Alle innlegg Sukkerforum

Ferie med x-en

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym uaktuelt? ti. 8 juni 2010 22:31

Reise på sommerferie med exen og barnet? Går det an?

Kan man date noen andre og hva synes vel de om det? Når må man si det evnt.?

Situasjonen er som følger:

Har vært singel i fem år. Har et godt vennskap med exen. Samarbeider godt om barnet. Reiser sammen til hans hjemland for å besøke familien. Sønnen vår vil ikke reise uten mamma så da reiser vi alle tre. Har gjort det de siste syv årene.

Spørsmålet er : Går det an å date noen midt opp i det? Eller er det dødfødt?

Skjult ID med pseudonym gutt31 ti. 8 juni 2010 22:38

Regner med du ikke snakker om å date noe *på ferien*, for det ville være veldig rart!

Men hva du driver med ellers har da i eksen noe med!

Skjult ID med pseudonym uaktuelt? ti. 8 juni 2010 22:40

Jeg tenkte mest på hva en ny date vil tenke om at jeg har planlagt ferie med exen. Tenker ikke så mye på hva exen tenker, men hva en ny mann føler rundt dette?

Skjult ID med pseudonym zoid77 ti. 8 juni 2010 22:45

Jeg tror jeg ville følt det var litt klamt dersom det var tidlig i en dateprosess.

Skjult ID med pseudonym mann29 ti. 8 juni 2010 22:49

Så lenge man er åpne om det, og det kommer klart frem at det er for barnets skyld man gjør det, så burde det vel å la seg gjøre. Men skjønner skepsisen din altså. Ekser kan ofte være ett ømt tema, men dersom man stoler på hverandre begge veier, så ser iallefall ikke jeg noe problem i det. Men tror det er viktig å forberede den du dater på dette i god tid, så han har mulighet til å venne seg til tanken før du drar.

Skjult ID med pseudonym Z ti. 8 juni 2010 22:50

Ja, det går an....

Skjult ID med pseudonym mann33 ti. 8 juni 2010 22:58

Jeg hadde overhode ikke likt det. Faktisk vet jeg ikke engang om jeg kunne ha akseptert det og fortsatt vært i et forhold med deg, hvis det var oss to. I det minste ikke hvis jeg ikke også ble invitert med på turen, da hadde det vært noe annet. Så ... uaktuelt for meg ja, medmindre jeg også ble invitert med.

Skjult ID med pseudonym XtraVirgin ti. 8 juni 2010 22:59

Enig med zoid77. Så lenge dateforholdet ikke er kommet til det veldig forpliktende "oss/vi to"-stadiet, bør man ikke forvente at det skal bli møtt med aksept (til tross for at man forstår situasjonen du er i). Aksept og forståelse er to ulike sider av samme sak.

Jeg hadde fokusert på at daten skulle kunne klare å visualisere 'sin plass' i dette bildet. (du må i så fall ta ansvar for at det er plass for en 'ny mann' innenfor denne rammen.) Det er utfordrende, men ikke umulig å gå inn i et forhold på disse vilkårene.

Skjult ID med pseudonym uaktuelt? ti. 8 juni 2010 23:05

Veldig vanskelig situasjon for meg...ikke uten grunn jeg har vært singel i fem år...

Takk for kommentarene og rådene :-)

Skjult ID med pseudonym Kravstor ti. 8 juni 2010 23:05

Jeg ville sett det som greit hvis det var en avtale som var gjort før du traff meg. For fremtiden ville det vært helt feil. Kjempefint med et godt forhold til eksen. Julaften sammen osv. forstår jeg, men å reise på ferie sammen blir litt for mye. Vanskelig for deg å gjøre noe med det fordi sønnen din forventer det etter at dere har gjort det i så mange år. Tror du må endre dette ellers blir målgruppen din utrolig begrenset.

Jeg har selv et godt forhold til min eks, og oplever at nye kjærester er utrolig skeptiske til mye vi har av tradisjoner som felles julaften og 17.mai.

Skjult ID med pseudonym sunway77 ti. 8 juni 2010 23:07

er vel ikke noe problem å date noen i en slik situasjon,. men når daten evnt blir mer forhold,så bør vel han og inngå i ferieplanene... og ungen blir vel eldre og eldre og takler å dra uten mamma?

Skjult ID med pseudonym Selvsagt ti. 8 juni 2010 23:09

Det går selvsagt an å gjøre det slik. Ikke noe er bedre enn mennesker som kan gjøre sånt med eksene sine. Faktisk er det ganske turn on når ekser kan ha så gode forhold, jeg tror det speaks volumes om dem som personer.

Skjult ID med pseudonym uaktuelt? ti. 8 juni 2010 23:11

Takk "Selvsagt" det var en veldig hyggelig tolkning, og...du har rett idet :-)

Skjult ID med pseudonym X-dreamer ti. 8 juni 2010 23:17

Hmm, skal på hotellweekend og fellesarrangement med ekskone på sensommeren.... Vi har et adoptert barn sammen.... Ikke noe faller meg mer naturlig enn at å gjøre det.... Blir vel hverken mer eller mindre aktuell for andre av den grunn.... tror jeg..... Alle har vi vår historie... :)

Skjult ID ti. 8 juni 2010 23:43

Jeg var på ferie med eksen. Vi prøvde å finne tilbake og var som kjærester på turen. Lite visste jeg om at det satt en ny date og ventet spent og trodde det "bare var for barnets skyld".

