Alle innlegg Sukkerforum

Hvordan avvise skånsomt?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym Smule ma. 7 juni 2010 13:53

Dette er vel egentlig et spørsmål til guttene. Hvis dere prater med en jente, og hun finner ut at man kansje ikke passet så veldig godt sammen, hva bør hun si/ikke si/gjøre? Dette er etter at man har pratet litt (noen meldinger eller noen dager).

Skjult ID med pseudonym frøkna ma. 7 juni 2010 14:56

Denne lurer jeg også på!
Jeg er av dem som bare slutter å sende meldinger når jeg opplever at kommunikasjonen ikke funker og at vi eventuelt bare driver med "plankekjørings-meldinger" fram og tilbake.
Jeg skjønner jo at det er både irriterende og skuffende når den ene bare slutter å melde, men jeg har aldri helt skjønt hvordan jeg kan avslutte på en fin måte, dessuten er jo motivasjonen for å ta kontakt allerede helt borte.

Men det er ikke bare kvinner som stopper å skrive, jeg opplever det jo selv fra menn av og til. Og det er greit selv om det er litt trist de gangene jeg har vært engasjert og interessert. Er jeg ivrig nok så prøver jeg å hente dem inn igjen ved å sende dem en ny melding selv om de ikke har svart på den gamle. Noen ganger får jeg da et svar med et greit avslag, andre ganger har vi tatt opp tråden igjen og atter andre ganger har jeg ikke fått noe svar da heller.

De gangene jeg har prøvd å sende en melding om at vi kanskje ikke passet så godt sammen etter en del meldingsvekslinger, har jeg bare følt det har blitt kleint og ikke fått meg til å sende noe som helst...

Skjult ID med pseudonym BruceW ma. 7 juni 2010 15:23

Hva med å prate deg ut på viddene så han mister interessen? På den måten får du han til å dumpe deg. Krever jo en del jobb, men er ikke like kjipt som å avvise han. Og så blir dere kanskje heller venner. De kan man vel ikke få for mange av?

Skjult ID med pseudonym Binders ma. 7 juni 2010 15:30

For jenter som foretrekker å bli avvist framfor å avvise: Skriv at sex ikke er viktig for deg, at du er mer opptatt av urtete, katter og dype samtaler. Pleier å funke! ;-)

Skjult ID med pseudonym frøkna ma. 7 juni 2010 15:46

Ikke aktuelt for meg, Bruce, selv om det hørtes småmorsomt ut :-D

Skjult ID med pseudonym X-dreamer ma. 7 juni 2010 15:56

Det der sliter man med litt begge veier.... Jeg syntes det var utrolig kjipt å bli avvist av ei dame... fordi jeg hadde falt litt for henne.... men hun var om ikke helt direkte på årsaken - for den skjønner jeg fortsatt ikke! - Men hun var klar på det at jeg burde gå videre å finne noen andre... :) Vi var fra begynnelsen klar på det at det skulle være klare meldinger.... men som sagt - jeg skjønner ikke begrunnelsen hennes den dag i dag.....

Vær direkte - det er det eneste jeg kan si er rettferdig overfor den andre..... men det er som visst i ikke enkelt..... I alle fall om dere - som jeg sliter litt med samvittigheten etterpå.... på tross av at det ikke er intensjonen å såre noen i hele verden - så finnes det jo de som blir såret på en måte.... :)

Skjult ID med pseudonym BruceW ma. 7 juni 2010 16:01

Kanskje hinte om at du har vært mann før i tiden?

Skjult ID med pseudonym Egentlig. ma. 7 juni 2010 16:07

"Du - det er noe jeg må si som ikke er noe ålreit å si, men jeg mener jeg har blitt såpass kjent med deg nå at jeg kan slå fast at dette ikke føles riktig for meg. Jeg kjenner på meg at dette ikke kommer til å bli noe mer fra min side, og jeg synes det er best å si ifra nå på et tidlig tidspunkt. Håper du har forståelse for dette, og forstår hvor tungt det er å si det. Og jeg håper du finner noen som klikker med deg på en bedre måte enn meg."

Noe sånt? Lett er det ikke. Og man må vel kanskje regne med å få en melding i retur der vedkommende spør HVA det er som gjør dette, men...
Uansett - jeg vil ihvertfall helst avvises direkte, og ikke ved at meldinger plutselig uteblir, dersom man har skrevet en del meldinger og blitt "kjent".

