Alle innlegg Sukkerforum

Moralspørsmål, hva er best/verst:

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym cvb ma. 31 mai 2010 19:53

Scenario: Du møter en jente. Dere har kjemi, flørter, det er åpenbart tiltrekning, men hun er ikke kjæresteemne av en eller annen grunn. Daten ender i senga, og sexen er veldig bra.

Det moralske er vel å gi tydelig uttrykk for at man ikke anser vedkommende som kjærestemateriale...

... men du kan tenke deg henne som pulevenn. Du vurderer følgende to alternativer. Hva er verst (hypotetisk):

A) Fortsette datingen, men VELGE å gi lite av deg selv som person. Hun vil fort avskrive deg som kjæresteemne pga dette, men kanskje fortsette som pulevenn hvis det også passer henne. Man kan forsyne seg, men GI MYE seksuelt så hun ønsker fortsette.

B) VELGE å gi mye av seg selv, og holde henne interessert på den måten. Forsyne seg, uten å nødvendigvis behøve å tenke for mye på henne seksuelt.

Et tenkt alternativ C (være åpen om hva man driver med) er utelukket for diskusjonens skyld :)

Altså: Gi henne A) fysisk, eller B) mental tilfredstillelse for å få det man selv vil ha.

Skjult ID med pseudonym foxy ma. 31 mai 2010 20:02

Forbløffende oppvisning i idioti.

Skjult ID med pseudonym zoid77 ma. 31 mai 2010 20:03

For meg blir det en helt hypotetisk problemstilling, så jeg velger å ikke forholde meg til alternativene.

Skjult ID med pseudonym cvb ma. 31 mai 2010 20:04

Ja, dette er utvilsomt idioti. Men det handlet om en tenkt hypotetisk situasjon, og man kan vurdere (u)moralaspektet ved de to alternativene...

Skjult ID med pseudonym lurifaks1 ma. 31 mai 2010 20:09

Vi er alle forskjellige merker jeg..haha

Skjult ID med pseudonym aquaman73 ma. 31 mai 2010 20:18

Hvis du synes det er greit å utnytte folk og rote med følelsene deres så er vel B valget.

A, er vel et akseptabelt kompromiss. Så lenge hun oppfatter hva du driver med.

Skjult ID med pseudonym lurifaks1 ma. 31 mai 2010 20:22

@HDV: Synes bare det er så mange merkelige tråder her..så det er tydelig at vi er veldig forskjellige.. Men jeg mener ikke det negativt da. Det er bra at andre lurer på noe annet enn meg..verden hadde nok blitt kjedelig med bare Lurifakser flyende rundt..hehe

Skjult ID med pseudonym cvb ma. 31 mai 2010 20:25

@aquaman73:
Ja, premissene for tankeeksperimentet er jo at man ikke spiller med åpne kort, og at man har samvittighet til det. Du mener altså et det er bedre å leke med følelsene hennes for å få seg noe, enn å spille "emosjonelt tilbakestående" men god i senga?

Skjult ID med pseudonym nebbioso ma. 31 mai 2010 20:25

du har kun beholdt de to alternativene A) egoisme og B) egoisme, og folk her sliter litt med å velge mellom disse. det gjør jeg også. sorry.
greit nok at du ønsker en diskusjon, men hvis man skal velge mellom to så enspora alternativer er det vanskelig å diskutere.
sånn er det bare.

Skjult ID med pseudonym foxy ma. 31 mai 2010 20:26

hvis du først skal glemme moralen så kan du like gjerne glemme den helt. Spill med følelsene og whatnot, i det minste vil hun ha en grunn til å hate deg og ikke seg selv.

Skjult ID med pseudonym cvb ma. 31 mai 2010 20:28

@nebbioso:
"sånn er det bare"? Ja, begge alternativene er egoistiske og umoralske, men det er allikevel en stor forskjell på dem, mener nå jeg.

Skjult ID med pseudonym zoid77 ma. 31 mai 2010 20:31

Så lenge det er hypotetisk blir det litt som å spørre folk hva de ville gjort om de var konge av Swaziland. Men hvis jeg hadde vært ute etter en pulevenn ville jeg vel valgt A, og hvis jeg hadde vært ute etter å skape kjemi på sikt ville jeg vel valgt B. Men forhåpentligvis ville jeg hatt moral nok til ikke å forsøke å "lure" henne.