Mitt svar er at det går an, men dessverre er det mye løgn ute og går. Så jeg forstår også de som er skeptiske.

Skjult ID med pseudonym Avslappet ti. 8 juni 2010 23:56

Jeg personlig tror ikke jeg hadde hatt noe stort problem med dette, om jeg var interessert i dama.

Skjult ID med pseudonym Kvinnen on. 9 juni 2010 00:20

@TS
Her tror jeg du vet svaret selv. Har du følelser for exen? Har det foregått noe mellom dere de foregående årene dere har feriert sammen? Har du noe håp om at dere skal finne sammen igjen? Hvis svaret er klart og tydelig nei på alle tre spørsmålene, kan jeg ikke forstå at det kan være noe problem. Hva med å invitere med daten også. Ok, kanskje litt tidlig i forholdet, men si at han er hjertelig velkommen neste år - om forholdet holder så lenge :)

Skjult ID med pseudonym Mannen on. 9 juni 2010 09:36

@ Kvinnen

Men selv om svaret er et et klart og tydelig nei på alle tre spørsmålene, så kan jo ikke daten hennes vite dette sikkert? Hvor mange her har vel ikke hatt seg med en ex en eller annen gang? Og hvor mange har ikke fortsatt hatt føleser for en det har blitt slutt med? En del har sikkert også funnet sammen med en eller flere exer opp gjennom årene, i det minste for en stund. Poenget er vel at daten hennes ikke har anelse om hva som skjer på den turen, og selv hun snakker om å date, ikke ha en ny kjæreste, altså på et relativt tidlig stadium antar jeg, så ville i alle fall jeg tenkt mitt hvis jeg var den daten. Mye kan skje på ferie som vi alle vel vet, og ikke minst med en gammel flamme. Så jeg ville ikke vært ok med det for min del. Hvis hun derimot inviterer han som hun dater med på turen så er det jo en annen ting, og selv om han ikke har tid eller lyst (på ferie med exen til den du dater og besøke hans familie i hans hjemland?) så sender det i det minste et signal.

Men sorry TS, for min del tror jeg dette hadde vært en håpløs situasjon. Jeg håper du finner en som er mer tolerant på dette området enn meg:)

Skjult ID med pseudonym -A- on. 9 juni 2010 11:05

Merkelig spørsmål i grunn.. Ex er ex,, hvorfor i alle dager reiser man på ferie med exen? Er da nok andre man kan reise med. Å si det er for barnets skyld eller bla bla blir bare for dumt... Dette er like merklig som å invitere ex til jul..... man er da exer for en grunn.. Skal man bedrive masse sammen kan man like godt bo sammen igjen..

Hadde min date sagt hun skulle reist på feie med exen sin hadde jeg nok synes det var med snålt enn at jeg skulle blitt sjalu..

Skjult ID med pseudonym lykke on. 9 juni 2010 11:16

Hallo

En eks er en eks - kom dere videre.
Hallo her er det barna som har kontroll og to naive foreldre.
Bli voksen

Nei - ikke dra på ferie med eksen.
Bli ferdig med forholdet - tenk fremover.
Barna tilpasser seg :)

Dette hørtes ut som to foreldre som ikke takler barna og ensomheten.
Har dere blitt enige om brudd - ja så er det et brudd.

Så enkelt.!!!!!

Skjult ID med pseudonym Z on. 9 juni 2010 11:23

Hallo

Slik jeg ser det, er hver familie ulik. Derfor er det ikke lett å si hva som er rett eller galt.
Noen barn trenger stabilitet og rammer som f.eks annenhver uke. Andre trenger å være hos mamma eller pappa når de føler for det. Om dette er ok for foreldrene, ser jeg ikke noen problemer med løsere rammer.

Noen barn synes det er topp at foreldrene er mye sammen og trives sammen også som venner. Andre barn igjen synes dette virker forvirrende og noe som bidrar til evig håp om at mamma og pappa skal bli kjærester igjen.

Hvorfor jeg snakker om barn? Fordi det er barn som er satt i en situasjon de ikke selv har valgt. Derfor er det helt naturlig for meg å ta litt ekstra hensyn til disse. Og sett i dette bildet, kan det noen ganger være smart å også tilbringe noen feriedager sammen. Andre ganger kan det være helt feil.

Men når det gjelder meg som kjæreste i dette bildet, gjelder følgende:
1. Jeg stoler på kjæresten min.
2. Jeg vet at det er en årsak til at en eks er en eks og ikke fremdeles en kjæreste.
3. Jeg tror at man må velge å være sammen av ren frivillighet. Sett i dette lyset, er en eks ufarlig.
4. Om min kjæreste vurderer en sånn tur som viktig for han og ungene hans, får han min støtte.

Skjult ID med pseudonym rulleben on. 9 juni 2010 11:32

Har ikke lest svarene, men det er vel daten din du bør spørre, ikke alle her på forumet. Det er den eneste personen som sitter på svaret.