Skjult ID med pseudonym rotte ma. 7 juni 2010 16:07

Rotte ikke falle av med dype samtaler etc.
Rotte stikke hvis kvinne var mann.
Og Rotte dusje en uke i fosterstilling.
("Før operasjonen het jeg Carlos")

Skjult ID med pseudonym Tingeling ma. 7 juni 2010 16:15

Er det helt feil å si:
"Sorry Mac, U & Me...not gonna happen. Takk for praten, og lykke til videre."

?

:-)

Skjult ID med pseudonym Egentlig. ma. 7 juni 2010 16:19

@Tingeling:
Jeg synes den blir litt for bråkjekk, 'kald' og 'diva-aktig'(hvis det var alvorlig ment), spesielt dersom den andre har fått litt følelser og/eller forhåpninger. Må ihvertfall regne med en litt krassere tilbakemelding på en sånn, selv om jeg personlig ikke er av den typen til å gidde å gjøre det, men mange er nok det.

Skjult ID med pseudonym frøkna ma. 7 juni 2010 16:34

Akkurat nå tenker jeg at det er like så greit å bare slutte å sende meldinger? For da kan jo den andre tenke at hun var jo bare en overfladisk dust, fullstendig uten folkeskikk, empati eller respekt.... og hvem vil vel ha en slik en til kjæreste?

Men noen har jo ikke den driven i seg til å avskrive mennesker på den måten og sitter heller og lurer på hva han/hun gjorde feil siden det aldri kom noe svar.

Tingeling:
Jeg ville blitt fornærmet over en slik tilbakemelding dersom jeg var oppriktig interessert i akkurat den nettkontakten, jeg ville heller foretrukket at han bare sluttet å svare meg :-)

Skjult ID med pseudonym Tingeling ma. 7 juni 2010 16:40

@Egentlig
Jeg tok utgangspunkt i startmeldingen, der kontakt har vært over noen meldinger eller dager.

Enig i at den kan oppleves bråkjekk, men det er ihvertfall en meget tydelig avslutning? Poenget var ikke ordvalget i første setning, forresten. Det var mer for å understreke at dette kan sies på en enkel måte.
Jeg er tilhenger av en tydelig og hurtig avslutning, enn å dra det ut med forklaringer og "det er ikke deg, altså...det er meg"-greier.
Dessuten er jeg ikke veldig opptatt av å ivareta andres følelser når jeg sier fra. Dette er et datingforum, og da er det en del av gamet.
(Selv om jeg ikke går inn for å være uhøflig av den grunn, selvfølgelig)

*det enkleste er det beste, mener nå jeg*

@frøkna
Poenget mitt var nettopp dette med å ikke bare "forsvinne". Siden forumet er fullt av tråder som går på manglende forståelse rundt kontakt som opphørte, er det jo en eller annen greie med det som ikke er helt heldig? Eller...?
Jeg blir heller fornærmet i 5 minutter, enn å sitte som et spørsmålstegn i ei uke eller mer...men det er nå meg.
Og jeg tror ikke det er oppbyggende for selvtilliten å til stadighet oppleve at folk bare kutter kontakten uten å si takk for seg.

*Mulig jeg er på jordet...*

Skjult ID med pseudonym frøkna ma. 7 juni 2010 17:36

Tingeling:

hehe... jeg foretrekker visst å sitte som et spørsmålstegn en uke eller to :-D

Skjult ID med pseudonym Z ma. 7 juni 2010 17:43

Den mest skånsomme måten på sikt når det gjelder avvisning, er å være ærlig.
Si det som det er. Si eventuelt hva du synes er ok med dette mennesket, og også hvorfor det ikke helt passer deg.

Vær ren i ord.
På den måten slipper man å la noen lure, tenke seg til potensielle årsaker, lure på hva man gjorde feil osv.
Det føles ofte mer sårende, tror jeg.

Skjult ID med pseudonym lurifaks1 ma. 7 juni 2010 18:10

Mye bedre å bare si at du ikke vil ha noe mer kontakt. Ikke bare slutt med meldinger. En dag er det kanskje omvendt og du sitter og lurer på hva som har skjedd.
Men hvis du sier en grunn til hvorfor du ikke vil ha mer kontakt (det kan være forskjellige grunner; kjemi, distanse o.l), så vær ærlig om grunnen. Man vet aldri om man møter personen igjen og det er ikke vanskelig å avsløre om du har sagt den riktige grunnen. Jeg er av de som begynner å lure på hva som har skjedd hvis noen bare slutter å sende mld (så sant man har hatt kontakt en stund). Selv om jeg skjønner at det er over, så vil jeg vite hvorfor hun ikke vil fortsette med kontakten bare for å slippe å tenke mer på det.

