Alle innlegg Sukkerforum

Kjønnsforskjeller. Er vi egentlig så forskjellige når det gjelder kontakt her inne?

Vis siste innlegg
Skjult ID med pseudonym LuckySix fr. 11 juni 2010 21:01

Ser at det er veldig mye syt og klag her om at damene ikke tar kontakt eller svarer på mail og slikt...
Jeg vil vel bare si det at gutta er vel ikke spesiellt det skvatt bedre der... Vi er minst like dømmende ut fra både profilbilder og profiltekst som alle andre...

Selv har jeg ikke blant de profilene som er mest besøkt, eller kontaktet, men det har kanskje igjen noe med min egen aktivitet å gjøre...

Men nå det er sagt, er det ikke normal høfflighet å si "beklager, men jeg tror ikke du og jeg passer", eller noe lignende på en melding? Folkeskikken? Hvor er den blitt av? Man ser det igjen overalt i hverdagen også. Et lite "takk" eller "ha en fin dag". Se over elven til britene. "Thank You" etter hvert bidige spørsmål....

Jeg bare slenger det litt ut... Vi er ikke bedre om det er kvinner eller menn. Eller er det forskjeller?

Skjult ID med pseudonym Lom fr. 11 juni 2010 21:12

skjønner ikke vitsen med å svare hvis man ikke er interessert. og noen ganger bare glemmer man det, og plutselig har det gått så lang tid at det ikke er no vits, eller virker dumt/unødvendig.

uansett, hvem er det som sitter og venter på svar fra en villt fremmed person? Man har da forståelse for at det kanskje ikke passer å svare da, og at noen misliker å avvise folk. Man sender en melding, og får man svar så får man svar, hvis ikke sender man melding til noen andre.

Det om folk svarer eller avviser, på meg virker det som tidenes mest meningsløse ting å ofre så mye som en tanke. Hvem er jeg til å dømme hva andre gjør, og hva har jeg å oppnå med å spekulere i det?

Om folk svarer avvisende eller ikke svarer, folk som er villt fremmede på en dating side...det må vel være tidenes mest intetsigende problemstilling

Skjult ID med pseudonym LuckySix fr. 11 juni 2010 21:23

Så om en fremmed spør deg om noe på gaten, eller prøver å få kontakt med deg på byen eller noe lignende... Snur du bare ryggen til, eller svarer du høfflig???

Jeg er nå av den formening om at et spørsmål bør besvares.... Skal også støtte at det er ikke er en stor problemstilling, men det har litt med holdning til folket å gjøre. Man oppsøker trossalt en datingside med den hensikt å prøve å finne en partner eller lignende, og da bør man også besvare på henvendelser og ikke sette seg selv på en pidestall...

(mann 55 år fra Akershus) fr. 11 juni 2010 21:24 Privat melding

Helt enig med deg i det du skriver om normal høflighet,Lucky.
Det klages fra begge "leire" ja. Men hva skal man bruke som mal på at motparten tar lite kontakt? Tror nok at mange her har litt for store forventninger. Klart at en dømmer ut fra bilder,først,og så profilteksten,og så det der forbanna treet,hehehe.
Har ikke vært her i 3 mnd.ennå,og kan ikke klage på at det er lite damer som tar kontakt,men det er jo ut ifra hva jeg forventet meg.
Er selv veldig sløv med å ta kontakt,ser på profiler og tenker,hun skriver jeg en mail til.......senere,og så koker det bort. Det samme er med mailer fra jenter som jeg ser at det ikke er mulig at det kan bli noe med.
Etter å ha vært på sukker festen,kan jeg bare si at ved å bare se på bilder går man glipp av å møte mange fantastiske damer! Likeså,kan man få den nedturen ved å henge seg for mye opp i et knallpent bilde.
Takk,og ha en fantastisk kveld!

Skjult ID med pseudonym Blowing fr. 11 juni 2010 21:56

Jeg har hittil svart alle henvendelser unntatt de som tilsier at avsender heller burde vært i et chatte rom på Cupido eller liknende (hvis de har en chatte mulighet da)
Har ikke fått svar fra mer enn halvparten av de jeg selv har sendt til, men legger ikke så mye i det. Tenker vel helst at det er mange fisker i havet :-)

Skjult ID med pseudonym Lom fr. 11 juni 2010 22:42

Dette er ikke på gata, det er på en datingside. Annen kontekst, andre sosiale regler. Jeg tror de eneste som henger seg opp i dette her inne er de som syns de får for lite napp. Og om de bare hadde fått avvisninger hadde de vært like sure, hvis ikke surere.

På en datingside er det helt ok å ikke svare. Det er en helt egen kontekst her inne.

Hvis andre ikke vil svare er det deres valg. Lev med det, beveg deg videre!

Skjult ID med pseudonym Lom fr. 11 juni 2010 22:49

Husk også at mange ikke liker å avvise andre mennesker. Og mange folk liker dårlig å bli avvist (selv om de kanskje ikke vil innrømme det).

Så at de ikke liker å avvise folk er helt forståelig. At de syns det er lettest å ikke svare er helt forståelig.