Skjult ID med pseudonym sun ma. 31 mai 2010 20:33

Vær ærlig mot henne, si at du ønsker henne bare som puledame, er hun lur så stikker hun fortere enn flint!!!!
Men da har hun et valg og kanskje hun ønsker deg bare som pulepartner også. Hvis hun synes sexen var like bra som du synes..det er jo ikke sååå sikkert..du vet damene faker fælt når det passer oss hehe...

Skjult ID med pseudonym lurifaks1 ma. 31 mai 2010 20:33

Jeg skjønner ikke helt hva den store forskjellen mellom A og B er.. om man gir fysisk eller mental tilfredsstillelse hos henne, bare for å oppnå noe selv, er vel likegyldig..ingen av tilfellene har et snev av noe som ligner på moral..

Men legger du kortene på bordet, så stiller saken seg annerledes..det kan jo hende hun også bare er ute etter en ting..og det kan bli en bra match for de som liker det ;-)

Skjult ID med pseudonym cvb ma. 31 mai 2010 20:42

Dette spm var åpenbart provoserende for mange... Og det var nok ikke godt nok formulert i utgangspunktet. Jeg var egentlig ikke ute etter hva man ville valgt å gjøre i en sånn situasjon, men heller en vurdering av hva som er verst. Snu på problemstillingen; hva ville føltes verst om man selv ble offeret i denne situasjonen.

Selv mener jeg at A er langt bedre enn B. Min grunn til å mene det er at jeg ser på begge deler som å forlede noen ved å utgi seg for å være en man ikke er, men at ved A faktisk gjør seg selv mindre attraktiv, og gir henne muligheten til å velge om hun vil forfølge det av seksuelle grunner, versus B hvor man fremstår som mer interessert og oppnåelig enn man faktisk er. Så ang det foxy skriver om at det ikke spiller noen rolle, og at hun vil hate "meg" istedetfor seg selv, så er jeg ikke enig. Ved A må hun selv ta mer av ansvaret for det, enn ved B hvor hun blir regelrett lurt til sengs.

@zoid77: Takk for at du tar stilling til spørsmålet, og ikke bare avviser det.

Skjult ID med pseudonym frøkna ma. 31 mai 2010 20:43

For meg er det ikke en hypotetisk situasjon, det er heller noe jeg kan oppleve ganske ofte i de periodene der jeg er ivrig etter å bli kjent med noen som kanskje kan bli en kjæreste. Jeg starter ikke lenger for tidlig med sex, men jeg digger menn som sier i fra om de ser for seg noe seriøst eller ei. De går kanskje glipp av noen seksuelle opplevelser ved å være så ærlige, men de får i hvertfall mange stjerner i min bok og jeg blir takknemlig for at de ikke lar meg gå fella om å tro at det kan bli noe seriøst mens de bare ser at de har sjans til å ha sex med noen. Jeg antar at de som sier i fra også er i full stand til å finne seg tilfeldige sexpartnere som ønsker det samme som dem.

For meg som kvinne er både A og B utelukket. Det beste burde være å oppdage at kvinnen også trives med alternativ C. Mennn som prøver å holde på en kvinnes interesse ved å late som at han vil noe mer enn sex blir alltid avslørt etterhvert. Han har jo fått seg en del ganger, men har samtidig sørget for at damen blir enda mer selektiv og forsiktig neste gang hun forsøker å forelske seg i en person.

Så menn, dersom dere ønsker å ødelegge kvinners forhold til dere, lyv og manipuler dere til sex for det kan funke ganske bra. Og lykke til den gangen dere virkerlig ønsker å beholde en kvinne.
:p

Skjult ID med pseudonym Binders ma. 31 mai 2010 20:48

Alle, også TS, er enig at ingen av de to alternativene er gode eller moralsk riktige. Han spør da også: Hva er verst?

Så utover at begge alternativ er dårlige, vil jeg si:

at det er verst å kompensere med super-sex og la henne tippe at du ikke er interessert i henne som kjæreste ved å gi lite av deg selv. Om du velger å gi av deg selv, blir forholdet jevnere, og du får større trøbbel når du skal prøve å komme deg ut av det. Kanskje har du også investert litt av deg selv, og synes dermed det er så kjipt at du lærer noe til en annen gang...

Skjult ID med pseudonym nebbioso ma. 31 mai 2010 20:48

Dette høres mest ut som et forsøk på å legitimere sitt dårlige valg, for i ettertid å kunne si at "jeg gjorde jo det som var mest skånsomt for henne" ved å velge A framfor B eller omvendt, mens det du egentlig gjorde var å være superegoistisk og ekkel ved å utnytte jenta.