For meg er det en del av det å faktisk bry seg bittelitt om andre mennesker og ikke bare drite i det siden det er en man mest sannsynlig aldri kommer til å møte seinere i livet. Men vi er alle forskjellig og vi tenker ikke likt. Og det er jo ganske bra =)

Skjult ID med pseudonym zoid77 ma. 7 juni 2010 18:11

Det kommer vel an på grunnlaget for avvisningen. Om det er fordi det h*n skriver ikke faller i god jord vil jo responsen være ganske annerledes enn hvis årsaken er at h*n bare jatter høflig med og det er åpenbart at det ikke er noen interesse der. For eksempel.

Skjult ID med pseudonym lurifaks1 ma. 7 juni 2010 18:21

@zoid77: Helt enig. Jeg tenkte mer på de tilfellene hvor man har pratet en stund og hatt en god tone. Har det bare vært jatting, så er det ikke så farlig om man sier ifra at man ikke vil mer. Mener jeg da =)

Skjult ID med pseudonym nebbioso ma. 7 juni 2010 18:34

er redd jeg blir oppfattet som en som jatter med, ettersom det ennå er 7 uker til jeg lander i norge...

Skjult ID med pseudonym Anna ma. 7 juni 2010 19:35

Si at du jobber som daglig leder av kvinnegruppen Ottar....pleier å funke på byen i allefall;-)

Skjult ID med pseudonym zoid77 ma. 7 juni 2010 19:50

@Anna
Jeg kjenner igjen Ane Stø når jeg ser henne... :-)

Skjult ID med pseudonym Smule ma. 7 juni 2010 22:07

Her var det mange bra forslag, men heller nok mest til det som Egentlig. og lurifaks1 sier... Eller er kansje best å ikke skrive mer til de man har pratet kort med og forklare litt mer til dem man har pratet lenger med. Jeg ville nok helst slippet å lurt selv, så skal skjerpe meg. Hehe jeg kan bare kopiere avslaget i mld til Egentlig. kansje! Bare tuller :)

Skjult ID med pseudonym Binders ma. 7 juni 2010 22:25

Enig med Z - Si det som det er hvis det er noen man har hatt såpass kontakt med at de fortjener en grunn.
Jeg synes ALT er bedre enn plutselig stillhet, dersom det er åpenbart at noen venter på svar.

Skjult ID med pseudonym Binders ma. 7 juni 2010 22:28

@ Frøkna

Jeg skjønner ikke a du råder til å gi seg selv dårlig rykte som person - altså fremstå uten folkeskikk, empati osv. En ting er at det i seg selv ikke er bra, men jeg hadde ikke tatt sjansen heller. Verden er ikke så stor. Plutselig sitter han du aldri ga noen grunn på kontoret og tar i mot deg når du skal på jobbintervju. Og hvor kjipt er det ikke da å ha fremstått uten ryggrad og folkeskikk?

Skjult ID med pseudonym nysgjerrig ma. 7 juni 2010 23:18

Blokkering fungerer fint for mitt tilfelle er ikke verdt å kaste bort for mye tid på noe som ikke fungerer..

Skjult ID med pseudonym lurifaks1 ma. 7 juni 2010 23:28

@nysgjerrig: Blokkerer man, så har man jo på en måte "sagt" til personen at man ikke skal ha noe mer kontakt..så det funker jo det.. men synes det er litt rart at å skrive en melding som tar kanskje 1 minutt, er bortkastet tid.. Tror de fleste har tid til det =)

Skjult ID med pseudonym frøkna ma. 7 juni 2010 23:48

Binders:

Jeg antar at en del mennesker vil tolke det at den andre forsvinner uten å svare som at det er en person uten folkeskikk og uten empati eller respekt. Det er i hvertfall slike holdninger og meninger som ofte kommer til uttrykk her inne og da antar jeg at det er slik for mange. Selv oppfatter jeg ikke menn som slutter å kommunisere med meg som uhøflige, uten folkeskikk, uten empati eller respekt. Jeg bare tenker at slikt skjer jo, det at den andre ikke lenger helt finner motivasjonen til å fortsette dialogen.

Om jeg skulle komme til intervju på en jobb med noen jeg har hatt nettkontakt med, så antar jeg at det gjør noe med intervjuet uansett. Uavhengig av om han avviste meg, om jeg avviste han eller om det var han eller jeg som ikke svarte på siste melding, eller om vi hadde hatt en kort flørt som ikke førte til noe.
Som jeg tidligere skrev så prøver jeg å hente inn menn igjen som har sluttet å sende meldinger til meg dersom jeg er ivrig nok, jeg antar at menn også har den muligheten dersom de er ivrige nok ;p
En rar situasjon blir det uansett dersom jeg er på jobbintervju med noen jeg har hatt nettkontakt med.