Høflighet? Hva med å være høflig nok til å ikke kritisere andre for ting som: 1) Ikke tjener noe formål for noen, 2) Ikke er din business. 3) Er totalt naturlig og forståelig oppførsel på en datingside på NETTET, et helt ok alternativ til avvisninger og derfor noe folk kommer til å fortsette med uansett hvor mye du maser.

Deal with it. Gled deg over de som svarer isteden!

Skjult ID med pseudonym Pisspreik fr. 11 juni 2010 22:51

Pisspreik!

Skjult ID med pseudonym LuckySix fr. 11 juni 2010 22:53

Nei, jeg bare slang det litt ut der etter å ha lest litt igjennom de forskjellige innleggene her over tid. For meg virker det som at det kanskje er en kjærne som lever etter denne konteksten og sosiale regler, mens andre igjen lever etter normale normer og regler som man har i hverdagen ute i det "virkelige" liv. Dette er jo kun et verktøy da mange synes kanskje å være lei byliv, har lange hektiske dager, kanskje ikke aktuelle kandidater i arbeidsliv eller vennekrets, eller barn som begrenser sosial aktivitet osv, osv....

Var overhode ikke min intensjon å irritere noen her inne med dette... Ren nysgjerrighet...

Ha en fortreffelig aften...

Skjult ID med pseudonym LuckySix fr. 11 juni 2010 23:01

...Eller jeg har så lite å finne på at jeg reflekterer mye.... hehe...

Men er veldig reflektert av meg... Du er ikke den første som sier det... Kanskje til og med filosofisk til tider...
Spesiellt etter 2 Tuborg og en Cognac...... ;)

Skjult ID med pseudonym X-dreamer fr. 11 juni 2010 23:08

Jeg har vært ganske proaktiv, så jeg er egentlig glad for at jeg ikke mottar avvisninger fra hver og en... :)

Mulig man brenner broer med å bare skrive korte innledningsfraser - for å se om man i det hele tatt blir vurdert som litt interessant.... De som ikke svarer glemmer jeg like fort som jeg har sendt melding til...... Her er det "kjøpers marked" og ikke akkurat de som byr seg frem som når lengst tror jeg.... :)

Skjult ID med pseudonym Z fr. 11 juni 2010 23:13

Jeg forventer ikke svar, men jeg får det nesten alltid. Det synes jeg er bra, uansett hva som skrives i svaret!
Om jeg får en henvendelse jeg ikke er interessert i, prøver jeg likevel å skrive et hyggelig, men kort svar.

Hvorfor?
Fordi det skaper litt bedre stemning både for meg og for den som avviser - noe som er verdt 1 min. av min tid.

Synes du har laget en viktig tråd, jeg LuckySix :-)

Skjult ID med pseudonym LuckySix fr. 11 juni 2010 23:35

@Z

Takk, må jeg si først.

Er enig i det du sier det går ann å gjøre ting på en hyggelig måte... Dette er like mye et samfunn som det virkelige samfunnet vi lever i, synes nå jeg, og derfor synes jeg at normal folkeskikk også gjelder på en måte på Nettet....

(mann 45 år fra Hordaland) fr. 11 juni 2010 23:49 Privat melding

@Linn
Har svar på alle verdensproblemer.... Satser på fredsprisen neste år... hehe

Skjult ID med pseudonym betteroff lø. 12 juni 2010 10:42

Når du sender en melding til noen her inne, så husk på at ingen ønsker å få meldinger fra andre enn dem de gjerne vil skrive til selv, men ikke tør. Mao ikke alle ønsker å få meldinger (bla i frykt for å måtte avvise noen) og spesielt ikke fra deg ;)

Foreslår at alle begynner meldinger med "Beklager hvis jeg forstyrrer..." eller "Unnskyld, kan jeg..." eller "Kan jeg vennligst får låne noen minutter av Deres tid..." eller "Kjære..." etc.
Avslutt gjerne meldingen med "Takk" eller "Hjertelig takk" eller "Ønsker Dem en fin morgen / god eftermiddag / hyggelig aften..." etc.
Og husk alltid å benytt høflig tiltale De / Dem / Deres.

Unnskyld vakre frøken, kan jeg vennligst få den ære å by Dem opp til dans denne gryende lørdagsmorgenen? Eller vil De heller promenere under morgensolen mens vi konverserer om løst og fast?

Takk for at De har brukt av Deres kostbare tid til å lese dette :) Nå: vennligst fortsett med hva det nå enn var du gjorde!

Skjult ID med pseudonym LuckySix lø. 12 juni 2010 11:45

@betteroff
Det er selvfølgelig viktig å være høfflig, men slike fraser høres vel mer hjemme i en jobbsøknad enn i et uformelt sosialt fora?!
Det er mer slik jeg svarer til kunder jeg ikke kjenner når jeg snakker med dem i mailform. En mellomting er vel kanskje mer tiltalende.

Skjult ID med pseudonym petita lø. 12 juni 2010 20:07

Kvinner kan visst ikke konversere med gode begrunnelser for sine standpunkt og lar ikke en slik ting som logikk komme i veien for en diskusjon.