Som sagt, ved å utelukke det opplagte alternativet er det ikke noe gjenstående valg. Selv om A og B er forskjellige er de likevel grunnleggende feil for mange av oss.

Det blir omtrent som å velge om du skal drepe fotgjengeren ved å kjøre på h*n forfra eller bakfra. Kanskje det er mer skånsomt bakfra så offeret slipper å merke det før det skjer, og kanskje det til og med føles bedre for deg selv siden du slipper å se offeret i øynene, men det er likevel vanskelig å diskutere det fordi de fleste av oss ikke hadde valgt noen av alternativene. (Jeg har ikke tenkt å lage en paroditråd for å diskutere dette)

Skjult ID med pseudonym cvb ma. 31 mai 2010 21:01

@frøkna:
Ja, jeg vet dette oppleves av mange, og er veldig lei meg for at du har blitt brent på denne måten. Det du beskriver er vel B, eller har jeg misforstått?

@nebbioso:
Det handler jo ikke om legitimere et dårlig valg. Dette er rent hypotetisk, og handler ikke om å få fred med seg selv etter å ha gjort noe så dumt, e.l.

Bare for å ha klargjort det, så ville jeg aldri valgt verken A eller B selv, om situasjonen oppsto.

Skjult ID med pseudonym nebbioso ma. 31 mai 2010 21:10

@cvb, OK, så du ville ikke valgt verken A eller B selv. Men etter å ha lest åpningsinnlegget ditt på nytt høres det nok ut som du ville det, siden du kaller C et "tenkt alternativ"... ;)

Skjult ID med pseudonym cvb ma. 31 mai 2010 21:22

@nebbioso:
Haha, ja, et tenkt alternativ i en hypotetisk problemstilling. Blir mye abstraksjon. Men jeg kan forsikre deg om at jeg aldri ville valgt A eller B.

Det jeg derimot har opplevd, som kanskje satt meg på sporet av denne problemstillingen, var at jeg har tidligere datet to der jeg tok Praten(TM), og fortalte at jeg ikke så at det kunne utvikle seg til et forhold. Begge var naturligvis glad for at jeg sa ifra. Hun ene ble også lei seg, fordi hun hadde følelser for meg. Og jeg gikk rundt og lurte på om jeg burde ha sagt ifra enda tidligere. Hun andre var egentlig enig med meg, vi lo litt av det, og hadde noen flere artige dates etter vi hadde fått avklart at vi ikke var sånn interessert i hverandre.

Skjult ID med pseudonym frøkna ma. 31 mai 2010 21:23

cvb:

Jeg har ikke helt oversikten over om jeg har brent meg på A eller B, og jeg er ikke helt sikker på om jeg har brent meg i det hele tatt.

I starten av noe som kan kanskje kan bli noe mer har jeg ikke de store forventningene, jeg ønsker egentlig bare å trives og ha det gøy og fint og jeg lager ikke de helt store forventingene ut av det og håper at mannen har det på samme måte.
Men dersom jeg til slutt oppdager at mannen bare var ute etter sex så er det greit nok... dog ganske så kjedelig og bortkastet tid så lenge han ikke var i stand til å fortelle meg om at det var det eneste han var ute etter, dessuten merker jeg jo at entusiasmen ikke helt var der for hans del, alternativet ville vært at vi var for forskjellige sexuelt sett og derfor ikke ville ha fungert over tid.
Jeg har tross alt hatt to lengre elskerforhold som har funket helt vidunderlig supert, og gidder virkelig ikke å bruke tid på menn som prøver å lure seg til sex :P

Skjult ID med pseudonym cvb ma. 31 mai 2010 21:27

... jo, glemte det i forrige innlegg. Jeg fikk følelsen av at jente nummer to var i ferd med å "slå av personligheten", samtidig som hun kom på overnattingsbesøk flere ganger... Altså at hun kanskje kjørte A mot meg.

Skjult ID med pseudonym jente33 ma. 31 mai 2010 21:40

Begge alternativ er særdeles dårlige og illustrerer vel ganske godt grunnen til at mange jenter har blitt veldig forsiktige og ønsker å vente lenger før man hopper til sengs. Er han villig til å bruke veldig lang tid på deg i forkant, og behandler deg bra hele tiden, så er det i hvert fall større sjanse for at han vil noe mer enn bare sex.

Når det er sagt, så synes jeg definitivt at alternativ B er enda mer forkastelig og ville være mye verre å bli utsatt for enn alternativ A. Med alternativ B tror jo hun at dere faktisk er på vei inn i et forhold og hun investerer kanskje mye følelser. Med alternativ A vil hun forhåpentligvis forstå ganske raskt at du ikke egentlig er interessert i noe mer, og kan da velge å gå før hun har utviklet sterke følelser.

