Alle innlegg Sukkerforum

Aldri stol på en trønder...

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym sutrer'n lø. 5 juni 2010 00:31

...en nordlending, jærbu og stril...

Vi har alle våre fordommer mot folk fra ulike deler av landet. Her kan du komme med dem!

Skjult ID med pseudonym overtrøtt lø. 5 juni 2010 04:55

Jeg synes folk fra Stavanger er uforholdsmessig selvsikre og kjepphøye. Tror det har noe med penger å gjøre (de har tjent seg rike på offshore). Ser noe av det samme mentale innstillingen i Oslo vest og litt vestover. Og Sandefjord. Mye ekle folk der.

Ellers synes jeg folk fra Grenlandsområdet virker litt dumme. Der leses det mye Se & Hør! :o)

Skjult ID med pseudonym Deedee lø. 5 juni 2010 12:44

Det finnes 2 mennesker jeg stoler 100% på, og som alltid er der for meg i medgang og motgang. Den ene er trønder, den andre bergenser...
Fordommer mot folk fra enkelte landsdeler er bare et tegn på uvitenhet, mener jeg.

Skjult ID med pseudonym zoid77 lø. 5 juni 2010 12:48

Det handler vel om hva man forbinder med folk fra ulike deler av landet. Har man for eksempel opplevd at den ene haugesunderen en har møtt er notorisk upålitelig er dette noe som fort kan vekkes til livet når man hører Haugesunds-dialekt. Og så er det prototypene - hvor mange har ikke merket visse fordommer mot østfoldninger etter å ha hørt Raymond?

Skjult ID med pseudonym Vik lø. 5 juni 2010 13:27

Indre enfold, da får jeg frem fordommene med en gang.

Skjult ID med pseudonym ide lø. 5 juni 2010 13:29

HVA. Enkelt mennesket er vel hyggelige uansett hvor de kommer fra om de blir møtt med venlighet. Teser finnes over alt: Bergensere er grisekjørere. Østlendinger kan ikke kjøre bil. Sunnmøringer lærer ikke å svømme da de tar armtakene feil vei. Finmarkiner er store i kjeften. Sogninger er trege...å så videre, og videre....

Skjult ID med pseudonym XtraVirgin lø. 5 juni 2010 16:21

Sørlendingen er treg, litt godtroende og naiv.
Vestlendingen (møringene) er gjerrige.
Nordlendingen snakker høyt og stygt.
Østlendingen tror at østlandet er et eget land i Norge og syns det er litt dumt at ikke alle har samme dialekt (les: språk) som dem for da hadde de kanskje forstått hva folk sa.

Skjult ID med pseudonym nebbioso lø. 5 juni 2010 17:34

Mine fordommer mot Bærumsguttene blir forsterket nesten hver sommer når jeg møter dem på sørlandet og de råner rundt i foreldrenes enorme skjærgårdsjeeper, med seilejakke, svære glinsende klokker og høyt pannebånd. Jeg har prøvd å bli kjent med noen der nede, men med dialekt og klær fra andre deler av landet er det svært vanskelig. I en liten robåt eller kajakk blir man dessuten kjapt overkjørt (ja, kajakken min har et stygt merke etter å ha blitt overkjørt av en skjærgårdsjeep med slike folk ombord).

...men jeg klarer å undertrykke disse fordommene resten av året, altså :) og jeg har flere gode venner fra vestkanten i Oslo, bare at jeg disse møtte jeg ikke på sørlandet.

Folk fra resten av landet har jeg ingen fordommer mot, tror jeg.

(mann 53 år fra Østfold) lø. 5 juni 2010 18:57 Privat melding

Trøndere er til å stole på

(kvinne 37 år fra Nord-Trøndelag) lø. 5 juni 2010 20:41 Privat melding

æ e trønder :(

Eneste du itj kain stol på, e at d e nå sjokolade igjenn i skåla når du kjæm tebake:P

Skjult ID med pseudonym okey lø. 5 juni 2010 22:00

Jeg er trønder, men skriver på bokmål. Dog mener jeg at jeg er til å stole på. :p
Jobber en del på Vestlandet og har veldig mye bra å si om de fleste vestlendinger, men bergensere takler jeg bare ikke. De blir litt for mye for en jordnær trønder som meg. Østlendinger er veldig forskjellige..........fra den ene ytterkanten til den andre. De er ikke så ille som man kanskje kunne tro...!

Sørlendinger er helt ok. Nordlendinger er storkjefta og rett på sak. Kanskje litt for drøyt, selv for en trønder. Men du verden de er lette å komme i kontakt med.

Svensker føler jeg nesten som er en egen folkegruppe i Norge.....iallefall i Oslo der jeg bor. Veldige trivlige og sosiale mennesker. Er glad for at Sverige er nabolandet vårt. Kunne ikke fått noe bedre.

(mann 34 år fra Oslo) lø. 5 juni 2010 22:23 Privat melding

Ja, det Fattigomraade der gaar under Navn Christianien er sandelig en Pæst og Plage. Det fragir en Odeur som kan tage Kamplysten fra sælveste Napoleon, og Epidemier ser ud til at være en Passe-temps Favorie blandt de Hælvedes Uslinger! Proletarenes smudsige Børn plager Vættet af stakkels Husdyr og Kre, og Fædrene halter afgaarde til de besudlede Fabrikker for at pumpe ud sin Smog og Æxos. Du Værden, de Christiansque Dage er rent en Pine for en aristocratisque Siæl. Byen er et Fyrværkerie af Smuds og Afføring, og den Stenk giør mig qualm til den Grad at Vomitus præsser sig op i Spisecanalen.

Denne Population pouvre ere det Bundslam, de er den permanente Pæst. Slik Mælkekuen giør sit fornødne, og Suppen faar et hæslig Snærk; slik den deiligste Delicatesse bliver Grobund for Mug! Dette er Kiælderfolket. De er vor Tids Malèdiction, vor Chansons Cakophonie!

Skjult ID med pseudonym Diablo sø. 6 juni 2010 21:54

"Jeg synes folk fra Stavanger er uforholdsmessig selvsikre og kjepphøye. Tror det har noe med penger å gjøre (de har tjent seg rike på offshore)"

Skjult ID med pseudonym sunway77 sø. 6 juni 2010 22:17

bare en liten advarsel,jeg er nordlenning;-)