (fordi det har fellestrekk med deres personlighet og ikke skyldes dysleksi) gjør dette, for slik sorterer man hvem som er interessant for hverandre og hvem som ikke er interessant. Det føyer seg inn i utvelgelsesprosessen. Nå er det sikkert noen som er ganske forbanna over det de leser fordi de selv skriver dårlig, så la meg si at jeg ikke er noen nazi på dette, og jeg vet at noen av mine gode venner skriver rævva. Og jeg mener heller ikke at man skal lese gjennom alt man skriver her på forumet. Feil av typen "sakl" i stedet for "skal" bryr jeg meg null om, det er ikke den type skrivefeil jeg mener. Jeg tenker mer på skrivefeil som er så grove at jeg rett og slett ikke skjønner hva personen prøver å si.