Skjult ID med pseudonym Smule ti. 8 juni 2010 00:35

Nysgjerrig:

Gjør du virkelig sånt? Trodde man bare gjorde slikt hvis man ble plaget?? Selv om man kansje ikke er så nøye selv så må man tenke på at det er mange som tar en samtale veldig seriøst og kan bli fryktelig såret.

Skjult ID med pseudonym pgmp ti. 8 juni 2010 02:55

Det beste avvisning er å finne en ny date til vedkommende. Gjerne en som passer bedre enn du selv gjør

Skjult ID med pseudonym Gah ti. 8 juni 2010 05:12

Jeg skriver bare til orginale spørsmålet.

Om du ikke er interisert bare si det rett ut så slipper andre parten å lure så kan begge gå videre. Trenger ikke å gjøre det så j**** komplisert.

Skjult ID med pseudonym donnjann ti. 8 juni 2010 15:49

ikke vær skånsom jenter det er bare noe forbanna tull! si det som det er det er det eneste riktige å gjøre.
alle gutter har godt av å bli avvist engang i blant, dette kun for å komme over frykten for å bli avist!
du gjør bare guttene en bjørnetjeneste ved avvise dem skånsomt.

Skjult ID med pseudonym Binders ti. 8 juni 2010 16:54

@ frøkna

Jeg synes det ikke er flaut å komme på jobbintervju med en som pent har avvist meg og vært real. Om han sluttet å svare uten grunn, ville jeg antakelig hatt mindre lyst på jobben om han ble sjef/kollega.
Og motsatt: Jeg ville ikke nølt med å ansette en der kontakten hadde vært avsluttet på en like god måte som den den ble innledet. Men å la folk sveve og ikke få anledning til helt å lukke boka, er ikke min stil. Synes rett og slett ikke noe om det. For meg er det like usaklig som å ikke gi folk beskjed om at de ikke har fått jobben. Man sier da ikke som arbeidsgiver: "Det bør du jo skjønne siden du ikke hørte fra oss?!! "

Har for meg med å ikke være feig å gjøre. Feighet er det verste jeg vet. Men vi er alle ulike. Har respekt for det.

Skjult ID med pseudonym frøkna ti. 8 juni 2010 17:28

Binders:
Takk for fin tilbakemelding :-)
Jeg antar at du har helt rett og at jeg dermed av og til oppfører meg litt dumt i forhold til noen av de jeg har hatt nettkontakt med.

Men hva slags avslag gir du selv da etter at du etter noen få meldinger fram og tilbake skjønner at dette ikke var mannen for deg?

Skjult ID med pseudonym frøkna lø. 12 juni 2010 17:55

Binders:

Siden sist har jeg forettat noen utforskninger... jeg har funnet ut at i forhold til de som har svart meg ganske intetsigende og som jeg dermed har sluttet å kontakte, så var de faktisk ikke interesserte.
Jeg opplever at de bedriver passiv avvisning. Mange slenger tilbake uengasjerte fraser, og i det jeg setter kniven på strupen selv om jeg opplever dem som uengasjerte, så har de allerede en de treffer for tiden, et kjøkken de driver og pusser opp, eller kanskje en kjeller som pusses opp eller andre utfordringer som utelukker en date, eller syke foreldre som krever mye av dem og som gjør at de ikke har tid til å date akkurat nå.
Mange av dem prøver også instendig å få det til at det var jeg som avviste dem selv om det ikke var tilfellet.

Som du kanskje skjønner så ble jeg nok provosert av tilbakemeldingen din til å prøvde å finne ut av hva som egentlig skjer de gangene jeg slutter å kommunisere med noen.

Jeg har nok i mitt tilfelle kommet fram til at den dagen jeg havner i et jobbintervju med en jeg sluttet å svare, så er det han som bør føle seg ukonfortabel og ikke jeg.

Men morsomt var det jo å utfordre noen av disse som bare sender blankekjøringsmeldinger tilbake :-)

Skjult ID med pseudonym LovelyMan lø. 12 juni 2010 19:22

TS: Er vel bare å si det rett ut at du ikke føler det er noen match, evt. ønske lykke til videre for syns skyld :P Å skrive videre for å være grei er f.eks. veldig lite skånsomt, og sløsing av både din og hans tid.