Skjult ID med pseudonym frøkna ma. 31 mai 2010 21:58

For å være litt slem vil jeg si at det er noe stakkarsig med menn som føler behov for å lure kvinner til sengs. Men vi har jo alle våre forskjellige interesser.
I min verden er det alt for få som forteller meg at "DEG ønsker jeg å ha som elskerinne" Det hadde funket betraktelig bedre enn å late som at man er genuint interessert.
Men jeg antar at enkelte menn ikke bryr seg så lenge de har fått seg et par ganger uansett.

Jeg er flink jeg, som digger og liker, setter pris på beunderer og elsker menn selv om en del av mennene er fullstendig fullblods idioter ;-)

Skjult ID med pseudonym cvb ma. 31 mai 2010 22:11

@frøkna:

Så bra du ikke generaliserer og fordømmer oss alle, selvom enkelte gjør en god jobb med å sette skam på oss :)

Mener du at du ikke hadde blitt skremt av en mann som kommer bort til deg og sier "DEG ønsker jeg å ha som elskerinne"?

Dessuten synes jeg ikke det er slemt å kalle enkelte menn for stakkarslige når de lurer seg til sengs med kvinner. "Stakkarslig" er på sin plass, sammen med patetisk.

Men om man tar to skritt tilbake, og kikker igjen, så tror jeg man ser at det er to typer menn som utgir seg for å være en de ikke er for å få kvinner. Den ene, de som med hensikt lurer kvinner for sex. Den andre, fordi de føler at de selv ikke er gode nok som bare seg selv. Den siste gruppen har jeg litt større respekt for, eller, ihvertfall er det mer trist enn patetisk.

Skjult ID med pseudonym surrehue ma. 31 mai 2010 22:21

@cvb
Uff. A og B er ille begge to men B er verst... Alternativ C funker kanskje dersom det ikke er følelser inne i bilde fra noen av partnene, men for mange jenter er det slik at selv om man prøver å fortrenge følelser for gode opplevelser så plopper de opp igjen før eller siden og da er det kanksje vondt verre. Og følelser har også en tendens til å utvikle seg der sexen er så god som du legger til grunn for i ditt scenario....

Skjult ID med pseudonym frøkna ma. 31 mai 2010 22:52

cvb:
Så gøy å få en slik tilbakemelding fra deg, det hadde jeg ikke forventet :-)

Og ja, jeg setter mer pris på å høre at jeg hadde funket som en elskerinne, enn å måtte trøble med doble budskap som jeg ikke helt klarer å finne ut av.
Jeg har jo også seksuelle behov selv om jeg er singel, det er bare ikke så lett å finne noen som jeg kan føle at jeg kan stole på og som jeg føler setter pris på meg på den måten jeg har behov for, derfor blir det heller sølibat.
Sex er ikke bare sex for meg selv om avtalen er å ikke la det bli til noe seriøst. Derfor er det vanskelig å finne en mann som gidder å bli med på et elskerforhold ut i fra det jeg har behov for, og kanskje derfor blir menn som prøver å lure seg til sex litt ekstra stakkarslige for meg.

Men jeg klarer ikke å gjenkjenne den siste gruppen du beskriver, de som føler at de ikke er gode nok som bare seg selv og dermed prøver å lure kvinner til sengs?

Skjult ID med pseudonym cvb ti. 1 juni 2010 00:20

@frøkna:

Takk, eller noe? Hva var det ved min tilbakemelding som du ikke forventet?

Det er klart vi har behov. Og nei, en elsker som fungerer som det, og bare det, er sikkert like vanskelig å finne som en partner. Sånt blir fort komplisert. Dersom bare verden var skrudd sammen slik at det var lov å komme med sånne henvendelser som du nevner... ;)

Uten å vite hva slags behov det er du skriver om, blir det vanskelig å kommentere det andre.

Ang. den siste gruppen løgnere. Hm. Hvordan skal jeg forklare bedre. Jeg jobber sammen med et par karer som jeg putter i den kategorien. De har etter gjentatte avslag (og kanskje andre grunner) mistet troen på at de kan "vinne" som seg selv, og har dermed funnet opp en forbedret versjon av seg selv. Denne "versjonen" brukes ikke til å få kvinner i seng, men til å komme i kontakt med dem i det hele tatt. Og kanskje i seng, om de er heldige.